>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Rome, Italy 27.04-03.05

Status
Zamknięty.
L 51

legionista880

Użytkownik
safin wygrywa juz 4-2 ale mecz znowu bedzie przelozony. wie ktos moze czy buki beda anulowac ten mecz? no ilez mozna czekac na wynik
edit: chodzi o buka naziemnego efortuna
Od dziś każdy post w którym jest tylko pytanie zamieszczony w dziale z analizami nagradzany jest kartką.
Olisadebe

galgan 2K

galgan

Użytkownik
Ja bym sobie odpuścił to spotkanie. Pamiętaj, że Tsonga w ATP rozegrał 7 spotkań na clayu wygrywając 4 z nich. Nie grał na tej nawierzchni od bardzo dawna. Dodajmy, że obaj panowie grali ze sobą 5 razy i 3 razy górą był Richard. Wszyscy piszą, że Gasquet bez formy, po kontuzji? Przecież Tsonga też nie grał już od dawna, od Miami, a już w Indian Wells można powiedzieć, że był w bardzo słabej formie, wygrywał mecze tylko i wyłącznie serwisem. Ponadto Ci, którzy na bieżąco oglądają mecze przyznają mi rację, że Tsonga dziś to nie jest ten sam zawodnik, który wygrywał Paris Masters jesienią w wielkim stylu. Niestety, Jo - Wilfred z zawodnika, który w pewnym momencie był dla mnie największą nadzieją ATP (końcówka 2008) stał się w tym sezonie kompletnym drewniakiem liczącym głównie na swój świetny serwis. Nie gra już tak dynamicznie, zawsze podobały mi się jego bardzo szybkie i zdecydowane zakończenia zakończenia akcji smashem, znacznie częstsze wypady do siatki, jednym słowem gra dużo ciekawsza. Oczywiście, nawierzchnia w Rzymie bardziej sprzyja grze opartej na serwisie niż jakakolwiek mączka (no może prócz Charleston), jednak ja bym po kursie &lt;2 na Jo - Wilfreda dziś nie postawił, a Gasquet to taki zawodnik, na którego wcale się nie powinno stawiać ???? Jednym słowem - odradzam

p.s. co do kursów - wzrosłe one w całej sieci, niektóre buki może jeszcze przysypiają i nie zmieniły, ale na pinnacle jest 1,73

Kursy na Tsongę już nawet w granicach 1,85 (expekt). Zastanawiające jest co jest powodem takiego wzrostu kursu.

Zgodze się z przedmówcą, iz Tsonga ma nikłe doświadczenie na clayu. Bynajmniej Gasquest miernie prezentował się na tej nawierzchni w ostatnich 2 latach. Za 1,5 nei było warto ale teraz myślę, żę zaryzykuję na Tsongę. Skanowałem różne fora i strony i nei znalazłem informacji jakoby miał on jakąs kontuzję czy plany szybkiego ulotnienia się z Rzymu. Może ktoś z was ma jakieś niepokojące informacje na temat tego meczu?

F 0

filweb

Forum VIP
Nie ma żadnych informacji o kontuzji ani odpuszczeniu przez Jo - Wilfreda tego meczu, spokojnie ???? Kursy jednak zachowują się właściwie - po raz kolejny, może teraz punktami wymienię czynniki, które na to wpływają :
1) Tsonga dawno nie grał, , nie grał nic w tym sezonie na clayu
2) H2H 3-2 dla Ryszarda
3) Mączka to zdecydowanie nawierzchnia bardziej przychylna Gasquetowi ( życiowy rekord spotkań na tej nawierzchni obu panów)
4) TSONGA OD DŁUŻSZEGO CZASU JEST W BARDZO SŁABEJ FORMIE
Kończąc, jeśli obaj panowie byliby w optymalnej dyspozycji to naturalnym faworytem tego spotkania powinien być Gasquet. Od pewnego czasu jest jednak bardzo nierówny. Ominąłbym to spotkanie z daleka, ewentualnie zagrałbym bardzo lekko na Gasqueta.

smoooke 44

smoooke

Użytkownik
Cilic - Rochus 2 - 3.75 [6/10]
Większość ludzi to gra i mają w zupełności rację. Ja również uważam to za mega value na dziś. Krzysiek Rochus jest zawodnikiem nieobliczalnym. To wiemy. W tym te 95% z jego nieobliczalności zdarza się na clayu bo to jego ulubiona nawierzchnia. zresztą trudno się dziwić jak się ma 1,70m wzrostu. Początek sezonu clayowego miał Belg nieszczególny natomiast ostatnio już całkiem się rozkręcił. W Barcelonie przegrał dopiero w 3 rundzie z Nadalem no ale z nim na clayu się wygrać nie da. Natomiast tutaj w 1 rundzie zniszczył wręcz Chelę oddając mu 3 gemy. CO prezentuje Cilic natomiast? Na clayu mniej niż zero. Dwa razy dostał w Mastersach Cippolę w 1 rundzie więc dwa razy awansował ale już w 2 w Monte Carlo dostał tęgie baty od Fogniniego. Ewidentnie clay to nie jest bajka Cilica. Chorwat ma - to nie od dziś powszechnie wiadomo - problemy z głową, a że na mączce dominują długie wymiany i premiowana jest regularność no to nie istnieje za bardzo. Polecam ten typ.

R 0

richardson

Użytkownik
Widze że komuś się nudzi i kasuje posty użytkowników, czemu wy macie takie wąskie spojrzenie na ten dział?, ludzie opisują mecz Tsongi z Ryśkiem, można sie dowiedzieć kto jak sie prezentował, a wy to kasujecie? Troche ruszcie rozumem, to że akurat te posty nie są związane z tematem bezpośrednio się zgodze, ale POŚREDNIO tak. Zróbcie jakąs sonde czy komus przeszkadzały te 3 posty które opisywały mecz Tsongi i Murraya, bo to co tutaj sie dzieje przechodzi ludzkie pojęcie. Amen

prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Ja skasowałem i tłumaczę się po raz ostatni. Nigdy więcej tego nie zrobię. To jest dział z ANALIZAMI. Dyskusje o spotkaniach, relacje z nich, ogólne pytania, mają swoje tematy. Po to one są, żeby był ogólny porządek w dziale, żeby każdy mógł znaleźć to, co aktualnie potrzebuje. Nie po to toczyliśmy walkę o podfora przed sezonem, żeby teraz był tu bałagan i każdy pisał co tylko chce i gdzie chce. Dział należy w zgodnej opinii większości użytkowników do najlepszych tego typu w sieci, dlatego nie będziemy nic zmieniać.
Zachęcam do pisania analiz i dzielenia się uwagami w odpowiednich działach.

diego71 0

diego71

Użytkownik

Monaco J. - Cilic M.(-2,5) 1 1,83​

Monaco to jedna z rewelacji tego turnieju,Argentynczyk musial przejsc dwie rundy kwalifikacyjne w ktorych pokonal Greula a pozniej Korleva,w turnieju glownym rywali latwych nie mial o ile pokonanie Kiefera w dwoch setach dziwic nie powinno,to juz zwyciestwo nad Murayem powinno dac do myslenia.Monaco sezon na ziemi jak narazie ma bardzo udany byl w finale w Buneos Aires gdzie po drodze pokonal Nalbandiana w Rzymie rowniez ma szanse zajsc bardzo daleko.Dzis przyjdzie mu sie zmierzyc sie z roslym Chorwatem,ktory nie zachwyca od poczatku turnieju w pierwszej rundzie pokonal slabego Cipolle by w drugiej pomeczyc sie z Christphem Rouchsem.Cilic glownie slynie z gry na kortach twardych,na ziemi w tym roku zagral tylko cztery spotkania,dwa w Monte Carlo gdzie bardzo szybko odpadl z Foginim i kolejne dwa w Rzymie w ktorych rowniez nie zachwycil.

Wawrinka S. - Del Potro J.M 1 1,81​

Wawrinka w ostatnim czasie zaskakuje bardzo pozytywnie na hardzie nie szlo mu za dobrze,jednak jesli chodzi o turnieje grane na ziemi bylo bardzo dobrze w Monte Carlo polfinal po dordze rozbity Federer w dwoch setach,Stacha w polfinale powstrzymal dopiero Djokovic ktory rowniez mial sporo problemow z pokonaniem szwajcara.W Rzymie Wawrinka nie stracil jeszcze seta,Kunistyna pokonal 63,64 a w drugiej rundzie Youznego 63,76.Dla Potro natomiast bedzie to dopiero trzeci mecz grany na ziemi,po udanych turniejach w Ameryce przyszla porazka w pierwszej rundzie w Monte Carlo z Ljubiciem,w Rzymie rowniez nie wiele brakowalo a Argentynczyka juz by nie bylo,spotkanie z Troickim do latwych nie nalezalo co wiecej Potro przegral drugiego seta 6-1.Wawrinka jest w lepszej formie,gral znacznie wiecej na ziemi,Potro natomiast musi sie jeszcze dobrze rozegrac jesli chce cos osiagnac na RG,jednak z Wawrinka wiekszych szans mu nie daje,H2H 2-0 dla Szwajcara.

F 0

filweb

Forum VIP
Zastanawiam się, czy zagrać Cilica. Nie rozumiem ludzi, którzy grają Monaco. To jak na giełdzie. Szał kupowania na Monaco z tego co widzę po necie i Betfair był w nocy ogromny. Teraz nastroje się trochę ostudziły. Sądziłem, że Cilic będzie dużo słabszy na clayu niż jest w rzeczywistości. Zwłaszcza w Rzymie, na tej &quot;szybszej&quot; mączce może być bardzo groźny. U Monaco sporą rolę odgrywa psychika. Ja w tym spotkaniu kibicuję zdecydowanie Monaco, myślę, że powinien sobie dać radę, ale przy takim zestawie kursów zdecydowanie skłaniam się ku zagraniu Chorwata. Czekam na opinie.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Cilic pierwszy genialny mecz na cegle rozegrał wlasnie w Rzymie przed rokiem. To bylo cos, dropy, slajsy, porusza się niezle po korcie. Dla mnie mecz nie do gry, na pewno faworytem murowanym nie jest Monaco. Również z powodu jego frajerskości o ktorej jest dyskusja w innym dziale. Marin jest wszechstronny, umie na cegle grac, zmienia rotacje, sweitnie skroty zamaskowane, kazdy moze wygrac w tym meczy. Chyba najlepsze rozwiazanie to bylby jakis over gemowy ale ja odpuszczam. Super mecz do ogladania, kiepski do grania.

kamil_gks 22

kamil_gks

Użytkownik
Co do tego pierwszego meczu co prawda jest juz troche po czasie, ale równiez odpuscilem jego granie.. Wczoraj sie przejechałem na Tsondz&#39;e i boje sie ze dzisiaj moze byc to samo... Chociaz typ na -2.5 moze okazac sie dobry nawet przy wygranej Cilicia, ale w 3-setowym pojedynku....
Zastanawiam sie nad typem na Wawrinke bo kurs kusi, szczególnie po jego ostatnich wynikach..i tym ze rok temu doszedł do samego finału...Pytanie tylko czy to nie za duzo jak na niego i czy sie nie podpali.. własnie tego sie boje...ale z drugiej strony jak sie jest w formie..? Jak myslicie?

piotrekr 0

piotrekr

Użytkownik
Co sądzicie o over22,5 gema w spotkaniu Gasqueta z Verdasco. Chodzi mi ten typ od rana po głowie i waham się czy go zagrać. Bukmacherzy faworyzują Hiszpana ale osobiście nie odważyłbym się nie na niego zagrac po wysokiej stawce. 6 razy ze sobą grali(ani razu w wielkim szlemie)- 4-krotnie wygrywał Francuz, również 4-krotnie została przekroczona bariera 22,5 gemów w meczu.
Proszę o jakąś podpowiedź czy warto za większą kwote grać ten typ.

F 0

filweb

Forum VIP
H2H nie ma takiego wielkiego znaczenia tutaj. Fernando jest innym zawodnikiem w dzisiejszych czasach. Warto również odnotować, że spory progres Hiszpana możemy łatwo zestawić ze znacznym obniżeniem lotów przez Gasqueta. Dlatego takim czynnikiem jak H2H z pewnością bym nie operował w przypadku tego spotkania.

Verdasco, mimo sporego postępu, jest wg mnie najbardziej przecenianym zawodnikiem w czołówce ATP. Lubię go, ale szczerze mówiąc liczę, że ranking &quot;wyrówna&quot; i Hiszpan będzie zajmował miejsce tuż za pierwszą 10, bo takie mu się należy. Verdasco wczoraj nie zachwycił w swoim pojedynku z Fishem, Gasquet rozegrał aż 2 mecze, w obu poradził sobie nieźle, ale wiemy, jak chimerycznym zawodnikiem jest Richard.

Jak dla mnie ten mecz to zdecydowany NO BET.

smoooke 44

smoooke

Użytkownik
i Hiszpan będzie zajmował miejsce tuż za pierwszą 10, bo takie mu się należy.
A w czym jest lepszy od Hiszpana taki np. Tsonga czy Simon?
Mam nadzieję, że jutro Fernando podejmie walkę z Nadalem choć to może być naprawdę trudne. Rafa jest niestety na clayu poza zasięgiem ...

midel 189

midel

Użytkownik
Rafa jest niestety na clayu poza zasięgiem ...
Może dla Verdasco tak, ale Djoković pokazał, że jest w stanie nawiązać z Nadalem co najmniej równorzędną walkę i jeżeli mecz mu się dobrze ułoży to w Rzymie lub w Paryżu pokona Nadala.
Bardzo ciekawy wydaje mi się typ na Monaco. Co prawda Gonzalez gra ostatnio bardzo dobrze, ale Monaco idzie przez ten turniej jak burza, nie chodzi mi bynajmniej o pokonanie Murraya, bardziej zaskoczył mniej mecz z Ciliciem, którego widziałem w poprzedniej rundzie i bardzo dobrze się prezentował. Sądzę, że kursy ok. 3 na Argentyńczyka za średnią stawkę można próbowac.

F 0

filweb

Forum VIP
Gonzalez - Monaco 2 3/10 3,260

Gonzo miał ciężki bój z Melzerem, natomiast Monaco to jak dla mnie rewelacja turnieju. Gdyby nie H2H zdecydowanie przemawiające za Chilijczykiem (4-0) to zagrałbym to 10/10, mam jednak w pamięci ostatnią, szybką i łatwą wygraną Fernando nad Juanem w Barcelonie.

Co do Simona i Tsongi - nie pamiętam, abym pisał gdziekolwiek o ich wyższości nad Verdasco. Pragnę jednak zaznaczyć, że Simona bardzo lubię i bardzo wysoko sobie cenię, jednak z taką formą to nie odrobi on nawet 1/10 swoich punktów zdobytych jesienią 2008. Co do Tsongi mam inne zdanie - Francuz z bardzo dynamicznego i ciekawego zawodnika niesłychanie szybko przekształcił się w prezentującego tylko i wyłącznie serwis drewniaka. Co do Verdasco - na wstępie zaznaczę, że nie lubię zawodników mało intelignetnych, natomiast wystarczy popatrzeć przez 10 minut na grę Verdasco aby zorientować się, że jest najmniej rozgarnięty z całego top 50. Mimo to Fernando to zawodnik charyzmatyczny i efektowny na korcie, dlatego zachowuję do niego resztki sympatii ????

smoooke 44

smoooke

Użytkownik
Co do Simona i Tsongi - nie pamiętam, abym pisał gdziekolwiek o ich wyższości nad Verdasco.
Właśnie w tym cytacie Twoim, który wkleiłem w poprzednim poście to napisałeś. Twierdząc, że Verdasco powinien być poza 10 stwierdzasz tym samym, że powinien być niżej niż Tsonga i Simon bo oni są w dziesiątce aktualnie. W domyśle przynajmniej to takie stwierdzenie. Chyba, że tylko ja to tak odebrałem.
A już co do Francuzów - to mam w sumie identyczne zdanie jak Ty. Simona tenis cenie się bardzo wysoko. Natomiast Tsonga faktycznie tylko tępa siła ostatnimi czasy. A szkoda bo zapowiadał się całkiem fajnie. A jeśli idzie o porównanie to o niebo wyżej stawiam Verdasco niż Tsongę. Dla mnie nie ma tematu w ogóle.

diego71 0

diego71

Użytkownik
Gonzalez F. - Monaco J. 2 3,4

Po takim kursie grzechem bylo by nie zagrac na Argentynczyka,ktory w Rzymie idzie jak burza.Wczoraj Monaco nie dal zadnych szans Cilicowi ogrywajac go dosc gladko w dwoch setach,co wazne serwis Monaco funkcjonowal wysmienicie,Cilic nie mial zadnych szans na przelamanie,skutecznosc pierwszego podania na poziomie 80%,z drugim bylo podobno,jedyna bolaczka Juana byla slaba skutecznosc przy bp,jednak w najwazniejszych monetach udawalo mu sie przelamac serwis Chorwata.Oczywiscie Cilicia nie mozemy porownywac do Gonzalesa,jednak Fernando wczoraj nie zachwycil co wiecej byl bardzo blisko przegranej.Serwis nie funkcjonowal najlepiej,Melzer mial sporo okazji do przelamania serwisu Chilijczyka,ale wieksze doswiadczenie i ograne Fernando wzielo gore w koncowce seta ktorego wygral 7-5.Dla Monaco bedzie to juz szoste spotkanie w Rzymie,jednak zmeczenia zbytniego nie widac,natomiast Gonzales mial wczoraj bardzo ciezki i wyczerpujacy pojedynek.Obydwaj panowie grali ze soba juz cztery razy i wszytkie pojedynki wygrywal Gonzales,jednak kazda seria sie kiedys konczy,Monaco jest w bardzo wysokiej formie i mysle ze stac go pokonac Gonzalesa.Dla mniej odwaznych Monaco(+4) 1,83.

Nadal R. - Verdasco F(+6) 2 1,83

Pojedynek dwoch Hiszpanow obydwoje znakomicie graja na ziemi,oczywiscie zdecydowanym faworytem jest Nadal,jednak licze ze Verdasco nawiaze walke i urwie pare gemow a moze nawet seta Nadalowi.Rafa w tym roku jeszcze na ziemi nie przegral,w setach rowniez ma bilans imponujacy przegral zaledwie jednego w finale turnieju w Monte Carlo z Djokoviciem.Verdasco natomiast na kortach ziemnych jak narazie troche zawodzi w Monte Carlo przegral w trzech setach z Djokoviciem,pozniej w Barcelonie przegral dosc niepodziewanie z Gonzalesem rowniez w trzech setach,w Rzymie w pierwszej rundzie nie bez problemow pokonal Fisha,jednak w ostatnim pojedynku z Gaquetem zagral bardzo poprawnie i wygral w dwoch setach.Panowie znaja sie bardzo dobrze,mieli przyjemnosc ze soba grac az siedem razy,wszystkie te pojedynki wygral Rafa,ostatni ich pojedynek byl jednym z najlepszych jakie rozegrali,polfinal AO i wygrana Nadala dopiero po pieciosetowce!Na ziemi zagrali tylko dwa razy,Nadal wygrywal te mecze dosc pewnie,jednak w dzisiejszym spotkaniu licze na takie emocje jakie dostarczyli nam w Australi,do pokrycia handicapu wystarcza nawet dwa sety,Verdasco dysponuje niezlym serwisem,dobrze zna Rafe,dlatego mysle ze stac go na ugranie paru gemow.

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Ja gram over w meczu Monaco - Gonzalez. Juan moze wygrywa a i tak przegra bo wiadomo kim jest, Gonzo hmmm... od poczatku mialam grac na jego porazki, z Melzerem juz nie bylo latwo. Czeka go ciezka przeprawa z Monaco, duzo dlugim wymian i moim zdaniem powinna byc 3-setówka. Chilijczyk jest troche zmeczony, nie gra teraz wielkiego tenisa, Monaco to zalezy od dnia, jego wrodzona ciotowatosc powoduje, że ciezko przewidziec jak danego dnia zagra. Jesli dzis nie pokaze mentalnosci malej dziewczynki to moze powalczyc o wygrana. Over jest duzo bezpieczniejszy bo 3 sety gwarantuja pokrycie a jesli bedzie nerwowa koncowka to wygra raczej Fernando bo czesciej uzywa mozgu i jest normalnym facetem.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Juan Martin Del Potro(+4 games)-Novak Djokovic
typ: remis
7,0
Bet365
Analiza:
Dzis w spotkaniu cwiercfinalowym turnieju w Rzymie spotkaja sie Novak Djokovic i Juan Martin Del Potro . Obaj spisuja sie w tym turnieju bardzo dobrze . Djokovic odprawia swoich rywali bardzo gladko , wygral wczoraj 6;1 6;1 z Robredo . Del Potro rowniez pokonal niezlego zawodnika , finaliste tego turnieju sprzed roku a mianowicie Stansilava Wawrinke . Del Potro rzadko przegrywa gemy przy swoim serwisie . Dlatego uwazam ze Djokovic bedzie w stanie tylko raz przelamac go w kazdym setow . Co daje w kazdym secie 2 gemy przewagi i w ostatecznym rozrachunku Serb wygra spotkanie 4 gemami . Uwazam ze Del Potro nie bedzie w stanie ugrac z Novakiem nic wiecej , gdyz pokazuje on sie z duzo lepszej strony w ostatnich tygodniach od Argentynczyka .

F 0

filweb

Forum VIP
Smookie - ja już dawno widziałem w Fernando osobę, zdolną do sprawienia kilku potencjalnych niespodzianek w tym sezonie. Stawiałem na niego już w Brisbane, a wnioski wyciągnąłem ze spotkań w finale Pucharu Davisa. Musisz jednak przyznać, że tenis Verdasco jest niezmiernie nudny, Fernando ma tylko jeden sposób na skuteczną grę - bardzo wysoki % First Serve IN oraz Forehandy w któryś z narożników kortu. W momencie, kiedy spotyka się z kimś, kto na korcie wykazuje się większą ilością sprytu i pomysłowości - Djokovic, Federer - jest bez szans. Od meczu Gonzo - Verdasco postanowiłem, że spotkania z udziałem Hiszpana będę oglądał zawsze w ostatniej kolejności.
Aha i co do Nadala - jak dla mnie on na mączce może mieć kłopoty tylko z zawodnikami, którzy potrafią dobrze grać w defensywie. Fernando Verdasco, gracz czysto ofensywny nie ma szans na powodzenie w takim pojedynku.
Aha - Prasa - sorry, zapomniało nam się ???? Proszę o przeniesienie naszej dyskusji do odpowiedniego działu.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom