Fernando Verdasco - Aleksandr Dolgopolov
Typ: 2
Kurs: 2,20 (
Pinnacle)
Dolgo to mega talent i przyszłość męskiego tenisa. Ten młodzieniec cały czas robi postępy. Myślę, że już na stałe zadomowił się w TOP20. Bardzo groźny i regularny. Do tego gra bardzo mądrze i ma dobry serwis. Forma także od dłuższego czasu na wysokim poziomie, ostatnio w Monte-Carlo pokonał Chele i Tomica, przegrał z Djokovicem urywając seta liderowi rankingu, w Madrycie odpadł w ćwierćfinale z Del Potro, a wczęśniej wygrał z Andujarem, Seppim i Tsongą. Dasco jak dla mnie od zeszłego sezonu nie pokazuje nic wybitnego, strasznie rzemieślniczy
tenis. Ostatnio wszystkich zaskoczył pokonując Nadala w Madrycie, ale wszyscy wiemy jak źle Rafael czuł się na niebieskiej mączce, w następnej jednak rundzie gładko uległ Berdychowi. Zresztą jego mecz z Fallą w 2 rundzie nie prognozował nic dobrego. Fernando jest wyjątkowo nierówny jak na tenisistę, który kiedyś był nr 7 rankingu, z tym że wtedy przynajmniej się go dobrze oglądało, a teraz raczej kapa. Stawiam tutaj na, moim zdaniem w tej chwili lepszego zawodnika, Ukraińca. Mnie dziwią kursy wystawione na to spotkanie.