Dyscyplina:
Tenis -
ATP singiel: Stuttgart (
Niemcy), trawiasta
Godzina: 11:00
Spotkanie: Guido Pella - Prajnesh Gunneswaran
Typ: 2
Kurs: 3,28
Bukmacher:
1xbet
Analiza:
Spotkanie 2 rundy na turnieju
ATP w Stuttgarcie. W pierwszym spotkaniu Argentyńczyk Pella nieoczekiwanie łatwo wygrał z Australijczykiem Millmanem 2-0 (6-2 , 6-2), natomiast Hindus Gunneswaran jeszcze bardziej nieoczekiwanie wygrał z Kanadyjczykiem Shapovalovem 2-1 (7-6 , 2-6 , 6-3). Prajnesh ponadto do turnieju głównego przebijał się przez kwalifikacje, w których pokonał najpierw Amerykanina Evana Kinga 2-0 (6-1 , 6-4) a następnie Amerykanina Harrisona 2-1 (6-3 , 4-6 , 6-3). Trzeba przyznać, że Hindus z formą trafił na tym turnieju idealnie. Gunneswaran gra tutaj bardzo dobre mecze i myślę, że dzisiaj pójdzie za ciosem i zaliczy kolejny udany występ w Stuttgarcie. Już w meczu z Shapovalovem stawiałem niespodziankę na zwycięstwo Hindusa, bez większego komentarza suchy typ u siebie w temacie, bo tak mnie jakoś od początku korciło i nie zawiodłem się. Dzisiaj rywal według mnie dużo mniej wymagający na trawie i Hindus ma dużą szansę aby zameldować się w ćwierćfinale. Pella na trawie nie jest bardzo wymagającym rywalem i jak najbardziej jest w zasięgu Gunneswarana po tym co wczoraj widziałem w jego meczu z Shapovalovem. Guido wprawdzie w 1 rundzie tez sprawił niespodziankę ale to głównie Millman w tamtym meczu przegrał niż Argentyńczyk wygrał
Prajnesh jest tutaj w dużej formie i pokazuje bardzo fajną grę na trawie. Pella nigdy nie był wirtuozem gry na tej nawierzchni by nawet nie powiedzieć, że solidnym graczem na trawie. Mało spotkań na tej nawierzchni na koncie i słabiutki bilans, który przedstawiam poniżej:
Po takich kursach wolę zdecydowanie iść w stronę Hindusa, który we wczorajszym meczu z Shapovalovem zrobił na mnie wrażenie i według mnie na trawie to on gra dużo lepiej od Pelli. Jeżeli ktoś lubi grać za grubsze stawki to poleciłbym mu wejście grubiej właśnie w ten typ, bo naprawdę jestem mocno przekonany do tej niespodzianki tutaj. Oczywiście każdy niech to robi z głową, bo nie chcę żeby ktoś po meczu miał do mnie pretensje, że przewalił dużo kasy jeśli typ nie wejdzie. Pamiętajcie, że to sport i wszystko jest możliwe. Ja tylko od siebie mówię, że jak ktoś lubi grubiej grać no to tutaj mu proponuję ten typ bo wydaje mi się być po takim kursie bardzo dobry do zaryzykowania ale też 100% pewności w sporcie nie ma więc niech każdy stawki wybiera rozsądnie na ile może sobie pozwolić, żeby potem mi nikt nie pisał na priv, że zastawił dom, kredyt wziął i typ nie wszedł i co on ma teraz zrobić
haha. Sam gram to za drobne, bo jestem w trakcie odrabiania stówy więc rozsądnie każdy niech to przemyśli. Gdybym był w trakcie grania za stówkę, to tutaj w tym meczu napewno bym za tyle stawiał
Powodzenia.
2-0 (7-6 , 6-3)