cytat z dnia 29 maja 2019 09:55 przez kiks-lfcWitam. Z góry proszę o wyrozumiałość gdyż jest to mój chyba pierwszy post na temat tenisa, a w dodatku czysto statystyczny, dlatego byłbym wdzięczny za jakikolwiek, krótki komentarz na temat tej rozkminy.
Upatrzyłem sobie mecz pomiędzy Stachem Wawrinką i Christianem Garinem.
Stacha nie trzeba przedstawiać. Dobrze czuje się na cegle, jest triumfatorem French Open sprzed 4 lat. W ostatnich latach leczył kontuzje i mało grał, ale patrząc do statystyk z bieżącego roku, stwierdzam nieśmiało, że wraca na dobre tory.
Dzisiaj zmierzy się z młodziutkim Chilijczykiem Garinem, który jest typowym graczem nawierzchni ziemnej i to dzięki temu zawdzięcza dobrą lokatę w rankingu
ATP.
Co rzuciło mi się w oczy najbardziej? Młody osiąga sukcesy na kontynencie amerykańskim, w Europie wygląda to już dużo słabiej.
Mój typ na to spotkanie to over 3.5 seta @1.58
Wawrinka chyba wraca do formy i o seta na jego koncie raczej się nie martwię, a siedzi mi w głowie to, że Stachu wolno rozkręca się na turniejach dużej rangi, ostatnio stracił seta z Kovalikiem, który na cegle szału nie robi. Z kolei Garin ogarnął w 3 setach Opelke i tataj pomyślałem sobie, że samym serwisem Wawrinka nie załatwi meczu.
Co myślicie? Ja na pewno sobie to zagram, bo ostatnio przewidziałem over 3.5 u Millmana ze Zverevem i Evansa z Verdasco, ale siana nie położyłem i apetyt na beta tenisowego wzrósł