Cecchinato - Sousa
Od wczoraj chodził mi ten typ po głowie i ociagalem się z podaniem go tutaj, ale koniec końców daje.
Mecz na bocznym korcie. Bardzo szybka nawierzchnia, z tego co wyczytałem statystyki kortu nr 1 68% spotkań rozgrywanych na tym korcie w ostatnich 3 latach kończyło się overami. Sporo tajow, mało przełaman. Nie od dzisiaj wiemy, że boczne korty są zazwyczaj ciut szybsze od kortu głównego.
Spotyka się dwóch "niepewnych" zawodników i sądzę, że może być to dlugi mecz, a linia overowa wystawiona na 21.5 wydaje się być całkiem fajnym rozwiązaniem i to po bardzo korzystnym kursie.
Ja sobie nie przypominam, żeby Sousa który jest faworytem w tym meczu, wygrywał jakieś spotkanie na szybkich nawierzchniach ot tak sobie do 2 czy 3 na przykład. Zawsze cos tam odwali. Serwis nie jest jego super bronią i nawet teoretycznie dużo słabsi rywale dochodzili z nim do tajow czy wygrywali sety. Cecchinato ostatnio pod formą, ale łatwo się nie podda. I liczę, że w końcu mu zacznie wchodzić 1 serwis bo na tym korcie pewnie gdy będzie wchodził serwis to efektywność będzie na poziomie 80% zdobyczy punktowej co pozwoli dotrzeć mu do choćby jednego taja.
Over 21.5 jest w tym meczu spokojnie do zrobienia w dwóch setach, choć pod skórą czuje nawet pojedynek 3 setowy. Sousa nie przekonuje mnie na tej nawierzchnu na tyle by mógł wygrać to łatwo.
Over 21.5 gema @1.88
Betclic