Querrey vs Baghdatis over 23,5g @1,80 bet365
Amerykanin wygrał wszystkie trzy poprzednie pojedynki H2H, wszystkie z nich w hali. Wygrane nigdy nie był przekonujące jako Baghdatis zawsze stawiał trudne warunki i ostrą walkę.
Querrey gra pierwszy pojedynek w takich warunkach od 8 miesięcy, co może nie być dla niego dobrą nowiną a Baghdatis grał ostatnio dwa takie turnieje, i na pewno jest bardziej ograny.
Czasy, kiedy Baghdatis odgrywał ważną rolę na poziomie
ATP, a nawet w Grand Slams już dawno minęły.
Dobrze doświadczony cypryjski tenisista ma inne cele i pragnie teraz zapewne aby zachować zdrowie, ponieważ jego kontuzje były stałym procesem w ciągu ostatnich kilku lat.
Jego stan zdrowia jest dobry w tym sezonie, co z kolei spowodowało kilka lepszych pojedynków.
Baghdatis ma 23 wygrane
ATP do tej pory, dotarł z powrotem do Top 50, po tym jak przez jakiś czas był poza Top 100.
On zawsze starał się grac na przyzwoitym poziomie na szybkich kortach,
dotarł do półfinału
ATP dwa razy, miał jeden finał, w Wimbledonie i Australii dotarł do 3 rundy.
Baghdatis nie zaliczył dobrego występu w US Open w tym sezonie.
Potem poszedł na krótką przerwę, a następnie grał w pomieszczeniu dwa turnieje.
To są warunki w których Baghdatis zawsze robił dobre wrażenie, ale niestety ostatnie dwa turnieje to tylko 2 rundy.
To samo stało się na twardej nawierzchni w Tokio (na zewnątrz), gdy po raz pierwszy pokonał Verdasco dość łatwo, a następnie przegrał z Paire, po wyrównanym pojedynku i 3 setówce.
Baghdatis nie grał w Szanghaj, co oznacza, że przyjechał do Sztokholmu po przerwie 10-dniowej.
On na pewno ma dobre wspomnienia z tego turnieju kiedy zdobył tytuł w 2009 r.
Querrey musi być zadowolony z warunków, choć nie często gra w turniejach jak ten. Podszedł tylko do Memphis w tym sezonie w lutym i osiągnął półfinał gdzie przegrał z Nishikori po dobrym starciu!
To był trzeci najlepszy wynik Querrey w tym sezonie, ponieważ ma dwa finały
ATP, jak również, z serii 250.
Bądź co bądź, ale Querrey nie ma ani jednego meczu w hali od 8 miesięcy i nie prezentuje się znakomicie na trasie azjatyckiej, wręcz katastrofalnie jak na niego.
Jedynym wyjątkiem jest Tokio, gdzie pokonał Dolgopolova i dał ciężkie warunki Nishikoriemu, po czym w następnym tygodniu i zaskakująco przegrał z Ramosem. Querrey ma tylko dobre wspomnienia z meczów w których konfrontował się z Bagietą.
Dziś może być, różnie.
Obaj mają dobre serwisy i powinni trzymać swoje podania, Marcos już trochę pograł w hali i z pewnością to dla niego na +, ale Sam ma przewagę psychiczną patrząc na H2H, po za tym zawsze jest groźny, a w jego pojedynkach nie brakuje tie breaków.
Każdy z tych graczy może dziś wygrać nie widzę wyraźnego faworyta stąd mój typ, jak dla mnie 3 sety i co najmniej 1 tie break....
De Schepper vs Isner 1 set wynik po 6 grach: 3:3 @1,85 William Hill
Isner ma trudnego rywala w pierwszej rundzie.
Bardzo solidny gracz o potężnym serwisie, Kenny De Schepper gracz, który preferuje grę w hali i się tam bardzo dobrze czuję.
Kenny jest w bardzo ładnej formie w tej chwili, warto wciąć pod uwagę to że, John i nie grał w pomieszczeniach od jakiegoś czasu i nie sądzę, że jego powrót będzie tak dobry w tym meczu.
Wziąłem zakład na wynik w pierwszym secie po 6 gemach = 3-3, co oznacza że, nie zobaczymy przewagi któregoś z graczy po 6 grach bo nie widzę przepaści w tym pojedynku i w obecnym momencie. Kenny tak jak już mówiłem ma bardzo solidny serwis i ciężko go złamać, uderza piłkę z niezła siła i rotacją, nieźle pyka po kątach.
Isner to klasa sama w sobie, i na pewno on jest tutaj na papierku faworytem, o jego serwisie nie trzeba wspominać.
To bd. dla niego trudny pojedynek, bo Kenny ma również atut gry przy siatce.
Ale jak dla mnie po 6 grach wynik bd. równy dla obu 3:3....
Darcis vs Mannarino over 21,5g @1,94 Unibet
Mannarino wyglądał strasznie w ostatnich tygodniach, wycofał się w ćwierćfinale w Shenzhen, grał strasznie przeciwko Lu w Pekinie, jest daleko od swojej formy.
W ubiegłym tygodniu w Szanghaju, powtórzył swoją beznadziejną grę, nie mógł normalnie poruszać się po korcie, a piłki uderzał tak jak by chciał szybko zakończyć pojedynek.
Nie mniej jednak jest tutaj faworytem na papierku i z pewnością będzie stroną dominującą, chociaż nie jest to takie oczywiste.
Darcis jest małym, szybkim graczem, prowadzi w H2H 3-1 przeciwko Mannarino, wygrał dwa ostatnie mecze.
Powinien tutaj sprawić nie lada problemów, i nie zdziwię się jak zobaczymy 3 sety.
Darcis nie jest w doskonałej formie ale on zwykle gra dobrze w krytych kortach twardych, więc myślę, że może nawt wygrać ten mecz w dwóch setach ???? ale stawiam na over...