Carballes Baena - Monfils
Baena -2,5 gema
2,25
STS
Monfils to bardzo chimeryczny zawodnik. Możliwe, że przyjechał do Belgradu na wczasy i zwiedzanie tuż przed French Open, gdzie gra u siebie. Carballes jest typem walczaka, więc raczej tutaj nie odpuści. Handicap -2,5 gema to wygrana w tie-breaku i jedno przełamanie w innym secie. Myślę, że jest to do zrobienia. Monfils przełamał bardzo złą passę w Lyonie, pokonując Seybotha Wilda, ale przegrywa następnego dnia z nienadzwyczajnym Nishioką, także oznacza to, że o żadnej zwyżce formy nie możemy mówić. Monfils oszczędza się na French Open, a pojechał do Belgradu odpocząc od swojego kraju i swoich kibiców. Jeśli się pomyliłem, nadal pozostaje jego wątpliwa forma... Powodzenia.
Wybaczcie, ale nie można przejść obok tego obojętnie
Nie wiem o czym ten tekst, bo analizą to ciężko nazwać.
O wakacjach Monfilsa?
Handicap w stronę challengerowca przeciwko jednej z najlepszych defensyw w tourze, która do tego ma megaumiejetności techniczne?
Na clayu mecze tych samych zawodników są zazwyczaj bardziej wyrównane niż w przypadku spotkania na innych nawierzchniach.
Nawet jeśli Carballes-Baena to typowy ziemniak, jak większość Hiszpanów to Monfils to allcourter, który dalej zjada go umiejętnościami.
Faktem jest, że Monfils jest pod formą, przyczyn nie znam, może się wypowie ktoś kto wie.
Faktem jest, że szuka tej formy, wystarczy przejrzeć jego Instagram i poczytać jego wpisy.
Wynika z nich, że coś jest nie tak, ale Gael cały czas walczy o powrót do formy.
Monfils oszczędza się na French Open i pojechał odpocząć od swojego kraju i swoich kibiców, którym dziękuje za wsparcie w trudnym dla niego czasie -
Monfils oszczędza się przed French Open i poleciał do Belgradu na
ATP 250, właśnie po to żeby się pooszczędzać przed FO
A nie, czekaj on pojechał na wakacje przecież, prawie zapomniałem, że to nie jest profesjonalny sportowiec, który może grać „w nieskończoność” i potrzebuje po każdym rozegranym jednym meczu tydzień odpoczynku, a przed Szlemem najlepiej ze dwa
Biorąc pod uwagę waleczność Carballesa-Baeny, któremu jej nie umniejszam i brak formy Monfilsa na mecz są takie a nie inne kursy.
Le Monf kiedyś wróci do swojej gry i zacznie wygrywać a Belgrad może być początkiem tego powrotu, właśnie tym bardziej, że wyglada to na przetarcie przed FO.
Osobiście czekam na
LIVE, jeśli będą sprzyjające warunki kursowe to gram Monfilsa.
Z fartem i bez urazy