gemsetmecz
Użytkownik
#71#
Sam Querrey - Jurgen Melzer
Kurs: 1.53
Ciekawy kurs do pobrania w tym meczu. Spodziewałem się, że będzie ok 1,35-1,40. Taki z chęcią pobieram. Querrey przeciwko leworęcznym zawodnikom w tym sezonie sobie doskonale radzi, 5 razy grał, wszystkie mecze wygrał. Tym razem także myślę, że ogra Melzera. Co prawda wyeliminował on Tursunova i Paire, ale Sam gra tutaj dobrze. Zdarzają mu się małe przestoje, ale myślę, że mimo to i tak powinien wygrać spokojnie ten mecz. Amerykanin pokonał Berankisa i Nieminena, więc jakieś znaczące nazwiska to nie są. Oczywiście Fin kiedyś był w topie, ale teraz jego kariera powoli dobiega do końca.Sam Querrey - Jurgen Melzer
Kurs: 1.53
Silną stroną Querrey'a jak wiadomo jest serwis i forehand. Jurgen jest trochę wszechstronniejszym graczem, jednak nie na tyle, aby wygrywać większość dłuższych wymian. Mecz zapowiada się dosyć ciekawie. Trzeba jeszcze dodać, że mecz rozegrany zostanie w USA, więc wsparcie kibiców będzie na pewno miał Sam. Dotychczas spotkali się dwukrotnie i obie rywalizacje wygrał Amerykanin. 26 - latek jest w całkiem niezłej formie, ale jak wiadomo zawsze może być lepiej. Punkty z zeszłego roku już obronił, więc nie ma już nic do stracenia. Mniejsza presja i do tego publiczność powinna mu pomóc.
Sądzę, że mecz zakończy się w dwóch setach, ale będą one zacięte. Jeżeli pierwszy serwis będzie siedział u Querrey'a to jestem spokojny o jego wygraną. Melzer naprawdę będzie musiał się wspiąć na wyżyny swoich umiejętności, aby pokonać Sama.