Dimitrov vs. Shang
Spotkanie II rundy, w którym zdecydowanym faworytem bukmacherów jest Bułgar, a kursy na niego jeszcze spadają, więc bukmacherzy tylko się w nim utwierdzają i rzecz jasna gracze, ale nie do końca jestem przekonany. Po pierwsze gra w jego kierunku totalnie odpada ze względu na brak value, w stosunku do ryzyka. Oczywiście Grigor ma ogromne doświadczenie, niepodważalne większe od Chińczyka, który w zasadzie dopiero uczy się trawy. Po drugie jego forma od wielu miesięcy jest bardzo wysoka i od święta zalicza wpadki. Po trzecie w I rundzie wyglądał bardzo pewnie, a nawet jak stracił podanie to sprawnie odrobił różnicę i zamknął mecz 3-0, choć jego rywal czyli Lajovic ma mało wspólnego z trawą, więc zadanie było mocno ułatwione. Tylko raz stracił podanie, a sam przełamywał czterokrotnie, a jego dominacja była dość wyraźna. Widać, że preferuję tę nawierzchnię i święcił na niej sukcesy, lecz głównie wiele lat temu. Przejdźmy jednak do Shanga, bo on w ostatnim czasie zaskakuje na duży plus. Już od dawna wiemy, że to duży talent, z bardzo dużymi możliwości, szczególnie z głębi kortu, ale raczej mało kto się spodziewał, że sprawdzi się na trawie. Ponadto sezon trawiasty zaczął powoli, bo w challengerach jego gra nie robiła wrażenia. Później jednak przyszedł turniej w Eastbourne, gdzie zagrał znakomicie pokonując m.in. Etcheverry'ego, Ruusuvuori'ego i przegrywając minimalnie z Fritzem. W I rundzie Wimbledonu bez dwóch zdań ograł Garina, który ma bardzo dobrą historię i dochodził kilkukrotnie bardzo daleko jak na specjalistę od kortów ziemnych. Wydaje się, że rezerwy Chińczyka są jeszcze dość spore, cały czas się rozwija i mam nadzieję, że czymś zaskoczy Dimitrova, choć nie ma co się oszukiwać, na serwisie raczej różnicy nie zrobi i będzie musiał mocno popracować w wymianach, a w nich Bułgar jest także mocny. Potrzeba będzie czegoś ekstra, by myśleć o czymś więcej niż secie. Z racji, że serwis nie będzie jego atutem po cichu liczę, że zobaczymy trochę przełamań, tym bardziej, że Chińczyk na returnie będzie groźniejszy niż choćby Lajovic. Linia jest dość niska i zachęcająca, nawet jak mecz nie wyjdzie poza trzy sety, a jak tak się stanie to dla nas tylko lepiej.
powyżej 33,5 gemów @1,51 (
betclic)
powyżej 4,5 przełamań @1,7 (
betclic)
Typ bez analizy:
Muller powyżej 0,5 przełamania @1,6 (
betclic)
Moje typy/analizy znajdziesz także TUTAJ!