>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Rzym, 12-19.05.2013

Status
Zamknięty.
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
zdecydowanie podzielam zdanie Shevy.
Kohlschreiber - Raonic @ 2,45 Betsafe✅
lub mocniej
Kolba +1,5 seta @ 1,59 Betsafe✅ dziękuje, dobranoc :cool:
e: Dawid - żenująca gra? tak właśnie gra Raonic na wolnej mączce, gdzie nie może ustawiać wszystkich akcji serwisem i fh. Dalej twierdzisz, że przesadziłem z tym out top30? Tylko nie pisz proszę, że Milos gra super, tylko dziś tak słabo..
Sam nie do końca ufałem formie Kolby, ale zobaczyłem jego występy w Monachium z Brandsem i Haasem, gdzie niby poległ 2-0, ale rozegrał naprawdę dobre zawody z rywalem w wyśmienitej dyspozycji. W dodatku wydaje mi się, że forma Niemca powinna rosnąć jeszcze i nie widzieliśmy jej kresu w Bawarii.
W poprzednim roku Philipp odwalił kabaret w Rzymie i przegrał wygrany mecz z Isnerem i mam nadzieję, że będzie chciał tym razem zostać zapamiętany z lepszej strony przez rzymską publiczność.
Raonic? Co ma wygrywać to wygrywa, od Nadala ostro w dupę, męczarnie z Niko, porażka z Verdasco, który może odbija się od dna, ale to dalej jest co najwyżej muł.
Zaskoczenie to jednak dla mnie żadne - na cegle Raonic to zawodnik spoza top30.
Dzisiaj dostaje zawodnika potrafiącego grać na mączce i w naprawdę bardzo dobrej formie i szczerze mówiąc jestem dosyć spokojny o wynik.

Otrzymane punkty reputacji: +2
dawidbarca 6,2K

dawidbarca

Użytkownik
Zaskoczenie to jednak dla mnie żadne - na cegle Raonic to zawodnik spoza top30..
Nie no, grubo przesadzasz i to bardzo. Raonic w tym sezonie nie licząc porażki z Nadalem na cegle przegrał tylko z Nieminenem i Verdasco, oba spotkania przegrał 1:2 delikatnie mówiąc frajerząc sprawę. No a rozjechał m. in Gulbisa, Denko czy pokonał Robredo który prezentuje się w tym sezonie bardzo dobrze.

Nie są to wyniki oszałamiające, ale są całkiem przyzwoite i swoją drogą lepsze od Kolby. Niemiec w tym sezonie na celge grał z trzema poważnymi rywalami (Nadal, Almagro i Haas) i w trzech spotkaniach nie ugrał nawet seta. W Monachium doszedł dość daleko, ale również rywali z najwyższej półki nie miał. No a w Madrycie nie pojawił się w ogóle.

No i kolejna sprawa. Kolba mierzy 178 cm wzrostu, jest to rywal wymarzony dla Raonica. Kanadyjczyk rozstrzela go pierwszym serwisem, którego Niemiec nawet nie będzie sięgał, gdy pierwszy serwis nie zadziała to pozostaje wysoki kick z drugiego na bh Kolby i tutaj Filip również będzie miał bardzo duże problemy. Kohlschreiber nie jest mistrzem returnu, czysto statystycznie w spotkaniach z Haasem i Almagro (czyli z zawodnikami którzy serwis mają na poziomie, ale z serwisem Rao i tak nie ma co tego porównywać) zdołał wywalczyć jedynie 2 bp :]

Obaj Panowie grali już ze sobą na AO w tym roku i tam również Kolba nie był wstanie ani razu złamać Raonica dostając baty w trzech setach.

Raonic (1.52) Pinnacle ⛔ żenująca gra Raonica po prostu

Dla mnie osobiście jest to 8/10

Otrzymane punkty reputacji: +1
blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
Nie no, grubo przesadzasz i to bardzo. Raonic w tym sezonie nie licząc porażki z Nadalem na cegle przegrał tylko z Nieminenem i Verdasco, oba spotkania przegrał 1:2 delikatnie mówiąc frajerząc sprawę. No a rozjechał m. in Gulbisa, Denko czy pokonał Robredo który prezentuje się w tym sezonie bardzo dobrze.
nie wiem czy frajerząc czy nie, ale przegrać ostatnio z Dasco to sztuka, która udaje się nie licznym. A Raonic widzę, że oddał naprawdę sporo pkt przy swoim podaniu Hiszpanowi.
rozjechać to znaczy wygrać po prostu? Bo mi się wydaje, że rozjechał to Nadal Milosa, a Kanadyjczyk co najwyżej wymęczył zwycięstwa z Denko czy Tommym.
Zobaczymy - już zaraz początek meczu. Widziałem Kolbę w Monachium i naprawdę zrobił na mnie mega wrażenie. Z Haasem naprawdę decydowały detale, a Tommy to w tym momencie co najmniej półka wyżej od Raonicia, jak nie dwie.

E 8

emilianooo

Użytkownik
No i kolejna sprawa. Kolba mierzy 178 cm wzrostu, jest to rywal wymarzony dla Raonica. Kanadyjczyk rozstrzela go pierwszym serwisem, którego Niemiec nawet nie będzie sięgał, gdy pierwszy serwis nie zadziała to pozostaje wysoki kick z drugiego na bh Kolby i tutaj Filip również będzie miał bardzo duże problemy. Kohlschreiber nie jest mistrzem returnu, czysto statystycznie w spotkaniach z Haasem i Almagro (czyli z zawodnikami którzy serwis mają na poziomie, ale z serwisem Rao i tak nie ma co tego porównywać) zdołał wywalczyć jedynie 2 bp :]

Obaj Panowie grali już ze sobą na AO w tym roku i tam również Kolba nie był wstanie ani razu złamać Raonica dostając baty w trzech setach.

Raonic (1.52) Pinnacle

Dla mnie osobiście jest to 8/10
Muszę się wtrącić. Z tego co można usłyszeć w wywiadach z czołówką ATP to niektórzy wymieniali Kolbe jako właśnie nie wygodnego rywala z powodu jego returnu. Nie będę rzucał tutaj linkami bo nie chce mi się szukać ale była kiedyś seria na stronie ATP gdzie m.in Cilic, Del Potro itd wyrażali swoje opinie nt. niewygodnych dla nich przeciwników.
Wymieniasz m.in Almagro który posiada serwis bardzo dobry a to że Kolba mało wyciągnął bp to nie znaczy od razu że ma słaby return tylko w wymianach Nico mógł go spokojnie rozbić. Nie neguję typu, po prostu nie powiedziałbym że Kohli ma słaby return a na tym bazujesz typ.
Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +8
P 2,4K

promark

Użytkownik
Kohlschreiber - Raonic @ 2,50 Sportingbet ✅✅✅ (7/6)(6/4)
Ja podzielam zdanie kolegów wyżej, którzy dzisiaj typują na zwycięstwo Niemca. Dzisiaj we Włoszech wieje mocny wiatr (przykład z meczu Janowicza albo Venus Williams), co utrudnia grę serwisantom takim jak Raonic czy właśnie JJ. Dla mnie młody Kanadyjczyk to nadal drewno który polega na serwisie i ewentualnie FH. Tutaj mączka jest wolna, wieje wiatr więc jego główny atut będzie w cieniu, oglądając jego ostatnie mecze raziło w oczy to że praktycznie każde dłuższe wymiany przegrywał. Teraz kilka słów o Niemcu, który wrócił po kontuzji. Na mączce w tym roku prezentuje się w miarę dobrze, przegrał tylko z Nadalem (król mączki), Almagro(dobre występy w tym roku) i Haasem (świetna forma w tym roku). Dla mnie żadna z tych porażek nie ujmuje mi za dużo. W wymianach solidny Niemiec ma dużą przewagę nad Kanadyjczykiem, a warunki jakie panują na kortach + nawierzchnia też dają plus Kolbie. Typ oceniam jako 6/10.
Edit: Typ jak w masło, Raonic nic nie zaprezentował, Kolba solidnie, następny mecz Niemiec gry z Ramosem, myślę że na Niemca też będzie value i warto będzie przyjrzeć się temu typu.

Otrzymane punkty reputacji: +9
A 8,5K

alex.bp

Użytkownik
Udało się jeszcze złapać 1,5 na Kolbe na live, bo po 1 secie widac było, że Raonic na clayu to ślimak jakich mało, koleś nie ma nic do zaoferowania, jeśli serwis zawodzi to jest bezbronny jak dziecko, szkoda, że wcześniej nie zagrałem Kolby jak większość kolegów z góry. Swoją drogą gratulacje dobrego typu

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Starace v Federer over 19 Marathonbet @1,98

No wreszcie Potito po challengerowych tułaczkach występuje w Mastersie, w dodatku przed własną publiką. Dziś pokonał 2/1 Stepanka jutro zmierzy się z mistrzem. Włoch solidny, regularny ale i potrafi skończyć. Charakteryzuje go bardzo wysoki procent trafionego 1st serve. Co prawda nie jest on jakiś atomowy czy rotacyjny ale całkiem solidny. Gwiazda Rogera powoli przygasa, popełnia sporo błędów, miewa przestoje. Ja jutro widzę zdeterminowanego, głodnego zwycięstwa Potito, gorący doping kibiców i luźno pykającego Fedexa. Spodziewam się wyniku w okolicach 7/5 6/3.

Berlocq v Wawrinka 1 @3,05 Marathonbet

Sprawa prosta, Staszek ostatnio grał bardzo dużo, pokazał kawał dobrego tenisa i należy mu się odpoczynek :razz: zważywszy iż French Open tuż tuż. W Rzymie nie broni wielu punktów(R16), dodając do tego iż mimo ogromnego potencjału Wawrinka to chimeryczny zawodnik, często męczy się w pierwszych rundach a w dodatku za rywala będzie miał walczaka pierwszej kategorii, uważam że polegnie. Warlocq go jutro strasznie wymęczy.

midq 677

midq

Użytkownik
Typ na Berlocqa jak najbardziej na miejscu, stan już w meczu z berdychem wyglądał na mocno zmęczonego. Osobiście jednak zagram Handi w stronę argentynczyka, Szwajcar imho może wygrać aczkolwiek łatwo mieć nie będzie.
Berlocq +4 @1,637 pinnacle zwrot, mozna bylo +1,5s pograc
przypominam rownież wcześniej postowany typ na Haasa
Haas -3,5@1,8 pinnacle/unibet⛔ słaabo

L 77

low

Użytkownik
No Kolba gra solidnie ostatnio i Raonic mimo, że nie grał wcale tak żle poległ. Oglądał ktoś ostatnie mecze Ryśka? Jutro ciekawy meczyk ma z Dimą i jest wystawiany jako faworyt a jego wyniki nie powalają, co innego Bułgar, który powinien być uskrzydlony po pokonaniu Djoko.

G 2,2K

gawronix

Użytkownik
Stanislas Wawrinka-Carlos Berlocq Typ 1 1,40 Bet 365
Kursy rosną trzeba z tego korzystać,ludzie myślą że Wawrinka zmęczony itd, moim zdaniem nie przyjechałby na ten turniej jeśli chciałby od razu odpaść,Staś w mega gazie powinien ogarnąć słabego Berlocqa który w tym sezonie mnie nie przekoonuje, no może poza Pucharem Davisa, porażka ze Stakhovskim, męczarnie z włochem Fabbiano chluby mu nie przynoszą, h2h dla Stasia, nic dodać nic ująć

win1988 164

win1988

Użytkownik
moim zdaniem nie przyjechałby na ten turniej jeśli chciałby od razu odpaść
Musiałby mieć bardzo dobrą wymówkę, żeby odpuścić rzymskiego Mastersa. Fakt, Stasiek w gazie, w końcu potrafił utrzymać przyzwoita, równą formę przez dłuższy okres czasu. Dobre passy poszczególnych graczy mnie nie przerażają, ale ta w wykonaniu Wawrinki owszem. Lubię gościa, jego styl gry, ale zazwyczaj słynął z tego, że w ważnych dla niego momentach najzwyczajniej w świecie jego głowa nie wytrzymywała presji. Z Brelokiem będzie faworytem, a argument, że zaraz RG i wypadałoby odpocząć zupełnie nietrafiony. Nawet jakby jakimś cudem powtórzył wynik z Madrytu i awansował do finału to tydzień czasu bez problemu wystarczy na regenerację sił. Meczu nie tykam. Niby wszystko wskazuje na Szwajcara, ale jak już wcześniej wspominałem, ze stabilizacji formy to on nigdy nie słynął. Argentyńczyk jeżeli przypomni sobie na czym polega gra w tenisa może postawić trudne warunki. Mimo wszystko po awansie na 10 miejsce wypadałoby podtrzymać dobre wyniki.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Volandri - Simon 1,36 pinnacle✅

No ładny kurs dały buki, naprawdę. Dla Włocha to oczywiście najważniejszy turniej, ma tu wiele świetnych spotkań za sobą, zawsz mega napinka na ten turniej, tu gra najlepiej itp. Jednak Volandri jest po drugiej stronie rzeki, lepiej już grać na będzie, a raczej z tygodnia na tydzień wygląda to zdecydowanie coraz gorzej. Jestem miłośnikiem challangerów, wiec mogę go często oglądać i naprawdę meczy się ze swoim tenisem, kiedyś większość średniaków ogrywał z usmiechem na twazy, teraz męczy sie w kazdym meczu. Na poziommie challi, trzyma poziom, ale ATP to już nie dla niego. Jeszcze rywal z górnej półki. Simon w Madrycie prawie ograł Murray&#39;a. W tym sezonie ogólnie bez szału, ale w Madrycie wyglądał naprawde dobrze. Może się myle i jutro zobaczymy starego dobrego Volandriego, który po raz kolejny w Rzymie dogonuje wielkich rzeczy- jednak ja w to nie wierze, Simon jutro pokaże mu miejsce w szeregu i wysle do challangerowych turniejów ????

Oczywiście Haas 1.30 ⛔Rosjanin fajnie sie pokazał w Madrycie, ale Haas obecnie gra tenis na innym poziomie, na poziomie top5...

artorrotorro 1,1K

artorrotorro

Użytkownik
Na jutro jest kilka łakomych kąsków, więc podzielę się się kilkoma typami i mam nadzieję, że dzień będzie udany. ;)
???? Tommy Haas - Mikhail Youzhny @1.30 Expekt 4:6 3:6
Kompletna porażka ze strony Niemca. W ogóle nie przypominał zawodnika z turnieju w Monachium.

Kolejny turniej i po raz kolejny Tommy zaczyna od przeciwnika, który wg mnie, żadnym przeciwnikiem dla niego nie będzie. Niemiec w kapitalnej formie, przegrana dopiero z Ferrerem, gdzie jego backhand wyglądał mniej więcej jak drugi serwis Radwańskiej - generalnie tragedia. Co nie zmienia faktu, że Haas zacznie swoją przygodę z Rzymem od łatwej wygranej. O Rusku pisałem już nie raz, nie tylko ja zresztą, że jest pod formą. I nie ma takiej opcji, żeby Tommy tego meczu nie wygrał.
???? Horacio Zeballos - Fernando Verdasco @1.50 Expekt 3:6 6:3 3:6
Wyrównana 3 setówka ze szczęśliwym zakończeniem.
Kolejny mecz z tych, które nie mają prawa wejść, bynajmniej wg mnie. Verdasco ostatnio formą nie zachwyca, ale wydaje się, że powolutku wraca do swojej normalnej dyspozycji. Pokonanie Goffina w Madrycie na nikim wrażenia robić nie może, ale wygrana z Raonicem i przegrana 1:2 po dobry meczu z Tsongą już tak. Hiszpan małymi krokami zaczyna grać tenis, na którego ewidentnie go stać. A Argentyńczyk? Kolejny raz użyje mojego ulubionego stwierdzenia - dno i 100m mułu. Jak jeszcze porażkę z Cilicem można zrozumieć, tak przegrane mecze z Eliasem czy Chardym ewidentnie wskazują nam faworyta tego spotkania. Wg mnie pewnie zwycięstwo Verdasco.
???? Carlos Berlocq (+1.5s) - Stanislas Wawrinka @1.60 Bet-at-home
Zupełnie popieram ten typ, który podał użytkownik Pezio. Analizy pisać nie będę bo wiele na temat tego meczu zostało już napisane, natomiast ja gram tym razem trochę bezpieczniej i stawiam na seta wygranego przez Carlosa.

Jeśli pomogłem, kliknij dzięki!

A 6

avengeroo

Użytkownik
Na jutro tak jak podawałem, Verdasco (@1.49).

Simon - Volandri @1.35
granie na Francuza dość pewne. Piękny mecz z Murrayem, on powinien ten mecz wygrać, gdzies do 4 gema drugiego seta grał koncertowo tracąc chyba 3 gemy w sumie z Andym do tamtego momentu. Szkot się ogarnął ale pojedynek niesamowicie wyrównany, Simon był w wysokiej formie. Volandri nothing special, Simon nawet w przeciętnej formie powinen go ograć. Kursik @1.35 fajny.
Berlocq - Wawrinka @1.39
nie ta półka. Zmęczenie? Bardzo możliwe. Jednak poznałem Stasia jako dużego wojownika, niewielu tenisistów tak walczy (podobnie Nieminen). Dla mnie to będzie jutro kluczowe, on przyjeżdza do Rzymu po to żeby wygrać a nie po to żeby odpaść z Berlocqiem który właściwie nic konkretnego jeszcze w tym sezonie nie ugrał. Fakt, parę dobrych meczów, to przemawia na jego korzyść przeciwko zmęczeniu. Ale dla mnie po raz kolejny NIE TA PÓŁKA by zmęczenie mogło by odebrać Stasiowi zwycięstwo.
Ponadto z mniejszym przekonaniem Haas (@1.3), Youzhny to solidny zawodnik. Gra dobrego tenisa, a zaobserwowałem dodatkowo że jak gra z kimś z topu, to się dodatkowo spina. Haas dla mnie ostatnio pogubiony, nie gra tego co w Monachium. Jednak nadal jest faworytem w tym meczu.
EDIT: dobrze że zagrane 1,5+s Youzhny, bo byłbym stratny, mimo wszystko mecz na plus! Obawy się potwierdziły!
Pozdrawiam, powodzenia!

novo 203

novo

Użytkownik
Ladies and Gentlemen
Śmieszą mnie opinie jakoby Wawrinka jest bardzo zmęczony i granie w stronę Berlocq. Odpoczywał 2 dni. Trochę powagi ... Wawrinka w mega formie. Finał w Madrycie. Dopiero Nadal go powstrzymał. Nie trzeba tu duzo gadac o Staśku. Kurs wysoki, spodziewałem się 1,2. A Brelok ? Wygrał 2 mecze w kwalifikacjach z ogórkami , o których nie warto wspominac. Wcześniej uległ Vinolasowi i Stahowskiemu. Z czym do ludzi , róznica kilku klas. H-H 2-0 Stasiek.
Drugi pik to Simon-Volandri 1. H-H również 2-0 dla Simona. W Challengach Volandri jeszcze jako tako gra, ale bez rewelacji. Powoli się kończy jak to opisał Widzu. Teraz przyjdzie mu się spotkac z czołowką. Może i się zepnie, ale to spięcie starczy mu na 5-6 gemów. Pozdro
✅Wawrinka @1,4 Bet365 Wawrinka bardzo słaba gra, ale win
✅ Simon @1,3 Bet365
Ale męczarnie Simona ...

phillips 1,5K

phillips

Użytkownik
Naprawdę, nie rozumiem sensu grania na Verdasco, jeszcze przy tak żenującym kursie. Przecież ten człowiek nie posiada mózgu...

Rosol - Troicki @ 1,83

Lukas gra bardzo dobrze od dłuższego czasu, zdarzyła mu się wpadka z Kuzniecowem ale cóż z tego, ostatnio grał z Wiktorem i szybko go odprawił. Fajny kursik nawet.

Cilic - Anderson @ 1,61

Marin to gracz klasę lepszy od Andersona, zwłaszcza na mączce. Udowodnił to w Monte Carlo, gdzie szybko ograł Kevina w dwóch setach.

Benneteau - Almagro @ 5,5

Nooo, taki kurs na Julka trzeba wziąć. Nie będzie wszystkiego przegrywał do końca kariery. Za drobne można wejść.

Otrzymane punkty reputacji: +11
A 6

avengeroo

Użytkownik
Jeszcze tak to spróbuje ukuć, powyżej pisałem wyjaśnienia. Troszkę ryzykowne, ale jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to sądze że Berlocq i Zeballos nie bedą &#39;robić problemów&#39;. Odpowiednio niższa stawka.
???? ako_1
Stanislas Wawrinka (-3,5g)
- Carlos Berlocq @1.9
Fernando Verdasco (-3g) - Horacio Zeballos @ 1.85 zwrot
ako: 3,52
Pozdrawiam, powodzenia!

siara_1984@wp 196

siara_1984@wp

Użytkownik
Rosol - Troicki @ 1,83
Lukas gra bardzo dobrze od dłuższego czasu, zdarzyła mu się wpadka z Kuzniecowem ale cóż z tego, ostatnio grał z Wiktorem i szybko go odprawił. Fajny kursik nawet.
Jak piszesz takie rzeczy to znaczy że nie oglądałeś jego meczy. Widziałem go pare razy i jego gra jest bardzo niestabilna potrafi pierwszego seta super zagrać żeby zaraz przegrać mecz w fatalnym wykonaniu i jeszcze jedno fatalna gra przy siatce ten typ to loteria

massimo 215,4K

massimo

Użytkownik
Haas - Youzhny
typ: 2
3.44
Pinnacle

Typowanie Haasa i opieranie typu na tym że jest w gazie jest śmieszne, żadnych konkretów. Natomias Michał w ubiegłym tygodniu grał dobrze póki nie trafił na Nadala, oczywiście można się spierać o to czy Fognini oddał mecz czy Michał go wysytarpał. Haas jest doświadczony, Jużny też, i w tym sęk że gdyby Niemiec grał z kimś typu młody gniewny Dimitrov czy Raonic to był by znacznym faworytem. Wspominane już było do znudzenia że Rusek urwał seta Djoko, spotykają się dwaj doświadczeni tenisiści i liczę że Jużny pokaże swój najlepszy tenis.

Otrzymane punkty reputacji: +8
lothar 251

lothar

Użytkownik
Haas - Youzhny
typ: 2
3.44
Pinnacle

Typowanie Haasa i opieranie typu na tym że jest w gazie jest śmieszne, żadnych konkretów. Natomias Michał w ubiegłym tygodniu grał dobrze póki nie trafił na Nadala, oczywiście można się spierać o to czy Fognini oddał mecz czy Michał go wysytarpał. Haas jest doświadczony, Jużny też, i w tym sęk że gdyby Niemiec grał z kimś typu młody gniewny Dimitrov czy Raonic to był by znacznym faworytem. Wspominane już było do znudzenia że Rusek urwał seta Djoko, spotykają się dwaj doświadczeni tenisiści i liczę że Jużny pokaże swój najlepszy tenis.
Typowanie Haasa na podstawie tego, że jest w gazie jest bardziej konkretne niż to że Misha urwał seta Djokovi. Rosjanin jest daleki od optymalnej dyspozycji, pomimo pokonania Almagro i Foga (w którym w trzecim secie Włoch miał bodajże 5*:2 i przegrał mecz). Niemiec wręcz przeciwnie przeżywa drugą młodość i gra naprawdę dobrze, napewno zrobił na mnie dużo większe wrażenie w meczu z Ferrerm, który mógł wygrać, niż Jużny z Nadalem gdzie zagrał po prostu kilka fajnych piłek. Misha wiadomo duży talent, ale psycha słaba, w tym sezonie przegrywał już min. z Hanescu czy Stepankiem który na ziemi nic specjalnego nie prezentuje. Żadnego value w tym meczu nie widzę. Mój typ Haas 1,36 Unibet.⛔

Otrzymane punkty reputacji: +11
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom