>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

ATP Tour - RG 2010 23.05.-06.06.

Status
Zamknięty.
pezio 33,7K

pezio

Użytkownik
K. Vliegen - S. Darcis 2 @1,55

Typ bardziej przeciwko Vliegenowi, obecnie jest kompletnie bez formy. Darcis może także nie zachwyca, ale prezentuje się lepiej - zresztą, trudno by było prezentować się gorzej od Krzyśka w chwili obecnej. Według mnie to jeden ze słabszych zawodników w całej drabince. Widziałem go w Monachium z Almagro, masa błędów, fatalny oburęczny BH. Anemiczny. Pojedynek Belgijski powinien paść łupem Steve&#39;a, uniwersalny, w zasadzie na każdej nawierzchni się odnajduje. Niezłe podanie, kończący Forhend, pewny slice Bekhendowy. Minusem jednak w jego grze jest straszna niestabilność, w 1 secie potrafi grać baję , a później znowu wszystko psuje. No ale naprawdę trudno będzie mu zagrać tak aby nie pokonać rozbitego rodaka. Fajny kurs.

smoooke 44

smoooke

Użytkownik
Kubot-Ouanna 2 - 2.0✅
Kerber A. - Chakvetadze A. 1 - 1.8✅

Gimeno-Traver D. - Tursunov D. 4 lub więcej setów - 1.80

Tursunov ostatnio grał na US Open w zeszłym roku. Ostatnimi czasy ma problemy ze zdrowiem. Mimo to nie sądzę, aby &quot;stary&quot; wyjadacz dał się ograć młodemu Hiszpanowi w stosunku 0-3. Liczę, że seta urwie. Kurs zachęcający. Na pewno 1,2 na Gimeno jest nie do ruszenia nawet w taśmie.

xavieer 0

xavieer

Użytkownik
Co myslicie o typie jutro na Chardego i Bolleliego wdg mnie naprawde dobry dubel . Chardy w tamtym roku na Rollandzie prezentpwał bardzo dobry tenis servis + forehand + publika , Hewittowi takze zle grac sie nie powinno lubi szybkie nawierzchnie , roznie moze byc .

Bolleliego w ostatnim czasie widziałem tylko w Romie w meczy z Verdasco , ogolnie nie wiele odstawał od Nando wiec jestem gotowy postawic na niego pieniądze w meczu z anonimowym jak dla mnie Andlujarem .

Co myslicie o tych typach prosze o rade bo skusił bym sie na duzą stawke

smoooke 44

smoooke

Użytkownik
Nie polecam. Bolelli w kwalach miał 5-7, 3-5 z Ilhanem i tylko mega nieudolności Turka, który się przestraszył wygranej, zawdzięcza swój udział w 1 rundzie RG. Po kursie rzędu 1,5 naprawdę nie ma sensu w niego inwestować, bo to zwyczajnie cienki &quot;Bollek&quot;.

akabibdudka 0

akabibdudka

Użytkownik
Hewittowi takze zle grac sie nie powinno lubi szybkie nawierzchnie , roznie moze byc .
Drogi kolego, po raz drugi zaznaczam że Clay jest najwolniejszą z nawierzchni, Hewitt nie potrafi na niej grać. Co najgorsze, nie umie się nawet ślizgać do piłek co jest kluczowe na nawierzchni ziemnej. Polecam typ na Chardego + Boelliego , fakt że męczył się w kwal. ale to forma dnia raczej.

G 40

gunslinger

Użytkownik
Drogi kolego, po raz drugi zaznaczam że Clay jest najwolniejszą z nawierzchni, Hewitt nie potrafi na niej grać. Co najgorsze, nie umie się nawet ślizgać do piłek co jest kluczowe na nawierzchni ziemnej. Polecam typ na Chardego + Boelliego , fakt że męczył się w kwal. ale to forma dnia raczej.
Człowieku kłania się czytanie z zrozumieniem,to zdanie jest wyrwane z kontekstu.Roxanne chodziło o to że Clay na FO jest z roku na rok coraz szybszy i obecnie o wiele bliżej mu do hardu niż do prawdziwej mączki.Na przyszłosc polecam czytac dokładniej.

