>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Sydney & Auckland, 07-12.01.2013

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Apia International Sydney

Miejsce: Sydney (Australia)
Data: 07.01.2013-12.01.2013
Rozmiar drabinki: S-28 D-16
Nawierzchnia: Hard
Pula nagród: $436,630
Oficjalna strona: http://www.apiainternational.com.au/

Heineken Open

Miejsce: Auckland (Nowa Zelandia)
Data: 07.01.2013-12.01.2013
Rozmiar drabinki: S-28 D-16
Nawierzchnia: Hard
Pula nagród: $433,400
Oficjalna strona: http://www.heinekenopen.co.nz/

Zapraszam do dyskusji i pisania analiz​

Otrzymane punkty reputacji: +7
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Gutierrez-Ferol - Daniell
Typ: under 20,5g @ 1,80
6:2 7:5 ✅

Zaczynami kwalifikacje do turnieju głównego w Auckland gdzie wybrałem sobie mecz Gutierreza 178. w rankingu z Marcusem Daniellem, który obecnie jest 693. Faworytem bez wątpienia jest Hiszpan, nie tylko, że dzieli ich ogromna różnica w rankingu, ale także bilans gier. Daniell preferuje hard, a w futuresach ma ujemny bilans meczy 47/56... Gutierrez-Ferol też orłem nie jest, ale znajduje się ten poziom wyżej i w Challengerach coś tam pogrywa. Rzadko gra na hardzie, bilans 1/5 w Chellach, no ale 28/18 na tej nawierzchni w Futuresach wygląda lepiej. Typuję w tym meczu under 20,5g, gdyż nie sądzę, by Hiszpan miał problemy jakieś większe i w granicach 6:4, 6:4 to powinno się na luzie zamknąć. Daniell gra oczywiście przed własną publicznością, ale jak dla mnie nie będzie miało to większego znaczenia.​

Otrzymane punkty reputacji: +1
arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Bolt - Mitchell
Typ: Mitchell @ 1,60
6:3 6:4 ⛔

Kolejny typ na wieczór z kwalami to wygrana Benjamina Mitchella w pojedynku z Alexem Boltem. Faworytem moim zdaniem i to znacznym jest ten drugi Australijczyk, lepsze mimo wszystko wyniki od swojego rywala mimo, iż nawet w Challengerach nie błyszczy. Rankingowo znajdują się podobnie, w czwartej setce, ale znacznie lepszy bilans spotkań na hardzie ma Mitchell. Aż 4-krotnie lepszy niż Bolt, a także 4 razy zdobywał tytuł na tej nawierzchni przy 2 rywala, chodzi oczywiście o Futuresy. Dla Bolta będzie to pierwszy mecz w sezonie, natomiast Mitchell mimo porażki może zaliczyć do udanych swój pierwszy występ. Przegrał z Baghdatisem 0:2, ale urwał aż 8 gemów co wydaje się sukcesem. Obaj grali ze sobą w poprzednim sezonie gdzie znacznie lepszy był Benjamin, sadzę, że tym razem będzie podobnie ????​

dingsaller 1K

dingsaller

Użytkownik
Mitchell jest zbyt cierpliwym zawodnikiem dla Bolta, zwłaszcza, że umie kontrować. W skrócie - popieram, aczkolwiek kurs nie zadowala.

ziarnoo 2,8K

ziarnoo

Użytkownik
Haider-Maurer - Greul [email protected] Betsson zwrot

Patrząc na ostatnie poczynania Austriaka twierdzę, że do optymalnej formy mu daleko. Mam na myśli czeską ligę, rozgrywaną w połowie grudnia, w której przegrał wszystkie 4 pojedynki. Nie sądzę by od tamtego czasu był jakiś progres formy. W nowym sezonie będzie to dla niego pierwszy mecz. Sądzę, że Greul, który trzeci rok z rzędu uczestniczy w kwalifikacjach turnieju Sydney jest w nieco lepszej sytuacji. Grał ostatnio w Brisbane i pewnie się lepiej zaaklimatyzował. Po jego stronie stoi też doświadczenie, które powinien wykorzystać.

