Tak więc mój typ to oczywiście
Isner -3.5g (1.77) Fortuna
Pewnie wygra jakiegoś taja, potem pośle kilka bomb na returnie i skończy się strzelam jakimś 7:6 6:3 6:4 i Munar tradycyjnie zakończy swoją przygodę na trawie ze słynnym Hiszpańskim motto "trawa jest dla krów" - ale jedynie błagam nie wypisujmy że Isner jest przeciętnym zawodnikiem na trawie, bo w szczytowej formie potrafił zagrozić nawet Tsondze przegrywając z nim 2:3 czy nawet wygrywając z Raonicem w bardzo dobrej formie i wiele spotkań na trawie wygrywając m.in z Del Potro w Londynie już nie pamiętam w którym roku. Ale cóż Isner na trawie dla takiego Munara jest absolutnie nie do przełamania a sam pewnie złapie ze 2-3 breaki i skonczy się tradycyjnym 3:0, tym bardziej że Isner odpuścił sobie sezon na clayu, żeby dobrze pograć na Wimbledonie.
Do tego na dziś:
Djokovic - Cachin @ Cachin under 7.5 gema (2.16) - Cachin to jeszcze ciekawszy przypadek niż Munar, bo zagrał w swojej karierze 5 spotkań na trawie i wygrał jedynie jedno z nich. W tym roku w Mallorce zagrał jedno spotkanie i przegrał z Hanfmanem 6:1 6:2. Także, nie wydaje mi się, zeby ugrał więcej niż 7 gemów z wybitnym na trawie, mistrzem tej nawierzchni Djokovicem
Reszta typów:
Shapovalov - Albot @ Shapo (1.24) +Sinner 3:0 (1.33) =1.65 Fortuna - Absolutnie nie wierze tutaj w porażke Shapovalova, dla którego jest to wiodąca nawierzchnia, a kurdupelek Albot ze swoim podaniem na poziomie Rybakiny
nie ma szans ugrać cokolwiek na nawierzchni, gdzie serwis jest kluczowy. Sinner bez problemów wygra 3:0 z beznadziejnym na trawie Cerundolo i to gorszym z braci Cerundolo, który nie mieści się nawet w pierwszej 100 rankingu.
Musetti - Varillas @ Varillas +9.5 (1.40) fortuna - Obaj na trawie są zupełnymi zerami, więc tak mały kurs na Musettiego to dla mnie żart, Varillas spokojnie jest wstanie ugrać tutaj te kilka gemów żeby pokryć takie handi.
Ruusuvouri - Wawrinka @ Ruusuvouri (1.40) - Wawrinka to już kompletny emeryt, który na trawie zawsze był słabiutki i jego mankamenty w postaci fatalnego returnu zostają tutaj doskonale wykorzystywane przez przeciwników, tym bardziej że po fatalnym jak na niego RG widać że to już końcówka Stana i niestety za chwile dołączy do przyjaciela Rogera, bo gra w tym sezonie fatalnie a rocznik jest wprost rekordowy i reszta zawodników już dawno zakończyłaby kariery.