>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Wimbledon (03.07.2023 - 16.07.2023)

Status
Zamknięty.
tarki_16 279,5K

tarki_16

Moderator
Członek Załogi
0005750870-djokovic-se-wimbledonskym-triumfem-kvalifikoval-na-turnaj-mistru_denik-630-16x9.jpg

Miejsce: Londyn, Wielka Brytania
Data rozgrywania: 03.06.2023- 16.07.2023
Nawierzchnia: Grass
Kategoria: Wielki Szlem
Pula nagród: £20,747,000
Oficjalna strona: https://www.wimbledon.com/index.html
Lista startowa: https://www.dartsrankings.com/tennis/wimbledon
Drabinka: https://www.atptour.com/en/scores/current/wimbledon/540/draws
Plan gier: https://www.atptour.com/en/scores/current/wimbledon/540/daily-schedule
Zwycięzca singla 2022:
N. Djokovic
Zwycięzca debla 2022: M. Ebden / M. Purcell

Zestawienie kursów (Fortuna):

m.jpg

Zapraszam do merytorycznej dyskusji i pisania analiz

Ostatnia edycja:
arass1 375,4K

arass1

Użytkownik
Losowanie drabinek turniejowych tegorocznego Wimbledonu odbędzie się 30 czerwca o godz. 11.00 czasu polskiego.

Dzikie karty:
  • Arthur Fils,
  • Sebastian Ofner,
  • David Goffin
  • Liam Broady,
  • Jan Choinski,
  • Ryan Peniston,
  • George Loffhagen,
  • Arthur Fery.

Otrzymane punkty reputacji: +758
Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Zaproponowane do wyróźnienia:
+1
Największa liczba gemów rozegrana w jednym meczu
Zacznę od tego, że istnieje bardzo niska szansa, by spotkanie na wielkim szlemie zakończyło się wyższą liczbą gemów niż 63. W praktyce mecz musiałby się zakończyć się w pięciu setach, a dokładnie 7-6, 6-7, 7-6, 6-7 i 7-5 (lub 7-6). Każdy inny wynik to under gemowy, który w tym przypadku nas zadowoli. Odkąd mamy nową formułę rozgrywania piątego seta to ani razu taka sytuacja nie miała miejsca. Istnieje kilka argumentów, które mówią, że ta sytuacja się raczej nie zmieni. Po pierwsze korty w tourze są coraz wolniejsze i tyczy się to nawet kortów trawiastych, a do głosu coraz częściej dochodzą zawodnicy rodem z mączki. To raczej nie jest przypadek i gracze, którzy wcześniej nie wygrali żadnego meczu na trawie, nagle się przełamują i radzą sobie całkiem dobrze. Oczywiście z tym można dyskutować, ale taka jest obserwacja i to nie tylko moja. Po drugie byśmy zobaczyli wskazany over to potrzeba zestawienia dwóch bardzo mocnych serwismenów z niezłą kondycją, o dość słabych argumentach na returnie, a na to szansa jest dość nikła. Po trzecie w tourze mamy obecnie kryzys, jeśli chodzi o graczy bazujących na podaniu, ponieważ karierę zakończył Karlovic, Opelka leczy kontuzje, Isner jest w słabszej formie i powoli kończy karierę. Oczywiście jest kilku innych graczy, którzy są w stanie znakomicie serwować, ale też nieco więcej potrafią z głębi kortu niż wcześniej wymienieni gracze jak np. Harris, Zverev, Jarry, Raonic czy nawet Eubanks.

👉 poniżej 63,5 gemów @1,6 (forBET)

Zakład znajdziesz TUTAJ.

Moje analizy znajdziesz także TUTAJ!

inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Griekspoor/+36,5 2,81
Stawiam tutaj na 4 sety, bo przy 5 będzie łatwiej Fucsovicsowi, bo lepiej znosi długie spotkania. Griekspoor więc będzie dążył do szybkiego zakończenia. A że Węgier nie jest łatwym przeciwnikiem do gry, to wiemy od dawna. Tak więc plan bojowy wygląda tak, że Holender się zepnie. Będzie się starał jak może, ale seta straci i wynikiem powiedzmy 6-4 3-6 6-3 6-3 przejdzie dalej do rundy nr 2. Z obserwacji obecności obu panów na turniejach podprowadzających pod Wimbledon wynika, że staranniej lekcje odrabiał Griekspoor. No zobaczymy, na pewno wpadnie jakiś over gemowy po kursie 1,40 wzwyż. To jest wręcz bankowe oraz over 3,5 seta też mocno prawdopodobny po ok. 1,50. Czekamy.

slaviu 343

slaviu

Użytkownik
Ben Shelton - Taro Daniel 1 @ 1,47 (3-2)

Oczywiście można powiedzieć, że Shelton nie ma doświadczenia na trawie. To prawda, w tym roku dopiero zadebiutował na tej nawierzchni. Jednak chyba nikt nie ma wątpliwości, że chłopak ma potencjał by właśnie na trawie robić wyniki. Przetarcie już ma, zagrał 3 mecze na trawie. Wygrał z JJ Wolfem i przegrał z Musettim i Eubanksem (późniejszym zwycięzcą turnieju). Z będącym w dobrej formie Eubanksem zresztą nie grał źle, przegrał mecz DFami. Ben ma braki (backhand), ale myślę, że kluczowe będzie trzymanie podania. Szans na bp na pewno będzie więcej niż z Eubanksem. Śledziłem trochę z przypadku mecz Daniela Taro z Coppejansem i Japończyk zrobił na mnie bardzo kiepskie wrażenie. Męczył wszystko, na koniec totalnie opadł z sił, już pod koniec 4 seta. Trawa nie jest jego ulubioną nawierzchnią, ale mimo wszystko z takim przeciwnikiem jak Belg zagrał bardzo słabo. Gdyby mecz odbywał się na innej nawierzchni miałbym większe obawy, ale trawa jednak wg mnie daje duże możliwości wyeksponowania atutów Sheltona i nie widze tutaj jego porażki po tym co Taro pokazał z Coppejansem.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +235
inkub1986 649,5K

inkub1986

Użytkownik
Moja tasiemka bez analizy,
Isner, Marterer, Bublik, Bautista, Shapovalov, Coric, Kudermetova, Dart, Yuan wygra seta, Vondrousova, Kasatkina, Stefanini wygra seta
Najpewniejszy z całej paki Bautista i Kudermetova oraz Kasatkina.

adik1992 526,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Usunęli wszystkie zakłady specjalne na Wimbledon
Edit: zakłady mają wrócić w ciągu 1-2h, pewnie że zmienionymi liniami/kursami
Edit: dodali i pojawił się zakład na pobicie rekordu najdłuższego meczu, ale z automatu to jest zakład przegrany z uwagi na to, że w piątym secie gra się TB?
tak jest Tb w 5 secie. Wystarczy popatrzeć na kurs jaki jest na to zdarzenie. Ciężko byłoby go pobić na starych zasadach rozgrywania 5 seta, a co dopiero teraz. Kurs wynosi 10k. Na żadne zdarzenie nie widziałem w życiu takiego kursu, nawet live.

bundesmajster 7,9K

bundesmajster

Użytkownik
tak jest Tb w 5 secie. Wystarczy popatrzeć na kurs jaki jest na to zdarzenie. Ciężko byłoby go pobić na starych zasadach rozgrywania 5 seta, a co dopiero teraz. Kurs wynosi 10k. Na żadne zdarzenie nie widziałem w życiu takiego kursu, nawet live.
10k kurs na to ze będzie 5 tiebreakow? Czemu z góry przegrany?

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
Mnie chodzi po głowie porażka Isnera... on mimo serwisu nie był orłem trawy bo jednak porusza się słabo. Obecnie to on już nie gra totalnie tylko serwis. Jedyne co to Munar też ma słabszy czas sezonu i to daje do myślenia czy iść w jego kierunku.

Otrzymane punkty reputacji: +240
Pablito91 1,1M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Daj spokój z tym Munarem. Nie wiem czy ktokolwiek postawi na chłopa, który przez całą karierę wygrał jeden mecz na trawie. Sam serwis Johna wystarczy by to wygrać.

Otrzymane punkty reputacji: +50
A 39,8K

Adamm99

Użytkownik
Kecmanovic, Bautista, Bublik - wszyscy handi -1,5, kursy:1,85; 1,58; 1,79 - STS

Stawiam wyżej wymienione trio z handicapem setowym. Nie lubię Kecmanovica, bo potrafi zawodzić, ale gra z typowym "ziemniakiem" - Schwartzmanem, który ma fatalny sezon, a jego zwycięstwa można policzyć na palcach jednej ręki. A szkoda, bo to na mączce niezły grajek. Bautista gra przeciwko Safiullinowi. Hiszpan lubi Wimbledon, na którym w roku 19 zrobił ćwiartkę. U Rosjanina trudno szukać jakiegoś pozytywnego akcentu na turniejach wielkoszlemowych. Ostatni wybrany przeze mnie pojedynek to Bublik z McDonaldem. Kazach złapał naprawdę niezłą formę i wygrał turniej w niemieckim Halle, odprawiając z kwitkiem m.in. z Rublowa, czy Zvereva. McDonald to nie jest jakiś ogórek, potrafi trochę pograć na trawie, ale trudno liczyć na utratę formy przez Bublika w ciągu dwóch tygodni.

Ostatnia edycja:
Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
👉 Ruusuvuori wygra @1,43 (vs. Wawrinka) ❌ etoto. Bliżej mi do Fina z prostego względu. Na trawie ma jakieś ogranie w tym roku, ma swoje argumenty jak serwis, fizyczny tenis. Z kolei Wawrinka nie zagrał żadnego meczu na trawie w tym roku i ewidentnie sobie odpuścił. Może brakować mu ogrania, szczególnie w formule best of 5. Uratować go może luźna ręka i znakomity serwis. Wtedy szansa jak najbardziej się pojawi. Nie można jednak przejść obojętnie do zwycięstw Fina z Sinnerem, Nakashima czy Humbertem. Na minus fakt, że trzy kolejne spotkania przegrał.

Typy bez analizy:
👉 Fritz vs. Hanfmann powyżej 3,5 przełamań @1,6 betclic ✅
👉 Isner powyżej 27,5 asów @1,85 (vs. Munar) betclic ❌
👉 Mmoh powyżej 0,5 przełamań @1,5 (vs. FAA) betclic ✅

Analiza męskiej drabinki Wimbledonu TUTAJ.

Moje analizy znajdziesz także TUTAJ!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +229
Pablito91 1,1M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Cachin vs Djokovic Cachin powyżej 7.5 gema 1.66 Fortuna

No i doczekaliśmy się w końcu Wimbledonu. Biorę pod lupę mecz króla tego turnieju w ostatnich latach a więc Djokovica. Ma imponującą, bo trwającą 28 już serię spotkań bez porażki w tym turnieju! Ostatni raz przegrał tutaj 6 lat temu z Czechem Berdychem, gdzie skreczował w drugim secie. Jest to potwór na tym turnieju. O Cachinu grającym na trawie można niewiele powiedzieć. W przeciągu całej kariery jego występy na trawie to tylko udział w Wimbledonie oczywiście w kwalifikacjach w których odpadał. Nigdy nie wystąpił w turnieju głównym. W tym roku przyjechał na Majorkę, ale szybko Niemiec Hanfmann go zweryfikował. W tym roku występuje w turnieju głównym, ponieważ ma dobry rok na kortach ziemnych i mocno poszedł w górę w rankingu. Gram w tym meczu, że Argentyńczyk ugra 8 gemów. Moja teorią jest to, że Novak w pierwszej rundzie będzie chciał trochę pograć by poczuć tą trawkę. W tym roku tylko zagrał jeden mecz w pokazówce. Myślę, że będzie chciał chwilkę pograć by zapoznać się z nawierzchnią jaka jest w tym roku. Na tegorocznym FO również można było spotkać u niego taką zagrywkę, gdzie w 1 rundzie dał młodemu Kovacevicowi nawet dojść do TB w 3 secie. Uważam, że tutaj może byc podobnie i po prostu odda te kilka gemów Cachinowi.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1492
psotnick 966,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Wimbledon - Grass
John Isner - Jaume Munar
Suma tie-breaków w meczu: Powyżej (1.5) @ 1.80
Suma tie-breaków w meczu: Powyżej (2.5) @ 4.15
Betcris

Może idę trochę na łatwiznę, bo tiebreaki w meczu Big Johna na trawie same nasuwają się na myśl. Ale te kursy jednak kuszą a i same typy na więcej niż jeden tb nie wszędzie uświadczy. Trochę niewiadoma, bo obaj nie zagrali jeszcze w tym roku na trawie, więc do adaptacji na innej nawierzchni będą musiały wystarczyć tylko treningi. Ale też obaj już w tourze od dawna, trawa im nie obca, mówiąc eufemistycznie. Uważam że w tym akurat zestawieniu przewaga serwującego będzie duża, Amerykanin wiadomo, siła serwu, ale też pułap, plus nie najwyzsza biegłość przy returnie. Munar będzie głównie bazował na plasowanym serwie, ale na trawie ścięty, nisko obijający serw też ma dużą skuteczność. No generalnie liczę na 3-4 sety, im więcej oczywiście tym większa szansa na tiebreaki, ale przy dobrych wiatrach nawet w 3 setach do ogarnięcia.

Otrzymane punkty reputacji: +130
MichaelCorleone 36,9K

MichaelCorleone

Użytkownik
Tak więc mój typ to oczywiście
Isner -3.5g (1.77) Fortuna
Pewnie wygra jakiegoś taja, potem pośle kilka bomb na returnie i skończy się strzelam jakimś 7:6 6:3 6:4 i Munar tradycyjnie zakończy swoją przygodę na trawie ze słynnym Hiszpańskim motto "trawa jest dla krów" - ale jedynie błagam nie wypisujmy że Isner jest przeciętnym zawodnikiem na trawie, bo w szczytowej formie potrafił zagrozić nawet Tsondze przegrywając z nim 2:3 czy nawet wygrywając z Raonicem w bardzo dobrej formie i wiele spotkań na trawie wygrywając m.in z Del Potro w Londynie już nie pamiętam w którym roku. Ale cóż Isner na trawie dla takiego Munara jest absolutnie nie do przełamania a sam pewnie złapie ze 2-3 breaki i skonczy się tradycyjnym 3:0, tym bardziej że Isner odpuścił sobie sezon na clayu, żeby dobrze pograć na Wimbledonie.

Do tego na dziś:
Djokovic - Cachin @ Cachin under 7.5 gema (2.16) -
Cachin to jeszcze ciekawszy przypadek niż Munar, bo zagrał w swojej karierze 5 spotkań na trawie i wygrał jedynie jedno z nich. W tym roku w Mallorce zagrał jedno spotkanie i przegrał z Hanfmanem 6:1 6:2. Także, nie wydaje mi się, zeby ugrał więcej niż 7 gemów z wybitnym na trawie, mistrzem tej nawierzchni Djokovicem

Reszta typów:
Shapovalov - Albot @ Shapo (1.24) +Sinner 3:0 (1.33) =1.65 Fortuna - Absolutnie nie wierze tutaj w porażke Shapovalova, dla którego jest to wiodąca nawierzchnia, a kurdupelek Albot ze swoim podaniem na poziomie Rybakiny :LOL: nie ma szans ugrać cokolwiek na nawierzchni, gdzie serwis jest kluczowy. Sinner bez problemów wygra 3:0 z beznadziejnym na trawie Cerundolo i to gorszym z braci Cerundolo, który nie mieści się nawet w pierwszej 100 rankingu.

Musetti - Varillas @ Varillas +9.5 (1.40) fortuna - Obaj na trawie są zupełnymi zerami, więc tak mały kurs na Musettiego to dla mnie żart, Varillas spokojnie jest wstanie ugrać tutaj te kilka gemów żeby pokryć takie handi.

Ruusuvouri - Wawrinka @ Ruusuvouri (1.40) - Wawrinka to już kompletny emeryt, który na trawie zawsze był słabiutki i jego mankamenty w postaci fatalnego returnu zostają tutaj doskonale wykorzystywane przez przeciwników, tym bardziej że po fatalnym jak na niego RG widać że to już końcówka Stana i niestety za chwile dołączy do przyjaciela Rogera, bo gra w tym sezonie fatalnie a rocznik jest wprost rekordowy i reszta zawodników już dawno zakończyłaby kariery.

Otrzymane punkty reputacji: +180
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom