Witam wszystkich, wracam do typowania wspólnie z Wami po długiej przerwie od czasu AO 2018 ???? Na dziś, pierwszy dzień rozgrywek, zaproponuję trzy typy z męskiej części turnieju.
E. Benchetrit - G. Monfils
Typ: Dokładny wynik 0:3
Kurs: 1,90
Według mnie jeden z lepszych typów na dzień dzisiejszy. Monfils doświadczony zawodnik, najlepiej znany właśnie z kortów na mączce, duży wachlarz zagrań, zapewne będzie dążyć do szybkiego załatwienia spraw ze swoim rodakiem, który wynikami nie zachwyca, a poza tym jest kilka klas niżej od Gaela (ktory w szczytowej formie nie jest, nie ma się co oszukiwać) i dopiero co zaczyna swoją karierę tenisisty w dorosłych rozgrywkach. Dla mnie łatwy mecz dla Monfilsa i oczekiwanie na kolejną rundę.
O. Otte - M. Berrettini
Typ: Berretini wygra spotkanie
Kurs: 1,67
Dwaj młodzi zawodnicy, Niemiec i Włoch. Dla mnie dużo większy potencjał na tym rodzaju nawierzchni ma zdecydowanie Matteo, mocny i celny serwis, oglądałem ostatnio jego mecz ze Zverem i pokazał się naprawdę z dobrej strony. Sądzę, że powalczy o jakiś ciekawy wynik we Francji, tym bardziej, że w pierwszej rundzie nie będzie miał trudnego przeciwnika po drugiej stronie siatki. W moim odczuciu Otte lepiej czuje się na kortach twardych i tam też będzie szukał swoich szans, tutaj wskazuję na Berrettiniego i jego zwycięstwo w jakimkolwiek stosunku setowym.
F. Verdasco - Y. Nishioka
Typ: Nishioka wygra przynajmniej jednego seta
Kurs: 1,47
Ciekawe spotkanie, lubię obu tenisistów i pewnie obejrzę chociaż część tego meczu, bo będzie to na pewno dobre widowisko dla widza, ale dla mnie pewnym typem jest to, że Japończyk urwie chociaż jednego seta doświadczonemu Hiszpanowi. Verdasco jak to on, motywacja na mocnych rywali, a na resztę trochę ulgowo, jakby mu nie zawsze zależało. Oczywiście, jest to jeden z czterech najważniejszych turniejów sezonu, ale Fernando nie sądzę by miał tutaj zdominować do 0 młodego Azjatę. Zwycięstwo Nishioki też mnie tu nie zdziwi ani trochę. Ma on wystarczające umiejętności by pokonać Verdasco. Wszystko jednak zweryfikuje kort już za kilkanaście godzin.
Zachęcam do grania i zostawiana polubień. Życzę powodzenia wszystkim grającym i niech to będzie piękny turniej ????