akabibdudka 0

akabibdudka

Użytkownik
Zabrzmiało to nie jednoznacznie, mój błąd. Jednakże Hewitt nie potrafi grać na jakimkolwiek Clayu.
Bardziej chodziło mi o to :
hewitt lubi szybkie nawierzchnie.
ale jakakolwiek nawierzchnia Clay&#39;owa nie jest szybką , moze rodzaj jest szybki z gatunku nawierzchni ale szybką względem Betonowej czy trawiastej nie jest.

akabibdudka 0

akabibdudka

Użytkownik
Co sądzicie o meczu Murray - Gasquet i kursie 3,6 na 3-0 ?
Murray poprawił bardzo grę z głębi kortu na Clay&#39;u. Oglądałem jego występ w Madrycie, zagrał b.dobry mecz z Ferrerem. Przegrał dlatego że David odbijał wszystko jak ściana, po drugie publika bardzo pomogła hiszpanowi. Gasquet wydaje się być w bdb. formie. 10 wygranych meczów pod rząd + własna publika + wygrany turniej w Nice wczoraj. I to właśnie może być mały minus, bo kondycja. Myślę, że Murray wygra, ale nie ma co ryzykować 3:0 zważywszy nawet na tą publikę która będzie za Ryśkiem + jego backhand. Zapowiada się bdb mecz.

A 132

acemilan

Użytkownik
ale jakakolwiek nawierzchnia Clay&#39;owa nie jest szybką , moze rodzaj jest szybki z gatunku nawierzchni ale szybką względem Betonowej czy trawiastej nie jest.
To jak skomentujesz wypowiedź Llodry po porażce z Goodallem na Wimbledonie rok temu?- dotyczy porównania nawierzchni RG i Wimbledonu:
&quot;Llodra narzekał również na to, że z roku na rok wimbledońskie korty stają się wolniejsze. - Tu naprawdę jest coraz gorzej. W tej chwili wolę grać na Roland Garros. Gdy paryski kort numer 1 jest suchy, gra na nim jest z pewnością szybsza niż w Londynie - dodał.&quot;
Często ludzie w swoich analizach dzielą korty na 3 rodzaje:
hard (ewentualnie jeszcze halę czy carpet jak troszkę bardziej się &quot;wgłębiają&quot;), trawę, cegłę.
Podział ten jest dużym uproszczeniem sobie życia- niestety z realem ma niewiele wspólnego. Kąt odbicia piłki, sposób gry na kortach ziemnych, na których jest wolno (choćby Monte Carlo czy Bastad) jest zupełnie inny niż na kortach o szybszej nawierzchni (choćby tegoroczny RG czy Gstaad gdzie co roku jest szybko). Szybka cegła preferuje innych graczy aniżeli wolna- to właśnie jest przyczyna wielu &quot;niespodzianek&quot; na qwalach w tym roku (choćby porażki graczy grających dużo topspinami: Tavaresa, Machado, Daniela, Brzezickiego czy innych).

D 0

dasiezarabiac

Użytkownik
a ja daje sobie na Nishikoriego, bo tak daje Nick Bolletieri - przez jednych uwielbiany - przez innych - nienawidzony. :grin: pan ten (jesli jeszcze nie wiecie) prowadzi swoj oficjalny blog na ktorym zazwyczaj daje nedzne typy 1,01 - 1,1 ale tez i czasem perelki. wiec mysle, ze to jutro sie okaze perelka :grin:. po drugie - ufam komus, kto sobie wyszkolil gracza, bo wie o nim wiecej niz buki.

@ 2.75

F 0

filweb

Forum VIP
Co do wcześniejszych wypowiedzi na temat Gasqueta - widziałem Francuza w meczu z Potito Starace i wcale mnie nie zachwycił. To prawda, pokonał w finale zmęczonego Verdasco, ale jutro większe szanse dawałbym jednak Murrayowi. Tak jak ktoś wcześniej napisał, gra w Paryżu jest bardzo szybka, jak na clay i taka właśnie nawierzchnia powinna pasować Szkotowi. Również widziałem mecz z Ferrerem w Madrycie i momentami Murray grał świetnie a momentami niweczył w kilka minut wszystko, na co pracował wcześniej przez kwadrans.
Ostatnio wyjątkowo nie mam czasu na mecze, wrócę na 2 tydzień Szlema mam nadzieję, a póki co nie obraziłbym się za kilka informacji :
1. Gulbis - Bennettau - ktoś widział? kontuzja Gulbisa, morze błędów, czy może mecz sezonu Bennego? Wiem, tylko, że Gulbis kreczował, ale wcześnie musiał jakoś wtopić te 2 sety.
2. Suarez Navarro - jakim cudem kurs na nią skoczył z 1,65 do 2,10?
3. Ktoś gra jutro Carstena Balla - dziś się zastanawiałem na Schuettlerem, na szczęście nie grałem, ale 4,85 na Balla wygląda smakowicie.

M 1,9K

mandragon

Użytkownik
a ja daje sobie na Nishikoriego, bo tak daje Nick Bolletieri - przez jednych uwielbiany - przez innych - nienawidzony. :grin: pan ten (jesli jeszcze nie wiecie) prowadzi swoj oficjalny blog na ktorym zazwyczaj daje nedzne typy 1,01 - 1,1 ale tez i czasem perelki. wiec mysle, ze to jutro sie okaze perelka :grin:. po drugie - ufam komus, kto sobie wyszkolil gracza, bo wie o nim wiecej niz buki.
@ 2.75
dziwisz się, że stawia na swojego wychowanka, który jako od 14-roku życia doskonalił swoją grę u niego w szkole?...jutro stanie na przeciw Giraldo, który gra swój życiowy tenis i pokonywał w tym roku o klasę lepszych zawodników od Japończyka na ziemi

uub 0

uub

Użytkownik
Spotkanie: Ram, Rajeev-Schukin, Y ⛔ po pierwszym wygranym secie, Ram nie istniał.
Typ:1
Kurs: 5,50
Bukmacher: Unibet
Analiza:

Jutro w drugim dniu RG, w pierwszej rundzie zagrają Amerykanin Rajeev Ram oraz Kazachstańczyk Yuri Schukin. Wielu osobom ten typ wyda się dosyć dziwny i nie ulega wątpliwości że turniej rangi Grand Slam to za wysokie progi i dla jednego i dla drugiego, jednakże ktoś dalej przejść musi. Szczerze trochę dziwi mnie gra Ram&#39;a na clayu (clay to chyba on widzi 2 raz w życiu), ale w pierwszych rundach łatwiej trafić jakiś dobry kurs, tym bardziej że przeciwnik nie zachwyca. h2h 1-0 dla Amerykanina, 2 lata temu na hardzie 7-6,7-6. Kurs taki chyba tylko dlatego iż Schukin wygrał ostatnio challa w Zagrzebiu i jak wyżej wspomniałem Ram nie ma obycia na clayu. Jednak tenis to tenis, dodatkowo w tym roku clay courty są wyjątkowo szybkie więc w tym upartuję szansy dla Rama. Kazachstańczyk to nie młodzieniec, 30 lat to już wiek przy którym trzeba zastanawiać się nad tenisową emeryturą a w perspektywie 5 setówki to może wyraźnie się odbić. Jak dla mnie zapowiada się na 5-setówkę na bardzo niskim poziomie. No cóż ale ktoś musi przejść dalej.

typer36 456

typer36

Użytkownik
Co do wcześniejszych wypowiedzi na temat Gasqueta - widziałem Francuza w meczu z Potito Starace i wcale mnie nie zachwycił. To prawda, pokonał w finale zmęczonego Verdasco, ale jutro większe szanse dawałbym jednak Murrayowi. Tak jak ktoś wcześniej napisał, gra w Paryżu jest bardzo szybka, jak na clay i taka właśnie nawierzchnia powinna pasować Szkotowi. Również widziałem mecz z Ferrerem w Madrycie i momentami Murray grał świetnie a momentami niweczył w kilka minut wszystko, na co pracował wcześniej przez kwadrans.

Ostatnio wyjątkowo nie mam czasu na mecze, wrócę na 2 tydzień Szlema mam nadzieję, a póki co nie obraziłbym się za kilka informacji :

1. Gulbis - Bennettau - ktoś widział? kontuzja Gulbisa, morze błędów, czy może mecz sezonu Bennego? Wiem, tylko, że Gulbis kreczował, ale wcześnie musiał jakoś wtopić te 2 sety.

2. Suarez Navarro - jakim cudem kurs na nią skoczył z 1,65 do 2,10?
3. Ktoś gra jutro Carstena Balla - dziś się zastanawiałem na Schuettlerem, na szczęście nie grałem, ale 4,85 na Balla wygląda smakowicie.
Gulbis od początku wyszedł taki jakiś niemrawy. Można było odliczać która piłka pójdzie w siatkę. W 1 secie po przełamaniu zdołał stratę odrobić ale niefługo później znów dał się złamać (ogólnie coś ścięgna chyba naciągnął w nodze). I tu już nieodrobił. W 2 secie to już marazm Gulbisa. przy stanie 3:1 wziął medical time. Wrócił i dał się złamać. Poległ. W 3 secie co prawda wyszedł do gry ale po pierwszym brejku dał sobie siana i skreczował

a o 2 i 3 musi ktoś inny powiedzieć (ja na Balla bym nie grał)

D 0

dominix

Użytkownik
Spotkanie: Ram, Rajeev-Schukin, Y
Typ:1
Kurs: 5,50
Analiza:

Jutro w drugim dniu RG, w pierwszej rundzie zagrają Amerykanin Rajeev Ram oraz Kazachstańczyk Yuri Schukin. Wielu osobom ten typ wyda się dosyć dziwny i nie ulega wątpliwości że turniej rangi Grand Slam to za wysokie progi i dla jednego i dla drugiego, jednakże ktoś dalej przejść musi. Szczerze trochę dziwi mnie gra Ram&#39;a na clayu (clay to chyba on widzi 2 raz w życiu), ale w pierwszych rundach łatwiej trafić jakiś dobry kurs, tym bardziej że przeciwnik nie zachwyca. h2h 1-0 dla Amerykanina, 2 lata temu na hardzie 7-6,7-6. Kurs taki chyba tylko dlatego iż Schukin wygrał ostatnio challa w Zagrzebiu i jak wyżej wspomniałem Ram nie ma obycia na clayu. Jednak tenis to tenis, dodatkowo w tym roku clay courty są wyjątkowo szybkie więc w tym upartuję szansy dla Rama. Kazachstańczyk to nie młodzieniec, 30 lat to już wiek przy którym trzeba zastanawiać się nad tenisową emeryturą a w perspektywie 5 setówki to może wyraźnie się odbić. Jak dla mnie zapowiada się na 5-setówkę na bardzo niskim poziomie. No cóż ale ktoś musi przejść dalej.
Zapomniales dodac, ze schukin jest po kwalch, gdzie stracil zaledwie 1 seta, a na nawierzchni ceglanej grywa cześciej niz na pozostalych, co sprawia, ze jest zdecydowanym faworytem w tym spotkaniu. Natomiast wiekiem zupelnie bym sie nie sugerowal, bo 30 lat to odpowiedni wiek na osiaganie sukcesow w tenisie, a nie mysleniu o emeryturze ;)

D 0

dasiezarabiac

Użytkownik
dziwisz się, że stawia na swojego wychowanka, który jako od 14-roku życia doskonalił swoją grę u niego w szkole?...jutro stanie na przeciw Giraldo, który gra swój życiowy tenis i pokonywał w tym roku o klasę lepszych zawodników od Japończyka na ziemi

nie, nie dziwie sie... typy tego pana po prostu przyniosly mi w przeciagu 2-3 lat juz niezly dochod + skutecznosc. miedzy innymi zwyciestwo ARod nad Djoko w AO 2009 po &quot;SŁITAŚNYM&quot; kursie @ 3.2 ???? tak samo jak HJUŁITA @1.9 z bagieta w tegorocznym AO.... albo innego wychowanka - HAASa jakis rok temu... na wimbledonie z Djokerem @ 2.7 no ale takie maselkowe kursy maja to do siebie, ze sie ich dlugo nie pamieta, jak przyjemnie wpadly.

zyc nie umierac :grin::grin:

pezio 33,7K

pezio

Użytkownik
Richard Gasguet-Andy Murray kpina kpina i jeszcze raz kpina Andy juz przegrywa 2-0 z zawodnikem który od 2 tygodni jest ciągle w grze ,i czym tu sie kierowac prze wyborze typów JEDNA WIELKA KPINA TEGOROCZNY ROLAND

Szoook. W ogóle co to za argument, że przegrywa z zawodnikiem który od 2 tygodni jest ciągle w grze? To co, po tych 2 tyg. ma grać bez nogi? Dla Ryśka to akurat tym lepiej, wreszcie się ogrywa i widać efekty. Super mecz gra dziś, bajeczna technika. To 2 dzień, a Ty mówisz już że wielka kpina :grin: Ogarnij się, co siedzi w głowach takich ludzi..

G. Zemlja(+2.5) - J. Monaco 1 @2,40

Monaco ostatnio jest słaaaabiutki. Strasznie chimeryczny. Z Troickim przez pewien czas grał tak , że nawet Grzesiu Panfil by chyba ugrał seta.. Ma potencjał, wolałby pewnie mączke z Gstaad ale na tych szybkich też coś pogrywa. Obecnie jednak jest daleki od optymalnej dyspozycji. Słoweniec po kwalach, ostatnio pogrywa nieźle. Pamiętam go bodajże z występu w tegorocznym AO z Beckerem. Przegrał po zaciętym meczu 0-3, ale ogólne wrażenie pozytywne. Widać było jednak, że woli przytrzymać piłkę w korcie, technicznie ok. Serwis niezły, choć 2nd serve dość słabe.. No ale typ przeciwko Juanowi, nie wierzę że w ciągu meczu nie trafi mu się przestój. Jakieś przełamanie, i secik może wpaść. Kurs duuży.

Witam,co myślicie o spotkaniu Zverev-Mahut? jak dla mnie 2 Zverev nic nie gra ostatnio w tym dwa krecze w ostatnim tygodniu pewnie sie zmaga z jakims urazem a Mahut ostatnio dobry turniej zagrał.Prosze o opinie
Zverev w tym sezonie kompletnie nic nie gra, jest najgorszy.. A Mahut znowu woli dużo szybsze nawierzchnie, szczególnie grass. Ciężki mecz, ale mimo wszystko Nicolas.

Co jest z spotkaniem monfilsa?
Zwrot będzie, nie ten dział .

smoooke 44

smoooke

Użytkownik
Giraldo S. - Nishikori K. 1 - 1.40⛔
Mayer L. - Stakhovsky S. 1 - 1.35✅
De Bakker T. - Garcia-Lopez G. 1 - 1.80
Holender może nie zachwycił w 1 meczu, ale zwalmy to na karb &quot;pierwsze koty za płoty&quot;. 1 runda wielkiego szlema, może się trochę spiął. Dodatkowo miał całą publikę przeciwko sobie bo grał z Francuzem. Mimo wszystko dośc spokojnie ogarnął ten mecz 3-1. Myślę, że z każdym dniem będzie się coraz bardziej oswajał z Paryżem i powinno być coraz bliżej tej formy którą prezentował przez ostatnie tygodnie. GGL się trochę pomęczył z dziadkiem Schuettlerem - bez fajerwerków. Młody Holender ma zdecydowanie większy potencjał i mam nadzieję, że to potwierdzi w tym spotkaniu.

galaxy 0

galaxy

Użytkownik
Spotkanie: Verdasco vs Kunitsyn
Typ: Under 29,5 gema
Kurs: 1,83
Analiza:
Spotkanie pierwszej rundy RG pomiędzy hiszpanem Verdasco a Rosjaninem Kunitsynem. Obstawiłem tak i nie inny typ ponieważ Fernando ewidentnie jest na fali, a Igor nie gra jakiegoś porywającego tenisa. Może zajmę się najpierw tym drugim. Ostatnie 4 mecze przegrał. 2 razy z niżej i dwa razy z wyżej notowanymi zawodnikami. W tych spotkaniach ugrał zaledwie 1 seta. W pozostałych 8 setach nie doprowadził nwet do tie-breaka. Jego ostatnie zwycięstwo miało miesce w kwalifikacjach do turnieju w Mknte-Carlo.Fernando Verdasco w swoim ostatnim turnieju dotarł aż do finału w którym niespodziewanie doznał porażki. W turnieju w Nicei grał na prawde znakomicie. Pomijając finał przegrał tylko 1 seta i to po 13 gemach walki. Jak narazie panowie spotkali się raz w US w 2008 roku i wtedy górą był Verdasco wygrywając bez najmniejszych problemów w trzech setach. Wtedy suma gemów wyniosła 26. Nie przewiduję żeby dziś Hiszpan miał mieć większe kłopoty. Może nawet pozwolić sobie na stratę większej liczby gemów. W całym tegorocznym sezonie zdecydowanie lepiej radzi sobie Verdasco. Ma on przewagę w każdej rubryce statystyk. Powinien bez problemów pokonać jutro Rosjanina.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom