Thiem vs Lopez over 23,5g @1,87 Unibet
Raonic 2:0 win @2,33 Unibet
Raonic 2:0 + Thiem vs Lopez over 23,5g = 4,27 Unibet
Jeśli chodzi o zwycięstwo Rao, to raczej powinno się to odbyć w 2 setach.
Bautista jest dobrym graczem, który gra swój najlepszy
tenis w ciągu ostatnich kilku lat, zwłaszcza 2014.r był dla niego udany.
On jest w stanie porozrzucać gracza po kątach kortu i ładnie mieszać na korcie.
Ale on ma ogromne problemy z graczami którzy mocno serwują.
On gra świetnie, kiedy jest pewny siebie, ale nie ma wiele rozwiązań wobec graczy którzy opierają się na serwisie lub po prostu mają potężne uderzenie.
A to oczywiście znaczy że, wiele bd. zależało od jego własnego podania, jeśli one bd. na niskim poziomie to nie ma tutaj czego szukać.
Oglądałem Bautiste wiele razy i naprawdę to solidny tenisista na szybkich kortach też radzi sobie nie najgorzej, ale jak już mówiłem z graczami o mocnym serwisie naprawdę nic nie pokazuję, weźmy sobie tych graczy z którymi się zmierzył i którzy oierają się na silnym serwisie, z (Pospisil i Istomin) wygrał, podczas gdy możemy liczyć aż 9 porażek z Mullerem, Sockiem, Janowiczem , Mahutem, Federer x 2, Tsonga, Raonicem i Kyrgiosem.
Można jeszcze zaliczyć Djoko i Monfilsa ( ale to zależy ), właściwie większość jego przegranych na twardych kortach to właśnie z zawodnikami o wysokim potencjale w serwisie.
Chodzi o to że, iż po raz kolejny Hiszpanowi zabraknie rozwiązań podczas zawodnikowi o nietuzinkowym serwisowi, jak to uczynił w swoich poprzednich meczach, z Rao.
Wszystkie to win Milosa 2:0.
Drugie spotkanie to dwóch wyrównanych graczy i myślę że, zobaczymy 3 sety lub jakieś tie breaki...
Na obecny moment, jak dla mnie to Lopez gra lepszy
tenis (przynajmniej w tym okresie),
Lopez na prawdę fajnie serwuje, troszkę lepiej od Thiema za to ten jest dość zwrotnym zawodnikiem o dobrych warunkach fizycznych na + trzeba mu zaliczyć precyzję w uderzeniach, jak dobrze wchodzi w mecz to piłki lecą po liniach, a przeciwnicy tylko patrzą jak ten precyzyjnie uderza.
Thiem nie zdołał przekroczyć dzisiejszego overa w ciągu ostatnich 5 meczy, podczas gdy Lopez w ciągu ostatnich 5 meczy we wszystkich prócz jednego pokrył over a w jednym pojedynku padło o 1g za mało, aby go pokryć.
Obaj gracze spotkali się ostatnio z Sousa: Thiem, przegrał 4-6 6-7, Lopez przegrał zaś 4-6 6-4 1-6.
Gdy dwaj wyrównani gracze się spotkają, często widzimy zwroty akcji, i 3 sety lub po prostu napięte sety w których to serwis odgrywa główną rolę.
Grali 2 razy w tym roku, raz na glinie i raz na HC.
Thiem wygrał w 3 setach ( oba pojedynki ), 7-6 4-6 6-3 w Miami i 6-3 6-7 6-3 w Gstaad.
Myślę że spokojnie pokryją over.