Melzer J. - Montanes A. 2 1,75
Melzer to chyba przede wszystkim deblista. Ostatnie wyniki co by nie mowic ma slabe, IW porazka w II rundzie choc po walce z del Potro, Miami I runda, Houston II runda, Monte Carlo I runda i porazka w dosc kompromitujacym stylu z Seppim 2:6 0:6 choc o jakim kolwiek stylu tu byc mowy nie moze. W koncu turniej w Rzymie i przeblysk z Davydenka ale i tak nie zmienia to mojego zdania o tym zawodniku. Montanes natomiast w Casablance doszedl do polfinalu, wygral w Estoril, w Monte Carlo i w Rzymie mial pecha bo szybko trafil na Djokovica ale widac ze zawodnik jak na swoje mozliwosci jest w dobrej dyspozycji. H2H 1:1 ale mecze byly rozgrywane dawno wiec nie warto w sumie sie tym kierowac. Hiszpan u siebie wiec i publicznosc bedzie sprzyjac, choc jesli dobrze pamietam to Albert jest kibicem Barcelony ale mysle ze kibice tenisa sa bardziej tolerancyjni. W nastepej rundzie czeka juz Soderling wiec o jakis lepszy wynik moze byc ciezko nie mniej jednak mysle ze Montanes powinien sobie poradzic z rywalem.
Blake J. - Hanescu V. 1 1,50
Blake po slabszych wystepach w koncu pokazal cos ciekawego w Estoril, przegral final ale po drodze do niego pokonal kilku dobrych grajkow jak chociazby Davydenko. Teraz okaze sie czy byl to jednorazowy wystrzal czy moze Blake w koncu zacznie grac na miare swoich mozliwosci. Hanescu na pewno nie jest slabym zawodnikiem choc ostatnio nie osiaga jakis sukcesow, ostatnie wyniki tez mogly byc lepsze i Viktor na pewno bedzie szukal przelamania ale w tym meczu bedzie o to niesamowicie trudno. H2H 3:0 dla amerykanina, jednak ostatni mecz odbyl sie 3 lata temu. Rumun kilka razy w tym sezonie mnie juz zawiodl, Blake ostatnim turniejem mam nadzieje ze wrocil na wlasciwe tory.
Seppi A. - Schwank E. 1 1,50
Kurs chyba troche za wysoki jak na Seppiego. Andreas nie gra zle ale bardzo szybko trafia na zawodnikow z scislej czolowki z ktorymi jednak toczy momentami zaciete pojedynki. Schwank jest kompletnie bez formy, kazdy turniej ostatnio konczy reg. na I rundach, przeszedl kwale ale mysle ze zakonczy ten turniej rowniez na I rundzie. Nie widze atutow, ktore mogly by przemawiac za Argentynczykiem. H2H na korzysc Wlocha po meczu z Nottingham i wyrownanej walce w zeszlym roku, w tym turnieju, Seppi nie powinien stracic nawet seta w tym spotkaniu.