>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Winston Salem

Status
Zamknięty.
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Winston-Salem
???? Verdasco F. - Smyczek T.
Smyczek T. ::: 3,05 ::: Pinnacle ::: 3/10
Tak szczerze to nie wiadomo co robi na tym turnieju Verdasco. Nie grał nic od turnieju w Kitzbuhel, ominął dwa Mastersy na hardzie, a pojawił się na podrzędnym turnieju ATP 250. Za tydzień US Open i trudno zrozumieć decyzję Hiszpana, czemu bierze tutaj udział. Smyczek już go raz pokonał w tym roku na turnieju w San Jose dość gładko w dwóch setach 6:3 6:3. Bilans na hardzie w 2013 roku Amerykanin który gra u siebie ma 21:13, a Verdasco 3:7. Kurs ponad 3,00 i ja w to wchodzę z największą przyjemnością.
Wynik: 3:6 6:3 6:3 ⛔
???? Johnson S. - Seppi A.
Johnson S. ::: 2,34 ::: Pinnacle ::: 3/10
Steve Johnson przeszedł tutaj gładko kwalifikacje wygrywając 3 mecze, również w pierwszej rundzie nie dał najmniejszych szans Reynoldsowi. Amerykanin to bardzo nieobliczalny gracz, warto dodać, że rok temu doszedł do 3 rundy US Open pokonując po drodze Gulbisa i Rama. Tu widać, że jest w formie, a Seppi... Ostatnio grał bardzo marnie. W Montrealu pokonał dopiero w 3 secie i to w tie-breaku przeciętnego Rosola, zatrzymał go później kompletnie bez formy Nishikori. Z Wawrinką który wrócił po małej kontuzji przegrał gładko w dwóch setach. Kurs jest wysoki i liczę na to, że Johnson pokaże w tym meczu na co go stać.
Wynik: (5)6:7 6:4 7:5 ✅
???? Bautista-Agut R. - Klizan M.
Bautista-Agut R. ::: 2,19 ::: Pinnacle ::: 3/10
O Klizanie już nie raz w tym sezonie pisałem, że to żadne odkrycie roku tylko rozczarowanie. Wyniki ma dobre jedynie na nawierzchni typu clay, choć i w tym sezonie wygląda to bardzo kiepsko, a jeszcze gorzej na &quot;Hard&quot;. Bilans 1:7 mówi o nim wszystko, a jedno zwycięstwo to pokonanie Bellucciego w Montrealu, ale pamiętam dobrze ten mecz, gdyby Brazylijczyk miał odrobinę chłodniejsza głowę w tie-breaku to równie dobrze mogło by się skończyć na bilansie 0:8. Bautista-Agut fajny waleczny chłopak, potrafi grać chyba na każdej nawierzchni i to nie jest gracz z typowej hiszpańskiej szkoły tenisa. Nielsenowi oddał w pierwszym meczu 4 gemy, H2H 2:1 na korzyść Hiszpana do tego raz go już pokonał w tym roku na mączce w Niemczech. Wszystko przemawia za Robredo Bautista-Agut, a kurs jest atrakcyjny.
Wynik: 6:4 6:1 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +7
Y 9

yancho

Użytkownik
Chłopaki co myślicie o tym deblu na dziś:
Mahut N./Paire B.-Butorac E./Nielsen F. 1
Dałem to wczoraj do TRIPLE z Bautista (-3,5) 1 i Mahut (-3,5) i fajne ako wyszlo, ale mam takie mieszane odczucia co do tego spotkania. 2 para dużo bardziej deblowa, ale lepsi zawodnicy w 1 parze. Z tym, że &quot;psychiczny&quot; Paire i bądź co bądź elektryczny Mahut mogą to spalić, tymbardziej, że po wycofaniu Isnera i Berdycha Paire ma autostradę do finału, jeśli tylko zagra przyzwoicie. Do tego ten US Open. Jak myślicie, grać kontrę na 2 czy czekać?

mradam 388

mradam

Użytkownik
Monaco vs Mahut
Tu już zostało wszystko powiedziane, Monaco całkiem niezle radził sobie w pierwszym secie z Nole w Cinci. Powinien wygrać. Wynik : 2-1
Verdasco vs Smyczek
Nie zgadzam sie z poprzednikami, według mnie Hiszpan wygra, zagra jeszcze z 2-3 mecze i odpuści, musi poczuć rywalizację na kortach twardych przed USO. 2-1
Tursunov vs Goffin
Rosjanin w dobrej formie, QF w Cinci, Belg gra przeciętnie, wczoraj stracił seta, nie widzę argumentów po jego stronie. Jak Tursunov bedzie trafiał to wynik łatwy do przewidzenia. Wynik: 2-1
@3.8
Pięknie ????

