>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Stuttgart & Bastad, 11-17.07.2011

Status
Zamknięty.
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Granollers - Paire 1,40
Paire już swoje chyba w tym turnieju zrobił, pokonał w 1r Rosjanina Donskoygo, po trzech trudnych setach. Tutaj przeciwnik już innego kalibru, Rosjanin w meczu w kwalach miał poziom serwisu na poziomie 40% a mimo to wygrał 2:0. Jak wyglądął mecz Paire i Rosjanina to nie wiem, ale domyślam sie jak dzisiaj będzie wyglądał jego mecz z Hiszpanem. Marcel ograł zawsze groznego Seppiego, tutaj to On powinien zdominować młodego Francuza, na początku na pewno da mu sie wyszaleć bo Paire lubi po pajacować na korcie, podobno jest utalentowany, widziałem kilkanaście jego meczów na różnych nawierzchniach i talentu nie widzę, obym po dzisiejszym meczu nie zmienił zdania.

Otrzymane punkty reputacji: +1
mozi 552

mozi

Użytkownik
Kolejny dzień całkiem udany, nie miałem wczoraj czasu na analizy, ale tradycyjnie podałem wszystkie swoje typy w temacie (link w podpisie). Na jutro: Michael Ryderstedt - Ruben Ramirez-Hidalgo 1 @ 3.03
Obaj panowie po trzy setowym spotkaniu w pierwszej rundzie turnieju, Szwed pokonał Maximo Gonzaleza, natomiast Ruben - Golubeva. Oglądałem oba spotkania i muszę przyznać, że większe wrażenie sprawił na mnie Ryderstedt. W pierwszym meczu w turnieju widać było w jego grze niezwykłe zaangażowanie, a umiarkowana agresja kortowa pozwoliła na wypunktowanie rywala. Dziś o 10:00 polskiego czasu jego drugim turniejowym przeciwnikiem będzie Ramirez-Hidalgo, inny ziemny rzemieślnik. To właśnie w głównej mierze na tym opieram swój typ. Jest wiele podobieństw między Ramirezem a Maximo, są to m.in. słabe podanie (powtórzę to co pisałem kilka dni temu, Szwed lubi zaatakować słabsze podanie rywala) i dużo przebijania z głębi kortu, z lekką przewagą forhendu nad bekhendem. W meczu z Golubevem to sam Kazach się podłożył, kompletnie nie funkcjonowało jego podanie w tym meczu, a poza tym popełnił sporo błędów własnych. Liczę na podobne spotkanie do tego sprzed kilku dni, kurs rośnie, a mnie jeszcze bardziej to zachęca do grania ;)
----
Na początek dnia tyle. W Stuttgarcie mam na oku kilka picków. Faworytem turnieju jest dla mnie Ferrero, na którego wczoraj można było złapać kurs ponad 2.00 z Youzhnym, dzisiaj Hiszpan gra z Granollersem, ale kurs 1.35 nie zachęca do grania. Kilka godzin temu widziałem kursy na mecz Cervenaka z Del Bonisem i faworytem był młody Słowak, szczerze mówiąc chciałem nawet zagrać na Del Bonisa, ale po przejrzeniu statystyk zmieniłem zdanie. Przed chwilą (jest przed 02:00) sprawdziłem znów kursy i tym razem ujrzałem 1.5 w Pinnacle, a u innych buków nawet 1.35 na Argentyńczyka! Trochę to dziwne, dlatego z typowaniem radziłbym się wstrzymać. Kubot także powinien wygrać, ale kurs 1.87 z groźnym Giraldo to trochę za mało... Jeszcze jedna propozycja: Cedrik-Marcel Stebe - Pablo Andujar 1 @ 2.70
W innym turnieju zapewne stawiałbym na Hiszpana, ale że event jest niemiecki, a Stebe przed własną publicznością spina się na wyżyny swoich możliwości to gram tak. Oglądałem dzisiaj zacięty mecz młodziutkiego Niemca z Fogninim i muszę przyznać że chłopak ma duży talent. Poza serwisem, który nie funkcjonował perfekcyjnie, nie mam zastrzeżeń. Forhend bardzo dobry, potrafił przyspieszyć nim akcje po prostej, potrafił też wytrzymać tempo Fogniniego grając po crossie. Bekhend mimo, że często obiegany to i tak na niezłym poziomie, nie robił nim zbyt wielu błędów. Andujar ostatnio był bez formy, tu wygrał dwa mecze, ale nazwiska rywali nie powalają na kolana. To solidniak, końcowa linia i przebijanie, dosyć równy, mocny z obu skrzydeł. Jednak czy tego pokroju zawodnikami nie byli także Davydenko i Fognini? Moim zdaniem tak, dlatego dziś typuje zwycięstwo Niemca.

Otrzymane punkty reputacji: +3
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Tak się spina, że nie potrafi często przejść jednej rundy. Rywali miał do tej pory słabych lub odpuszczajacych. Radze sprawdzic statsy Fogniniego od pewnego czasu kiedy jest faworytem kursowym (1,2-1,5) wyniki niesamowite wrecz. Ja typu nie neguje ale Stebe to zaden pewniak. Po kompromitujacej wtopie ze Struffem mało kto jeszcze patrzy na niego jak na poważnego gracza. Przynajmniej teraz, moze sie jeszcze chlopak wyrobi. Jeśli Andujar jest w pełni zdrowy to rozniesie rywala 2-0.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Oglądałem mecz z Fogninim, nie twierdzę, że Włoch grał dobrze, ale nie grał też bardzo słabo, więc nie powiedziałbym że się podłożył. Stebe to młody chłopak, rocznik 1990. Pisałem już kilka razy w tym sezonie, że młodym chłopakom (Tomic, Raonic) potrzebny jest dobry turniej, by zyskać dużo pewności siebie i przejść na dużo wyższy poziom. Myślę, że taki turniej właśnie rozgrywa Stebe, nie wiem czy w kolejnych eventach będzie grał tak dobrze, ale liczę na to, że w Stuttgarcie do końca utrzyma równą formę.
PS. Co do Fogniniego to zapamiętałem z tego meczu, że zrobił ze 3 błędy przy prostych smeczach, ale Stebe też się to przytrafiło, a mimo to wygrał 2:0, choć przegrywał w drugim secie nawet 1:4!

Otrzymane punkty reputacji: +2
B 10

bialy-murzyn

Użytkownik
Panowie jak oceniacie dziś szanse Łukasza w pojedynku z Giraldo
Kursy wyrównane, H2H 1-0 dla naszego rodaka, zamierzam postawić większą część mojego budżetu i chciałbym się zapytać jak wy to widzicie.
Ja osobiście myśle, że Kubot przejdzie do półfinału .
Wypowiedzcie sie na temat tego spotkania, i podajcie swoje argumenty
Pozdrawiam

buzzerbeater 894

buzzerbeater

Użytkownik
Sporo będzie zależeć od dyspozycji zawodników w dniu dzisiejszym. Kubot wczoraj nie zagrał wielkiego meczu, gdyby nie głupota Lopeza w drugim secie, to prawdopodobnie Polaka nie byłoby w ćwierćfinale. Giraldo natomiast jest w świetnej formie, potrafi bez problemu mijać, a do tego znacznie lepiej returnuje w porównaniu do Lopeza. Wydaje mi się, że kurs na Kolumbijczyka to jest prezent, ale osobiście odpuszczam ten mecz ze względu na patriotyzm.

ted 12,8K

ted

Forum VIP
Akurat Giraldo dobrego returnu na pierwsze podanie nie ma, ale dla mnie dzis jest faworytem i tak

J 22

junior1317

Użytkownik
Giraldo jest w świetnej formie?? Uważam, że gdyby mecz z Chardym nie był przerwany przez deszcz, Giraldo byłby już poza turniejem. Ja nie wiem gdzie wy widzicie świetną formę Giraldo. A to że ograł Melzera który jest kompletnie bez formy i przeciętnego Francuza o niczym nie świadczy. Jeśli Kubot będzie w takiej formie jak choćby podczas Wimbledonu czy RG wygra to w dwóch setach. Zastanawiałem się nad overem w tym meczu, ale jeśli Kubot zagra tak jak w ostatnim secie z GGL uważam, że będzie 6-4 6-3 dla Polaka.

buzzerbeater 894

buzzerbeater

Użytkownik
W porządku - szanuję Twoje zdanie, jednak nie rozumiesz pewnej kwestii. Kubot na zmęczeniu zaczyna o wiele mniej myśleć i biegać jak głupi pod siatkę. Lopez tego nie wykorzystał, bo jest jeszcze głupszy od Polaka. Giraldo jednak ma trochę oleju w głowie i jeśli umiejętnie to rozegra, wówczas ten mecz wygra... jeśli nie w dwóch, to w trzech setach.

J 22

junior1317

Użytkownik
Ja kolego i tak uważam, że Kubot wygra to w dwóch setach. Giraldo wcale nie jest takim dobrym tenisistom, więc Kubot powinien to wykorzystać.

lionel21 191

lionel21

Użytkownik
Rozwaliłeś system.
A w takim razie może Kubot jest dobrym tenisistOM ?
Na pewno lepszym tenisistą od Giraldo. A, że jest w życiowej formie, to chyba warto zagrać, jeśli bukmacherzy oferują kurs ponad 2. Poza tym Kubot ograł już Giraldo rok temu na AO i to dość łatwo 3-1. Giraldo to jest zawodnik, który nie lubi ruszać się zza linii końcowej, a przecież Łukasz gra s&amp;v, więc częste wypady do siatki Giraldo są koniecznie. Moim zdaniem Kolumbijczyk się pomyli i Kubot wygra. I liczę na to, że się nie spali psychicznie, jak niektórzy prorokują. Jest w stanie wygrać ten turniej.

lighter 573

lighter

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, ATP Bastad
Spotkanie: Robin Soderling - Tomas Berdych (Ilość gemów w 1. secie)
Data, godzina: 16.07, 13.00
Typ: powyżej 9,5
Kurs: 1.70
Bukmacher: Unibet
Analiza: Półfinał turnieju w szwedzkim Bastad, w którym zmierzą się 5. w rankingu ATP reprezentant gospodarzy Robin Soderling oraz 8. Czech Tomas Berdych, a więc spotkanie na wysokim poziomie jak na ten turniej. Obaj panowie grają tutaj bardzo dobrze, przez kolejne rundy przechodzą jak burza. Soderling ograł Diego Junqueirę 6-0 6-1 i Potito Starace 6-3 6-4, zaś Berdych Blaza Kavcica 6-1 6-4 i Teimuraza Gabashvili 6-2 6-2. Dlatego też nie skupiam się w tej analizie na wytypowaniu zwycięzcy tego meczu tylko na ilości gemów w 1. secie. Obaj tenisiści znani są bardzo mocnego, dobrze plasowanego serwisu, a co za tym idzie, bardzo ciężko ich przełamać. Jeżeli do tego dołożemy u każdego z panów potężne uderzenie kończące z forehandu to dochodzimy do wniosku, że co najmniej tych gemów w 1. secie powinno być przez obu panów rozegranych. Wątpię, by któryś z nich dał się szybko przełamać drugiemu, ale i tak ten typ ma nawet szanse powodzenia przy jednym przełamaniu w secie. A więc panowie, trzymamy swoje podanie do stanu 4-4, a potem niech się dzieje wola nieba. Myślę, że dla tenisistów z takim serwisem to nic trudnego.

cobynie 277

cobynie

Użytkownik
Dzisiaj kilka meczy, w których kursy wg mnie są przesadzone :
Nicolas Almagro
- David Ferrer 3.82 (bwin) Niby Almagro nie wygrał jeszcze z Ferrerem, ale kiedyś musi to nastąpić ;) Granie na Davida po kursie 1.22 mija się z celem a i ryzyko duże. Davida widziałem tylko w spotkaniu z Ribą i tam trochę się męczył.A Almagro nieobliczalny jak nie będzie wyrzucał na potęgę to będzie wyrównany mecz. Minusem może być to że Nicolas rozegrał wczoraj dwa spotkania, ciekawe jak z jego kondycją?
Robin Soderling - Tomas Berdych 3.10 (bwin) Obydwaj zawodnicy w turnieju w Bastad wygrywali bez najmniejszych problemów, ale mieli słabych przeciwników. Nie widziałem ich poprzednich meczy od Wimbledonu, ale w ostatnim czasie wg mnie to Czech lepiej się prezentował.
Federico Del Bonis - Juan Carlos Ferrero 3.82 (bwin)
Młody leworęczny kwalifikant z Argentyny bardzo fajnie się prezentuje w Stuttgarcie, nie stracił jeszcze seta. W sumie widziałem go tylko w meczu z Mayerem, ale jestem w stanie &quot;zaryzykować&quot; że Juan przegra, nie te lata (a kurs 1,22 :mrgreen: )
Ako z tych trzech meczy to 45.24 :razz: Zaraz coś na live ubijemy i zagramy za stówkę :twisted:

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Twoje typy i analizy są co najmniej śmieszne...
Ferrer, nie przegrał meczu z Almagro i jeszcze długo nie przegra. Na pewno nie dzisiaj. David gra tutaj naprawdę dobrze i widać, że gra na 100%, Almagro jak wspomniałem wczoraj dwa mecze i trochę się meczył a rywale co najmniej o klasę słabsi...
Co do Soda vs Berdych, to ja typuje dzisiaj Soderlinga. Chłopak gra u siebie i jego gra wgląda tutaj mega pewnie. Wczoraj Berdych wyglądał jak dla mnie trochę śmiesznie w meczu z Kavcicem, liczył tylko na jego błędy grał bezpiecznie na środek i nic wiecej. Zero przejecie kontroli nad mecze, takiego Kavcica to powinnien zdominować od pierwszej piłki a nie grać na przerzut! Dzisiaj Soda na pewno postara sie go zdominować jezeli podanie Czecha nie bedzie funkcjonować na wysokim poziomie to długo nie powalczy moim zdaniem.
Ferrero, gra w kilku turach roku ale jak już gra to trzyma poziom, potwierdza to i tutaj, Jednak granie na niego tym razem po takim kursie mija się z celem. Argentyńczyk przeszedl kwale i gra turniej życia i ogrywa rywali z ogromną łatwościa teraz dla niego ogromny sprawdzian, moim zdaniem nie jest bez szans...

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Lindstedt/Tecau &amp; Aspelin/Siljestroem @ 1.94 8/10 ✅ 62 63, 36 63 1311 saved 2MPs
Przez cały turniej można było grać Szweda i Rumuna jak narazie bez żadnego szwanku, już nie będą się powtarzał że ta para coraz lepiej się scala ale dodam że będą mieli niezły odpoczynek po tym turnieju bo nie wybierają się do Hamburga, a prawdopodobnie wpiszą się na półmasters do Waszyngtonu więc nie ma nigdzie pośpiechu ze strony Lindstedta i jego kumpla.
Ferreiro/Sa ekipa wybijająca się ale to będzie trochę trwało zanim będą walczyć z porządnymi ekipami, nie sądzę że stanie się to tutaj w mieście Lindstedta który na pewno będzie chciał zameldować się już po raz piąty w finale w Bastad.
Drugie spotkanie to już kończący karierę Aspelin który gra tutaj z innym Szwedem Siljestroemem który jest bardzo wysoki, trochę drewniany lecz na debla nadaję sie świetnie, a gdy ma takiego gracza obok jak Aspelin jest to porządna para tylko szkoda że na jeden turniej, jak widać grają na serio i prawdopodobnie pożegnanie Simona będzie jutro na korcie głównym po finale debla w którym powinny znaleźć się &quot;Szwedzkie pary&quot;

Otrzymane punkty reputacji: +2
duo 303

duo

Użytkownik
Lindstedt/Tecau - Ferreiro/Sa @1.32
Lindstedt/Tecau - myślę, że jest to już jeden z czołowych debli. Dziś zmierzą się z parą Ferreiro/Sa. Jak dla mnie zapowiada się gładkie zwycięstwo pary Szwedzko-Rumuńskiej. Para Lindstedt/Tecau to finaliści tegorocznego Wimbledonu gdzie przegrali dopiero z braćmi Bryanami co jakąś wielką niespodzianką nie było. Para Ferreiro/Sa przed tym turniejem grała na Wimbledonie, w Paryżu (Roland Garros), Nicei i Pradze i wszędzie odpadali w pierwszych rundach po gładkim 0:2. W Bastad osiągnęli już półfinał i jest to zdecydowanie szczyt ich możliwości.

O 27

odrzanski

Użytkownik
Co do Kubota to sprawa jest prosta. Jeśli Kubot nie jest zajechany i ta kontuzja ręki nie jest poważna to przejdzie Andujara,hiszpanowi raczej trudno bedzie minąc kiedy Kubot bedzie ganiał pod siatką, natomiast jesli Kubot czuje tą kontuzje powaznie to moze byc róznie, chociaz szczerze mówiąc wydaje mi sie, że Łukasz przejdzie przeciwnika, jak juz było wspominane jest w życiowej formie i jak zagra tak jak grywa ostatnio, bedzie w finale turnieju. Co do kursów to powinny byc według mnie wystawione odwrotnie, tak widze szanse w tym pojedynku.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Kubot zagrał bardzo fajny turniej ;) Udało się utrzymać formę, co więcej tu już 4 event z rzędu w którym Łukasz &quot;robi swoje&quot; (wcześniej Wimbledon, French Open i Masters w Rzymie, w którym przeszedł kwale i przegrał w R2 z Djokovicem). To powinno dodać Łukaszowi pewności, ogrywał w ostatnich tygodniach topowych graczy Tour i kto wie na jakim miejscu zakończy sezon, nie zdziwię się jeśli koło 30 miejsca w rankingu (to by dało rozstawienie na AO 2012). Trochę to brzmi niewiarygodnie, ale patrząc na formę Polaka i to, że do końca sezonu nie broni praktycznie żadnych punktów (podczas US Open Series nie wygrał w zeszłym roku żadnego meczu, w ogóle w końcówce 2010 przeszedł tylko raz pierwszą rundę w Wiedniu). W tym roku jeszcze przed USO Series czekają go starty w Poznaniu i Umag (cegła), pod koniec sezonu znów będzie sporo zawodów w halach, a wiadomo że im szybsze korty, tym Łukasz jest groźniejszy. W poniedziałek będzie około 60 miejsca w rankingu, zobaczymy co przyniosą kolejne tygodnie...
Co do finałów w tym tygodniu to myślę, że nie zawiodą faworyci. W Stuttgarcie powinien wygrać dobrze dysponowany Ferrero (pisałem kilka dni temu, że jest moim faworytem w tym turnieju). Andujar zrobił swoje, ale Juan Carlos to za wysokie progi. Soderling u siebie w Bastad podejmie Ferrera, zapowiada się ciekawy mecz, w którym faworyta widzę w reprezentancie gospodarzy, który w tym roku jest u siebie bardzo skuteczny ;)

S 2

sebcio89

Użytkownik
Też myślę, że jutro faworyci nie zawiodą. Soderlingowi grającemu u siebie wychodzi prawie wszystko - chyba nikt się nie spodziewał że pozwoli ugrać Berdychowi tylko 1 gema w meczu. Co prawda Czech w tym roku specjalnie nie zachwycał, ale to wciąż światowa czołówka. Soderling bardzo dobrze i regularnie serwuje (na tym turnieju zdarzało się nawet ponad 220 km/h), Ferrerowi ciężko będzie go przełamać, a sam nie ma powalającego serwisu, zatem Szwed swoje szanse na przełamanie mieć powinien. Mecz Ferrera z Almagro nie był taki jednostronny jak mogłoby się wydawać po wyniku, Nicolas miał swoje szanse, których nie potrafił wykorzystać, mam nadzieję, że Szwedowi się to uda.
Drugi finał dużo łatwiejszy do typowania - tutaj Ferrero nie powinien mieć żadnych problemów z Andujarem. Ferrero miał sporo kłopotów z rewelacją turnieju Del Bonisem. W sumie to podczas 2 seta byłem przekonany, że w finale zagra jednak Argentyńczyk. Gdyby tak się stało, tak samo obstawiałbym jego zwycięstwo w finale z Andujarem, który wielkiego tenisa nie pokazywał, szkoda że Kubot sobie z nim nie poradził, chociaż było blisko. Podsumowując, jutro pewne zwycięstwo Juana Carlosa oraz trochę mniej pewne Soderlinga, aczkolwiek po takim kursie (nawet 1,75) jak najbardziej warto grać:razz:.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom