ATP Auckland:
Johnson S. - Bautista-Agut R.
Johnson S. +1,5 seta ::: 1,97 ::: 1/3
Johnson S. +4 gemy ::: 1,83 ::: 1/3
H2H 0:4 dla Hiszpana, ale ostatni mecz grali 3 lata temu. W 3 spotkaniach Steve urwał seta i były to dość zacięte mecze. Obaj w 1 rundzie mieli kelnerów i obaj też odpali w pierwszym meczu w ubiegłym tygodniu gry.
Wynik:
6:2 2:6 1:6
Ferrer D. - Sousa J.
Ferrer D. ::: 1,82 ::: 1/3
H2H 1:1 z lat 2013-2016. Liczę tutaj na Hiszpana który ma już swoje lata, ale on przez wiele lat kręcił się w okolicy top 5 i był nie do zajechania przez wielu tenisistów. Poprzedni sezon miał znacznie gorszy, ale liczę na to, że w tym się odbije pomimo wieku. Do tego w Auckland on wraz z Kohlschreiberem zawsze mi się dobrze kojarzyli.
Wynik:
6:2 6:2
Querrey S. - Vesely J.
Vesely J. +3 gemy ::: 1,79 ::: 1/3
Obaj dobrze serwują, dlatego liczę na jakiś tie-break. Reprezentant Czech pomimo ogromnych trudności w 1 rundzie wygrał mecz, a to jak znam życie powinno go tylko wzmocnić. Vesely wygrał tutaj swój pierwszy i jedyny turniej w karierze.
Wynik:
4:6 7:6(10) (5)6:7
Sock J. - Gojowczyk P.
Sock J. -3 gemy ::: 1,92 ::: 1/3
Dziwne te kursy, Sock powinien być mocnym faworytem tego meczu, chyba że ma jakieś kłopoty zdrowotne. Jest to jedynka turniejowa. Rok temu wygrał ten turniej. Gojowczyk zawodnik raczej z poziomu Challenger niż
ATP.
Wynik:
3:6 3:6
Cuevas P. - Khachanov K.
Cuevas P. ::: 2,35 ::: 1/3
Z młodzikami to nigdy nic nie wiadomo w jakiej są formie i jak ją długo utrzymają. Dlatego nie widzę sensu stawiania na Rosjanina. Może i serwisem coś zdziała, ale Cuevas to stary tenisowy wyga, z nie jednego pieca jadł chleb. Nawierzchnia na pewno mu nie sprzyja, ale pomimo to rok temu pod koniec sezonu już raz pokonał Karena.
Wynik:
2:6 (4)6:7
ATP Sydney:
Berankis R. - Mannarino A.
Berankis R. +1,5 seta ::: 1,95 ::: 1/3
H2H 3:2. Ich mecze zawsze były zacięte i na to licz, że tak samo będzie i tym razem. Francuz zawsze z chwiejną formą, a raczej głową. Litwin natomiast od czasu pokaże na co go stać, ale takie występki u niego zdarzają się baaardzo rzadko. Z Mannarino widocznie dobrze mu się gra.
Wynik:
2:6 1:6
Ramos A. - Lorenzi P.
Ramos A. -1 gem ::: 1,75 ::: 1/3
H2H 2:3, ale pomimo to Lorenzi jakoś nie przekonuje mnie na nawierzchni typu hard. Obaj w ostatnim sezonie osiągnęli bardzo wysoką pozycję w rankingu. Typ na podstawie zwykłej intuicji, bez większej filozofii.
Wynik:
3:6 5:7
Dzumhur D. - De Minaur A.
De Minaur A. ::: 2,30 ::: 1/3
Gospodarz u siebie na pewno będzie mocno walczył. Młody, zdolny, ambitny, publika będzie na pewno za nim. Ostatnio osiągnął nawet dobre wyniki. Dzumhur miał genialny poprzedni sezon, a jak będzie w tym? Jak znam życie to po dobrym sezonie przychodzi kryzys.
Wynik:
2:6 0:3
Lopez F. - Schwartzman D.
Lopez F. +3 gemy ::: 1,76 ::: 1/3
Lopez to jeden z dinozaurów tenisa którzy powoli będą odchodzić. Ale serwować to on jeszcze potrafi i moim zdaniem wcale tutaj nie jest na pozycji przegranego. Schwartzman to okropnie niski zawodnik. Podobnie jak Dzumhur miał świetny poprzedni sezon, to jednak w 2018 może przyjść kryzys.
Wynik:
6:3 7:6(1)
Millman J. - Muller G.
Muller G. ::: 2,02 ::: 2/3 +2,04
Ten kurs to chyba jakiś żart, albo ja o czymś nie wiem. Muller ostatnio nie grał dużo, ale na sezon moim zdaniem się wyleczył, rok temu wygrał ten turniej. Natomiast Millman to dla mnie taki australijski Denis Istomin, nawet i gorszy.
Wynik:
(5)6:7 4:6