Niestety już na początku greul doznał kontuzji i mecz przerwano przy 2-0

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, ATP Kwalifikacje Sydney 4:00, 6.01.2012
Smith - Sousa
typ: 2-0
3,25
Bet365
Analiza
Dzis w nocy polskiego czasu w kwalifikacjach turnieju ATP w Sydney, reprezentant gospodarzy Smith spotka sie z Portugalczykiem Joao Sousa. Patrzac na kursy wystawione przez bukmacherow nie dowierzam, jak mogli oni wskazac faworyta w osobie Sousy. Portugalczyk to zawodnik zdecydowanie lepiej czujacy sie na korcie ziemnym. Na hardzie nie uzyskal praktycznie zadnych wartych uwagi rezultatow. Tydzien temu wystepowal w Chennai,gdzie szybko przegral z Bedene, tutaj udalo mu sie pokonac Rufina(claycourter) oraz innego Australijczyka, zupelnie anonimowego Fenneya po trzech setach. Smith natomiast powoli wkracza do szerokiej czolowki. Przed rozpoczeciem sezonu byl bliski wygrania turnieju o dzieka karte na Australian Open. Smith dobrze czuje sie na hardzie, bardzo dobrze serwuje, a ponadto gra przed wlasna publicznoscia. Wszystko w dniu dzisiejszym wskazuje na Australijczyka, a wiec ja rowniez tak typuje.

kasztanowy 2,7K

kasztanowy

Użytkownik
Zemlja G. - Falla A. @1.70 | BAH
Słoweniec ostatnio bardzo dobry mecz z Gasquetem, niewiele brakło, a sprawiłby niemałą niespodziankę wyeliminowując Francuza z turnieju w Katarze. W 1 rundzie wyeliminował Fogniniego po 3-setowym pojedynku. Kolumbijczyk zaś w pierwszym pojedynku tego turnieju rozprawił się dość gładko z Levinem, a w 2 rundzie po zaciętym meczu przegrał z Simonem, oba sety po TB. Niewątpliwie atutem Zemlji jest dobry serwis, niezła gra forehandem. Obaj panowie zajmują w rankingu miejsca koło siebie, odpowiednio 55. i 54. Może to świadczyć o podobnym potencjale obu graczy, choć niekoniecznie. Jeśli chodzi o sezon 2012 to lepsze wyniki osiągał Słoweniec, między innymi finał we Wiedniu. Falla raczej przeciętnie, większość konkretnych turniejów kończył w I i II rundzie. Zemlja oprócz dobrej gry w Austrii dotarł do III rundy na US Open, gdzie odpadł dopiero z Tipsą, który nota bene grał wtedy znakomicie i o mało co nie wyeliminował Ferrera. Podsumowując, myślę, że Zemlja ma więcej argumentów po swojej stronie i powinien je wykorzystać, zapewniając sobie awans do kolejnej rundy.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Rochus startuje tutaj z dziką kartą, jednak najistotniejszy jest w tym fakt że rok temu osiągnął tutaj.... finał, a uległ dopiero Ferrerowi, Albert zaś odpadł już po I rundzie. Ogółem Ramos jak większość Hiszpanów najlepsze wyniki osiąga na cegle; jest leworęczny , potrafi utrzymać piłkę w korcie, mocno uderzyć, minąć rywala czy zreturnować - choć serwis do najlepszych nie należy i na otwartym nie gra mu się już tak wygodnie jak chociażby w hali czy przedewszystkim na cegle. Rochus to już oldschool dla mnie, bardziej ułożony pod szybsze niż Ramos, a udowodnił to własnie rok temu tutaj, w Nowej Zelandii. Warunków fizycznych jakotakich nie posiada i można rzec, że to taka starsza wersja Goffina. Nie twierdzę, że powtórzy swój trip z zeszłego sezonu, ale w pierwszej rundzie Ramos wielką przeszkodą być nie powinien i motywacja przede wszystkim po jego stronie.

Olivier Rochus - Alber Ramos @ 2,07 PinnacleSports ✅ (6-2, 5-7, 6-2)

Otrzymane punkty reputacji: +8
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Auckland
Janowicz J. - Baker B. 1,50 bet365 1:2 ⛔
Jutro rano Polak rozegra swój pierwszy mecz w 2013 roku z Amerykaninem Bakerem. Brian swój pierwszy mecz w Brisbane przegrał z Dimitrovem który jest w niesamowitej formie, Bułgar doszedł na tym turnieju aż do samego finału.
Przed Janowiczem stoi szansa na dużą karierę, każdy pamięta go z występów w Paryżu gdzie doszedł do finału. Po tym sukcesie zaczęła się &quot;Janowiczomania&quot;, Polak dobrze wie, że tysiące osób, a może i miliony będą śledzić jego sukcesy, założę się że psychologowie, trenerzy nastawili go psychicznie na wielki sukces w 2013 roku.
Rok temu obaj Panowie turnieje w Australii i Nowej Zelandii kompletnie olali. Turniej w Auckland jest dość słabo obsadzony i tutaj pojawia się szansa dla Polaka na dojście tutaj gdzieś dalej niż 1-2 runda. Do tego większość zawodników tak jak przed każdym szlemem podchodzi do takich turniejów na pół gwizdka, a w finałach grają zawodnicy których się nikt nie spodziewał na tym etapie.
Janowicz to na pewno waleczny zawodnik i bardzo ambitny, a wnioskuję z tego, że w 2012 roku tylko 2 razy odpadł już w 1 meczu na turnieju, w reszcie zachodził gdzieś dalej.
Baker to zwykły przeciętniak bez większych sukcesów, w 2012 roku. Doszedł w Nicei na mączce do finału, ale drabinkę miał bardzo łatwą, drugi sukces to na pewno 4 runda na Wimbledonie. Ale to była 1 część sezonu, w drugiej już notował o wiele więcej porażek, do tego warto dodać, że to były przegrane na kortach twardych.
Polak również po sukcesie we Francji, podpisał wiele kontraktów ze sponsorami, więc jego sytuacja finansowa się mocno polepszyła, a to powinno go zmobilizować do jeszcze większego wysiłku.

Otrzymane punkty reputacji: +17
auroksreno 763

auroksreno

Użytkownik
I runda ATP Auckland: Baker @ 2,63 (Sportingbet) ✅

Baker to bardzo niewygodny przeciwnik dla Polaka w pierwszej rundzie. Ma więcej doświadczenia w Wielkich Szlemach i niewygodny styl.
Jerzy celuje głównie w Australian Open i trudno mu się dziwić, będzie tam rozstawiony w co najmniej dwóch rundach. Oczywiście jest faworytem w pojedynku z Amerykaninem, ale przy kursie ponad 2,50 szkoda byłoby nie spróbować typu na Piekarza.

Otrzymane punkty reputacji: +3
harvey 967

harvey

Użytkownik
???? ATP Sydney
Istomin D. - Duckworth J.
typ: under 21.5 gemy ⛔⛔⛔ 6:7 6:4 7:6
kurs: 1.794 Pinnacle
Spotkanie pierwszej rundy w turnieju rozgrywanym w Sydney, w którym zobaczymy Istomina oraz Duckworth&#39;a. Denis to ubiegłoroczny półfinalista tego turnieju, dlatego ma tutaj sporo punktów do bronienia. Dla przypomnienia dodam, że rok temu musiał przebrnąć przez kwalifikacje, żeby zagrać w turnieju głównym. Do porażki w półfinale z Nieminenem odprawił z kwitkiem począwszy od pierwszej rundy eliminacji kolejno: Reida, Hajeka, Fenneya, Andujara, Sweetinga oraz Gasqueta.
W tym roku zdołał już zagrać na turnieju w Brisbane, gdzie pewnie pokonał Klizana oraz Hewitta, by przegrać z Murrayem. Widziałem mecz z Andym i jak dla mnie Istomin wypadł dość dobrze. Widać było chęć do gry i serwis, który dość dobrze siedział w korcie, Murray w całym meczu miał tylko jednego break pointa i go wykorzystał. Dziś Istomin będzie miał o wiele łatwiej bo po drugiej stronie siatki będzie wciąż młody James Duckworth, dla którego będzie to drugi rok z rzędu kiedy dostaje dziką kartę w tym turnieju i zaczyna swoją grę w pierwszej rundzie. W ubiegłym roku przegrał z tym samym zawodnikiem co Istomin, czyli z Finem Nieminenem, który dość łatwo sobie z nim poradził 6:2 6:2.
Duckworth po raz kolejny dostał również dziką kartę do zaczynającego się nie długo Australian Open i to na tym turnieju powinien się skupić bardziej. Jak na razie w tym roku średnio mu idzie brał udział w kwalifikacjach do zawodów w Brisbane, gdzie udało mu się pokonać Kyrgiosa w dwóch setach, jednak następnie przegrał z Kunitsynem 7:6 2:6 3:6.
Jak dla mnie dziś Istomin powinien spokojnie pokonać Australijczyka w dwóch setach. Kurs na dokładny wynik nie powala, dlatego zdecydowałem się na under 21.5 gemów. Wydaje mi się, że jeżeli Denis podejdzie do tego spotkania na maksa to powinien wygrać dość łatwo. Jak wspomniałem ma tutaj sporo punktów do bronienia, dlatego powinien być zmobilizowany na tą rywalizację.

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Dyscyplina: Tennis - ATP Auckland
Spotkanie: Oliver Rochus vs Albert Ramos-Vinolas
Typ: Ramos
Kurs: 2.00
Bukmacher: Bet365

Startuje turniej w Auckland, więc warto się zakręcić przy tym typie. Jestem szczerze zdziwiony kursem na Ramosa, więc trzeba wykorzystać okazję. Przyjrzyjmy się graczom:
- ranking ATP: Ramos - miejsce 50. , Rochus - miejsce 90.
- wiek: Ramos- 25 lat, Belg 32 lata i coraz bliżej do emerytury
- warunki fizyczne: Hiszpan 188 cm + leworęczny, Belg-praworęczny i malutki (20 cm niższy)
- bezpośrednie mecze: 1 mecz w 2010 roku na korcie ziemnym we Francji (handi dla Belga) wygrany przez Rochusa 2:1 (co ciekawe wówczas kurs na obu był 1.85)

Dlaczego Ramos?
- dużo lepszy serwis Hiszpana (procent 1. podania podobny, ale chodzi mi o asy)
- Hiszpan jest w tourze od 2007 roku i ciągle idzie w górę, a Belg gra pro od 1999 roku i najlepsze chwile ma już za sobą
- warunki atmosferyczne w Nowej Zelandii na korzyść Hiszpana

Vamos Ramos! ????

Pozdrawiam

moonlight_shadow 87

moonlight_shadow

Użytkownik
Dyscyplina:Tenis, ATP Auckland
Spotkanie:Oliver Rochus- Albert Ramos
Typ: Oliver Rochus wygra 2-0
Kurs:2.75
Bukmacher:bet365
Analiza:

W rozpoczynającym się turnieju ATP w Auckland w Nowej Zelandii dojdzie do bardzo ciekawego pojedynku, w którym Hiszpan Ramos podejmie gracza z Belgii Olivera Rochusa. Faworyta tego pojedynku ciężko wskazać o czym świadczą wystawione kursy, które są bardzo zbliżone. Jednak ja widzę tutaj zdecydowaną wygraną Olivera Rochusa. Dlaczego? Choćby dlatego, że mu dużo bardziej zależy. Broni on tutaj przecież finału z poprzedniego sezonu. Natomiast Ramos w poprzednim sezonie w tym turnieju odpadł już w pierwszej rundzie w dwóch setach z Rosolem. Jeśli chodzi o bezpośrednie pojedynki to rozegrali panowie jeden taki, w 2010 roku na ziemi w Bordeaux i tam lepszy był właśnie Rochus wygrywając tamten pojedynek w 3 setach 6-4,6-7, 6-4. Biorąc pod uwagę fakt, że obaj panowie słabo rozpoczęli sezon, gdyż odpadali w pierwszych rundach turneji w Doha jeśli chodzi Hiszpana i Brisbane jeśli chodzi o Belga. Jednak tamto już minęło a ten turniej, sądzę , że dla Rochusa jest jednym z najważniejszych w sezonie. Polecam leciutko zagrać na zwycięstwo Belga 2-0 w setach.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
KUPON #2013_22
???? J. Janowicz vs B. Baker dla Mecz (1.571) WYNIK ?
???? M. Granollers vs M. Ebden dla Mecz (1.725) WYNIK ?
KURS: 2.709
PinnacleSports

KUPON #2013_23
???? M. Klizan vs X. Malisse dla Mecz (1.709) WYNIK ?
???? F. Mayer vs J. Sousa dla Mecz (1.217) WYNIK ?
???? D. Istomin vs J. Duckworth dla Mecz (1.178) WYNIK ?
KURS: 2.450
PinnacleSports

Może po dwa zdania na temat powyższych kuponów:

KUPON #2013_22:
O Jerzym już wielu się wypowiadało w ramach tego meczu, a wg mnie to wcale tak łatwo nie będzie miał w tym meczu ale finalnie wygra. Dlaczego? Baker w tamtym roku wracał po kontuzji i powrót w miarę udany, ale na HARD i IHARD w ATP nie błyszczał gdzie miał bilans 3/10 (WIN/LOSE). W tym sezonie myślę, że też &quot;poszarpie&quot; ale czy na HARDzie ? Jakoś w to mi się nie chce wierzyć, a Dimitrov ostatnio pokazał możliwości Bakera na początku sezonu. Jerzyk jak będzie w swojej dyspozycji serwisowej to zaserwuje mu pewnie jeszcze więcej asów niż zrobił to w meczu z Bakerem Dimitrov. Janowicz powinien dać sobie radę:smile:
Ebden pierwszy mecz w sezonie zaliczył z Goffinem gdzie zagrał tragicznie (45% first serv./50% 1st Serve Points Won). Forma &quot;Groszka&quot; to trochę niewiadoma ale nie wydaje mi się, żeby zagrał słabiej niż Ebden z Gofiinem. Zawodnicy grali już ze sobą raz dokładnie rok temu w Sydney i wtedy wygrał Ebden ale teraz moim zdaniem górą będzie Marcel - czas na rewanż...

KUPON #2013_23:
Istomin dobra forma na początku sezonui powinien spokojnie poradzić sobie z Duckworthem, tak samo Mayer z clayowcem Sousa nie powinien mieć większych problemów. Pytanie jak zagra jedno z objawien poprzedniego sezonu czyli KLIZAN. Bardzo jestem ciekaw tego zawodnika w tym sezonie, moim zdaniem sporo namiesza:smile: Malisse natomiast poprzedni rok już miał dość kiepski (no może poza występami na TRAWIE gdzie szło całkiem fajnie) a w tym roku myślę, że będzie jeszcze słabiej i już przecież dość stary zawodnik (33 lata w tym roku kończy) będzie chylił się ku końcowi kariery. Młodzian Klizan powinien pokazać Belgowi gdzie jego miejsce w szeregu w tym sezonie.

???? Benjamin Becker v Lukas Rosol dla Mecz (1.66) WYNIK 64 64
???? Victor Hanescu v Greg Jones dla Mecz (1.28) WYNIK ?
KURS: 2.14
Bet365

Becker koniec roku 2012 całkiem fajny gdzie widać było, że wraca pomalutku do formy. W tym roku myślę, że jeszcze powalczy i pokaże na co go stać. Grał już w Doha i przegrał w sumie z Youzhnym ale zagrał dobre spotkanie (12 asów,82% 1st Serve Points Won). Tutaj w kwalifikacjach gra na takim samym poziomie i jeżeli tak zagra z Rosołem to spokojnie powinien sobie poradzić. Rosol na początku sezonu nnie błyszczy, tu w kwalach sie strasznie męczy a porażka w Doha z Lorenzim w stosunku 06 46 chluby mu nie przynosi...
Hanescu niby &quot;ziemniak-clayowiec&quot; jak to zwą ich fachowcy ???? ale na HARDzie też potrafi grać, zwłaszcza na poziomie kwali czy chelengerów. Z zawodnikiem pokroju Greg Jones powinien spokojnie sobie poradzić. Z Cipolla i Mathesonem w poprzednich rundzach kwali zagrał dobre spotkania i raczej z dnia na dzień jego poziom się nie zmieni. A Greg Jones gra w ostatniej rundzie kwali tylko i wyłącznie ze względu na walkower Russella, bo wątpię, żeby młody Austrlijczyk miał większe szanse z doświadczonym Amerykaninem...

Jak będzie zobaczymy, narazie TENIS nieco słabo na początku sezonu ale głównie przez MOJE BŁĘDY i przesadne &quot;KOMBINOWANIE&quot; w typach.

Kilka turnieji już za nami, część odpowiedzi na pytania o FORMĘ zawodnikó stały się jaśniejsze, kolejne zostaną wyjaśnione razem z następnymi TURNIEJAMI.

ziarnoo 2,8K

ziarnoo

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - ATP Auckland ✅ 6-4,6-7,4-6
Spotkanie: Jerzy Janowicz vs Brian Baker
Typ: 2
Kurs: 2.63
Bukmacher: Sportingbet

Nie mam przekonania co do zwycięstwa naszego Jerzyka. Błysnął talentem w paryskim turnieju Masters, ale czy jego forma jest nadal na takim poziomie tego nie wiemy. Osobiście sądzę, że jego dyspozycja na początku sezonu będzie nienajlepsza. To jeszcze młody, niedoświadczony chłopak, finał we Francji był dla niego wielkim wstrząsem, a zarazem sukcesem, którym mógł się zachłysnąć. Śmiem zaryzykować twierdzenie, że czeka go długa droga i wytężona praca do tego, aby znów grać i pokonywać najlepszych.
W ubiegłym roku był jednym z większych objawień w ATP, awansując o ponad 200 pozycji. Jednak Brian Baker również ubiegły sezon miał świetny. Co prawda zajmuje dopiero 61 miejsce w rankingu, czyli 35 niżej od Janowicza, ale w sezonie 2012 awansował o prawie 400!! miejsc. Grał w finale turnieju w Nicei, a w Wimbledonie doszedł do 1/16 finału. Obecny sezon rozpoczął od niezłego, choć przegranego pojedynku z Dimitrovem – finalisty zawodów w Brisbane.
Uważam, że będzie to wyrównany pojedynek i wcale się nie zdziwię, jeśli o wyniku będzie decydowało doświadczenie i „zimna głowa” starszego Bakera. Myślę, że taki kurs na Amerykanina to lekka przesada, dlatego spróbuję go wykorzystać.

Ps. Gdy pisałem tą analizę, czyli godzinę temu kurs na Bakera w Bwin był 2.60, teraz już 2.20 - co to może oznaczać, jak uważacie?

Zaczęło się nieźle dla Jurka, skończyło się jak zwykle:]

Otrzymane punkty reputacji: +9
J 1,3K

jasper

Użytkownik
Ps. Gdy pisałem tą analizę, czyli godzinę temu kurs na Bakera w Bwin był 2.60, teraz już 2.20 - co to może oznaczać, jak uważacie?
Poszło info o przerwie w treningach Jurka i więcej pieniędzy poszło w stronę Backera. Tyle

pawacki 5,6K

pawacki

Użytkownik
Co prawda zajmuje dopiero 61 miejsce w rankingu, czyli 35 niżej od Janowicza, ale w sezonie 2012 awansował o prawie 400!
Awansował o tyle miejsc ponieważ miał kontuzję,on był bardzo utalentowanym zawodnikiem w młodości.Dostał &quot;drugie życie&quot;

Otrzymane punkty reputacji: +9
aquadiva 10

aquadiva

Użytkownik
Awansował o tyle miejsc ponieważ miał kontuzję,on był bardzo utalentowanym zawodnikiem w młodości.Dostał &quot;drugie życie&quot;
a Baker nie mial przerwy z ATP przez to ze zaczal akademicką zabawe w Nashville co pochlonelo jego najlepszy okres ? a niedawno wokol Belmont ... zastanawiam sie czy sa jakies karencje np jesli gra w akademickich mistrzostwach to czy moze miec zakaz gry w ATP a pozowlone tylko na Fjuczersy i challengery
akademickie &gt; ATP ????

pawelstrzala 313

pawelstrzala

Użytkownik
Goffin prowadził z Bellucim 5:2 w 1 secie a przegrał go w TB (5:7)
a mówia że cuda zdarzaja sie tylko w WTA i Chalangerach
W drugim secie posypał sie jak dziecko juz przegrywa 0:2 ale cuda
brawo Davidek 5:2 zrobiło sie 6:7 2:6 i co na to powiedzie to jest gra fer bo dlamnie odpuszczanie meczu nic wiecej zawodnicy z tej samej półki gdyby Belluci grał z jakims ogórem to co innego ale nie gra z ogórem
kabaret
tylko nie kasujcie posta bo jest na temat nie jakies tam żale tylko czysta prawda

D 54

domeltomek

Użytkownik
Goffin prowadził z Bellucim 5:2 w 1 secie a przegrał go w TB (5:7)
a mówia że cuda zdarzaja sie tylko w WTA i Chalangerach
W drugim secie posypał sie jak dziecko juz przegrywa 0:2 ale cuda

brawo Davidek 5:2 zrobiło sie 6:7 2:6 i co na to powiedzie to jest gra fer bo dlamnie odpuszczanie meczu nic wiecej zawodnicy z tej samej półki gdyby Belluci grał z jakims ogórem to co innego ale nie gra z ogórem
kabaret

tylko nie kasujcie posta bo jest na temat nie jakies tam żale tylko czysta prawda
Rozumiem że gdyby Goffin miał warunki i serwis jak Isner to rzeczywiście wtopienie seta mogło być dziwne ale Goffin na każdy punkt musi pracować w wymianach.

Co do Istomina, radzę sprawdzić wynik Duckwortha na AO rok temu, ugrał seta z niejakim Tipsarevicem tocząc bardzo wyrównany bój, Ogólnie gra bardzo fajny tenis więc nic dziwnego że tak sobie pogrywa u siebie i w tym roku.

A skoro już tak wspominacie o tych wałkach i wałeczkach dlaczego dalej pchacie się w faworytów?

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom