SPOTKANIE: Radek Stepanek - Juan Martin Del Potro
TYP: 1:2
KURS: 4,00
BUKMACHER: bet365
Analiza:
Stepanek robi sobie przygotowanie przed Finałami Pucharu Davisa.
Robi to w fantastycznym stylu, pokonujac w Paryzu Murraya w 3 setach. Oglądałem to spotkanie i musze przyznac ,ze nie było wątpliwości kto wygra to spotkanie po 2 secie.
Czechowi wychodziło dosłownie wszystko ,Murray potrafił tylko przebijać na druga strone, nie zagrażajac Stepankowi.
Dziś zagra z Del Potro ,który również prezentuje sie znakomicie. Jezeli chodzi o widowisko to Czech prezentuje sie lepiej od Argentyńczyka ale Del Potro grajac dosc prosty
tenis jest zabójczo skuteczny.
Juan Martin gra podobnie jak Soderling ,czyli podstawa to szybki,mocny forhend i wymiany z głebi kortu, Stepanek stara sie skracac wymiany i robi to znakomicie jak przystało fantastycznego niegdyś debliste.
Jednak ja stawiam dziś na ten prostrzy
tenis jaki prezentuje Del Potro.
Było by niespodzianką gdyby mecz zakończył sie w 2 setach, myśle ze mimo wszystko zobaczymy 3 setową batalie.
Można sie martwic o Czecha jeżeli chodzi o pierwszy set bo Stepanek nabiera checi i mocy po kilku gemach.We wczorajszym spotkaniu radek zabrał sie do walki dosc puźno bo przegrał pierwszego seta 6-1.
Spodziewałem sie we wczorajszym spotkaniu zwyciestwa Stepanka lecz w 2 setach ale Czech pokpił troche sprawe.
Del Potro niemiłosiernie mordował sie wczoraj z Gonzalezem ale zawodnik z
Chile musiał poddać mecz po 2 tie breakach.
faworytem dzisiejszego spotkanai napewno jest Del Potro ale cieżko przewidziec do końca kto moze wygrac.
Ja stawiam na Argentynczyka ,który miał dośc długą przerwe przed tym turniejem,a o kondycje Del Porto niema sie co martwic bo jak pamietamy zaganiał on samego Rogera Federera w fianale US Open wygrywajac 3-2 w setach (3:6 7:6 4:6 7:6 6:2).
Stepanek gra od jakiegoś czasu nieprzerwanie i jest to już kolejny turniej bez odpoczynku,wczoraj można było zauwazyć że odczuwa lekkie zmeczenie czech.
Jak bedzie zobaczymy...Pozostaje czekać na pojedynek i kibicowac Argentyńczykowi.