>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Shenzen, Chengdu - 26.09-02.10.2016

Status
Zamknięty.
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Miejsce: Shenzhen, Chiny
Data rozgrywania: 26.09.2016 - 02.10.2016
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: ATP 250
Pula nagród: $641,305
Oficjalna strona turnieju: http://www.wesai.com/
Lista Startowa:
Drabinka:
Plan gier:
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/china/atp-shenzhen/
Miejsce: Chengdu, Chiny
Data rozgrywania: 26.09.2016 - 02.10.2016
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: ATP 250
Pula nagród: $840,915
Oficjalna strona turnieju: http://chengduopentennis.com/2016/chs/tickets.php
Lista Startowa: http://chengduopentennis.com/2016/eng/players.php
Drabinka:
Plan gier:
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/china/atp-chengdu/
Zapraszam wszystkich do merytorycznej dyskusji i pisania analiz​

galica13 522

galica13

Użytkownik
Rajeev Ram @2.10 bet at home⛔
Powiem szczerze. Do tej pory myślę, że to jakiś żart. Diego Sebastian Schwartzman najniższy zawodnik w tourze(a na pewno w TOP 100) kontra Rajeev Ram. Chłopak 170cm kontra 193 centymetrowy serwis man i znakomity deblista. Na ziemi Diego jakieś tam szanse by miał z Amerykaninem, ale na hardzie? Sądzę, że według informacji bukmachera Ram będzie grał bez nóg i z opaską na oczach, bo innego wytłumaczenia dla takiego kursu nie widzę. Pisałbym ten typ i trąbił o VALUE gdyby kurs wynosił 1.40-1.50. ALE 2.10? Ja gram i to grubo. Aha. Jeszcze jedno. Polecam laikom nie patrzeć w takich przypadkach na ranking, ponieważ jeszcze kilka miesięcy temu to Ram był 60, a Schwartzman 90 i 100 ;)

Otrzymane punkty reputacji: +6
dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Monaco-Moriya 1 @1.4 Unibet
Cos tu zagramy. Zaczynajac od Moriyi to nie jest zle, chociaz odczucia tez mieszane. Moriya wygrywal niedawno dosc przyzwoity challenger w Nanchang, tutaj udane kwalifikacje to tez pozytyw. Z drugiej strony meczyl sie w tych kwalifikacjach z niejakim Sekiguchim, stad mowa o tych mieszanych odczuciach.
Juan Monaco wrocil w tym sezonie po kontuzji biodra, a rozwazal wtedy tez nawet zakonczenie kariery. Argentynczyk z Tandil, lat 32, tenisista kilka sezonow temu znakomity. Argentynczyk wygral nawet w tym sezonie turniej na cegle w amerykanskim Houston, tak dobry jak kilka sezonow wstecz juz najprawdopodniej nie bedzie, ale tez powinny tutaj byc zwyzki formy i przede wszystkim licze na turnieje, ktore Monaco lubi jak ten w Houston.
Turniej w Chengdu zastapil w kalendarzu Kuala Lumpur, ktore bodajze mialo tam jakies problemy finasowe i stalo sie to w trakcie sezonu, gdyz pierwotnie Kuala Lumpur miala w kalendarzu byc. Z reguly Monaco dobrze grywal w tym okresie (rzeklbym nawet w tym kalendarzowym tygodniu), gdyz Argentynczyk wygrywal turniej w Kuala swego czasu, a w Shenzen byl polfonalista. Tym razem jedzie do Chengdu i mysle, ze nie bedzie zle. Poza tym Monaco uzywa swojego chronionego rankingu, wiec mysle ze nastawia sie na wygranie meczu, tym bardziej ze w nastepnej rundzie moglby spotkac sie ze swoim dobrym kolega Feliciano Lopezem. Ostatnim razem Monaco uzywal chronionego ranking w Cincinnati i pokonal tam Karlovica, ale z Murrayem wygrac juz raczej nie mogl. Oczywiscie znowu trzeba poszukac typu do kombinacji, ale licze na dobra gre i typuje wygrana Pico.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Kukushkin/Robert-Fleming/Lipsky 2-0
Fleming/Lipsky 1.46 DoxxBet
⛔
Widzę, że na start gdzieniegdzie dało się złapać nawet kurs bliski 1.60. Niemniej jednak uważam, że to 1.45-1.50 też złe nie jest i idealnie pasuje do jakiegoś dubelka. Zacznijmy od dogów w tym meczu, czyli Roberta i Kukuszki. Dwaj przeciętni singliści, Kazach słaby sezon, jest daleki od swojej optymalnej formy. Francuz lepiej, udany rok, bliski poprawienia najlepszego swojego singlowego rankingu. O zestawieniu deblowym nawet nie piszę, bo tak Stefan, jak i Michał między liniami deblowymi pojawiają się bardziej od święta. Najlepiej pokaże to zestawienie ilości ich meczów deblowych z występami ich rywali. Kukuszka bilans 49/100, Robert już lepiej, bo 139/120, jednak Fleming 277/201, a Wiewiór to już w ogóle 403/304. Do tego warto zwrócić uwagę na sam ten sezon. Michał 1/2, Stefan 8/8, Collin 19/22 i Scott 23/21. Dla mnie widać wyraźną różnicę. Dodatkowym aspektem, który powinien pomóc Wiewiórom w grze jest ich współpraca. Wcześniej grali razem dobrych kilka lat temu, tym razem rozegrali już turniej w Metz, gdzie zaliczyli półfinał i poradzili sobie nieźle. Myślę, że absolutna większość czynników stoi po stronie faworytów. Doświadczenie, wspólne zrozumienie, jak i ogranie deblowe powinny tutaj zaważyć na wyniku.

magik90 3K

magik90

Użytkownik
Carreno @ 1,72 B365
Z góry przepraszam za błędy bo piszę na szybko z tele idą dziś w stronę Hiszpana który moim zdaniem jest to jest zdecydowanym faworytem świetny turniej w USA zresztą wygrany po finale z Bautista. Na US Open poleciał w trzecim meczu z Dominikiem po dość dobry spotkaniu,, przed Hiszpanem na pewno jeszcze długie długie lata gry i moim zdaniem czołówka spokojnie jeśli będzie grał to co gra a progres na pewno będzie gra fajny szybki agresywny tenis jeśli chodzi o serwis to na pewno nie można go zaliczyć do tej niższej półki. Bagieta miał krótką przerwę w grze ale Cypryjczyk jest zawodnikiem kompletnie różniącym się stylem gry od Hiszpana i nie od dziś wiadomo że jego takim zagraniem charakterystycznym jest serwis z którym zwykle ma problemy szczególnie z wyrzutem piłki. Myślę że Carreno spokojnie swoją dynamiką i szybkością odprawić dzisiaj cypryjczyka chodzić nie podejmuję się tutaj 2:0 ale jedno jest pewne Hiszpan będzie musiał dużo biegać do dropszocikow posyłanych przez Bagietkę.

Otrzymane punkty reputacji: +7
dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Monaco-F.Lopez 1 @2.25 b365
Ja bym zaryzkowal. Jak juz pisalem Juan w tej czesci seoznu dobrze gral zazwyczaj. Byly swietne wystepy w Kuala Lumpur i Shenzen, wiec moze teraz bedzie w Chengdu. Obaj zawodnicy to dobrzy koledzy, tutaj nawet grali wspolnie debla (nie pierwszy raz zreszta). Lopez jest w top 30, Monaco ledwo miesci sie w top100. Jeszcze Pekin i przede wszystkim Szanghaj przed nami i to beda wazniejsze turniej dla Lopeza. Mysle, ze taki mecz, ze bedzie blisko, ale Monaco bardziej tej wygranej potrzebuje i na pewno mysli, zeby wygrac wiecej niz jeden mecz turniejowy.

rybarz 8,8K

rybarz

Znawca - Hokej
28.09.2016, 14:30, Chengdu, round of 16, hard
Schwartzman - Lorenzi@ 1,7 bwin⛔
Spotkanie graczy specjalizujących się w grze na mączce. Lorenzi jednak na hardzie ostatnio grywał i ogrywał dużo lepszych przeciwników (Berlocq,Simon,Zverev,Millman), całkiem udany występ na US OPEN.Poza ograniem i doświadczeniem Lorenzi ma lepsze warunki fizyczne,jest o kilkanaście centymetrów wyższy co na tej nawierzchni przy serwisie ma spore znaczenie.H2H i rank dla Paolo,ogólny stat na tej nawierzchni też dużo lepszy...
29.09.2016, 06:00, Shenzhen, round of 16, hard
Tomic - Harrison@ 2,25 bwin⛔
Widzę tu value.Ryan świetne wyniki na kortach USA.Obawiałem się,że na kortach w chinach jego gra straci na jakości,jednak to była tylko wątpliwość i w dwóch setach ograł w poprzedniej rundzie zeszłorocznego finalistę. Ominąłem świadomie ten mecz,a szkoda,bo Harrison wydaje się być w świetnej formie! Obaj grają pierwszy raz w tym turnieju.Ze względu na ranking Ryan rozegrał tutaj już 3 mecze i myślę,że jest w lepszym rytmie meczowym...
Dla bardziej ostrożnych polecam/Czy 2. zawodnik wygra przynajmniej jednego seta?/Tak/ @ 1,5 bwin

gabka92 2,6K

gabka92

Użytkownik
Paire - Tipsarević
Paire @1.83 Bet365⛔
Paire WYGRA pierwszy set i WYGRA cały mecz @2.25 Bet365⛔
38 w rankingu franzur Paire kontra 224 Tipsarević, a kursy takie same? Dobra, Janko wraca po kontuzji ale jednak mierzy się dziś z dość dobrym tenisistą który jeszcze pare miesięcy temu był wyżej a ciągle trzyma dobry ranking. Obaj panowie nie grali nigdy ze sobą i będzie to ich pierwsze wspólne spotkanie.
W tym turnieju Paire wczoraj pokonał Basilashiviliego 2:1, a Tipsarević chińczyka Zhanga 2:0. Myślę jednak, że Paire wygra pewnie 1 seta i następnie mecz może się potoczyć podobnie jak ten jego wczorajszy, przestój w drugim secie, i weźmie mecz w trzecim. Choć oczywiście może i powinien to zamknąć w dwóch setach bo jest zdecydowanie lepszym tenisistą niż Tipsarević. 200 miejsc różnicy w rankingu a kursy takie same. Trzeba korzystać! Pozdrawiam!

szymon1989 2,1K

szymon1989

Użytkownik
Paire - Tipsarević

Paire @1.83 Bet365
Paire WYGRA pierwszy set i WYGRA cały mecz @2.25 Bet365

38 w rankingu franzur Paire kontra 224 Tipsarević, a kursy takie same? Dobra, Janko wraca po kontuzji ale jednak mierzy się dziś z dość dobrym tenisistą który jeszcze pare miesięcy temu był wyżej a ciągle trzyma dobry ranking. Obaj panowie nie grali nigdy ze sobą i będzie to ich pierwsze wspólne spotkanie.

W tym turnieju Paire wczoraj pokonał Basilashiviliego 2:1, a Tipsarević chińczyka Zhanga 2:0. Myślę jednak, że Paire wygra pewnie 1 seta i następnie mecz może się potoczyć podobnie jak ten jego wczorajszy, przestój w drugim secie, i weźmie mecz w trzecim. Choć oczywiście może i powinien to zamknąć w dwóch setach bo jest zdecydowanie lepszym tenisistą niż Tipsarević. 200 miejsc różnicy w rankingu a kursy takie same. Trzeba korzystać! Pozdrawiam!
Takie analizy powinny być z automatu usuwane. Paire bez formy ostatnio. Tutaj męczył się uwaga z Basilashvilim. Tipsa po powrocie zdążył wygrać Chellenger. W US Open pokonał Querreya, powalczył z Carreno Bustą (miał 2:0 i sporo szans na zamknięcie pojedynku). W St. Petersburgu przegrał z Youzhnym, który później pokonał Raonica by przegrać ze Zverevem.

Wg. mnie kursy bardzo odpowiednie i mówienie, że to okazja to jakiś żart.

Otrzymane punkty reputacji: +5
dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Y.H.Lu-Ramos V. 1 @1.55 expekt
W takicm turnieju to przede wszystkim Azjata powinien byc faworytem. Yen Hsun Lu ostatnio polfinal challengera przegrany z Chungiem minimalnie w trzech setach po naprawde swietnym meczu jak na poziom challenger. Miejsce wiadomo sprzyja reprezentantowi Tajwanu, forma nie najgorsza, sadze ze wygra. Ramos bardzo dobry tenisista, ale meczyl bardzo z Berrerem i w tej chwili wydaje mi sie, ze szanse Lu sa wieksze.

galica13 522

galica13

Użytkownik
Y.H.Lu-Ramos V. 1 @1.55
W takicm turnieju to przede wszystkim Azjata powinien byc faworytem. Yen Hsun Lu ostatnio polfinal challengera przegrany z Chungiem minimalnie w trzech setach po naprawde swietnym meczu jak na poziom challenger. Miejsce wiadomo sprzyja reprezentantowi Tajwanu, forma nie najgorsza, sadze ze wygra. Ramos bardzo dobry tenisista, ale meczyl bardzo z Berrerem i w tej chwili wydaje mi sie, ze szanse Lu sa wieksze.
Tak naprawdę żadnych konkretnych argumentów. Twoim zdaniem dlatego że kort jest w Azji a nie w Hiszpani wygra Lu. Wydaje Ci się że on wygra, dlatego warto grać go po 1.50?

Otrzymane punkty reputacji: +40
lazzarov 300

lazzarov

Użytkownik
Tak naprawdę żadnych konkretnych argumentów. Twoim zdaniem dlatego że kort jest w Azji a nie w Hiszpani wygra Lu. Wydaje Ci się że on wygra, dlatego warto grać go po 1.50?
sam w sobie typ jest dobry i ma podstawy
chociaż warto wspomnieć pare kwesti, jak np. 0;2 dla Ramosa, w tym raz na hardzie, co akurat działa dodatkowo na niekorzyść Lu, bo hiszpan na hardzie orłem nigdy jakimś wybitnym nie był, ale raz na jakiś czas kogoś w teori lepszego odpali
Co do aktualnego meczu, to Lu jest w lepszym rytmie meczowym, po USO gdzie odpadł po 5 setowej batalii z dr Ivo, potem dwa czelki w azji i pare dobrych wyników, przegrana z dobrym Chungiem i troche pipowatym Matoseviczem, Ramos przygoda na hali w Petersburgu i szybki zjazd do bazdy z Sidorenką, a teraz 2 dniowy mecz z dziadkiem Berrerem :p
co do oburzenia co za różnica gdzie gramy turniej - OGROMNA
pomijam klimat, strefe czasową, stany, europa, azja to jedno
ale specyfika turniejów to zupełnia inna kwestia, trzeba rozgraniczać je na klika grup, jak np. kręcone czelki we Włoszech i bałkanach, klimat czelków na hardzie w Stanach, europejskie, azjatyckie
to moim zdaniem bardzo ważna kwestia ale troche popłynąłem ????
edit: haaa no i oczywiście granie w ameryce południowej, też nie można ich traktować na równi z graniem np. w europie
mimo wszystko Lu do gry, chociaż wolałbym 1.70 ????

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Tomic B. - Harrison R.
???? Cervantes I. - Vesely J.
Tomic B., Vesely J. ::: 2,26 ::: 0,5/3 Pinek ✅
H2H 1:1 z lat 2009-2012 czyli dość dawno, oba wyniki na hardzie po 2:0 z tie-breakiem w każdym z dwóch meczów. Do tego obaj są z tego samego rocznika więc jak już nie raz pisałem często rówieśnicy grają zacięte mecze. Jednak w rankingu dzieli ich prawie 100 miejsc.
Harrison ma w ciągu sezonu ze 2-3 wystrzał formy i to wszystko. Tutaj jak na razie gra od kwalifikacji, jednak w mojej opinii nie pokonał nikogo znaczącego, bo GGL jest w kiepskiej formie w tym sezonie.
Tomic z drugiej strony nie grał długo, ale z tego co kojarzę to on na azjatyckim kontynencie czuł się dobrze, dlatego też stawiam na niego, nie ukrywam też faktu, że bardziej go cenię jako zawodnika.
H2H 0:1 na mączce z tego roku. Co tu dużo pisać, Cervantes niezwykle nierówny zawodnik który w 1 części sezonu nie raz sfrustrował swoich typerów. Dość słaby serwis, zawodnik raczej na mączce, jeszcze nie raz potrafił przegrywać wygrane mecze, w 1 rundzie pokonał anonima, 19 latka z +200 miejsca w rankingu.
Wynik I: 6:4 4:6 7:5
Wynik II: (2)6:7 3:6
???? Lu Y.H. - Ramos A.
???? Anderson K. - Kyrgios N.
Ramos A. +1,5 seta, Kyrgios N. ::: 2,53 ::: 0,5/3 Pinek ⛔
H2H 0:2 dla Ramosa i to dość pewnie, bo dwa razy 6:2 6:4. Albercik niezwykle nieobliczalny zawodnik, który np. sensacyjnie rok temu pokonał samego Federera w Szanghaju, grając bardzo dobry mecz. Jest leworęczny, a Lu od jakiegoś czasu, chyba z powodu kontuzji, gra poniżej swojego danego poziomu. Obija Challengery i ogólnie ma mocno średnie wyniki. Ramos niewiele lepiej gra, ale liczę na niego, kursy powinny być chyba raczej bardziej zbliżone do siebie.
Anderson z problemami w tym sezonie i to pewnie przez kłopoty zdrowotne, a jak u niego nie ma serwisu to nie ma co się oszukiwać, jest dość drewniany. Pamiętam jego mecz z Nadalem rok temu, miał bodajże nawet piłki meczowe, jednak tradycyjnie wygrał Hiszpan. Teraz na pewno Kevin nie powtórzy takiego meczu.
Kyrgios podobnie jak Tomic długo nie grał, na US Open musiał skreczować, ale skoro wraca na korty to on może wygrać nawet cały turniej. Wygrał już Atlantę w tym roku czy Marsylią na początku sezonu. Jest słusznym faworytem tego meczu.
Wynik I: (4)6:7 6:3 4:6
Wynik II: 3:6 7:6(6) 6:2 @Edit: 2 meczowe Kyrgiosa.

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
GGL/Jaziri-Guccione/Sa 2-1
GGL/Jaziri+1.5 seta 2.00 betway✅✅✅

Typ na podstawie obserwacji z pierwszej rundy, jak i dłuższego czasu. GGL zagrał turniej życia, jeżeli chodzi o debel, na USO. Zaliczył finał w parze z PCB. Potrafili solidnie przebijać i nieźle serwować. Skupiali się bardziej na wymianach i nie kończyli aż tylu piłek, co rasowi debliści. Mimo to przynosiło to wymierne korzyści, bo pokonywali kolejnych faworytów. Tutaj GGL ma w parze Jaziriego, który ostatnio jest w dobrej formie. Wygrał challka w singlu, a tutaj jest już w ćwierćfinale po ograniu Goffina. Dzisiaj ma dzień przerwy, więc spokojnie może skupić się na deblu. Myślę jednak, że najwazniejsza jest tutaj postawa Kangura z Brazylijczykiem w pierwszym meczu. Chris przeszedł obok spotkania. Nie dawał rady przebić dwa razy przez siatkę w crossowych wymianach. Jedynie ratował go serwis, bo nawet przy siatce wygląda marnie. W pierwszej fazie meczu o dziwo to Sa ratował wynik starając się na 150%. Moim zdaniem ta solidność w wymianach dogów może być tutaj ich wielkim atutem, gdyż dzięki temu powinni zyskać przewagę nad Guccione. Wtedy Rudy wyglądał, jakby poprzedniej nocy porządnie zapił, zobaczymy jak dzisiaj będzie wyglądał, ale kurs 2.00 na seta dla Hiszpana i Tunezyjczyka uważam za bardzo ciekawą opcję.

Otrzymane punkty reputacji: +48
Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
ATP Shenzhen (9:30)
J. Tipsarevic - M. Jaziri
Tipsarevic win @1,72 bet365 ✅✅✅

Witam, gram na Serba z kilku względów. Jaziri, który przeżywa życiową formę (trzeba mu to oddać) zagrał ostatnio masę spotkań, co musi odbić się w końcu na jego dyspozycji. Do tego jest to zawodnik, który od niedawna poznał co to znaczy siłownia i dopiero zaczął poważnie traktować ten trening - chłopak operował przez wiele lat na swoim talencie, olewając przygotowanie fizyczne (przez kilka lat trzyma się w TOP 100). I tak jestem zdziwiony, że wytrzymał tyle spotkań z rzędu. Jaziri dostał lanie od przeciętnego Berankisa na US Open, a później zagrał masę spotkań, począwszy od 12 września do 28 września rozegrał 12 meczów czyli grał prawie codziennie, w tym 2 w deblu dziś i wczoraj (dla porównania Tipsarevic tylko 3 mecze w tym czasie). Jaziri wygrał turniej w Stambule, gdzie nie było mocnej obsady (w finale ograł Selę z bardziej znanych graczy), następnie odpadł w III rundzie w Metz z Simonem, a wcześniej odprawił przeciętnych graczy (Millot, Dodig) i w końcu tutaj w Shenzhen ograł dość mocnych zawodników czyli podstarzałego Roberta i będącego w niższej formie Goffina. Podsumowując Jaziri przez ten czas nie miał jakichś fantastycznych rywali, bo głównie challengerowców, a ze znanych nazwisk udało mu się ograć Goffina po trzech setach. Wg mnie Tunezyjczyk jest jak najbardziej do ogrania przez Tipsarevicia. Nawet bez względu na fakt tak sporej dawki meczów rozegranych przez Jaziriego i tak bym postawił na Serba. Janko jest bardziej doświadczonym graczem, w dobrej formie oraz bardziej wypoczęty, a do tego musi zbierać punkty, aby odrobić ranking, o czym pisałem już w poprzedniej analizie. Nie chciałem tutaj pisać o Serbie, bo wszystko napisałem przy meczu z Paire, a skupiłem się głównie na Tunezyjczyku, o którym pewnie wiecie mniej. Ogólnie jest to solidny gracz, występujący w challengerach jak i w większych turniejach ATP Tour, lecz bez większych osiągnięć. Jeśli chodzi o uderzenia to są po prostu solidne, bez żadnych fajerwerków. Myślę, że zmęczenie w końcu wyjdzie i wygra Serb.

Pamiętaj o podawaniu bukmachera przy proponowanym kursie. Popraw to proszę./Macko18

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Zverev M. - Gasquet R.
???? Tomic B. - Bellucci T.
Gasquet R. -2 gemy, Tomic B. -1,5 gema ::: 1,93 ::: 0,5/3 Pinek ⛔
Gasquet w ostatnim czasie grał przeciętnie, wszystko z powodu zdrowotnych, ostatni jego dobry występ w tym roku pamiętam na French Open u siebie. Jednak co by nim nie mówić, jest to klasowy gracz ze ścisłego topu, w 1 rundzie miał kelnera któremu oddał zaledwie 1 gem.
Zverev ranking +120 więc to świadczy o jego poziomie gry. Gra tutaj od kwalifikacji, ale też nie robi to na mnie jakoś większego wrażenia. Myślę, że może trochę w tym meczu powalczyć, ale też aż tak by wygrać ten mecz.
H2H 1:1 z 2012 i 2013 roku, na hardzie wygrał bardzo pewnie Tomic który rozegrał wczoraj fajne spotkanie z Harrisonem, musiał się sporo napocić by wygrać ten mecz. Jednak jak już pisałem, Bernard naprawdę się prezentuje nieźle, miewa w ciągu roku momenty dobrej gry, w bodajże Azji, Australii i na kortach trawiastych.
Bellucci ograł tutaj 2 Challengerowców, zresztą ten leworęczny Brazylijczyk ma wielki talent do gry, ale nie wykorzystuje tego. Większość sezonu przeplata mocno średnimi wynikami. 22 ranking vs. 81. Thomaz tak poza Olimpiadą w Rio to na hardzie w tym roku jedno wielkie nic, bilans 6-7 przy 19-11 Tomica.
Wynik I: (4)6:7 (2)6:7
Wynik II: 2:6 2:6
???? Khachanov K. - Lopez F.
???? Troicki V. - Anderson K.
Lopez F., Troicki V. +1,5 seta ::: 2,49 ::: 0,5/3 Pinek ⛔
Zawsze dziwią mnie te wysokie kursy na Lopeza. Facet od kilku ładnych lat kręci się w okolicach top 20, ma dobry serwis, na hardach nie raz odpali jakiś dobry wynik w ciągu sezonu, bywają to nawet Mastersy czy wielkie szlemy. W tym momencie jest o jakieś 15 lat starszy od swojego przeciwnika, a ja już nie raz pisałem, że w tenisie doświadczenie często robi swoje. Tak dla przypomnienia to Lopez w wakacje wygrał turniej w Gstaad i doszedł do finału Los Cabos. Khachanov jeszcze młody, coraz lepsze wyniki, ale uważam, że to jeszcze nie ten czas na niego.
Troickiego dokładam z bólem serca, bo ten Pan jest tak nierówny, że to głowa mała. Obaj są w tym samym wieku więc można liczyć na zacięty mecz, H2H 1:2 dla Kevina z dawnych lat. Jednak jak już wiecie wczoraj Kyrgios miał 2 piłki meczowe i tylko cudem gra dalej tutaj Anderson. Victor pokonał w 3 setach zawsze nieobliczalnego Baghdatisa więc to całkiem niezły wynik, dobrze prognozuje przed tym meczem.
Wynik I: 6:3 6:4
Wynik II: 6:3 7:6(4)
???? Tipsarevic J. - Jaziri M.
???? Berdych T. - Vesely J.
Jaziri M. +1,5 seta, Powyżej 21 gemów ::: 2,28 ::: 0,5/3 ⛔

W 1 meczu kursy wariują, na początku chciałem grać na Tipsę i jak znam takie zmiany często mi bokiem wychodzą. Jednak nie ma sensu faworyzować tutaj Tipsarevica. Facet był kiedyś w ścisłym topie, jednak ten powrót po kontuzji idzie mu opornie. Wygranie anonimowego Challengera na mączce też nie robi na mnie wrażenia, a pokonanie Paire w beznadziejnej formie to też nie jest wielka sztuka.
Jaziri w ostatnim czasie gra bardzo dużo. Już pokonanie takiego Goffina tutaj robi wrażenie. Podobnie jak i jego przeciwnik wygrał słabo obsadzonego Challengera, ale był to turniej na hardzie. Do tego obaj są w tym samym wieku więc napiszę kolejny raz - możemy spodziewać się z zaciętego meczu, nawet wszystko na to wskazuje.
Berdych w 2016 roku to nie ten sam zawodnik co rok temu i we wcześniejszych latach, podobnie jak wielu zawodników np. Ferrer. Obaj mają dobre serwisy, grali w tym roku ze sobą już na Wimbledonie, padło 5 setów z 2 tie-breakami. Tutaj Berdych w 1 rundzie 2 tie-breaki z Kukushkinem, a Vesely w każdym z dwóch meczów jakie zagrał miał jedną rozgrywkę tie-breakową.

Wynik I: 7:6(2) 6:2
Wynik II: 7:6(1) 3:6 6:2

Koło 12:00-13:00 może jeszcze Ramos +1,5 seta, albo over gemowy jakiś, zobaczymy.
@Edit: A szkoda, hehe, typy dobre w połowie, AKO beznadziejne.

magik90 3K

magik90

Użytkownik
Troicki +2.5 @ 1,83 b365 za łatwo ✅

Wielokrotnie pisałem że pozycja Troickiego to jest jedno wielkie nieporozumienie i nadal tak uważam, ale gdy zobaczyłem kursy to przecierałem oczy ze zdumienia. Kim jest Anderson żeby dawać do niego taki kurs?! zawodnikiem który w teorii jak i w praktyce ma zdecydowanie mniejsze wachlarz zagrań. Obaj panowie świetny serwis To nie podlega dyskusji tylko że jeśli chodzi o wymianę i poruszanie się po korcie to Wiktor bije go na głowę i taka jest prawda. Jeśli Kevinowi nie będzie chodził serwis to troicki go szybko poskłada A nawet jak będzie dobrze na serwisie to będziemy mieli taje bo innej opcji nie ma dla mnie jest to promo dnia i zdecydowanie zdecydowanie zdecydowanie polecam to zagrać. Z góry przepraszam za błędy bo piszę na szybko z tele.

Otrzymane punkty reputacji: +64
dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Khachanov-Troicki 2 @1.55 Oddsring
Obecnosc Khachanova na tym etapie na pewno jest zaskoczeniem i to najlpeszy wynik tego zawodnika w tourze, wiec ciezko odmowic bardzo dobrej forum. Stawiam jednak na Troickiego. Serb mi wyglada tutaj bardzo dobrze, pokonal Baghdatsia i dzis byl wlasciwie nie do ruszenia dla Andersona, patrzac w statystyki meczowe. Zbyt duzo tego turnieju nie ogladam, ale Troicki dla przykladu w formie kiedy dwukrotnie wygrywal turniej w Sydney to moze wygrywac z duzo wyzej notowanymi zawodnikami. Khachanov jeszcze mlody zawodnik i nie mam przekonania co do niego, gdyz Rosjanin nigdy w finale turnieju jeszcze nie zagral i ciezko mi typowac w strone takiego zawodnika, poniewaz tu nawet sfera mentalna kloci sie z takim typowaniem. Mimo wszystko gramy o final, wiec stawiam na duzo bardziej doswiadczonego gracza.
Berdych-Bellucci 1 @1.25
Musze wziac tego Berdycha w kombinacji. Dla Berdycha te azjatyckie turniej sa prawie zawszevbardzo udane i ma nawet zwyciestwa turniejowe, broni Czech tytulu. Meczu Tomica z Belluccim, ktory skonczyl sie 6-2 6-2 chyba nie mozna traktowac na powaznie.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Khachanov K. - Troicki V.
Powyżej 21 gemów ::: 1,74 ::: 1/3 Pinek ▶
Panów dzieli dosłownie 10 lat, więc dość sporo, ale obaj na tym turnieju robią bardzo dobre wrażenie. Ten mecz będzie z cyklu młodość vs. doświadczenie. Khachanov będzie dwoił się i troił by zagrać w swoim 1 finale turnieju rangi ATP, a Troicki jak stary lis musi będzie musiał robić swoje by nie dać się ograć pretendentowi.
Czemu over gemowy? To proste, obaj świetnie serwują. Młody Rosjanin ma tu na papierze Sousę, leworęcznego Mannarino i Feliciano Lopeza z którym zagrał 10 asów nie robiąc przy tym ani jednego podwójnego błędu.
Troicki też fajnie wyglądał na serwisie z Andersonem, 12 asów i 1 podwójny błąd, wcześniej ograł Baghdatisa po 3 setach. Jak na razie Victor rozegrał tutaj 2 tie-breaki więc wszystko na papierze się dobrze zapowiada.
Jak znam życie to często bywa tak, że półfinały bywają ciekawsze, bardziej zacięte niż finały.
Wynik: 6:3 7:5
???? Ramos A. - Dimitrov G.
Ramos A. +1,5 seta ::: 1,99 ::: 1/3 Pinek ✅
Sprawa jest tutaj dla mnie prosta, nieobliczalny Albert Ramos który już rok temu na kortach w Szanghaju ograł samego Federera po genialnym meczu, a bodajże rundę później zagrał kolejne świetnie spotkanie z Tsongą finalistą 2015 tego Mastersa.
Albercik ograł faworyzowanego Lu, a wczoraj sensacyjnie Thiema, o czym Wam wspomniałem przed meczem, że set dla Hiszpana nie powinien być tutaj sensacją. Oddał młodemu Dominikowi tylko 5 gemów, a Austriak gra jednoręcznym backhadem zupełnie jak Dimitrov...
Ten Dimitrov który jest rozczarowaniem wielu kibiców, w tym roku mocno pod formą. Tutaj ograł Lajovica i wczoraj prawie odwał z Schwartzmanem który ma jakieś 170 cm wzrostu, co jak na tenisistę jest niezwykle mało. W tej sytuacji w życiu bym nie postawił swoich pieniędzy na Dimitrova po kursie w okolicach 1,30.
Wynik: 7:6(6) 1:6 7:6(3)
???? Gasquet R. - Tipsarevic J.
Tipsarevic J. +4 gemy ::: 1,76 ::: 1/3 Pinek ▶

Tipsa wraca powoli chyba do gry, jeszcze jeden wygrany mecz i znajdzie się w finale turnieju ATP po tak długiej przerwie. Naprawdę jego dyspozycja serwisowa jest tutaj dobra, co potwierdził wczorajszym meczem. 13 asów, 1 podwójny błąd, wygrany tie-break, 85% wygranych piłek po 1 serwisie to robi wrażenie.
Gasquet 2 asy, 3 podwójne, statystyki trochę gorsze. Jednak wygrał swój mecz Mischa Zverev ranking +120 po 2 tie-breakach, a tie-breaki to często loterie, bo o losie seta mogą zadecydować 1-2 piłki. Tak jak już wczoraj pisałem Richard jest bardzo daleko od swojej normalnej dyspozycji, jego wyniki przed tym turniejem nie napawają optymizmem. Podobnie jak i Dimitrova po takim kursie bym na niego nie zagrał po tym co pokazuje.
Wynik: 6:2 4:1

???? Berdych T. - Bellucci T.
Powyżej 21 gemów ::: 1,75 ::: 1/3 Pinek ⛔

H2H 4:2 z lat 2008-2015, więc znają się doskonale. Berdych ma w karierze bilans 90-44 z leworęcznymi graczami, ale teraz już wczoraj pisałem nie jest w swojej życiowej formie, opuścił US Open więc o czymś to świadczy. Wczoraj 3 sety z Vesleyem i jeden tie-break, rundę wcześniej 2 tie-breaki z Kukushkinem.
Na to samo liczę i tym razem, Bellucci w sezonie momentami odpali, niby dobrze gra mączce, ale jak hard też nie jest mu obcy co potwierdził chociażby dobrym występem w Rio przed własną publiką. Wczoraj sensacyjnie ograł Tomica aż 6:2 6:2. Liczę na zacięty mecz.
Wynik: 6:2 7:5 @Edit: Szkoda, jednego gemu zabrakło do 3 zwrotów ???? .

Otrzymane punkty reputacji: +6
G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Albert Ramos-Vinolas + 4 gemy 1,76✅, + 1,5 seta 1,80✅, win 3,35✅ Betsson
Hiszpan wygląda w tym turnieju bardzo dobrze, serwisu nigdy nie miał jakiegoś super ale ten jest poprawny, jednak gra w wymianach wygląda wspaniale 2bh grany crossowo czy pod górkę, po umiejętnym uspaniu w wymianie rywala szuka winnera, wczoraj zdetronizował swoją defensywą Fh Thiema i jego styl gry i regularność na korcie zmuszała Austriaka do błędów, Dimitrov powinien przegrywac większość wymian więcej punktów powinien zdobywać serwisem, spodziewałem się kursu 1,50 na Bułgara a mamy 1,30, jest to półfinał a w finale czeka niedoświadczony zawodnik więc olbrzymia szansa dla Alberta i na pewno będzie mobilizacja, mierny Schwartzman który ma technikę i nic więcej urwał seta Bułgarowi i myślę że Hiszpan nie powinien mieć z tym problemu w obecnej dyspozycji Grigora, takie mecze z groznym Lu i Thiemem którego oceniam na przyszłego zawodnika top3 muszą pomoc w starciu z Bułgarem bo tak na prawdę nie miał go kto w tym turnieju sprawdzić. Typuje w 3 kombinacjach Hiszpana po 10j na set i handicap 5j na wygraną spotkania.

Otrzymane punkty reputacji: +32
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom