S. Querrey (-1.5 Sets) vs V. Pospisil (+1.5 Sets) dla Mecz (1.893) WYNIK VO Pospisil
ZWROT
E. Roger-Vasselin (+1.5 Sets) vs A. Dolgopolov (-1.5 Sets) dla Mecz (1.775)
WYNIK krecz Roger-Vasselin
ZWROT
KURS: 3.360
PinnacleSports
W dubelku wziąłem graczy w gazie. Vasek fajnie się prezentował w Chennai gdzie przegrał dopiero w półfinale z Stanem. Ktoś powie, że skreczował i nie wiadomo jak będzie wyglądała jego gra teraz, ale jestem przekonany, że gdyby uraz był groźny to na pewno przez AO nie ryzykowałby. Jaki styl ma Sam to każdy kto się tenisem interesuje wie doskonale - serwis siedzi to jest groźny, bez pierwszego podania może mieć duże problemy, tym bardziej, że na przeciwko zawodnik w formie, który wykorzysta choćby najmniejszy przestój Amerykanina.
W drugim spotkaniu Eduard podobnie jak Vasek również fajnie się prezentował w Chennai gdzie przegrał dopiero w finale z Stanem, po bardzo wyrównanym spotkaniu. Jestem przekonany, że z taką grą spokojnie ugra seta chimerycznemu i rozkapryszonemu Dolgopolovi. Po takim kursie jak najbardziej jest to do gry.
=========================================================
M. Baghdatis (-1.5 Sets) vs
S. Johnson (+1.5 Sets) dla Mecz (1.862)
WYNIK 57 76 46
B. Klahn vs
D. Brands dla Mecz (1.529)
WYNIK 75 46 63 co za gamoń ????
KURS: 2.846
PinnacleSports
Jeżeli chodzi o Brandsa to mimo, że został ostatnio zdemolowany przez Monfilsa, to i tak wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie w Doga, gdzie pokonał faworyzowanego Davydenke oraz Ferrera! Forma na pewno bardzo dobra już na początku sezonu i jak się nic nie zmieniło na przestrzeni kilku dni (a nie powinno) to powinien spokojnie poradzić sobie z Bradlayem, który owszem na Hardzie w zeszłym sezonie szalał i wygrywał sporo spotkań ale gównie na poziomie Chellengerów. Umiejętności na pokonanie zawodników w formie typu Brands na ten moment poza zasięgiem.
Bagietka gra pierwszy mecz w tym sezonie więc w sumie nie wiemy czego można się spodziewać po nim. Wg mnie jednak niekoniecznie już w pierwszym spotkaniu może być na tyle dobrze aby pokonać Johnsona w stosunku 2:0. Steve bardzo dobrze trzyma swoje podanie, ciężko go przełamać, więc możliwe TIE BREAKI w których jak zwykle różnie może być. Jednak po takim kursie wg mnie jak najbardziej można spróbować w stronę Steva, który nawet chwilowy przestój Bagietki może wykorzystać nie dając się odłamać (na co liczę).
=========================================================
Y-H. Lu vs
I. Sijsling dla Mecz (1.437)
WYNIK 75 76
B. Paire (-1.5 Sets) vs
M. Przysiezny (+1.5 Sets) dla Mecz (1.649)
WYNIK 64 62
KURS: 2.369
PinnacleSports
Igor na twardych nawierzchniach jest zawsze groźny i już nie raz to udowadniał, że jest w stanie pokonać nawet zawodników z TOP10. Pamiętam jak na początku zeszłego sezonu pokonywał Tsonge w Rotterdamie. W tym roku tylko jeden mecz zagrał, przegrany z Mahutem, ale zagrał dobry mecz - 13 asów, 86% wygranych punktów po pierwszym podaniu. Jak tak zagra z Lu to nie będzie czego zbierać, tym bardziej, że Lu coś tam doskwiera (VO w Chennai ale nie wiem jak jego kontuzja jest groźna).
W drugim spotkaniu "gwiazdeczka" Francuska zagra Naszym Michałem. Wcale się nie zdziwię, jak padnie gładkie 2:0 dla Polaka. Michał mimo, że przegrał z Florkiem w Doha to pokazał dobry
tenis. Paire z drugiej strony w Chennai przegrał wygrany mecz z Groszkiem, który to już w trzecim secie przegrywał 1:5 aby dogonić Francuza i pokonać go w TIE BREAKU. Bardzo to typowe zachowanie dla Paire (za którym osobiście nie przepadam) który w zasadzie na korcie może "odwalić" wszystko i nic mnie już nie zdziwi w wykonaniu tego grajka. Ma chłopak talent nieprzeciętny ale niestety zrytą psychikę (podobnie jak Dolgo przykładowo) co powoduje, że nawet jak jest faworytem w danym spotkaniu to sety często i gęsto gubi. Michał dobrze serwuje, jak przełamie Francuza to może być to wystarczające do wygrania seta.