>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

ATP Tour - Santiago, Johannesburg & Zagreb 1.02-7.02.

Status
Zamknięty.
mozi 552

mozi

Użytkownik
Tak, ale jeśli Łukasz z gorączką grał tak jak grał w trzecim secie z Djokovicem to teraz musi być dużo lepiej. Też słyszałem ten wywiad, mówił w nim o długiej podróży, ale w Chile jest już od soboty, czy niedzieli więc odpocząć na pewno zdążył. Nie trenował na cegle? Trenował dużo ze Stepankiem, Berdychem, nie wiem skąd informacje że tylko na hard court? Skoro cegła była od zawsze nawierzchnią na które odnosił największe sukcesy, chyba sam nie wierzysz w co piszesz, bo to raczej nie realne by przez cały okres przygotowawczy wcale nie trenował i na tym rodzaju nawierzchni. Po za tym dowodem na to, że Łukasz najlepiej czuje się na ziemnych kortach jest po prostu to że wybrał odległe Chile na turniej w tym tygodniu, gdzie zagra kilku naprawdę świetnych speców od clay court, a nie choćby mizernie obsadzony turniej w Johannesburgu na hardzie... Osobiście po tym co widziałem ze strony Zeballosa w tym roku poważnie zastanowię się nad zagraniem przeciwko niemu...

Porażka Darcisa to też żadna sensacja więc nie rozumiem tego zdziwienia :-| Na dziś wypatrzyłem taki typ:

Daniel Koellerer - Andrey Golubev 1 @ 3.32 (7/10)

Po kolei. Gulubeva widziałem przed tygodniem w Heilbronn i wielkiego wrażenia na mnie nie wywarł. Więc ogólnie o nim mogę napisać po tym co widziałem tam i w jedynym secie jaki widziałem w jego pojedynku z Fishem na AO. Podanie całkiem solidne, jednak do siatki nie biega właściwie w ogóle, do tego fajny forhend i sporo niewymuszonych błędów. Nie podobał mi się jego tenis w niemieckim challengerze, nie miał pomysłów na grze, widziałem już dużo lepsze spotkania w jego wykonaniu. Crazy Dani zaczął sezon słabo. Najpierw krecz, później porażka w 5 setach z Veicem tak skończyła się przygoda w turniejach na antypodach. Moim zdaniem ma spore predyspozycje do gry w halach. Podanie mimo wszystko coraz lepsze, do tego bardzo solidny volley, który dziś pewnie będzie często wykorzystywany do ściągnięcia rywala pod siatkę. Do tego gra z głębi kortu i bardzo przydatne i na tej nawierzchni dropy, czy loby. Przed wystawieniem kursów, przeglądałem drabinki i postanowiłem, że zagram na niego po kursie powyżej 1.85 i bardzo mile mnie taki obrót sprawy zaskoczył...

feever 5

feever

Użytkownik
Wypowiem sie po raz pierwszy w dziale tenis, moze nie do konca na temat samych turniejów co teraz sie odbywaja tylko ogolnie.. Otoz patrzac na wyniki AO i terazniejszych meczy to nie moge wyjsc ze zdumienia.. Na AO praktycznie nie bylo zadnych niespodzianek.. kursy ponad 3 bylo bardzo ciezko trafic.. I teraz jak juz jest po AO i sa rozgrywane te turnieje mniej wazne to nie moge sie nadziwic jak to mozliwe, ze tyle faworytow przegrywa? Wczoraj Darcis przegral, ktory mial praktycznie wygrany mecz, dzisiaj Xavier, ktory byl faworytem.. ja rozumiem sport sportem i, ze zdarzaja sie niespodzianki ale zeby az tyle? ????

xavieer 0

xavieer

Użytkownik
Troicki - Kukushkin 1.30 ✅

Forma , wygrywające servisy , masa winnerów po skrzydłach , gracz stworzony do hali
, Kukushkin bay bay

10/10

Monaco - Chela 1.35✅

Roznica klas Monaco top 5 clayu , Chela juz Aguilarem sie męczył nie ma po co wiecej pisac

10/10

mozi 552

mozi

Użytkownik
Marcel Granollers - Łukasz Kubot 2 @ 1.75 (7/10)
Mimo wszystko na kortach ziemnych bardziej cenie umiejętności Zeballosa niż Granollersa. Tym bardziej w trakcie turnieju w Ameryce Południowej... Po za tym Marcel miał problemy zdrowotne już w Melbourne. Łukasz jeszcze w niedziele mówił o ostatecznej wizycie u lekarza i chyba wszystko jest dobrze. Ma już najtrudniejszy pierwszy mecz za sobą i powinno być tylko lepiej. Hiszpan to tenisista preferujący niby cegłę, ale prezentuje całkiem ofensywny styl gry. Solidny serwis, częste wizyty pod siatką i kończący forhend. Mimo wszystko uważam, że Łukasz ma do zaoferowania dużo więcej. Serwis solidniejszy, volley również, a do tego potrafi niesamowicie mijać. Jego forma, w przeciwieństwie do rywala jest równa. Na pewno warto grać na naszego grajka!

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Łuczak - Marrero @ 1.45 ✅ 6/3 7/6
Obojga to chłopcy co najbardziej znam jeszcze z challengerów i jednak Marrero na tym poziomie pozostaję, lecz za co mu chwała wywalczył miejsce w turnieju ATP poprzez kwalifikacje. Przewaga klas na mączce to na pewno jedna na plus u farbowanego Australijczyka i nie ma co się tutaj wywodzić, ambicja będzie pchała by zaszedł w Santiago jak najdalej.

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
W pełni popieram. Ja postawiłem Piotra w parze z Chucho. Argentyńczyk po kontuzji stara się odnaleźć formę. Jak na razie wychodzi mu to średnio, ale mam nadzieję, że wróci jeszcze przynajmniej do tego poziomu, który prezentował jeszcze nie tak dawno. Na przeciwko staje rodak Schwank, który też 2 lata temu zapowiadał się na gracza, który będzie pukał do czołówki, katastrofalny rok 2009 w jego wykonaniu, teraz wydaje się, że powoli się odbudowuje. Typ jest ryzykowny, ale Schwank już w 1. rundzie zasygnalizował, że może być lekko zmęczony. Na pewno starszy z Argentyńczyków bardziej głodny gry.
Podsumowując dubelek:

Luczak - Marrero 1 1,4
Acasuso - Schwank 1,6

K 9

kamis_145

Użytkownik
Spotkanie: Monaco J. - Chela J.I. (-1.5/+1.5)
Typ: 2
Kurs: 2.30
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza: W spotkaniu tenisowego turnieju mężczyzn, stawiam na handicap na zawodnika Juana Ignacio Chelę. W tym meczu spotka się dwóch Argentyńczyków. Myślę, że Chela wygra przynajmniej jednego seta. W pierwszej rundzie pokonał on Jorge Aguilara 7/5 6/2. Juan Ignacio Chela znajduję się obecnie na 77 miejscu w rankingu. Natomiast Juan Monaco znajduję się na 29 miejscu w rankingu. W pierwszej rundzie tego turnieju pokonał on Nicolasa Massu 6/3 6/4. I to może przerażać, że Monaco jest w świetnej formie, ponieważ Nicolas ugrał tylko 7 gemów. Ale wiadomo jak jest w tenisie, dzisiaj wygrywamy 6/3 6/4 a jutro mamy słabszy dzień i jest 2/6 1/6. Różnie bywa. Ci zawodnicy rozegrali dotychczas ze sobą pięć spotkań. Trzy wygrał Monaco i dwa Chela. Te dwa mecze zwyciężył Chela ostatnio pod rząd.

17/02-07 Brasil Open, Costa de Sauipe, Bahia Ćwierćfinały Ameryka Kort ziemny Chela, Juan Ignacio 2:1 64 26 75
28/02-06 Acapulco, Mexico R32 Ameryka Cegła Chela, Juan Ignacio : 46 76 30
23/02-06 Costa Do Sauipe, Brazil Ćwierćfinały Ameryka Cegła Monaco, Juan 0:2 36 26
21/02-05 Abierto Mexicano de Tenis, Acapulco R32 Ameryka Cegła Monaco, Juan 0:2 26 36
18/02-04 ATP Buenos Aires 2004 R16 Ameryka Cegła Monaco, Juan 0:2 67 36

Niestety to było dawno, bo aż w 2007 roku w Brazylii. Jednak myślę, że przynajmniej na jednego seta to stać Juana Ignacio Chelę. To świetny zawodnik. Przecież był kiedyś w pierwszej dziesiątce rankingu światowego ATP. Uważam, że jeśli by grał systematycznie cały rok to również mogłby to powtórzyć. Ale osobiście tego zawodnika widuję tylko na początku roku i tylko do marca. Później już go nie widzę w turniejach. Mimo to stawiam na handi z Chelą ????

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
Troicki-Berrer DW 0-2 kurs 4.00(ladbrokes) 3/10
Troicki wogóle mnie w tym sezonie nie przekonuje, w Doha grał słabo, i tylko dzięki dekoncetracjii Łukasza doszedł tam do półfinału. Następne występy Victora także nieszczególne, wygranej z Serrą nie uważam za ważną, a i w AO nie pokazał kompletnie nic, Trocina straszy tylko serwisem.
Po takim kursie trzeba brać Niemca, który ostatnio gra dobrze, i bardzo rzadko daje się złamać.

Roberts - Brown 2 kurs 2.0(ladbrokes) 2/10
Oglądałem wcześniejsze mecze obu zawodników i muszę przyznać że Jamajczyk bardzo mi się podobał, mocny serwis powinien załatwić wsio.
Robertowi nie za bardzo idzie w tym turnieju-najpierw trzy sety ze słabym Evansem,następnie szcześliwe zwycięstwo nad der Merve który z wyjatkiem serwisu nie wiele ma czym straszyć.
myślę jeszcze nad zagraniem na win Lacko, wczoraj pokonał Ljube co prawda Chorwat grał poniżej swoich możliwości i dużo psuł, z kolei Niemiec odprawił Bena, Beckera w 3 setach.
A z pewniaków polecam
D.Ferrer DW 2-0 1.57 9/10 (ladbrokes)
wiadomo Ferrer w najwyższej formie od dawna nie jest ale z taki &quot;&quot;Ogórkiem&quot;&quot; jak Hindus na więcej niż dwa sety nie widzę możliwości a po takim kursie trzeba brać.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Devverman jest ogórkiem? Troicki to tylko serwis? Raczej oczywiste jest to, że główna broń Browna to serwis i częste wizyty pod siatką, ale poza tym do zaoferowania nie ma aż tak wiele (choć w tym turnieju gra fantastycznie). Troicki w tym sezonie prezentuje dość równą formę. Podanie to nie wszystko, trzeba do tego dodać całkiem solidną grę z zza linii końcowej, forhend, zresztą już o nim w tym sezonie pisałem. Dziś 1.65 zdecydowanie do grania z Berrerem, który gra drugi turniej z rzędu i jest graczem zdecydowanie do ogrania.

Troicki @ 1.65 (7/10)

xavieer 0

xavieer

Użytkownik
Berrer - Troicki 2,20✅

Obaj naprawde w wysokiej formie , mecz oceniam raczej 50/50 przy value 2.2 biore niemca

5/10

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
Devverman jest ogórkiem? Troicki to tylko serwis? Raczej oczywiste jest to, że główna broń Browna to serwis i częste wizyty pod siatką, ale poza tym do zaoferowania nie ma aż tak wiele (choć w tym turnieju gra fantastycznie). Troicki w tym sezonie prezentuje dość równą formę. Podanie to nie wszystko, trzeba do tego dodać całkiem solidną grę z zza linii końcowej, forhend, zresztą już o nim w tym sezonie pisałem. Dziś 1.65 zdecydowanie do grania z Berrerem, który gra drugi turniej z rzędu i jest graczem zdecydowanie do ogrania.

Troicki @ 1.65 (7/10)
w stosunku do graczy pokrouju Davida to tak jest mega ogórkiem:cool:
co do Troickego trudno powiedzieć owszem może wygrać TRoicki ale po taki kursie?, Troicki gra ostatnio słabo i jak nie idzie to głowa też przestaje pracować, Berrer wprost przeciwnie.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Petzschner i kurs 2.10 z Lacko teraz? Ja biorę. Wczoraj Philipp grał nie tylko przy swoim podaniu, ale i męczył solidnie Beckera gdy ten serwował. Uwielbia hale, często atakuje, jest agresywny, a Lacko tego typu rywali nie lubi. Gdyby grali nawet na hard court to postawiłbym pewnie na Słowaka, ale dziś po takim kursie proponuje Niemca...

K 9

kamis_145

Użytkownik
Spotkanie: Bellucci T. - Schwank E. (-1.5/+1.5)
Typ: 2
Kurs: 1.45
Analiza: Moim zdaniem Eduardo Schwank w zdobyciu seta w tym meczu problemów naprawdę powinien nie mieć. To są ćwierćfinały i walka o każdy punkt będzie z pewnością zacięta. Dotychczas Ci tenisiści spotkali się tylko raz. Było to właśnie na tym turnieju w 2008 roku. Rywalizację wygrał Thomaz Bellucci pokonując Eduardo Schwanka 6/4 7/6. Ranking też się różni. Brazylijczyk zajmuję 35 pozycję rankingową a Argentyńczyk 79. W tym turnieju grali tak:

Bellucci:
Santiago, Chile, Ameryka
05/02-10 R16 Bellucci, Thomaz vs. Capdeville, Paul 2:1 57 64 75
02/02-10 R32 Bellucci, Thomaz vs. Lapentti, Nicolas 2:1 36 61 61

Schwank:
Santiago, Chile, Ameryka
04/02-10 R16 Schwank, Eduardo vs. Acasuso, Jose Zwycięstwo 67 62 (J. Acasuso retired)
02/02-10 R32 Schwank, Eduardo vs. Lorenzi, Paolo 2:1 46 76 63

Jeśli padnie taki wynik dzisiaj jak w ostatnich dwóch meczach Brazylijczyka (Thomaza Bellucci) to mój typ wejdzie. Mogę również dodać, że Eduardo Schwank jest w doskonałej dyspozycji, ponieważ wygrał tydzień temu turniej Challengerowy w Kolumbii (Bucaramanga) pokonując w finale Brzezickiego. Myślę, że mój typ jest pewny. Ci zawodnicy są specjalistami od kortów ziemnych. Obaj lubią grać na tej nawierzchni i zobaczymy napewno dobry tenis w ich wykonaniu.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Monaco - Łuczak +4.5g @ 1.85 ✅ 6/4 3/6 6/3
Mecz po spotkaniu Kubota w deblu, więc szybko Australijczyk jak narazie fantastycznie operuję serwisem i rozgrywaniem przeciwników po korcie, ambicja jak narazie po jego stronie by walczyć o jak najlepsze cele. Co do Monaco nie widziałem wczorajszego spotkania w ogóle ale czytałem, słyszałem że Monaco grał fatalnie była masa błędów, breaków ale jakoś wygrał. Dzisiaj na pewno farbowany Australijczyk na to Argentyńczykowi nie pozwoli, solidny kandydat na zwycięstwo w tym meczu ale mnie zadowoli pokrycie handi.

xavieer 0

xavieer

Użytkownik
Berrer - Petzschner 1.50 8/10 ✅

Berrer swieci formą , fantastycznie gra przy swoim servisie wczoraj Troicki miał tylko jedną szanse przełamania , której nie wykorzystał jesli chodzi o Petzschnera to servis tez niczego sobie , poza tym Berrer lepiej atakuje zarówno z bh jaki i fh . Phillip duze niedostatki w bh , gra do siatki tez raczej dla Michaela. Jesli dojdzie do Tb to faworyt jeden , kto oglądałem mecz Berrera z Tipsem wie o co chodzi :p

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
D.Ferrer - Roberts DW 2-0 kurs: 1.44 Ladbrokes 10/10
poniżej 19.5 gemów 1.85(expekt) 10/10
Dawid Ferrer -4.5 1,6 10/10

Zwycięzca w tej potyczce moze być tylko jeden, kursy już dawno ostro poleciały w dół ale gdzie nie gdzie można coś sensownego znaleźć, bet dnia, powracający do formy Hiszpan, z beznadziejnie słabym(pod każdym względem) Francuzem- serwis rodem z WTA, chociaż niektóre zawodniczki by się mogły pogniewać gdy by porównywać ich podanie do podania Francuza, jednym słowem żenada, jedyne co w miarę wychodzi Robertowi to returny, ale to nie będzie miało i tak większego znaczenia, wczoraj wygrana z Boy Jamaica któy na dobrą sprawę chyba się wystrzelał w poprzednich rundach bo wczoraj zagrał katastrofalnie, wszystko wyrzucał, łamał się jak jak jakaś cnotka z WTA, zero techniki, serwisu nawet nie skomentuje- bo jedyna broń Jamajczyka była na poziomie futures, także słaby Robercik nie musiał robić nic, wystaczyło 2x przebić piłkę, Brown załatwiał sprawę błędami, dawno nie ogądałem meczu na tak niskim poziomie, dzisiaj Dawid go zmiecie, innej możliwości nie ma, polecam grać grubo wszelkie hc, oraz undery Roberta.

niestety kursy od wczoraj poleciały ostro w dół, ja na szczęście, zagrałem kilka betów na ten mecz, odrazu po pojawieniu się kursów.

J 0

johanes

Użytkownik
Berrer M. (Ger) - Petzschner P. (Ger)
Typ: 2-0
Kurs: 2,40
Buk: Expekt
Analiza: Argumentem przemawiającym na korzyść Berrera jest na pewno doświadczenie bo jest 4 lata starszy od swojego kolegi. Dodatkowo turniej w Zagrebiu rozgrywany jest na hali a właśnie na takiej nawierzchni czuje się najlepiej. Po zwycięstwie w Heibromm Berrer odpuścił sobie Australian Open aby solidnie przygotować się do turnieju w Zagrebiu, forma jaką przygotował jest bardzo dobra, w ćwierćfinale rozprawił się w 2 setach z Trockim. Dziś rywal wydaje być się łatwiejszy do ogrania a jednak buki wystawiły interesujące kursy. Jeśli chodzi o Petzchnera w każdej rundzie turnieju toczył 3 setowe pojedynki, z każdym kolejnym rywalem miał problemy czy to w serwisie czy odbiorze, jego forma nie jest stabilna, waha się od dnia, dziś rywal na tyle doświadczony by obnażyć Philippa z wszystkich słabości tego dnia. Uważam, że Berrer wygra to spotkanie i jestem skłonny postawić, ze zrobi to nawet w dwóch setach.

pietras-pl 269

pietras-pl

Użytkownik
Myślę, że wszyscy dzisiaj zgrzeszyliśmy pychą przy Ferrerze robiąc z niego nie wiadomo kogo :wink: Zagrał dzisiaj tak katastrofalnie, że nie wiadomo było czy śmiać się czy płakać. Ja na szczęście się wyratowałem bo szybko po porażce Ferrera postawiłem za wyższą stawkę 2 zdarzenia z Bundesligi, które jak się okazało siadły, a miałem je wcześniej z Ferrerem na kuponie.

Teraz natomiast korci mnie ten Petzschner po kursie 2.20, który w 2 poprzednich rundach zrobił psikus wcale nie najgorzej grającym Beckerowi i Lacko.

K 9

kamis_145

Użytkownik
Spotkanie: Gonzalez - Bellucci
Typ: DW 2:0
Kurs: 1.55
Analiza: W półfinałowym meczu turnieju ATP w stolicy Chile Santiago stawiam na Chilijczyka, jedynego faworyta tego turnieju. Stawiam, że wygra on 2:0. Mój typ ma duże szanse na powodzenie, ponieważ Fernando Gonzalez do tej pory w tym turnieju wygrywał wszystkie mecze po 2:0.

Santiago, Chile, Ameryka
06/02-10 Ćwierćfinały Gonzalez, Fernando vs. Granollers, Marcel 2:0 76 76
04/02-10 R16 Gonzalez, Fernando vs. Ramirez Hidalgo, Ruben 2:0 64 63
03/02-10 R32 Gonzalez, Fernando vs. Hernandez, Oscar 2:0 62 61

Chilijczyk zajmuję teraz 11 pozycję, i problemów z odniesieniem zwycięstwa 2:0 nie powinien mieć z niżej notowanym Thomazem Belluccim. Zawodnicy dotychczas spotkali się tylko raz. Było to w Szanghaju w 2007 roku na kortach twardych. Wówczas Fernando Gonzalez wygrał 2:0 (6-3, 6-4). Myślę, że i tym razem padnie taki wynik, tymbardziej, że jest to już walka o finał a wiemy że Chilijczyk od lat jest zwycięzcą tego turnieju. :winner: Mój typ to 2:0

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom