Tak tylko 19 a 30 z groszkiem.. Rafa ma kondycje ale marzy o kolejnym RG jak Fedex o Wimbledonie który zdobedzie.. Rafa nie będzie chcaił kilka dni przed RG (number 1 by stracic punkty i Fedex będzie ciągle na szczycie) przeciążać się a Shapo to shapo i on się nie bawi a gra bo ma szanse... dla mnie wyrównany mecz i Shapo może zakoczyć bardzo niż bardziej!!!za końcówkę można pograć bo potencjał ma młody mega za kilka lat będzie o nim naprawdę głośno, dziś cały mecz oglądałem kocurem jest ale w ważnych momentach widać że to jeszcze 19latek
Jakie przeciążać ? Skąd wiesz czego Nadal chce?Może chce tutaj wygrać bo ostatnio słabo mu tu idzie i coś sobie i innym udowodnić?Po drugie Nadal nie grał teraz 5 dni,dzisiaj gładko ograł Dzumhura a na Rolandzie zagra za 13 lub 14 dni więc nawet jak zagra w finale,w Rzymie to będzie miał z 9,10 dni na odpoczynek.To jest zawodowiec,kto jak kto ale Nadal ma kondycję lepszą niż nie jeden 19-latek.On jest wk..urzony za porażkę z Thiemem,wierzysz w to,że kolejny młodzak go ogra?Tak tylko 19 a 30 z groszkiem.. Rafa ma kondycje ale marzy o kolejnym RG jak Fedex o Wimbledonie któy zdobedzie.. Rafa nie będzie chcaił kilka dni przed RG (number 1 by stracic punkty i Fedex będzie ciągle na szczycie) przeciążać się a Shapo to shapo i on się nie bawi a gra bo ma szanse... dla mnie wyrównany mecz i Shapo może zakoczyć bardzo niż bardziej!!!
Kto ma go wygwizdać? Nawet jak dostanie 6-0, 6-0 to nikt go nie wyśmieje,a kurs? Kurs jest dobrze wystawiony. W pierwszym meczu Nadal-Thiem kurs wynosił tylko @6 i wtedy ugrał całe 2 gemy, ale w kolejnym spotkaniu w Madrycie już @11. Thiem to top 2 - kurs @11, Fogg to takie spokojne top 3 - @9, bo wygrał z Thiemem, także dobrze wystawiony kurs. Widziałem kilka ostatnich spotkań Rafy i robi On (jak na niego) bardzo dużo błędów.. Patrz co było rok temu w Madrycie. Moim zdaniem był wtedy w o wiele lepszej formie, niż teraz, a mimo to Fogg zagrał świetny mecz, urywając seta, a w pierwszym serwował po set. Dodając fakt, że każdy spina się w 100% na Hiszpana i ten mecz nie będzie wyglądał jak dziś z Gojowczykiem, to chyba warto rzucić coś w stronę Włocha, jak i samego seta. Publiczność daje dużo, kto oglądał ostatnio Fabio to nie zaprzeczy. Szkoda, że mecz w południe, bo większość w robocie, ale i tak coś pogram. Let's go FoggNadal wygra 2:0 i na tym sie skonczy moim zdaniem. Fognini 1-szy raz w zyciu jest w Rzymie w cwiercfinale w swojej karierze. Do tej pory nigdy nie wyszedl poza 3 runde. Niby ma w swoim CV kilka zwyciestw nad Nadalem Wloch. Niemniej jednak na cegle dzialo sie to w turniejach co najwyzej rangi ATP 500. Nadal najprawdopodobniej postanowil wygrac w tym roku Rzym, bo ostatnie sezony gdy wygrywal w Madrycie, to w Rzymie zazwyczaj sie juz nie udawalo powtarzac tego sukcesu. Dwa tygodnie grania pod rzad to jednak jest duzy wysilek przy turniejach serii Masters. Nadal podejrzewam wygra tutaj pewnie i wygra caly turniej bo ostatnio wygral ten turniej 5 lata temu w 2013 i mam wrazenie, ze troche sie stesknil dla odmiany za zwyciestwem tutaj.
I tak ktorys napisze, ze Fognini wygra i ze graja we Wloszech i publicznosc cos tam cos tam bla bla bla. No dobra, bedzie sie Fognini starac, ale starac sie a wygrac, to czasami dwie zupelnie inne rzeczy.
Publicznosc jednak meczu nie wygra. A jak Fognini przegrywal tutaj w 1 rundzie z Lukasem Rosolem 3-6 2-6 i zostal po meczu wygwizdany to jaka role odegrala mu ta publicznosc? Niby wszystko fajnie da sie ubrac w analize, ale koniec koncow Fognini tego meczu nie wygra. Ale oczywiscie moge sie mylic. Ja spodziewam sie wygranej Nadala w dwoch setach, bo Hiszpan nie pogral w Madrycie, a jakos nie wydaje mi sie by Hiszpan nie planowal wygrac chociaz jednego z tych turniejow Madryt-Rzym przed French Open.
Tak mi sie wydaje. Zreszta juz sam kurs wystawiony przez bukamcherow na wygrana Nadala w tym meczu jakby wszystko mowil.
Ty oglądasz mecze, czy tylko kurs/nazwisko? Dobrze wiem o tym rekordzie, a oglądałeś przynajmniej jeden z jego ostatnich spotkań? Większość przegrywa z Rafą, bo to Rafa, nawet w tym meczu gdzie pobił ten rekord Szwarcman mógł spokojnie urwać set. Ostatniego meczu w Madrycie z Fogem też widze nie pamiętasz, bo wtedy był płacz na forach tenisowych "Fabio handluje, dostaje z ogórami, a z Rafą gra jak równy z równym". Włoch się go nie boi, gra u siebie, jest typem zawodnika, który by wolał odpaść w I rundzie, niż w złej formie doczłapać się do meczu z Rafą i zostać ośmieszonym. Stawiam na Włocha i set, bo w roli doga Fogg to must bet. Nie pamiętam kursów na set i mecz, bo pisze z tel. Jak dostanie oklep, to trudno, ale nie lekceważy się Fogga na Clayu.Ale to jest Twoje swiete prawo postawic na Fogniniego i nikt Ci go nie odbiera. Ja tylko wyrazam swoje zdanie.
Chociaz nie wiem, co chciales powiedziec przez to zdanie: "Widziałem kilka ostatnich spotkań Rafy i robi On (jak na niego) bardzo dużo błędów.."
Moze ja cos przegapilem, ale chyba slyszales ze do przegranego meczu z Thiemem, Nadal pobil rekord pod wzgledem ilosci wygranych setow z rzedu w histrorii touru, co oznacza ze przez kolejne 50 setow nikt nie zdolal mu urwac ow seta na nawierzchni ceglanej? Bylo o tym dosc glosno. A wiec nie wiem czy mogl robic bardzo duzo bledow w ostatnich spotkaniach (liczba moga), bo podejrzewam, ze inaczej nie wysrubowalby tego rekordu. Ogolnie rekord ten trwal 34 lata.
https://edition.cnn.com/2018/05/11/tennis/rafael-nadal-set-record-john-mcenroe-tennis-spt-intl/index.html