>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Stockholm, Vienna, Moscow, 19.10-25.10.2015

Status
Zamknięty.
nitros14 6K

nitros14

Użytkownik
ATP Wiedeń (hard, indoor)
Spotkanie zaplanowane na 15:00

E. Gulbis - J. Isner DW: 0:2 @1.66 Bet365 ⛔⛔⛔

Kolejny raz, tak samo jak wczoraj nie rozumiem czemu kurs na to zdarzenie jest tak wysoki. Jak dla mnie to powinien oscylować w granicy 1.40? Od turnieju w Montrealu Łotysz praktycznie wszystko przegrywa i to w pierwszych rundach, dopiero w Wiedniu przeszedł dalej pokonując Miedlera 2:1 i to jak widać z małymi problemami. Po drugiej stronie stronie kortu Isner, o którym juz wczoraj pisałem przed meczem z De Schepperem. Moim zdaniem mocniejszy serwis Johna zrobi swoje. Jeśli nie przełamie przed tie breakiem to już w nim spokojnie powinien sobie poradzić z Gulbisem. Ewentualnie można pograć trochę bezpieczniej jeśli ktoś nie ma odwagi Isner wygra 1.set i wygra mecz @1.40.

Wynik: ?

Dodatkowo:
Tomic - Baghdatis 1 @1.61 Bet365 ⛔⛔⛔
Haider-Maurer A. - Anderson K. DW: 0:2 @1.50 ✅✅✅

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Muller + Youzhny @ 2,02 ⛔
Muller gra z Millmanem w 2 rundzie w Sztokholmie. Luksemburczyk to o wiele bardziej doświadczony tenisista od Australijczyka, a poza tym rozegrał o wiele więcej meczów w głównym tourze. Millman to jeszcze poziom challengera i wydaje mi się, że pewnego poziomu nie przeskoczy. Luksemburczyk gra bardzo skuteczny tenis na hali. Dobrze serwuje lewą ręką i często wybiera się do siatki, więc powinien wygrywać swoje gemy serwisowe bez dużych trudności.
Youzhny vs Karatsev w 1 rundzie w Moskwie. Karatsev ma tutaj mały plus, bo ograł się w kwalifikacjach, ale za przeciwników miał bardzo słabych tenisistów. Youzhny mocno spadł w rankingu, ale nadal potrafi być groźny. Na tym turnieju powinien grać dobrze - grał tu wielokrotnie i często dochodził daleko, a poza tym urodził się w Moskwie. Karatsev też pochodzi z tego miasta, ale publiczność z pewnością lepiej zna i bardziej lubi Youzhnego i to jemu powinni kibicować. Karatsev to poziom challengerowy i dobrze wyszkolony technicznie Youzhny ma duże szanse tu wygrać. Grali ze sobą już w 2013 i wygrał Youzhny - Karatsev tylko w 1 secie stawiał opór. Dziś może być trudniej, ale liczę na dobrą grę tenisowego Czarodzieja.

tikanes 246

tikanes

Użytkownik
Naprawdę nie wiem panowie co Wy panowie widzicie w typie na podstarzałego Mullera. On oprócz serwisu i gry przy siatce jest strasznie drewniany. Nie biega tak jak kiedyś jak np. w meczach z Murrayem czy z Dimitrovem. Ja tylko przypominam, że Millman ostatnio nic sobie nie robił z 1 serwisem Isnera, łamiąc go ostatnio 2 razy i marnując mając masę innych okazji. A serwis Mullera to jednak nie ta bajka co Isner. Typ 50/50 z kierunkiem na młodszego Millmana. A granie podstarzałego drewna po kursie 1,40 to zwykłe szaleństwo.

Otrzymane punkty reputacji: +29
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Karlovic + Anderson -3.5 gema @2.32 Betsafe ::: 1/10j✅
Zacznę od Ivo. Za rywala ma Stakhovskiego. Staszek na początku roku grał bardzo dobrze, ale potem bardzo spuścił z tonu. Ostatnio próbował sił w challengerach w Stambule i Orleania. W Stambule był w finale, gdzie jednak przegrał z Khachanovem, a we Francji dostał od Struffa już w ćwierćfinale. Może tego po wynikach nie widać, ale Ivo wcale w złej formie nie jest. W Kuala Lumpur przegrał z Kyrgiosem, ale bądźmy szczerzy - przegrać z Nickiem to żaden wstyd. Porażka z Cuevasem to takie zaskoczenie in minus, ale już urwanie seta Nadalowi zasługuje na uznanie, zwłaszcza, że Rafa gra coraz lepiej. Poza tym raczej pewne wygrane nad Chardym i GGL-em.
Ivo jak to Ivo - serwis serwis serwis. To kopalnie punktów, wali asa za asem. Jak już rywal przebije na drugą stronę piłkę, to często pozostaje ją jedynie wykończyć. Posyła bomby z forehandu, słabo wygląda backhand. Na returnie również słabo, ale zdarza mu się łamać rywali. Stasiu serwis ma niezły, ale liczę na to, że będzie miał słabszy moment, które się u niego pojawiają.
Ukrainiec stosunkowo nieźle serwuje i całkiem dobrze returnuje. Często chodzi do siatki, ale często ma też momenty zastojów. To powinien Ivo wykorzystać.
Kevin gra z Haiderem. Zwykle w poprzednich latach grał w Sztokholmie i zlewał ten turniej odpadając w swoim pierwszy meczu. Teraz gra w Wiedniu. Dlaczego uważam, że nie odpuści? ATP Race. Zawodnicy z miejsc 9-10 też jadą, dostaję nawet pokaźną sumę pieniędzy. Dlaczego więc miałby odpuścić? Zajmuje aktualnie 11 miejsce, ale do 10-tego Gasqueta traci ledwie 60 punktów. Zakładając np, że Richard nie wygra w Sztokholmie a Kevin dojdzie do finału w Austrii, to przeskoczy Francuza.
Kevin na hali grać potrafi. W tym roku choćby był w finale w Memphis. A wcześniej m.in. ćwierćfinały w Valencii i Paryżu. Co można powiedzieć o Kevinie jeszcze? Bardzo mocny serwis, dobry w wymianach, nieźle porusza się po korcie jak na swój wzrost. Jego siłą jest mocny forehand z okolic linii końcowej kortu. Niezła forma ostatnio, ograł choćby Nishikoriego. Na hali ten jego piekielny serwis będzie jeszcze mocniejszy i myślę, że Haider go nie złamie.
Maurer to typowy ziemniak. Na twardych kortach wiele nie gra, za halami też raczej nie przepada. Serwis słaby, no może przeciętny, return też na niskim poziomie. W wymianach nie ma argumentów na halę. Myślę, że jeśli Anderson nie oleje tego meczu to na spokojnie wygra.

Otrzymane punkty reputacji: +3
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Stahovsky win @3,00 bet365 ⛔
Stahvsky +1,5 seta @1,80 sportingbet ⛔

Stahu to bardzo trudny przeciwnik pomimo że, miewa gorsze momenty ale kogo one nie łapią??
Ostatnio gra bardzo dobrze, wygrał jak i również pozostawił dobre wrażenie w pierwszej rundzie.
Jego ranking tego nie pokazuję, ale Struff był trudnym losowaniem dla Ukraińca.
Niemiec gra ostatnio świetnie i to on był faworytem w tym pojedynku, wygrał 10 pojedynków, na krytych kortach w ostatnich 20 dniach i przeszedł kwalifikacje tutaj bez problemu.
Niemiec wygrał pięć pojedynków H2H, ale mu to nic nie pomogło chociaż spotkali się 2 tygodnie temu, i Struff wygrał.
Po takim zwycięstwie tylko mnie przekonał co do dzisiejszego typu.
Ukrainiec jest strasznie niebezpieczny w dzisiejszych warunkach, posiada dobry serwis,
ale jego główną bronią z pewnością będzie jego agresywna gra, a akcje przy siatce nie są mu obce !!
I to jest właśnie to czego nie posiada taki Seppi który ostatnio zmierzył się z Ivo.
Karlovic broni ćwierćfinału w Wiedniu, półfinauł w Bazylei, co oznacza, że ma dużo punktów do obrony, i sądząc po początkowej reakcji po pierwszej rundzie gdzie odniósł zwycięstwo, nie ma wątpliwości, o jego motywacji. Nawet jeśli Seppi wygrał 85% pierwszego serwisu, przegrał szybciutko w 2 setach.
To kolejna bezsilna ofiara Ivo.
Ale czy on gra tak dobrze żeby wystawiać na niego takie kursy, nie sądzę by najmniej ja go nie tknę ????
Nie oszukujmy się ma potężny serwis, i to jest jego główna broń, jeśli rywal da mu wolna rękę i nie bd. grac szybką ręką Ivo to wykorzysta, przyłoży rakietę i po zabawie.
Ale ma tez swoje wady, jego poruszanie się po korcie jest katastrofalne jest drewnem z krwi i kości, na + na pewno działają jego długie przeszczepy dają mu spory zasiek.
Słaba gra na returnie częste Tie breaki to jest właśnie on.
Nie bd. wspominać o Bh.
Stahu go może spokojnie złamać, ze swoją agresywną postawą.
Ukrainiec zawsze jest niebezpieczny w takich warunkach a dziś Ivo może mieć problemy nawet jeśli bd dobrze serwować.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Krótkie opisy na jutro, kolejny strasznie męczący dzień i nie mam siły na długie opisy.
Fognini + Lipsky/Butorac @2.31 Marathon ::: 1/10j✅
Fognini to wiadomo - dobry return, jeden z lepszych backhandów w tourze. Niezły w wymianach, potrafi ładnie porozrzucać rywala, piłki często zagrywa nisko nad siatką co powoduje, że ciężko je odbić. Dodatkowo często są one szybkie. Niestety, ma słaby serwis, zwłaszcza drugi jest katastrofalny. Na szczęście gra ze Stepankiem. Radziu to już emeryturka. Gra bardziej już hobbystycznie, sporo porażek ze słabymi zawodnikami. Co innego Fog - udane US Open, dobry występ w Beijing. Zdecydowanie jest dla mnie faworytem, jeśli głowa nie zawiedzie to wygra.
Daniel/Demoliner to para stricte challengerowa. A i w nich nie idzie im zbyt dobrze, ostatnimi czasy porażki w chelkach. Butoraci w Azji trochę spuścili z tonu, ale dzisiaj powrócili na właściwe tory wygrywając z Flemingiem i Mullerem. Są faworytami, lubią twarde nawierzchnie, powinni wygrać.
Peya A./Soares B. - Peers J./Murray J. 2 @1.80 Marathon ::: 2/10j✅
Peyki w złej formie. Przegrywają z parami, które normalnie by ograli bez większych problemów. Kłopoty z grą przy siatce, z serwisem. Co innego Murray i Peers. Nie grali razem od US Open, ale teraz wrócili do siebie i wygrali pewnie pierwszy mecz z Mikiem Bryanem i Johnsonem. Będą się szykować pewnie do World Tour Finals w Londynie i chcą przed tym turniejem razem wspólnie pograć. Moim zdaniem są aktualnie w o wiele lepszej formie niż Peyki i powinni spokojnie wygrać.

Otrzymane punkty reputacji: +32
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Już 6 zawodników zakwalifikowało się na turniej WTF w Londynie, najbliżej są jeszcze Nishikori i David Ferrer. Ten drugi wydaje mi się, że nie będzie miał większego problemu z dostaniem się na turniej kończący sezon.
???? Darcis S. - Gasquet R.
Darcis S. ::: 9,43 ::: Pinnacle ::: 0,5/3 ⛔
Darcis S. +1,5 seta ::: 4,01 ::: Pinnacle ::: 0,5/3 ▶

H2H 1:0 z 2008 roku podczas turnieju we Francji, miasto Lyon, wynik 6:4 3:6 7:6(5). Ktoś powie to niemożliwe! Wystarczy spojrzeć na wynik Federera z Ramosem podczas turnieju w Szanghaju, w niektórych bukmacherach kursy na Hiszpana dochodziły do +20.
Jutro jest kilka podejrzanych meczów jak &quot;Kolby&quot;, Monfilsa, Tsongi, Berdycha czy właśnie Gasqueta i ja właśnie w tym meczu upatruję się niespodzianki. Po pierwsze Darcis ładnie wyciągnął mecz w pierwszej rundzie turnieju z Mannarino, a po drugie gra na hali nie jest mu obca.
Należy zadać pytanie, co tu u licha robi Richard Gasquet? Ten facet ma swoje humorki, kto nie wierzy niech spojrzy na wynik z Tokio i tylko 5 ugranych gemów z Bautistą-Agutem. Przejrzałem jego końcówki sezonów i wygląda to mniej więcej tak: rok temu po Szanghaju wziął udział tylko w Paryżu na Mastersie, w 2013 szybka porażka z Vaskiem w Szanghaju po kursie +5, później wygrana Moskwa, Basel porażka z Llodrą po kursie +4, Masters w Paryżu i turniej WTF w Londynie kończący sezon, w 2012 po Chinach brał udział tylko w Bazylei i Paryżu. Po takim kursie grzech nie spróbować za drobne.
Wynik: 1:6 0:2

n3r0 632

n3r0

Użytkownik
I tak wszystko zweryfikuje rzeczywistość, ale mam takie ciche przeczucie, że dzisiaj Zverev może coś ugrać z Berdychem. Czech ma już zapewniony udział w finale Masters, a więc na pewno nie będzie grał na 100%. Na przeciw wyjdzie głodny sukcesów i nie mający nic do stracenia 18-letni Niemiec, który już nie raz w tym sezonie pokazał, że potrafi grać z najlepszymi. Warunki fizyczne obu zawodników podobne, h2h 0:0, a ambicja i chęć pokazania się myślę większa po stronie Zvereva. Może do końca nie zdecydowałbym się na ten typ, gdyby nie zachęcające kursy, a więc:
Berdych - Zverev 2 6.40 ⛔
Berdych - Zverev (+1.5 seta) 2 2.65 ⛔

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Berankis - Donskoy ---- Donskoy @ 2,4 ✅
Dzisiaj może być sporo dziwnych meczów, mamy bardzo ciekawe pary m.in. na turnieju w Moskwie. Tutaj jeden z miejscowych faworytów Evgeny Donskoy zagra z Litwinem Berankisem. Litwin w tamtym sezonie był w ćwierćfinale tego turnieju po drodze pokonując m.in. Raonica. Donskoy nigdy tak daleko nie zaszedł, ale na swojej drodze spotykał Cilica i Gasqueta i był nawet w stanie urwać im seta. Ostatnio było widać poprawę w grze Rosjanina, miał dobry występ na US Open i myślę, że na turnieju w swoim rodzinnym mieście jest gotowy by walczyć. Berankis jest w zasięgu i trudno tu wkazać faworyta. Szanse mogą być w okolicach 50-50 z lekkim wskazaniem na Donskoya, bo jest Rosjaninem. Możliwe, że pewnym osobom zależy na zwycięstwie Donskoya w tym meczu i ja też stawiam, że wygra.

Otrzymane punkty reputacji: +30
nitros14 6K

nitros14

Użytkownik
17:30 Matkowski M. / Zimonjic N. - Marrero S. D. / Seppi A. 1 @1.36 ⛔⛔⛔
16:30 Vesely J. - Anderson K. 2 @1.22 ✅✅✅
AKO @1.66

Na dzisiaj taki dubelek, w deblu Matka z Zimnojiciem, po prostu zdecydowanie lepsza para deblowa od Marrero i Seppiego. Więcej sukcesów, lepsze zgranie no i przede wszystkim regularna gra ze sobą obu panów. Myślę, że to w miarę pewne zdarzenie na dzisiaj.

W grze singlowej wybrałem spotkanie Vesley&#39;a z Andersonem, które odbędzie się w Wiedniu (hard, indoor). W ostatnich tygodniach bardzo podoba mi się gra Kevina. Solidny gracz. Pokonywał dużo lepszych graczy od Czecha. Vesley ostatnimi tygodniami w kratkę. Nie spodziewam się w tym spotkaniu żadnej niespodzianki. Anderson wygra.

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Anderson win 2:0 @1,70 Unibet ⛔
Krótko.....
Kevin Anderson jest w formie życia , grał niesamowitego tenisa na US Open oraz w Szanghaju w zeszłym tygodniu.
Jego serwis pracuje doskonale, on jest niemal niezniszczalny, stracił seta z Tsongą w ostatnich pięciu pojedynkach.
Gra w taki sposób, niszcząc rywali od połowy lata.
Jiry Vesely ma ogromny potencjał, jak kolega wyżej posiada potężny serwis, ale nie potrafi jeszcze dobrze używać w pełni tej umiejętności.
Wali potężne bomby z Fh i Bh często płaskie piłki, ale jest zwykle zbyt pasywny i popełnia zbyt wiele błędów.
On jest w bardzo złej formie, jego poziom serwisu jest w obecnej chwili poniżej jego dotychczasowej formy.
A to ogromna strata dla niego.
On może powalczyć w tym momencie z jakimiś przeciętniakami w challengerze, ale z Kevinem nie ma najmniejszych szans, przynajmniej przy obecnej formie obu panów.
Ostatni raz Kevin wygrał 2:0 z nim, po za tym jest w szczytowej formie.

acetate 474

acetate

Użytkownik
Ostatni raz Kevin wygrał 2:0 z nim, po za tym jest w szczytowej formie.
Kiedy to było? Ostatni mecz livesports pokazuje, iż grali w Auckland 16 stycznia b.r. Wygrał wtedy Vesely 2:0.
Żeby nie był to suchy post, dam mój typ który zagrałem.
Anderson vs Vesely - 2 (+1,5 seta) @ 2,20 ✅
Kevin jest w bardzo dobrej formie, i jest to fakt. Ale jak pokazuje historia, z Veselym nigdy nie grało mu się dobrze, albo była to 5 setówka na US Open, albo ww. zwycięstwo Vesely&#39;ego w dwóch setach. Kevin to nie jest światowy top, żeby zmiatać wszystkich po 2:0. Często zawodnicy mają swoich rywali, którzy wyjątkowo im nie siedzą. W tym przypadku jest podobnie. Vesely potrafi zaskoczyć i zagrać bardzo dobry mecz, nie szukając daleko wygrana z Karlovicem na US Open. W formie nie jest wybornej, ale nie jest to wtopa za wtopą.
Dla mnie value.

Otrzymane punkty reputacji: +38
ahmedinho 321

ahmedinho

Użytkownik
Kiedy to było? Ostatni mecz livesports pokazuje, iż grali w Auckland 16 stycznia b.r. Wygrał wtedy Vesely 2:0.
a 6 stycznia nasz Kubot wygrał z Andersonem 2:0 i to o czymś świadczy?
jakoś w tamtym okresie zmarła babcia Kevina z tego co pamiętam i chłopak nie był w formie...
Jak można wystawić taki kurs na Amerykanina to nie mam pojęcia
kort bez kamer, grają dwa &quot;czajniki&quot;...

rickross 71

rickross

Użytkownik
✅Berankis R. / Gabashvili T.-Kretschmer G. / Satschko A. 1 1.90 bet 365 6-2 1-6 10-5
Kursy mocno poleciały,ale i tak można pobrać.Typuje w tym meczu zwycięstwo zlepka dwóch singlistów,którzy w tym roku wygrali 250 w Houston pokonując Bryanow czy Lindtendt&#39;a z Melzerem. Drugi mecz miałem okazje oglądać gdyż zagrałem przeciwko nim czego potem żałowałem.Gra wyglądała przyzwoicie dobre serwisy i solidna gra z głębi kortu.Litwin z Rosjaninem w pierwszej rundzie pokonali solidną pare deblistów Oswalda i Shamasdina więc moim zdaniem nie ma obaw że zlekceważą ten mecz kosztem singla. Tymbardziej,że na przeciwko siebie będą mieć deblistów z challengera,któych miałem przyjemność oglądać nie raz. Niewysocy zawodnicy ze średnimi serwisami,widzę dużą przewage po stronie Berankisa i kolegi.Skoro potrafili zagrać na poziomie ogrywająć najlepszą pare deblową w histori na ich ziemi nie chcę mi się wierzyć,że dziś polegną z challangerowcami którzy w atp goszczą od święta.

Otrzymane punkty reputacji: +13
dx2 260,8K

dx2

Użytkownik
And.Kuznetsov-Kukushkin 2 @1.5 ⛔
Kukushkin od dwoch sezonow gra tutaj w Moskiwie bardzo dobrze. Rok temu dotarl do polfnalu, ktory przegral z pozniejszym triumfatorem Mariunem Cilicem w 3 setach. Dwa lata temu mial ogromna szanse wygrac final z Gaquetem, prowadzac, ale ostatecznie Francuz wygral mecz i turniej. Dobrze Kazach zaczal w pierwszej rundzie, wiec sadze, ze znow ubedzie probowac ugrac jak najlepszy wynik. Tak naprawde to rosyjski pojedynek, gdyz Kukushkin zanim zaczla reprezentowac Kazachstan reprezentowal przez dlugi czas Rosje, ale to nie jedyny taki przypadek wymiany tenisistow czy tenisistek na tej linii, poniewaz mozna by chociazby przytoczyc Andreya Golubeva czy Yaroslave Shvedova, ale to taka ciekawostka. Kuznetsov to tenisista na pewno potraifacy zagra niezle, ale te nseozn w jego wykonaiu raczje slaby jednak w porownaniu do ubieglego. Kukushkina wiadomo na co stac i on potrafi zagrac wybornie, wiec zaufam w tym spotkaniu faowryzowanego Kazachowi.

master. 1K

master.

Użytkownik
Rojer/Tecau vs Kubot/Melo ✅✅✅
Kubot/Melo @ 2.25

Karlovic vs Gulbis ⛔⛔⛔
Karlovic @ 1.44
Karlovic 2-0 @ 2.10

Witam, wracam po nieco przedłużonych wakacjach otóż nie było mnie od końca czerwca, mam nadzieje, że moje typy okażą się skuteczne, a i pomogą nieco zarobić.

Zaczynamy od jutrzejszego ostatniego meczu ćwierćfinałowego debla we Wiedniu. Zmierzą się ze sobą doświadczona para Rojer/Tecau z równie doświadczonymi deblistami jakimi są Kubot i Melo, lecz w tym wypadku już nie jako para, ponieważ w Wiedniu rozgrywają razem swój pierwszy turniej. Musze przyznać, że kompletnie nie rozumiem wystawionych w tym meczu kursów. Według mnie kursy powinny być przynajmniej równe, ale skoro tak to wypada tylko korzystać. Jak wspomniałem Rojer/Tecau to doświadczona para która na swoim koncie ma bardzo dużo rozegranych meczów, ale umówmy się, że ostatnimi czasy ich gra &quot;dupy nie urywa&quot;, wygrywają głównie ze słabszymi parami, a gdy już dostaną kogoś bardziej wymagającego to mają spore problemy. Kubot/Melo są właśnie takimi rywalami. Melo ostatnimi czasy w fenomenalnej formie, bardzo dobre wyniki w parze z Klaasenem, a Kubot z kim by nie grał to zawsze prezentuje się bardzo dobrze na korcie. W pierwszej rundzie Rojer/Tecau pokonali 2:0 pare Huey/Kontinen, a ich przeciwnicy odnieśli zwycięstwo w stosunku 2:1 nad parą Cabal/Farah, która przynajmniej w mojej opinii jest wyżej w hierarchii męskiego debla. Podsumowując wyczuwam tutaj zacięty mecz z końcowym sukcesem pary polsko-brazylijskiej ????

Drugi mecz to Karlovic kontra Łotysz Gulbis. Karlovic to stary wyjadacz który niszczy rywali swoim potężnym serwisem a na przeciw niego stanie nieobliczalny Gulbis, który jakimś cudem doszedł tutaj do ćwierćfinału pokonując już jednego drwala, a mianowicie Amerykanina Johna Isnera. Jeżeli Łotysz utrzyma jutro formę z tego turnieju to będzie to ciężki mecz dla obu panów, który prawdopodobnie zakończy się po 2 lub 3 tie-breakach, a w nich serwis Chorwata robi różnice. Gulbis pokonał już tutaj Isnera, nie liczyłbym, że zrobi to samo z Ivo któremu gdy tylko będzie siedział serwis to przeciwnik nie będzie miał nic do powiedzenia. Dla lubiących ryzyko dw. 2-0 po kursie 2.10 jak najbardziej do grania.

Na sucho, ponieważ nie ma kursów:
EDIT@
Guccione/Sa vs Monroe/Sock ✅✅✅
Monroe/Sock @ 1.66

Otrzymane punkty reputacji: +1
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Berdych + Anderson @2.34 Marathon ::: 2/10j⛔
Anderson jakieś kłopoty z karkiem miał i prawdopodobnie to go i mnie pogrążyło
Co z tego wyjdzie zobaczymy. Berdych w niezłej formie, wygrał w Shenzen, ćwierćfinał w Szanghaju i porażka z Murrayem. Grigor ten rok kiepściutki. Ostatnio dużo porażek już w pierwszych rundach z takimi grajkami jak Becker, Kukushkin czy Paire. Serwis gorszy niż choćby rok temu, zdecydowanie słabiej prezentuje się w wymianach. Return całkiem niezły. Berdych to z kolei niezły serwis, dobry forehand i niezła regularność, ale chyba jedynie ze słabszymi graczami. Bo gdy przychodzi ktoś z TOP 10, to już z reguły przegrywa. Dimitrov póki co zapowiada się, że wypadnie z TOP 30 niedługo, więc liczę tutaj na wygraną Czecha.
Anderson wciąż walczy o miejsca 9-10, który dadzą prawo pojechania na WTF do Londynu w roli zmiennika i zainkasowanie pewnej sporej sumy pieniędzy. Kevin bardzo dobra forma, niezły mecz w Szanghaju z Tsongą, który minimalnie przegrał. Stracił co prawda seta z Veselym, ale Jiri grał nieźle, a dwa że Andersonowi on za bardzo nie leży. Steve słaba forma, chociaż teraz ładnie poszedł ogrywając Dolgo i Janowicza. Wcześniej jednak w miarę gładkie porażki. Kevin to znakomity serwis, dobry forehand z okolic linii końcowej i całkiem przyzwoity backhand. Johnson to niestety dla niego gorący czajnik, często się gotuje i popełnia mnóstwo błędów. Liczę, że tym razem również trochę ich popełni i Kevin pewnie wygra.
Murray/Peers + Karlović @2.36 Marathon ::: 2/10j⛔
I tu dowód na to, żeby nigdy nic panowie na fazie nie stawiać, bo takie są niestety efekty, że gra się na Ivo z dobrze grającym Gulbisem. No trudno ????
Już bez analizy, nie mam sił niestety. Ciężki tydzień, ale w kolejnym prawdopodobnie będę miał więcej czasu to będę starał się naskrobać o wszystkim meczach, które będę grał ;)
E:
Berdych @1.62 Pinnacle ::: 3/10j✅
Kubot/Melo @2.57 Pinnacle ::: 1/10j✅

skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
Ferrer @1,22 ✅ + Tie Break w meczu Baghdatis - Muller @1,53 ✅=@1,87 bet365 ✅✅ :cool: Szybko, łatwo i przyjemnie ;) Nie lubię swoich potyczek opierać na meczach bezpośrednich, ale Ferrer po prostu ma takich rywali z którymi gra mu się świetnie na wszystkich nawierzchniach. W pierwszej rundzie męczarnie z Ramosem, a w drugiej ? Gładkie zwycięstwo, wręcz demolka GGLa z którym właśnie bilans miał mega dodatni. To samo z Fogninim. Bilans spotkań 9:0 na korzyść Hiszpana ! Na dodatek większość na ulubionej nawierzchni Włocha czyli ziemi. Fog najchętniej na mączce by grał cały rok, bo gra tam świetnie, a na nawierzchniach twardych grać nie lubi i średnio umie. Hiszpan bardziej uniwersalny. Tylko w tym roku w finale w Rio Ferrer gładko 6:2 6:3 z Fogiem. Na 9 spotkań tylko 2 sety Fognini urwał Ferrerowi. Tutaj miał łatwe mecze, bo z Mathieu (3 sety) i z podstarzałym Stepankiem. Kurs może i marny, ale dla mnie mega pewniak.

Drugie spotkanie to rywalizacja Bagiety z Mullerem. Panowie grali ze sobą raz i to w tym roku w Atlancie i mieliśmy 3 sety w czym 2 zakończone TB. Moim zdaniem wygra ten mecz Baghdatis, ale ja idę w trochę bezpieczniejszą (to się okażę ???? ) opcje czyli TB w meczu. I jeden i drugi bazują na serwisie (szczególnie Muller) i bardzo często idą po nim do siatki szczególnie na kortach twardych. Bagieta tutaj w obydwu meczach TB. Muller ze Zverevem TB, a z Milmanem było blisko, bo mieliśmy 7:5 (kangur się spalił w decydującym momencie). Spodziewam się trzech setów i wyrównanego boju w którym zdecydują pojedyncze piłki. Nie chce mi się wierzyć, że w starciu dwóch panów o takiej specyfice gry nie zobaczymy ani jednej &quot;dogrywki&quot;. Liczę, że już w pierwszym secie zanim panowie na dobre się wkomponują w mecz zobaczymy Tie Breaka. Każdy będzie mocno pilnował swojego serwisu. Koncentracja i siły powinny być na początku na wysokim poziomie i jeśli nie trafią się jakieś rażące błędy i masa DF-ów to spokojnie dociągną do gema numer 13.

Oprócz tego myślę, że można na jutro spokojnie dokładać :
Bautiste Aguta✅, debel Albot/Cermak✅ (chociaż to Rosja, więc trzeba uważać :p ) oraz Karlovica ⛔(wykończy regularnością Gulbisa)

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Sock J. - Simon G.
Simon G. ::: 1,78 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔

H2H 0:1 z roku 2015 gdzie podczas turniej w Rzymie na mączce wygrał po 3 setach Francuz. Moim zdaniem Simon Gilles spokojnie ogarnie ten mecz, już pierwsze spotkanie w Szwecji pokazało, że jest w wysokiej dyspozycji, a oddane tylko 6 gemów Mayerowi Leonardo świadczy o świetnym przygotowaniu do turnieju. Sock to Amerykanin, jest młody, to zawodnik z sukcesami (wygrany Wimbledon w deblu w parze z Vaskiem Pospisilem z Kanady) i niezwykle ambitny. Serwis ma całkiem dobry, ale w dwóch meczach stracił po secie z Fernando Verdasco i Carreno-Bustą. Obaj zawodnicy są aktualnie o jakąś 1 bądź dwie tenisowe klasy niżej niż Simon Gilles. Francuz to jeden z bardziej inteligentnych graczy na korcie, potraci być cierpliwy w wymianach, czego młodym zawodnikom często brakuje przede wszystkim w dłuższych wymianach. Kurs całkiem fajny i ja w to wchodzę. Simon na hali potrafi grać, ma świetny bilans w tym roku - półfinał 500 w Rotterdamie, wygrany turniej w Marsylii, oraz zaliczył ostatnio finał w Metz.

Wynik: 7:5 7:6(5) @Edit: W pierwszym secie Simon ma 7 BP, Sock 1. W drugim secie Simon prowadzi 5:2...

vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Berdych - Dimitrov ---- Dimitrov +1,5 seta @ 1,61 ⛔
To taki trochę przedwczesny finał. Czech wygrywał już ten turniej w 2012 i 2014, a Bułgar w 2013, a w 2014 był finalistą. Cały ten sezon Dimitrov gra dużo słabiej niż to było rok temu. Czasem miewa jednak lepsze mecze i potrafi zagrać na wysokim poziomie, niestety też często przegrywa z tenisistami z którymi powinien sobie poradzić. Bułgar to bardzo utalentowany tenisista, ale nie może znaleźć odpowiedniego trenera i potrzebuje stabilizacji. W Sztokholmie zaczął dobrze turniej od wygranej z Krajinovicem, a wczoraj pokonał pewnie Nicolasa Almagro. Dobrze serwował i wygrywał dużo piłek po 1 serwisie. Berdych od French Open gra słabiej niż na początku roku. Pokonał co prawda Zvereva w 2 rundzie, ale on nie był ostatnio w dobrej dyspozycji. Zapowiada się na bardzo zacięty mecz, już kolejny między tymi dwoma tenisistami. Bilans H2H to 3-3, a wszystkie mecze kończyły się w 3 setach.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom