>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Winston Salem

Status
Zamknięty.
gemsetmecz 927

gemsetmecz

Użytkownik
#71#
Sam Querrey - Jurgen Melzer ⛔
Kurs: 1.53​
Ciekawy kurs do pobrania w tym meczu. Spodziewałem się, że będzie ok 1,35-1,40. Taki z chęcią pobieram. Querrey przeciwko leworęcznym zawodnikom w tym sezonie sobie doskonale radzi, 5 razy grał, wszystkie mecze wygrał. Tym razem także myślę, że ogra Melzera. Co prawda wyeliminował on Tursunova i Paire, ale Sam gra tutaj dobrze. Zdarzają mu się małe przestoje, ale myślę, że mimo to i tak powinien wygrać spokojnie ten mecz. Amerykanin pokonał Berankisa i Nieminena, więc jakieś znaczące nazwiska to nie są. Oczywiście Fin kiedyś był w topie, ale teraz jego kariera powoli dobiega do końca.
Silną stroną Querrey&#39;a jak wiadomo jest serwis i forehand. Jurgen jest trochę wszechstronniejszym graczem, jednak nie na tyle, aby wygrywać większość dłuższych wymian. Mecz zapowiada się dosyć ciekawie. Trzeba jeszcze dodać, że mecz rozegrany zostanie w USA, więc wsparcie kibiców będzie na pewno miał Sam. Dotychczas spotkali się dwukrotnie i obie rywalizacje wygrał Amerykanin. 26 - latek jest w całkiem niezłej formie, ale jak wiadomo zawsze może być lepiej. Punkty z zeszłego roku już obronił, więc nie ma już nic do stracenia. Mniejsza presja i do tego publiczność powinna mu pomóc.
Sądzę, że mecz zakończy się w dwóch setach, ale będą one zacięte. Jeżeli pierwszy serwis będzie siedział u Querrey&#39;a to jestem spokojny o jego wygraną. Melzer naprawdę będzie musiał się wspiąć na wyżyny swoich umiejętności, aby pokonać Sama.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Winston-Salem
???? Melzer J. - Monfils G.
Melzer J. +1,5 seta ::: 1,61 ::: Pinnacle ::: 3/10
Do H2H nie przykładam większej uwagi bo obaj zawodnicy oficjalnie jeszcze nie spotkali się na hardzie. Na mączce wygrał trzy razy Monfils, ale to nic dziwnego, bo Austriak kaleczy tenis na tej nawierzchni. Jurgen trafił z formą w turniej i jest naprawdę groźny, solidnie tutaj gra, a wyniki mówią same za siebie, pokonanie Paire, Tursunova w dwóch setach robi wrażenie, no i samego Amerykanina w półfinale Querreya po 3 setach na pewno musi budzić podziw. Monfils okropnie nierówny i chyba więcej szczęścia miał na tym turnieju niż samej jego dobrej gry. Wczoraj w pierwszym secie przegrywał z Dolgopolovem 4:0, ale wyciągnął mecz na 0:2 w setach. Warto dodać, że Ukrainiec robił rażące błędy, siatka/aut to był dla niego chleb powszedni. Verdasco w swoim meczu zrobił niesamowitą ilość błędów, a pokonanie Robredo w trzech setach o niczym dobrym nie świadczy. Gram na tylko jednego seta dla Jurgena, bo wczoraj Monfils grał w upale około 40 stopni i murzyn jak to murzyn, w takich warunkach powinien lepiej się czuć niż Austriak. Choć zwycięstwo Melzera w tym meczu wcale mnie nie zdziwi.
Wynik: 6:3 2:1 ▶

Otrzymane punkty reputacji: +5
bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Warto dodać że Monfils był wczoraj masowany w trakcie meczu i może mu coś dolegać , chyba coś z mięśniami brzucha .
Osobiście nie zwracał bym na to żadnej uwagi , Monfils jest zwykłym pajacem ile razy było tak że udawał że już umiera po czym nagle cudownie ozdrowiał i masakrował swoich przeciwników.
Zanim o finałowym meczu , chciałem napisać kilka słów o mecz Monfils - Dologopolov. Siedze w ATP już chyba z 10 lat ale naprawde nie przypominam sobie czegoś takiego na poziomie półfinału , w momencie gdy grają co by nie powiedzieć klasowi gracze. Ten mecz był NAJWIĘKSZĄ ŻENADĄ , jaką widziałem w ostatnim czasie. Ja rozumie że oboje są bez formy , ale to co wyczyniał Dolgo to był jakiś ponury żart . ATP powinno mieć możliwość karania zawodników po takich występach bo ukrainiec robił sobie zwyczajnie jaja z kibiców którzy przyszli na stadion, z widzów przed TV itd. Jestem absolutnie w szoku że można na poziomie półfinału zrobić coś takiego. Rozumie gdyby to był jakiś challenger w Burkina Faso i grali zawodnicy z 2 setki . Fakt że Monfils zagra w finale pokazuje tylko że poziom tego turnieju jest tragiczny . Osobiście nie gram już około 2 lat żadnych spotkań z udziałem Monfilsa , obejrzałem tylko z ciekawości jak prezentuję się francuz przed US Open , no ale po tym co zobaczyłem musiałem sie z wami podzielić moimi przemyśleniami. Co do finału dla mnie ABSOLUTNIE NO BET , Monfils niby tragiczna forma ale absolutnie nie zdziwi mnie jak wyjdzie i zmiażdży Melzera 6-2 6-2 . Mecz wybitnie nie do grania , już lepiej iść do kasyna . Pozdro

dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
A ja sie nie zgadzam raz jeszcze. Czytam wczoraj o zenujacym meczu Monfilsa z Verdasco, z czym sie absolutnie nie zgadzam. Obejrzalem mecz w calosci i nie wiem czy ja inny mecz ogladalem. Ach te &quot;madrosci&quot;. Wczoraj oczywiscie Monfils dosc pewna wygrana, mimo ze zaczal od 0-3 z dwoma przelamaniami rywala i przerwy medycznej, a wygral. Teraz znowu czytam o zenujacym meczu Monfilsa z Dolgopolovem. Wcale nie. Moze nie byl tak dobry jak mecz Monfilsa z Verdasco, ale wciaz niezly. A co ten Dolgopolov niby wyprawial ? Chlop jest ofensywnie usposobiony to tak gra. A jak mial grac ? Jezeli ktos gra lepiej w korcie (czytaj Monfils) to logiczne jest, ze rywal (czytaj Dolgopolov) probuje atakowac i skracac wymiany, a to niesie ze soba ryzyka bledow. Czy to jakas nowosc w tenisie ? Najchetniej to dalbym jeszcze raz dzis na Monfilsa, ale nie widzialem zadnego meczu Melzera tutaj. Chcialem wczoraj zobaczyc polfinal Melzera z Querreyem, ale nie dotrwalem tak pozno, a szkoda bo bylbym madrzejszy. Niemniej jednak mam nadzieje, ze ten &quot;zenujaco grajacy &quot; Monfils wygra i dostosuje sie do poziomu zenujacych opinii i takie jest moje zdanie.
P.S. Zreszta zabawne to czasem wszystko jest. Otoz kazdy mecz u pan, gdzie jest duzo przelaman jest zalosny, a pozniej tez awdoniczki odgrywaja nieraz czolowe role. Teraz kazdy mecz trzysetowy, nie wygrany 6-2 6-2 tez jest zalosny. Co tam poziom. Jak sa w meczu trzy sety to z gory grali zalosnie, wiadomo. Tak pozniej tworza sie mity o &quot;zenujacych&quot; trzysetowych meczach Errani z Suarez Navarro w Paryzu czy finalowym meczu Murraya z Ferrerm w Miami (pierwsze lepsze przyklady, ktore mi przychodza do glowy z tego forum). Ogladalem te spotkania i nie moglem zrozumiec czy ja inne mecze ogladalem czy juz jestem psychicznie chory, bo tam tez poziom byl podobno &quot;zenujacy&quot; wedlug niektorych forumowiczow tutaj. Jednak jak ktos kiedys madrze powedzial: &quot;ogladac mecz, a rozumiec mecz to dwie inne sprawy&quot; i trudno sie nie zgodzic. Bez komentarza.

m@jster 424

m@jster

Użytkownik
Po tym co wczoraj Melzer pokazał w meczu z Tursunovem idę mocno w stronę Jurgena. Rosjanin nie miał nic do powiedzenia a niektóre obrony Austriaka pokazały , że nie zamierza tu odpuszczać żadnej piłki. Querrey wyglądał jakby grał na poł gwizdka , równie dobrze Berankis mógł odmienić losy meczu w II secie , ale też chyba nie bardzo mu zależało.​

H2H na korzyść Querrey&#39;a , ale dziś jest spora szansa dla Melzera i on ją wykorzysta. Jeżeli wygra to będzie pewnym kandydatem to końcowego triumfu.

S.Querrey - J. Melzer ✅ 2.63 Sportingbet​

powodzenia​
Ja podtrzymuje swoje zdanie z wczoraj.
Melzer win po apetycznym kursie 2.70✅ Sportingbet
Spore Value.​

Querrey&#39;a powinien ograć 2:0 w I secie zdemolował Amerykanina , przy swoim serwisie stracił tylko 3 pkt!
W drugim szybkie przełamanie i chyba się trochę podpalił Jurgen.Przełamanie na seta dla Querrey też szczęśliwe 40-40 i Austriak zalicza DF i przy prostej piłce wali aut.
Ten wynik nie do końca odzwierciedla jak grał Melzer.​

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Osobiście bardzo cenie Twoją wiedzę , i nie raz korzystałem z twoich typów ale piszać że ten mecz był ,, wciąż niezły &quot; to sorrrry ... Jak na to patrzyłem to nie miałem odczucia że patrze na tenisistów tylko 2 pajaców. I chyba każdy kto oglądał ten mecz miał podobne odczucia.
Dokładnie , zgadzam się w 100% . A co do masowanego Monfilsa to w sumie racja że on wali głupa czasami z tymi medicalami i tak tylko wspomniałem informacyjnie ;)
Monfils - Verdasco i może z 70 UE Hiszpana , mecz na żenującym poziomie że dawno takiego nie widziałem kiedy grało w sumie dwóch dość dobrych zawodników na poziomie ATP .
Wczoraj z tym śmiesznym pryszczatym Ukraińcem Monfils nic nie grał , tylko Dolgo tak uderzał , że przy każdym nawet najprostrzym zagraniu istniało ryzyko walnięcia w siatkę/aut i musiało się tak skończyć .
P.S
Dx2 to że typ wszedł to nie znaczy że Monfils musiał grać świetnie , nie bulwersuj się tak , wyluzuj ;)
Piszesz o naszych żenujących opiniach i akcentujesz : ,,nie tak dobry jak mecz z Verdasco&#39;&#39; ????
Wielu ludzi piszę o kompromitującym poziomie meczu Verdasco - Monfils a t jeden widzisz tam fajny poziom i super gre
. To teraz pytanie : wszyscy nie znają się na tenisie i nie wiedzą o czym mówią czy jednak ty dorabiasz argumenty do typów na Monfilsa ?
Jurgen widać że bardzo poważnie podchodzi do gry jako jeden z nielicznych graczy na tym turnieju . Fakt że wczoraj powinien 2-0 odprawić Amerykanina który nic nie grał i za to należy się trochę krytyki .
Melzer mądrze rozgrywa akcje przy własnym serwisie , dośc pewnie trzyma serwis , solidny Melzer który widać że złapał trochę formy a wtedy jest groźnym zawodnikiem . Bardzo ambitny zawodnik , widać było sporą mobilizację w meczu z Samem , fakt że czasami się zagotuje ale lepsze to niż luzackie podejście Monfilsa .
Monfils powinien już tutaj nie grać , pajacował z Verdasco i ledwo wygrał w 3 setach gdzie Hiszpan bił rekordy jeśli chodzi o UE .
Jest to jednak dalej Monfils który jest nieobliczalny dlatego gram handicap setowy na Jurgena po fajnym kursie . Bilans 4-0 dla Francuza ale 3 mecze na clayu dlatego nie przywiązuje do tego wagi .

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Melzer 2,45 unibet 5/10
Spodziewałem się troche wiekszego kursy, no ale ok. Melzer od czasu do czasu lubi zagrać dobry turniej i to chyba jest jeden z nich ???? Kto oglądał mecz z Tursonovem wie o czym mówie. Ja oglądając Austryjaka nie wiedziałem o co chodzi ???? Czy on jest na jakimś koksie czy co, był taki pobudzony,zmotywowany tak się palił do gry jak jakiś 17- letni junior. To do niego raczej nie podobne, zwłaszcza w ostatnim czasie. Tutaj do turnieju odpowiednie podejscie, co za tym idzie i forma, pokonał wczoraj Querrey&#39;a wiec i dzisiaj na niego typuje i to zdecydowanie...
Monfils ???? Nie lubie patrzeń na jego mecze w tym turnieju, przeciwieństw Melzera. Kto widział mecz z Verdasco na pewno ma podobne wrażenie. Nie wyglądało to jak mecz teniosowy tylko jak jakiś kabarecik ???? i konkurs kto popełni wiecej UE, komu się bardziej nie chce biegac ???? Verdasco jak i wczoraj Dolgo popełnili ponad 50 EU na pewno... Jak Dolgo grał swoje, Monfils miał nie wiele do powiedzenia 4:1... i pozniej juz kabarecik Ukraińca. Monfils też fizycznie nie wygląda tutaj najlepiej, ma finał i niech sie cieszy.
Melzer to nie jest maszynka do UE jak wczoraj Dolgo, woli utrzymać piłke w korcie a nie strzelać jak Verdasco i nie trafiać w kort 2 metry od siatki itp albo w pusty kort ???? W tych meczach to była norma. Melzer w takiej formie spokojnie powinnien ogarnać Monflsa, jako doga biore w ciemno ????

wonderkido 17,7K

wonderkido

Użytkownik
Melzer Jurgen - Monfils / over 9.5 pierwszy set (1.67) ⛔
Unibet !

Austriak, bardzo poważnie potraktował ten turniej, mimo że za 2 dni rozpoczęcie Wielkiego Szlema. Dziś po drugiej stronie siatki, &#39;aktor&#39; który, czasem swoją techniką na korcie, momentami powala. Ale skoro Melzer, grając nie u siebie pokonuje Amerykańca Querreya, który ma dobity serwis.. i u siebie rzadko przegrywa, to jednak widać że Melzer, chcę ukuć tu zwycięstwo, w tym turnieju. Francuz, po kontuzji, znacznie więcej biega i lepiej pogrywa, swoje forehandy, to dobry znak. Jeśli panowie, nie będą tracić swoich podań na początku meczu, to over w pierwszym secie powinien wejść.

Polecam również zagranie Shakala, +1,5 na Melzera. (1.61) też pograne bez opisywania już. Zwrot.
Pinnacle

Na unibecie również grałem i mam +1,5 na ZIELONO! także, nie jest źle. ;)

Otrzymane punkty reputacji: +3
nowicjuszz 287

nowicjuszz

Użytkownik
Popieram tutaj typ w stronę Melzera, który w tym turnieju prezentuję się nadzwyczaj dobrze. Duże wrażenie zrobiła na mnie gładka wygrana z Tursunovem. Wczoraj miał swój słabszy moment w drugim secie z Qurreyem, ale te zdarzają się każdemu. Monfils jak to Monfils, często pajacuję na korcie przez co traci gemy, a często nawet sety i chyba tylko dlatego, że wczoraj po drugiej stronie stał równie nieobliczalny Dolgolopolov wygrał seta ze stanu 4:0. Długo zastanawiałem się także nad overem gemowym, ostatecznie zrezygnowałem, mając w pamięci finałowy mecz w Nice z Montanesem (0:6 6:7).
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem na dzisiejszy finał jest

Melzer +1,5 sets 1,69 Pinnacle 6:3 i krecz, też za wcześnie zaksięgowałem, szkoda... ZWROT
Dodam, że Monfils wygrał do tej pory 4 turnieje i nigdy nie wygrał w dwóch setach.
edit: Monfils przegrał swojego pierwszego gema serwisowego ze stanu 40:0 przegrywając 5 piłek z rzędu, to wystarczyło żeby stracić seta.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom