W 100% się zgadzam z tymi dwoma typami. O pierwszym nie ma się co rozpisywać, jak wszyscy wiemy Paolo preferuję zupełnie inną nawierzchnie.Gilles Muller @1,38 [Pinnek]
Nie wiem co wyprawia na razie Lorenzi, jeszcze na tak szybkiej hali. O ile pokonanie Pospisila nie jest aż tak ważne, to zwycięstwo z Paire robi kosmiczne wrażenie. No nic.
Luksemburczyk wszedł w turniej z grubej rury. Jest wrzucony na dużo większe obroty (Darcis, Melzer trzy sety). Czas aby ktoś w końcu tego ziemniaka pogonił. Hala jak już wspominam co raz jest bardzo szybka, Gilles jest ofensywnym, mocno bijącym graczem. Doświadczenia też nie brak. Ja Włocha, z twardej to znam jako baloniarza. O ile teraz złapał jakąś mini życiówkę na hardzie, to nie powinno to wystarczyć na Mullera.
Jerzy Janowicz @1,85 [Pinnek]
Bellucci skacze z turnieju do turnieju, w Moskwie przeskoczył do 2r. Nie robi na mnie wrażenie pokonanie defensywnego, grającego balony i wieczne slajsy Cipolli. Jerzyk narzuci potężną siłę w wymianach, dołoży serwis. Na pewno będzie skracał wymiany (bo jednak w tym nie ma szans z leworęcznym, umiejącym przejść z defensywy w kort Brazylijczykiem).
Tutaj może pójść dużo ciężej niż z Brylokiem, bo tutaj Polak będzie musiał się wysilić aby nawiązać realne szanse na przełamania. Odczytanie serwisu, przyzwyczajenie się - to trochę potrwa. Po równych kursach jednak wybieram naszego.
Co do Jerzyka to zdecydowanie jest w świetnej formie w Moskwie. Od drugiego seta z Beckerem gra fenomenalnie w swoich gemach serwisowych miażdżąc rywali, od tej pory bodajże tylko 8-9 piłek przegrał przy swoim serwisie. Co jest na prawdę bardzo dobrym wynikiem. Z tego co pamiętam to w pierwszym spotkaniu z Niemcem pierwszy serwis siedział w okolicach 75-80%, a wiadomo co się dzieje jak Jeżykowi wchodzi pierwsze podanie, serwisy w okolicach 240-250 km/h. Przy takiej dyspozycji Polaka Bellucci nie będzie miał zbyt dużo do powiedzenia.