Nie wiem czy swoj typ opierasz na suchych wynikach czy tez ogladales mecze obydwu zawodnikow w tym turnieju.
Ja komplentnie nie zgadzam sie z tym co napisales. Monfils gral w sumie niezle ale jego przeciwnicy byli naprawde slabi. Stepanek mogl spokojnie wygrac to spotkanie i chyba sam 1 wie dlaczego tego nie zrobil. Gral ciagle pod siatka, mimo to Geal nie potrafil zrobic nic aby zdobyc ptk - albo uderzal prosto w niego albo w siatke lub outy. Slabiutki backhand. Ratowaly go wymiany, w ktorych byl troszke lepszy, ale pomimo tego i tak jego gra wydawala sie slaba. Serwis tez nie funkcjonuje najlepiej. Stepanek mial 0 problemow z jego odbiorem, natomiast Geal mial czesto spore z odbiorem serwisu przeciwnika. Dodatkwo brak decydujacego uderzenia. Dodac nalezy ze w 2 secie prowadzil *5-4 a ostatecznie przegral 7-5 - nie potrafil sie supic w decydujacych momentach, wiele UE z jego strony.
Z drugiej strony Djoko, ktorego gra jest fenomenalna. Idealny serwis, idealne precyzyjne uderzenia. Nadal nawet nie ruszal do 50% pilek (zagrywanych forehandem), bo byly zagrywane tak mocno i precyzyjnie w okolicach lini, ze nie bylo szans na ich odbior.
Wg mnie dzis motywacja bedzie po obu stronach wiec nie ma co pisac, ze ktos bedzie bardziej zmotywowany. Zadecyduja tu umiejetnosci.
Ja widze w tym meczu gladkie 2-0 dla djoko, dla mnie TB bedzie zaskoczeniem
1.79 pin 10/10