Otrzymane punkty reputacji: +5
B 2,2K

barichello

Użytkownik
Tursunov Bogomolov
Nie sądzę, żeby Tursunov się tu specjalnie przemęczał. Doszedł do półfinału w Waszyngtonie, następnie odpoczynek i nie zagrał w Montrealu, ćwierćfinał w Cincinnati i teraz przed USO Winston Salem. W 2012 go tu nie było, w 2011 odpadł już po pierwszym meczu. Tursunov to kolejny gracz, który jest bardzo nieprzewidywalny, podobna kategoria co Istomin. Bogomolov niedawno był sprawcą niespodzianki gdy ograł Ferrera, więc i z Tursnovem może powalczyć. Dwa ruskie, więc może być &quot;ciekawy spektakl&quot;...;)
Bogomolov 2.43
Verdasco Smyczek
Trzymam się tego co wcześniej pisałem

Co do Verdasco. Nie grał nic oficjalnego od Kitzbuhel, odpuścił Mastersy w Montrealu oraz Cincinnati. Zjawia się na podrzędnym turnieju tuż przed Szlemem. W 250 przed USO nie grał od 2009 roku kiedy to pograł w New Haven. Jak dla mnie trochę podejrzane. Ze Smyczkiem spotkali się w tym roku na &quot;lekkim&quot; hardzie w San Jose. Górą był Smyczek. Mam wątpliwości czy Verdasco potraktuje ten turniej serio.
Smyczek 2.72
jak nie dzisiaj to w kolejnej z Haase :wink:
Haase, przed rokiem odpadł w 2 rundzie, ale wyeliminował Denko, a odpadł z Nalbandianem, więc wstydu nie ma. W 2011 doszedł tu do 1/2 finału. Niedawno obaj grali w Kitzbuhel i górą był Haase. Holender z pewnością postawi poprzeczkę wyżej, niż dzisiejszy rywal. jak dla mnie 3 setówka oraz ilość bp w meczu z Smyczkiem pokazuje, że Verdi w najlepszej dyspozycji nie jest albo zwyczajnie podchodzi na luzie.
Haase 2.10

jeszcze będzie update,niech tylko rynek ruszy z kursami

Otrzymane punkty reputacji: +6
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Winston-Salem
???? Monfils G. - Robredo T.
Monfils G. -1,5 gema ::: 1,75 ::: Pinnacle ::: 3/10
Gram na murzyna bo nadal będę twierdził, że Robredo na hardzie jest o wiele słabszy niż na nawierzchni ziemnej. Monfils pokazał na co go stać w meczu z Pellą, wrócił po dość długiej przerwy od gry i od razu wynik 6:2 6:2. Taka jest prawda, że Gael od Australian Open nie grał na hardach, ale jakoś nie chce mi się wierzyć w to, że nagle zapomniał jak się gra. Na pewno chce przed US Open zbudować dobrą formę i przyzwyczaić się do takich kortów. Robredo wymęczył mecz w Cincinnati z Belluccim który równie dobrze mógł przegrać, później pokonał Wawrinkę, ale kto oglądał ten mecz to wie jak wielką zasługą przyczynił się sam Wawrinka do zwycięstwa Tommiego. Już z takim Czechem Berdychem ugrał zaledwie 3 gemy. Widzi mi się tutaj gładki wynik 2:0 dla murzyna.
Wynik: 7:6(2) 4:6 6:2 ✅
@Edit: Rzeczywiście masz rację GamSetMecz, drobna pomyłka z drugim Francuzem Gillesem Simonem. Najważniejsze, że nie pomyliłem koloru skóry ???? .
Edit by kuba:
myślę, że teksty o kolorze skóry są jak najbardziej nie na miejscu... Nie ma to żadnego znaczenia jeżeli chodzi o skuteczność analizy, więc next time proszę o ograniczenie swojej analizy i nie używania rasistowskich zwrotów!! :zoltakartka: kartka jako ostrzeżenie
@Edit: A gdzie tu jest rasizm? Ludzie na forum używali wobec Monfilsa nie raz zwrotów typu &quot;małpa&quot; itd. Ja nazwałem murzyna murzynem, czarnego człowieka, czarnym człowiekiem. Francuz wyróżnia się jako jedyny gracz z pierwszej setki odmiennym kolorem skóry, czy każda wzmianka o jego karnacji to już jest rasizm? Nie popadajmy w skrajność! Na forum drużyny z Azji nie raz nazywano &quot;Kitajce&quot; i wszelkiej maści inne odmiany, czy to też jest rasizm? Błagam...
Edit by kuba:
Zwrot &quot;Najważniejsze, że nie pomyliłem koloru skóry :grin:.&quot; jak najbardziej kwalifikuje Cię jako prześmiewczego rasistę a takie postawy zawsze trzeba potępiać!! Niestety kolejne Twoje wpisy w tej kwestii jeszcze bardziej Cię pogrążą więc może lepiej zamilcz!!
@Edit: Proszę Cię ochłoń Kuba bo kompletnie nie zrozumiałeś kontekstu tej wypowiedzi. Jak zauważyłeś pomyliłem w swojej analizie imiona Gael/Gilles, co moim zdaniem jest o wiele mniejszą pomyłką niżbym napisał o tym, że Monfils jest biały. Ot cała filozofia kłótni! A ty zrobiłeś z tego wielką filozofię, podpiąłeś pod rasizm według własnego &quot;widzimisie&quot;. Ktoś tu miał, a raczej ma chyba maroon w podpisie &quot;Dudi Sela - Nie dość, że Żyd to jeszcze Rumun z pochodzenia&quot;. Ale to jest oczywiście bezkarne. Powiedz wprost, że mnie nie lubisz i z największą chęcią byś mnie zbanował za byle g****, bo jak sam łamiesz regulamin i dodajesz posty co minutę, to udajesz, że jest wszystko w porządku i usuwasz niewygodne Ci wpisy. Spójrz prawdzie w oczy Kubuś, lewą nogą wstałeś czy co?

Edit by kuba:
Ja do Ciebie personalnie nie piszę i nie życzę sobie abyś i Ty do mnie pisał... To po pierwsze, po drugie to jak pisałem już wyżej &quot;kolejne Twoje wpisy w tej kwestii jeszcze bardziej Cię pogrążą więc może lepiej zamilcz!!&quot;.
@Edit: Sam zacząłeś tą zbędną jałową dyskusję, ale jak już zobaczyłeś, że nie masz racji i po drugie źle zrozumiałeś to już nagle chowasz się jak mysz pod miotłą i ciężko przyznać Ci rację. Wiele osób skarży się na Twoje moderatorstwo i nadużywanie pseudowładzy.

Otrzymane punkty reputacji: +11
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Begemann A. / Emmrich M. - Gonzalez S. / Lipsky S. (1.57) ⛔
Huey T. C. / Inglot D. - Cermak F. / Polasek F. (1.83) ✅ ✅ Pierwszy set poezja.. w drugim, TB, byli przełamani raz.. a i tak dali radę, to cieszy.. ????

To jak wczoraj zagrali Gonzalzez, z Lipskym przeciwko Flemingowi i Marrayowi, budzi ogromny podziw. Buki przechytrzyli ich bo kurs był co prawda ciutke mniejszy na nich.. A ja nie dowierzałem, że z taką precyzją ten mecz zagrają. Widać że są w formie, i chcą ten turniej wygrać, Lipsky przy siatce, i wszystko jasne. Gość bardzo solidnie pogrywa. Gonzalez, wczoraj wbił 4 asy.. i przy tym sam przełamał przeciwników, pięknym forehandem.. Dziś widzę u nich kolejną wygraną, bo widać, że ten turniej jednak traktują poważnie. Mimo że niedługo Wielki Szlem.
Natomiast, druga para, na osobnym kuponie, to Brytyjczycy którzy bardzo dobrze, rozumieją się na kortach. I choć grali ostatnio w singlu przeciwko sobie, to jeszcze przed meczem mówili, że grają o &#39;nic&#39; bo dla nich największy prestiż jest w meczach deblowych. Dziś po drugiej stronie ich siatki, tez para utalentowana, ale do ogrania, wczoraj zagrała bardzo zachowawczo, ale wydaję mi się że dla Brytyjczyków w zasięgu.

Warto postawić oba te mecze, w osobnych kuponach. Tak sądzę..
Jeszcze jest trzeci debel, ale go nie tykam, Verdasco i Marreo, gdyby nie doświadczenie, kolegi Haasa, Cerretaniego, i jego DF, w super TB, to by Hiszpanie polegli, a tak się męczyli.. i wymęczyli. Swoje podanie, też grali mizernie, mieli 0-40 na nieswoją korzyść wygrywając podanie, ale po trudach. Również w 1 secie, jak zostali przełamani, to mieli szansę, na odłamanie, kiedy mieli już 0-40! ale nie zdołali, nawet zdobyć punktu.. Verdasco, nawet wtedy złamał rakietę. Ale mimo tego wygrali, są fakt dzisiaj faworytami, ale jednak ich nie zaryzykuję.. bardziej spodziewam się, że będą bardziej zwarci i gotowi na US OPEN.

/ Unibet !

Dobrze, że Brytyjczyków pograłem za większą stawkę, bo coś przeczuwałem że w tym pierwszym deblu jednak mogą być problemy mimo pograłem ich za drobne, ale Brytyjczyków za lepszą stawkę i się udało. Nicely :] ✅

gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#67#
Ricardas Berankis +1,5 seta - Roberto Bautista-Agut ✅ Easy
Kurs: 1.50 (BAH)​
Dzisiaj gramy trochę bezpieczniej w stronę Litina. Berankis pokazał w meczu z Kudlą bardzo stonowany tenis. Spokojnie grał wymiany i czekał na błędy rywala. Serwis także okazał się bardzo dobry i wspomógł go w ważnych momentach. Co prawda Bautista - Agut jest lepszym zawodnikiem, ale na hardzie nie pogrywa tak dużo jak Ricardas. Hiszpan większość meczów rozgrywa na clay&#39;u. Nie można także powiedzieć, że jest typowym &quot;ziemniakiem&quot;, bo jest to nie wiele większa liczba spotkań na innych nawierzchniach.
W Winston - Salem rozegrali już po dwa mecze i lepiej moim zdaniem prezentował się Roberto, dlatego też nie biorę czystego wina w stronę Litwina, tylko zabezpieczam się +1,5 seta. Jest oczywiście szansa na wygraną Berankisa, ale nie liczyłbym na to. Szanse oceniam na 65/35 dla Hiszpana. Na pewno dużym plusem dla Ricardasa jest to, że nie bronił jeszcze break pointów, natomiast Bautista - Agut został już przełamany dwu krotnie. W meczu z Klizanem spokojnie mogło to nastąpić więcej razy, bo dał aż 7 szans rywalowi.
Bezpośrednie pojedynki są na korzyść Roberto, który wygrał w kwalifikacjach do Australian Open w 2012 roku 3:0. Tamto spotkanie kompletnie nie wyszło Litwinowi i nie brałbym tego aż tak bardzo pod uwagę, ale oczywiście mogę się mylić. Handicap z setem wygląda dosyć pewnie, lecz dopiero po spotkaniu okaże się, czy było warte gry.
Taka jest prawda, że Gilles od Australian Open nie grał na hardach, ale jakoś nie chce mi się wierzyć w to, że nagle zapomniał jak się gra.
Monfils ma na imię Gael ???? Bez hejtu, ale jednak trochę chybione imię.

Otrzymane punkty reputacji: +3
G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Monaco-Dolgopolov hahahah ???? więcej śmiechu niż gry ⛔ Typ 1 1,88 Pinnacle
Taki kurs pobieram z uśmiechem, Juan na hardzie grać potrafi wbrew opiniom innych &quot;ekspertów&quot;, w zeszłym tygodniu całkiem dobry mecz z Djokovicem natomiast tutaj w Winston Salem odprawił już groźnego Mahuta,Juan dysponuje świetnym defensem i jest bardzo regularnym zawodnikiem popełniającym mniej błędów, jeśli Dolgo szybko się podpali i zacznie popełniać błąd za błędem to nie mam wątpliwości kto wyjdzie z tej potyczki zwycięsko, nie odważyłbym się postawić złamanego grosza na Dolgo który według mojej opinii ustawia mecze,w tym turnieju odprawił Gimeno-Travera który nie ma czego szukać poza red clayem, przewagą Alexandra jest z pewnością serwis,gra bardzo często skróty lecz Juan jest bardzo wybieganym zawodnikiem i lubi takie turnieje &quot;ostatniej nadziejii&quot;, myśle że pokaże swój najepszy tenis i odprawi jeźdźca bez głowy

Querrey-Nieminen✅✅✅ Typ 1 1,50 Pinnacle
Amerykanin w tym sezonie dno nie przypomina zawodnika z ubiegłych sezonów, lecz Jarko też ostatnio cienko przędzie,napewno podanie Sama będzie jego przewagą nad Finem który wczoraj nie zagrał nic wielkiego z Fishem który poddał mecz, 1 serwis bardzo rzadko wchodzi w kort natomiast drugi to wogole porażka,Amerykanin dysponuje dosyć niezłym returnem i tutaj upatruje wielu punktów dla Sama,Jankes broni punktów z poprzedniego sezonu i przed Us Open wypadałoby nazbierać trochę punktów i wejść w rytm meczowy na dodatek gra u siebie więc publiczność będzie mu przychylna,grali ze sobą raz rok temu w Rzymie i zwycięsko wyszedł Querrey na dodatek na nawierzchni ziemnej gdzie w moim odczuciu Fin powinien czuć się lepiej ale każdy mecz jest inny, reasumując Finowi będzie ciężko złamać podanie Jankesa i wykończą go własny słaby serwis i i masa błędów które popełnił wczoraj w starciu z Fishem, Querrey jeśli zagra agresywnym fh to powinien to ogarnac, we wczorajszym spotkaniu Fishia z Nieminenem było widać że brakuje siły w kończących uderzeniach, upatruje w tym spotkaniu nawet 3 setów ale ze wskazaniem na Sama poza tym psychika Fina może sprawić ze przegra ten mecz na własne życzenie

Podpisuje się obiema rękami i nogami pod analizą kolegi WONDERKIDO który czaji bazę jeśli chodzi o gre podwójną, Cermak i Polasek to żaden debel na szybkie nawierzchnie, najlepiej prezentują się na mączce, natomiast Threat Huey i Dominick Inglot to para jedynie na szybkie nawierzchni i myśle że spokojnie wygrają,posiadają atmowe serwisy i tutaj upatruje kopalni punktów, byłbym bardziej sceptyczny co do spotkania Gonzaleza i Lipskiego z Niemcami którzy dobrze czuję się na hardzie, jednak po wyeliminowaniu Marraya i Fleminga nie mam wątpliwości kto wyjdzie z tej potyczki zwycięsko
Typ Huey/Inglot✅✅✅ 1,82 William Hill
Typ Gonzalez/Lipsky⛔⛔⛔ 1,54 William Hill
Niespodzianki upatruje w spotkaniu Marrero i Verdasco i kurs na nich to jakaś kpina, Freddie Nielsen to świetny deblista (moim zdaniem to jest TOP 10 na świecie) i w parze z Ercikiem Butoraciem powinno to funkcjonować,wczoraj wyeliminowali Mahuta i Paire którzy są w moim odczuciu lepszymi zawodnikami na hardach niż Hiszpanie którzy męczyli się z takimi tuzami jak dziadek Cerretani i Robin Haase..
Typ Butorac/Nielsen✅✅✅ 2,3 eFortuna

kroff 12

kroff

Użytkownik

Edit by kuba:
myślę, że teksty o kolorze skóry są jak najbardziej nie na miejscu... Nie ma to żadnego znaczenia jeżeli chodzi o skuteczność analizy, więc next time proszę o ograniczenie swojej analizy i nie używania rasistowskich zwrotów!! :zoltakartka: kartka jako ostrzeżenie

Edit by kuba:
Zwrot &quot;Najważniejsze, że nie pomyliłem koloru skóry :grin:.&quot; jak najbardziej kwalifikuje Cię jako prześmiewczego rasistę a takie postawy zawsze trzeba potępiać!! Niestety kolejne Twoje wpisy w tej kwestii jeszcze bardziej Cię pogrążą więc może lepiej zamilcz!!

Wiem, ze nie na temat ale co jest rasistowskiego w slowie murzyn ? To jest oficjalnie przyjety zwrot na czarnoskorych w Polsce i nie jest to zwrot rasistowski, tylko jak najbardziej poprawny i oficjalny wiec daj sobie siana...

Co do &quot;niemurzyna&quot; Monfilsa zgadzam sie w 100% Powinien wygrac, niezly serwis swietny w defensywie nawet na tak szybkich kortach potrafi dobiegac niemal do wszystkiego Robredo ostatnio jakis taki slamazarny, sprawia wrazenie zmeczonego tenisem(kolejny ktory niedlugo bd myslal o zakonczeniu kariery ?) Gael zawsze troche nieobliczalny ale tutaj powinien troche pograc, do tego trzeba wyrownac rachunki za RG ;)
Monfils @1,57✅✅

scyth 98

scyth

Użytkownik
Monfils jak najbardziej do gry. Kurs dobry więc można pograć.
A btw: moderowanie tego działu to jest jedna wielka porażka. Hipokryzja &quot;moderatora&quot; nie zna granic - w swoim wątku obraża zawodników a tu daje za to ostrzeżenia? Już dawno pisałem, że ten &quot;moderator&quot; to chyba jakiś żart administracji ale nikt mnie nie słucha. Teraz aferą jest użycie słowa : murzyn? A jak ma się pisać? Afrofrancuz? Na Olisadebe - Afropolak? No żart do granic absurdu

djoko_ 210

djoko_

Użytkownik
Monaco-Dolgopolov Typ 1 1,88 Pinnacle
Taki kurs pobieram z uśmiechem, Juan na hardzie grać potrafi wbrew opiniom innych &quot;ekspertów&quot;, w zeszłym tygodniu całkiem dobry mecz z Djokovicem natomiast tutaj w Winston Salem odprawił już groźnego Mahuta,Juan dysponuje świetnym defensem i jest bardzo regularnym zawodnikiem popełniającym mniej błędów, jeśli Dolgo szybko się podpali i zacznie popełniać błąd za błędem to nie mam wątpliwości kto wyjdzie z tej potyczki zwycięsko, nie odważyłbym się postawić złamanego grosza na Dolgo który według mojej opinii ustawia mecze,w tym turnieju odprawił Gimeno-Travera który nie ma czego szukać poza red clayem, przewagą Alexandra jest z pewnością serwis,gra bardzo często skróty lecz Juan jest bardzo wybieganym zawodnikiem i lubi takie turnieje &quot;ostatniej nadziejii&quot;, myśle że pokaże swój najepszy tenis i odprawi jeźdźca bez głowy
Typu nie neguję, ale:
1. Meczu z Djokovicem nie można zaliczyć do całkiem udanych, chociażby ze względu na statystyki. Monaco przegrał 5 razy własny serwis.
2. Groźny Mahut? Tylko i wyłącznie na trawie. On nic nie gra ostatnio, przegrywa z niemal każdym zawodnikiem ( wyjątek Kubot) - pisałem o tym dokładnie przy okazji meczu Monaco - Mahut.
3. &quot;Juan dysponuje świetnym defensem i jest bardzo regularnym zawodnikiem popełniającym mniej błędów&quot; i dla tego tez Monaco najbardziej lubi grac na clayu, a nie na hardzie. To że jest regularny to spoko, ale na hardzie często zwycięża ktoś kto potrafi lepiej atakować niż się bronic. Co do atakującego stylu Monaco to nie można nic pozytywnego powiedzieć w przeciwieństwie do jego rywala - Dolgopolova.
Zgadzam się z tym, że Dolgo ma lepszy serwis i to jest główna myśl na której opieram swój typ na ten mecz. O tym co znaczy sam serwis na hardzie to każdy tutaj wie. Również nie postawiłbym na jego wygraną, bo często traci głowę. Liczę, że przynajmniej set padnie łupem Alexandra, chociaż nie wykluczam jego wygranej. Dolgopolov A. + 1,5 seta 1,47 Pinnacle ✅ [64 36 36]

PS. Nie czepiam się, żeby była jasność. Chciałem tylko przedstawić swój punkt widzenia w niektórych, jak dla mnie subiektywnie opisanych sprawach.
EDIT/ Ten mecz momentami przypominał parodię tenisa. Nie jestem w stanie wskazac &quot;faworyta&quot; pojedynku Dolgopolova z Lu. Dzisiaj Ukrainiec pokazał dwie twarze w 3 secie, najpierw walił na oślep po autach jak przez większość meczu nie dając Monaco szansy na robienie błędów. Gdy przygrywał 3:1 w 3 secie to urządził sobie &quot;trening&quot; mocno podcinanych sliców, a Monaco nie potrafił sobie z nimi poradzić ku mojemu zdziwieniu. Nie mam pojęcia jak jutro do meczu wyjdzie nastawiony Dolgopolov, ale proponuję odpuścic albo taki typ jak na dzisiejszy mecz ( +1,5 seta) jak będzie przyzwoity kurs. Mam nadzieję, że tym komentarzem na gorąco po meczu komuś pomogłem ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Winston-Salem
???? Berankis R. - Querrey S.
Berankis R. +3,5 gemy ::: 1,88 ::: Pinnacle ::: 3/10
Myślałem nawet o czystym graniu na Litwina po kursie ponad 3,10, ale jednak gram bardziej asekuracyjnie. Berankis na tym turnieju pokazuje się z dobrej strony, jest to dość młody zawodnik i być może przed nim stoi jeszcze wielka tenisowa kariera. Na turnieju nie stracił jeszcze seta, trzyma dobrze swój serwis i mądrze gra. W poprzedniej rundzie pokonał bardzo gładko w dwóch setach Hiszpana Bautista-Aguta 6:3 6:3. Natomiast Querrey od jakiegoś czasu nie jest w formie i okropnie męczy się ze swoją grą, tutaj co prawda zaliczył dwa zwycięstwa, ale 3 setówka z Garcia-Lopez nie świadczy o jakiejś wybitnej formie. Z Nieminenem który również ostatnio nie gra najlepiej bronił w ostatnim trzecim secie kilka match-ballsów. Ciekawe jak gra Amerykanina będzie wyglądała z będącym w dobrej formie Litwinem, nie zdziwi mnie tutaj nawet porażka, osobiście wolę zagrać ten typ bardziej asekuracyjnie. Querrey co prawda broni tutaj punktów z półfinału 2012 roku, ale obecna forma jest daleko od jego zeszłorocznej dyspozycji.
Wynik: 3:6 4:6 ⛔

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
???? A. Dolgopolov vs Y-H. Lu dla Mecz. WYNIK 76 63 ⛔ tym razem Dolgo zagrał dobry mecz
KURS: 2.470
Stawka: 70 | Do wygrania: 102.90 PLN
PinnacleSports

Czas na rewanż Lu za porażkę rok temu w
Winston-Salem. Dolgo co musiał ugrać już ugrał i QF z zeszłego więc punkty obronione. Dolgo od jakiegoś czasu strasznie pajacuje na korcie, stracił dużo w moich oczach, bo chłopak ma ogromny talent ale zrytą psychiką rozmienia go na drobne ... Wczoraj w zasadzie to bardziej Monaco przegrał niż Aleksandr wygrał ten mecz, Ukrainiec grał bardzo lekceważąco a Monaco nie potrafił tego wykorzystać. Lu tutaj prezentuje się bardzo solidnie i to na pewno jemu dziś będzie bardziej zależało na wygranej niż chimerycznemu Dolgo.
H2H 3:0 na korzyść Dolgo - definitywnie czas na rewanż!! Zdecydowanie dziś w stronę Tajpejczyka.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik

. Ktoś tu miał, a raczej ma chyba maroon w podpisie &quot;Dudi Sela - Nie dość, że Żyd to jeszcze Rumun z pochodzenia&quot;. Ale to jest oczywiście bezkarne.
Hipokryzja straszna , sam się tłumaczysz że twoje wpisy nie miały ,,zabarwienia&#39;&#39; (dobre słowo w dyskusji na temat rasizmu:cool:) rasistowskiego a czepiasz się mojego podpisu . Jakbym miał podpis : Janowicz - nie dość że Polak to jeszcze wysoki i na dodatek z Łodzi to też by był nieodpowiedni ?
Nawbijały wam media do głowy że rasizm może być tylko w stosunku od czarnych albo żydów i traktuje się ich jak święte krowy . Chora poprawność polityczna .
Mam prawo do wyrażania opinii i jeśli w mojej sygnaturze jest napisane w trochę żartobliwy sposób skąd pochodzi zawodnik to chyba nic złego nie robię więc z całym szacunkiem daj sobie spokój z sugerowaniem że to coś złego .
Nie 1 raz się spotykam się na forum z oburzeniem na ten podpis i dlatego specjalnie go nie zmieniam .
Prawda jest taka że kiedyś murzynów gnębili (niewolnictwo itp) a chora poprawność polityczna i przewrażliwienie sprawiło że ich kolor skóry daje im spory bonus w społeczeństwie . Mój kolega który pracuje za granicą pracował z murzynem , który się opierdzielał w robocie , spóźniał , nie przychodził i były podejrzenia że nawet podkradał coś tam . Oczywiście nie złapano go za rękę ale za marne podejście do obowiązków mieli go wylać ale czarny zaskarżył że zwalniają go na tle rasistowskim i jeszcze odszkodowanie chce wyłudzić + zostanie w robocie zapewne .
Nie jestem żadnym chorym rasistą itd , dla mnie to obojętne czy ktoś jest rudy gruby czarny czy z 1 jądrem . Ale wkurza mnie taka hipokryzja , czarne jest czarne , żyd to żyd , Rumun jest Rumunem . Chyba że poprawność polityczna nakazuje tytułować żydów , np : jaśnie wielmożni przedstawiciele narodu wybranego z kraju gdzie panuje miłość i tolerancja zwłaszcza dla Palestyny .
Sorry panowie , wiem że dział tenis ale takich mądrości czytać się nie da . Zostałem wywołany do tablicy więc musiałem napisać odpowiedzieć . Pozdrawiam wszystkich myślących .

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Hipokryzja straszna , sam się tłumaczysz że twoje wpisy nie miały ,,zabarwienia&#39;&#39; (dobre słowo w dyskusji na temat rasizmu) rasistowskiego a czepiasz się mojego podpisu .
Nic się nie czepiam, totalnie obojętny jest mi Twój podpis, podałem tylko dla przykładu, że nie tylko ja jestem w oczach innych &quot;rasistą&quot;. Skończmy już tą debatę o tym czy czarne jest czarne, a białe jest białe. Nazwiesz geja, gejem i zostaniesz posądzony o homofobię.
Odnośnie nocnego meczu Berankisa z Querreyem myślę, że warto coś pograć w stronę Litwina (o czym już wyżej pisałem). Ricardas da z siebie dzisiaj na pewno 110%, bo na US Open nie ma co liczyć. Trafił w pierwszej rundzie na Djokovica, więc jedynym pocieszeniem dla niego może być półfinał na Winston-Salem, a być może nawet i wygrany turniej. Dla mnie to kolejny argument by zagrać coś na potomka Mickiewicza.

dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Monfils-Dolgopolov 1 @1.55
Powiedzialem sobie po 1 rundzie, ze do polfinalow tego turnieju nie rusze, a ze mamy polfinal. Monfils wyglada bardzo dobrze, fajne mecze z Robredo i Verdasco. Fiasco wczoraj dlugo gral dobrze, ale nie wytrzymal juz w 3-cim secie tego maratonu z Monfilsem. W obydwu przypadkach 3 sety wymagajace pomaga Francuzowi zlapac rytm na korcie. Dolgopolov widac, ze forma idzie w gore, jest progres, ale ciezko bedzie wygrac z Monfilsem, majac czestotliwosc pierwszego podania na poziomie okolo 50 procent. Monfils mysli tutaj o wygranej cos mi sie wydaje. Monfils mila duzo czasu na przemyslenia i dojscie do siebie fizycznie, po tym jak organizatorzy Wimbledonu odmowili przyznania dzikiej karty Francuzowi. W US Open w drugiej rundzie na Monfilsa bedzie czekac najprawdopodbniej John Isner, wiec warto zagrac o dobry wynik tutaj w Polnocnej Karolinie.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Monfils-Dolgopolov 1 @1.55
Powiedzialem sobie po 1 rundzie, ze do polfinalow tego turnieju nie rusze, a ze mamy polfinal. Monfils wyglada bardzo dobrze, fajne mecze z Robredo i Verdasco. Fiasco wczoraj dlugo gral dobrze, ale nie wytrzymal juz w 3-cim secie tego maratonu z Monfilsem. W obydwu przypadkach 3 sety wymagajace pomaga Francuzowi zlapac rytm na korcie. Dolgopolov widac, ze forma idzie w gore, jest progres, ale ciezko bedzie wygrac z Monfilsem, majac czestotliwosc pierwszego podania na poziomie okolo 50 procent. Monfils mysli tutaj o wygranej cos mi sie wydaje. Monfils mila duzo czasu na przemyslenia i dojscie do siebie fizycznie, po tym jak organizatorzy Wimbledonu odmowili przyznania dzikiej karty Francuzowi. W US Open w drugiej rundzie na Monfilsa bedzie czekac najprawdopodbniej John Isner, wiec warto zagrac o dobry wynik tutaj w Polnocnej Karolinie.
Ogladałeś mecz wczorajszy ? chyba nie bo byś nie twierdził że Hiszpan grał dobrze . Verdasco miał może z 70 UE . Mecz na tak żałosnym poziomie że dawno czegoś takiego nie widziałem . Monfils jak to on , cały czas pajacowanie i przegrywał gemy w sytuacjach kiedy nie da się przegrać przez swoje lekceważnie . Np prosty FH z połowy kortu , ze stojącej piłki przy BP w decydującym momencie w 1 secie , wystrzelony metr w aut . Chociaż już Verdasco stanął bo wiedział że jest po wymianie i czekał na egzekucje.
To jak przegrał TB 1 seta to po prostu mistrzostwo .
Dolgopolov to zawodnik którego wolę omijać i nie będę tego stawiał , szczególnie że na przeciw siatki Monfils któremu nigdy nie wiadomo co strzeli do łba . Pisanie że Verdasco i Monfils wczoraj grali na poziomie to bzdura . Grali słabo , momentami kompromitująco słabo co można wywnioskować nawet z rozmów w HD wczoraj ;)

guernica 584

guernica

Użytkownik
Tak, ja ogladac.
Miec na ten temat inne zdanie.
Na szczescie zawodnik w mecz musiec wygrac 2 sety.

Nie zgadzac sie.

Mecz wieczorem wszystko wyjasnic. Chyba tyle. Dziekowac.

Generalnie żenada w twoim wykonaniu.
Gość wysuwa ci konkretne argumenty a ty odnosząc się do jego wpisów wypisujesz jakieś głupkowate teksty.
Że niby co. Śmiesznie miało być?
Skoro nie potrafisz dyskutować na argumenty to po jakiego ciulika wogóle bierzesz się za odpowiadanie na wpis?

Otrzymane punkty reputacji: +12
wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Begemann A. / Emmrich M. - Huey T. C. / Inglot D. (1.77) ✅ (6:4; 3:6; 5:10)
Brytyjczycy są w gazie, po ostatnim meczu śmiem stwierdzić, że nie przyjechali tutaj po wpisowe, ale by ten turniej wygrać. Co prawda, mają dzisiaj arcy trudne spotkanie, bo Emmrich, należy do bardzo utalentowanych deblistów a pod siatką nie próżnuje. Grali już ze sobą trzykrotnie, w ciągu ostatnich 4 lat.. i Brytyjczycy wygrali tylko raz.. na Wimbledonie w Londynie. Ale dzisiaj spodziewam się rewanżu, za te dwie porażki i wygranie meczu, awansując do finału. Poprawili serwis, biją na mecz ponad 8 asów w tym tylko, albo aż tyle 1DF! Nie należą na pewno do słabeuszy, każdy kto orientuje się trochę deblem, wie, że mają duże szanse tu wygrać. Mimo tego, spodziewam się wyrównanego meczu, z nawiązką dla Hueya i Inglota.
/ Unibet !

Otrzymane punkty reputacji: +5
m@jster 424

m@jster

Użytkownik
Po tym co wczoraj Melzer pokazał w meczu z Tursunovem idę mocno w stronę Jurgena. Rosjanin nie miał nic do powiedzenia a niektóre obrony Austriaka pokazały , że nie zamierza tu odpuszczać żadnej piłki. Querrey wyglądał jakby grał na poł gwizdka , równie dobrze Berankis mógł odmienić losy meczu w II secie , ale też chyba nie bardzo mu zależało.
H2H na korzyść Querrey&#39;a , ale dziś jest spora szansa dla Melzera i on ją wykorzysta. Jeżeli wygra to będzie pewnym kandydatem to końcowego triumfu.

S.Querrey - J. Melzer ✅ 2.63 Sportingbet​

powodzenia​

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom