>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ATP Tour - Winston Salem, 19-25.08.2012

Status
Zamknięty.
arturwb 94

arturwb

Użytkownik
Spotkanie: Guccione Chris - Gabashvili Teimuraz
Typ: Guccione Chris
Kurs: 2,5
Bukmacher: bet365
Ze stawką bym nie szalał, ale moim zdaniem jest to valuebet. Myślę, że obaj zawodnicy prezentują podobny poziom. Jednak w mojej ocenie Guccione na tej nawierzchni (hard) jest lepszym zawodnikiem. Hard to jego ulubiona nawierzchnia, najwięcej spotkań rozegrał właśnie na niej. Gabshvili też rozegrał dużo spotkań na hardzie, jednak przede wszystkim gra na clayu. W wygraniu tego spotkania 2 metrowemu Chrisowi pomoże na pewno dobry serwis. Przełamanie Rosjanina nie powinno stanowić jakiegoś arcytrudnego zadania. W tym roku Guccione już trochę pograł na hardzie. Jego bilans to 8/9(w/l). Natomiast jego przeciwnik rozegrał 4 spotkania i jego bilans to 2/2. Guccione może być niewygodnym zawodnikiem ze względu, że jest on leworęczny, a jak wiemy niektórzy zawodnicy mają problem z leworęcznymi przeciwnikami.
Ze stawką nie ma co szaleć, ale myślę że szansa powodzenia jest!
e: 2:0 (6:4, 7:6) ✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
M 2

maniak96

Użytkownik
Spotkanie: Thomaz Bellucci - Marcos Baghdatis
Typ: Baghdatis
Kurs: ?
Bukmacher: bet-at-home

Myślę, że minimalnym faworytem tego spotkania jest właśnie cypryjczyk, który świetnei gra na hardzie. Jego rywal brazylijczyk Bellucci jest w tej chwili w lepszej formie o czym świadczą wyniki:

- zwycięstwo w turnieju w Braunschweigu
- półfinał w Stuttgarcie:
- zwycięstwo w Gstaad

Wszystkie jednak te turnieje odbywały sie na clayu, czyli ulubionej nawierzchni brazylijczyka, na której odnisi największe sukcesy. Baghdatis na hardzie gra wyśmienicie, w 2006 roku doszedl nawet do finału AO, ale to było dawno. Świetne wyniki na początku sezonu, własnie na hardzie pokazały jak mocny jest ten zawodnik. Niedawno w Kanadzie w 1 rundzie pewnie pokonał Berlocqa, a póżniej zdecydowanie uległ bedacemu w formie cilicowi. W Cincinati po zwyciestwie nad Fallą przyszła porażka z też bedacym w formie Raonicem, choc minimalna, więc forma Baghdatis jest pewną niewiadoma. Dla Belucciego to 1 turniej na hardzie od dłuższego czasu i to też plus dla Baghdatis. Tak więc mój typ to zwycięstwo cypryjczyka, które jednak przyjdzie w trudach

arturwb 94

arturwb

Użytkownik
Spotkanie: Guccione Chris - Llodra Michael
Typ: Llodra wygra 2:0
Kurs: 2,2
Bukmacher: Bet365
O Chrisie pisałem wyżej, nie dał ani razu przełamać się Gabashviliemu. Nie wiem czy jego przeciwnik miał nawet jakieś bp. Z tego co patrzyłem to nie, a jeśli nawet to max. 1,2. Jednak teraz trafia na bardzo doświadczonego gracza - Michaela Llodre. Francuz lubi grać na hardzie, jego bilans w tym roku to (7/4) i myślę, że już tutaj Chris będzie miał bardzo małe szanse na zwycięstwo. W mojej opinii Llodra to zawodnik 2,3 klasy lepszy od Guccione. Dzisiaj już tak samo rozegrał jeden mecz w kwalifikacjach, pewnie pokonał przeciwnika 6-1,6-4.
e: wynik: 1:2 ⛔ bardzo wyrównane spotkanie, jedno przełamanie na 35 gemów. Górą jednak Guccione
Stawka tak samo mała, bo mimo wszystko to są kwalifikacje.

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Young-Mayer 1 2,37 Bet365
Young 16 ostatnich spotkań to 16 porażek skąd więc typ na Amerykanina?Stawiam na jego zwycięstwo bo sądzę,że w końcu chłopak się przełamie (kiedyś musi ????) a,że Leonardo na hardzie w ostatnich latach jakiejś furory nie robił to warto według mnie.Po za tym Young już w meczy z Levine pokazał przebłyski dobrej gry i liczę,że tym razem te przebłyski zmienią w dłuższe fragmenty,które pozwolą mu wygrać to spotkanie.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Paire - Klizan @ 1,70
Klizan to najprawdziwszy ziemniak, który nawet nie próbuje grać na innych nawierzchniach. Przez ostatnie 2 sezony rozegrał.. 1 (JEDNO) spotkanie na hardzie, w którym przegrał łatwo z Hutą Galungiem.. Teraz zbliża się USO, więc chce zrobić małe przetarcie, jednak sam pewnie nawet nie wiąże wielkich nadziei z występami za oceanem.
Francuz Paire to gracz o bardzo wysokich umiejętnościach, ale także bardzo chimeryczny. Hard to też nie jest jego ulubiona nawierzchnia, ale w przeciwieństwie do Słowaka jest znacznie wszechstronniejszy, próbuje swoich sił na każdej nawierzchni i potrafi wygrywać na hardzie. Ostatnio raczej słabsza forma, porażki z Russelem i Kamke, ale ważne, że jest już obyty z kortami twardymi. Czas teraz na zwycięstwo, a okazja ku temu wyborna, bo dostaje rywala, który nie lubi tej nawierzchni i nawet nie chce na niej grać. Kurs w granicach 1,65-1,75 na Paire w mojej ocenie to dobra inwestycja.

Otrzymane punkty reputacji: +12
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Blake(-1,5s) - Ramos-Vinolas 1 @ 2,18

Na dzisiejszą noc polecam zagrać zwycięstwo Blake&#39;d w postaci 2:0. Nie gra źle doświadczony Amerykanin na hardzie w obecnym czasie, pokonał Andersona czu Andujara. Oczywiście przegrał też kilka meczy, ale w każdym była walka i nie było mowy o odpuszczaniu. Jego dzisiejszy rywal rozegrał dopiero 1 mecz w tej części sezonu na hardzie, niestety dla niego trafił na Stepanka w formie i dostał 2:0, więc forma Hiszpana pod lekkim znakiem zapytania. Jednak mimo wszystko stawiaw na pewne zwycięstwo Jamesa, ale nie szalejąc ze stawką ;)

Otrzymane punkty reputacji: +8
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Young Donald vs. Mayer Leonardo 1,55

Amerykanin nie wygrał meczu od 5 miesiecy, miał kilku słabszych rywali na przełamanie, ale i tak sie nie udało. Mayer solidny na każdej nawierzchni, nie przegrywaj ze słabymi rywalami. Young na pewno się niedługo przełamie, jednak nie dzisiaj Argentyńczyk musi zagrać na swoim poziomie, to powinno starczyć na słabego młodziaka. Może podczas US OPEN w 1r trafi na jakiegoś słabego rywala...

alvaros 256

alvaros

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Winston-Salem
Spotkanie: T. Robredo - L. Kubot
Typ: 1
Kurs: 1,83
Buk: Sportingbet
Spotkanie I rundy turnieju ATP w amerykańskim Winston-Salem. Naprzeciw siebie staną Hiszpan Tommy Robredo oraz Polak Łukasz Kubot. Delikatnym faworytem buków jest Robredo i w tym przypadku zgadzam się z tą opinią. Jeśli patrzeć na sam talent i umiejętności obu graczy to Hiszpan zdecydowanie góruje nad Polakiem. Problemem Robredo są jednak liczne kontuzje, które skutecznie torpedowały i nadal torpedują właściwy rozwój jego kariery. Swego czasu zawodnik ten zapowiadał się wręcz znakomicie, odnosił sukcesy, wygrywał turnieje, 4 lata temu był nawet 5 w rankingu ATP. Często jednak nie mógł do końca rozwinąć skrzydeł, zdrowie nie pozwalało, kontuzje wciąż dokuczały i tak praktycznie przez całą karierę Hiszpan bardziej zmagał się z samym sobą niż z przeciwnikami na korcie. Obecnie Tommy zajmuje 178 pozycję w rankingu ATP co przy 72 Kubota nakazywałoby uznać Polaka faworytem dzisiejszego spotkania. Jednak Łukasz w ostatnim czasie nie prezentuje ciekawej formy. Gra w kratkę w zasadzie już od Wimbledonu, przy czym symptomów poprawy raczej nie widać, wręcz przeciwnie - tendencja zdaje się być spadkowa. Po igrzyskach próbował swych sił w Cincinnati jednak tam został zmieciony z kortu przez przeciętnego Tajwańczyka Lu 3:6 0:6, to pokazuje, że Kubot w tej chwili bardziej zalicza kolejne turnieje niż próbuje cokolwiek na nich ugrać - aktualna forma po prostu na to nie pozwala. Ktoś by powiedział, że dzisiejszy mecz jest na hardzie, więc Polak powinien nadgonić serwisem. Argument ten zupełnie mnie nie przekonuje bo Robredo choć preferuje grę na mączce - serwis ma wcale nie gorszy od Kubota. Aktualna dyspozycja Hiszpana też nie jest co prawda najwyższych lotów, ostatnio zaliczył średni występ na twardej nawierzchni w Pozoblanco gdzie odpadł w trzeciej rundzie po zaciętym meczu z Bautistą-Agutem, jednak mimo wszystko na tle bardzo przeciętnej dyspozycji Polaka to właśnie Hiszpan ma w moim odczuciu zdecydowanie większe szanse na awans do kolejnej rundy. Jeśli tylko pod względem zdrowotnym wszystko u Tommy&#39;ego będzie ok, to nie powinien on pozostawić cienia wątpliwości kto na dziś dzień jest zawodnikiem lepszym. Cenie ambicję Polaka jednak prochu tu nie wymyśli. Łukasz jest typem solidnego rzemieślnika, który będąc w formie jest groźny dla każdego, ale gdy przyjdą gorsze dni to pewnego poziomu nie jest w stanie przeskoczyć. Pod względem czystych umiejętności Hiszpan bije go zdecydowanie na głowę i sądzę, że powinien to dzisiaj potwierdzić na korcie.

harvey 967

harvey

Użytkownik
???? Bellucci T. - Baghdatis M.
Pierwsza runda ostatniego turnieju rangi ATP przez zbliżającym się US Open. W pierwszej rundzie dużo ciekawych meczy, bo nawet słabiej obsadzony turniej potrafi dać wiele emocji. Mi wpadł w oko mecz z udziałem Cypryjczyka Marcosa Baghdatisa z zawodnikiem z Brazylii Thomazem Bellucim. W mojej opinii faworytem i to dość wyraźnym jest popularny Bagieta. Ostatnio widziałem go w meczu w Cincinnati z Raonicem i zagrał bardzo przyzwoicie. Fakt, przegrał po walce trzysetowej, jednak pokazał, że na US Open będzie groźny. Dobry serwis z którym w pierwszym secie Raonic nie mógł sobie poradzić i pewne uderzenie z fh to mi zapadło w głowie. Co do rywala, to Belluciego dawno nie widziałem. Po igrzyskach jeszcze nie grał i to będzie dla niego pierwsze spotkanie po nie mal trzy tygodniowej przerwie. Z pewnością przejście na twardszą nawierzchnię może się odbić na Thomazie. W mojej ocenie trochę mu zejdzie zanim wejdzie dobrze w mecz. H2h jest 2:0 dla zawodnika z Cypru. W mojej opinii dziś Bagieta powinien pewnie wygrać to spotkanie i zameldować się do następnej rundy.

Bellucci T. - Baghdatis M. # 1.40

lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Andy Roddick - James Blake
Typ: 2
Kurs: 3,30
Czasy gdy Roddick spokojnie wygrywał takie pojedynki już minęły. Blake to bardzo niewygodny przeciwnik. Jego &quot;problem&quot; polega na tym, że tenis to już nie jest dla niego życie, a traktuje to bardziej jak zabawę, występując tylko w turniejach na terenie Stanów Zjednoczonych. Pokazał się ostatnio w kilku eventach na kortach twardych i chyba śmiało można powiedzieć, że zaprezentował się z niezłej strony, a jego forma, co niezwykle ważne, rośnie praktycznie z meczu na mecz. Pokonał m.in. Harrisona, Andujara, Chiudinelli-ego, Andersona i Ramosa, a jak przegrywał to z Ebdenem, Kamke, Dolgopolovem i Nishikorim, koniecznie trzeba dodać, że wszystkie te niewygrane spotkania były zacięte, tylko z Dolgo przegrał w dwóch setach (w tym jedna partia w tie-breaku). Myślę, że teraz już by z żadnym Kamke nie poległ. Jest ograny, zmotywowany, dobrze serwuje i potrafi zagrozić serwisowi rywala. A-Rod natomiast, po Igrzyskach, zagrał dopiero jeden mecz na hardzie, w Cincinnati i była to przegrana z Chardym 0-2. Nie sugerowałbym się za bardzo poprzednim triumfem w Atlancie. Nie wiem dlaczego buki dają aż o tyle większe szanse Roddickowi, dla którego ten turniej pewnie zbyt wiele nie znaczy, oprócz tego, że porażka z rodakiem zawsze boli i przydałby się trening przed US Open, ale ja bym po takim kursie grosza nie postawił.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Sam Querrey (-1,5 seta) - Santiago Giraldo @ 1,81 Pinnacle ✅ [6/3 6/2]

Nie odkryję Ameryki pisząc że Sam wraca na salony (lubię to). Po zeszłorocznym US Open był poza TOP 100, a niedługo zacznie pukać do TOP 20. Od pierwszego występu na europejskiej mączce skoczył level w górę. Od tamtego momentu rozczarował tylko raz, gdy choć serwował na mecz przeciwko Seli to posypał się. Poza tym regularnie poklepuje rywali po meczu jako zwycięzca... chyba że gra ze ścisłą czołówką. W US Open Series przez chwilę liderował tymczasowemu rankingowi przygotowanemu z okazji turniejów poprzedzających ostatniego Wielkiego Szlema w sezonie. Robi wrażenie :cool: Dziś zagra z niewymagającym rywalem jakim jest obecnie Santiago Giraldo. Kolumbijczyk dość późno pofatygował się do Stanów Zjednoczonych. Tydzień temu prysznic po przegranych dwóch setach z Carlosem &quot;Warlocq&quot; Berlocq (patrz avatar). Wczoraj męczył z Roger-Vasselinem. We wcześniejszych turniejach też nie było różowo. Teraz trafia na reprezentanta gospodarzy, na kortach które faworyzują rywala. W ubiegłym sezonie w tym turnieju w porównywalnym matchupie przegrał z Roddickiem 1/6 3/6. Dziś też doszukuję się dwusetowego zwycięstwa. Sam po 2:0

Otrzymane punkty reputacji: +19
W 27

witekp20

Użytkownik
Roddick - Blake
over 20.5 @ 1.8 Betgun
Napiszę krótko i zwięźle. Do typu skłonił mnie przede wszystkim kurs jaki zaoferował Betgun na over. Dla porównania Pin ma over 22.5 @ 2.07, a Bet365 over 21.5 @ 1.72. Obu panów nie trzeba przedstawiać, a tym bardziej umiejętności serwisowych zwłaszcza w przypadku pierwszego z panów. Uważam, że obaj będą ładnie trzymać serwis i overek powinien spokojnie wejść. We wczorajszym meczu Blake pokazał całkiem niezłą formę serwisową - 7 asów, 3 DF. Jedynie niski procent pierwszego podania może trochę martwić. W 8 bezpośrednich meczach (z 12) był przynajmniej jeden set 7:5 lub 7:6, ale historię każdy może sobie sprawdzić. Reasumując typ gram głównie ze względu na zaniżoną linię i umiejętności serwisowe obu zawodników.

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Roddick(-1,5s) - Blake 2 @ 1,95

Zacznijmy może od tego, że James radzi sobie ostatnio dość fajnie, wczoraj dał zarobić pewny win z Ramosem, sądzę, że dziś nie jest szans z bardziej utytułowanym rodakiem. Roddick to już przeszłość, nie błyszczy na korcie, po Igrzyskach zagrał raz i przegrał 0:2 z Chardym, nie wróży to dobrze, ale ciągle to jest ten sam Andy. Myślę, że warto zagrać po takim kursie na jednego seta Blake&#39;a i powinien dać radę. Dla odważniejszych można zagrać win Jamesa ;)

P 531

paolo_

Użytkownik
Panowie, co tu taka posucha, trzeba trochę rozruszać wątek. Isner - Klizan
Klizan, młody talent ze Słowacji preferujący mączkę, na hardzie gra bardzo mało jeżeli w ogóle gra. Wczoraj udało mu się pokonać rówieśnika z Francji mianowicie młodego Paire, który był wg bukmacherów minimalnym faworytem. Nie miałem przyjemności oglądać tego spotkania więc nic nie napiszę o grze zawodników lecz coś za łatwo Paire oddał pierwszego seta, w drugim powalczył i nawet przełamał na 3-1 lecz stan ten długo się nie utrzymał i po kolejnych dwóch gemach było już 3-3 dalszą grę kontrolował Słowak gdzie udało mu się w TB zwyciężyć 7-4, reasumując było to spotkanie zawodników preferujących grę na mączce gdzie lepszym okazał się ten &quot;mniej doświadczony&quot; na hardzie, mniejsza o to...
...dodam że było to jego pierwsze spotkanie na tej nawierzchni, wcześniej zaliczył udany turniej (słabo obsadzony) w san marino, na IO odpadł z Rodikiem w dwóch setach 7-5 i 6-4 i coś pograł w austrii ale także z zawodnikami o mniejszej marce.
Jaś Isner, chyba nie trzeba przedstawiać tego zawodnika, amerykanin, gra u siebie, kolos z potężnym serwisem jednym z najszybszych w tourze preferujący grę na hardzie. Pograł trochę w Kanadzie - Toronto gdzie ograł takich zawodników jak Raonic 2-0, Kolbe 2-1 oraz Andujara 2-0 uległ za to Gasquetowi dość łatwo bo 2-0 gdzie w pierwszym secie trochę powalczył a drugi już chyba odpuścił.
Ciekawie wygląda linia w fortunie na under bo aż 21,5 gema po kursie 1,8 co myślę że spokojnie ta linia nie pęknie jeżeli Isner zagra swoje. Nie sądzę żeby Klizan choć raz przełamał Jasia. Podobnie hc -3,5 lub -4,5 jest do grania odpowiednio za 1,55 i 1,8 a dla odważniejszych jest hc 5,5 za 2,37 co także wygląda apetycznie - singiel na podwojenie. Spotkanie powinno zakończyć się w dwóch setach. Kurs na DW 2 0 to 1,3 więc opłacalne jest granie u/o lub hc o wiele lepszych wartościach. Isner - Klizan under 21,5 gema ~1,8 fortuna
GL !

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Tsonga - Bellucci 2 @ 4,05 Pinnacle
Na pierwszy rzut oka wygląda na to, że Tsonga jest zdecydowanym faworytem, zajmuje w końcu 6 miejsce w rankingu ATP, a Bellucci dopiero 40. Jednak po głębszej analizie sytuacja Tsongi nie jest tak dobra. Co prawda Tsonga ma też lepszy ogólny bilans meczów na nawierzchni twardej, ale ostatnie mecze pokazują, że może nie być w najlepszej formie. Na igrzyskach przegrał na trawie z Djokovicem, a 8 sierpnia w Toronto uległ niżej notowanem Chardy&#39;emu. Od tamtej pory nie grał. Bellucci pod koniec lipca wygrał turniej w Gstaad, co prawda na nawierzchni ziemnej, ale jest to oznaka, że znajduje się obecnie w dobrej formie. Na igrzyskach uległ Tsondze 2:1. Wczoraj z kolei wygrał swój mecz po kreczu Baghdatisa, więc jest w rytmie meczowym. Faktem jest, że faworytem meczu jest Tsonga, ale kurs na niego jest nieadekwatny do poziomu ryzyka i moim zdaniem należałoby tutaj spróbować zagrać na Bellucciego.

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Goffin - Kubot 1 @ 1,68 Pinnacle
Belgijski zawodnik ostatnio jest w dobrej formie, pokonał Istomina w poprzedniej rundzie, natomiast Kubot ma za sobą 2 ciężkie mecze na tym turnieju i może być trochę zmęczony. W tym roku Goffin zanotował znacznie lepszy bilans gier na hardzie niż Polak. Na niekorzyść Kubota przemawia też fakt porażki z Belgiem na cegle, która jest ulubioną nawierzchnią Kubota. Za Polakiem nie stoi żaden rozsądny argument na jego korzyść, więc najlepszym rozwiązaniem jest postawienie na Belga.

P 531

paolo_

Użytkownik
Goffin - Kubot 1 @ 1,68 Pinnacle
Belgijski zawodnik ostatnio jest w dobrej formie, pokonał Istomina w poprzedniej rundzie, natomiast Kubot ma za sobą 2 ciężkie mecze na tym turnieju i może być trochę zmęczony. W tym roku Goffin zanotował znacznie lepszy bilans gier na hardzie niż Polak. Na niekorzyść Kubota przemawia też fakt porażki z Belgiem na cegle, która jest ulubioną nawierzchnią Kubota. Za Polakiem nie stoi żaden rozsądny argument na jego korzyść, więc najlepszym rozwiązaniem jest postawienie na Belga.
...kiedy pokonał Istomina??
A ja myślę odwrotnie, w mojej opinii jest to spotkanie 50/50 więc złotówki lokuję w Polaka, był on już skreślany w spotkaniu z Robredo i Benneteau a jednak wygrał więc z forma nie tak tragicznie. Co do nawierzchni wydaje mi się że Kubot preferuje szybkie a nie mączke. Wg bukmacherów faworytem jest Goffin zapewne dzięki wygranej 3-0 na RG, patrząc na drabinkę to cięższych rywali miał nasz Krajan (ale to tylko moje zdanie), Belg pokonal Troickiego i Mahuta odpowiednio 2-0 i 2-1.
Za pare pitaków próbuje na Lukasza po kursie 2,1 w bet365, za dużo niespodzianek jest w tym turnieju aby grać faworytów.
GL !

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom