ja pojde w inna strone postaram sie typowac cala drabinke byc moze komus rozwieje watpliwosc odnosnie jakiegos meczu w miare mozliwosci skrobne tyle co wiem czy pamietam o danym playerze i jak bede mial czas, oby tylko trafne typy byly bo lincz ????
Denis Istomin - Dimitry Tursunov typ: Dimitry Tursunov @ 2.20 bet365
Rosyjski zawodnik niedawno dał pokazac sie w meczu z Janowiczem w Davis Cupie i wcale słabego meczu nie rozegrał stawiając opór w każdym secie (Janowicz w końcu to już top śiatowy tenisa). Istomin od jakiegos czasu robi na mnie wrazenie jest to jeden z lepszych w jego wykonaniu solidnie przedostaje sie w dalsze etapy turniejowe aby oczekiwanie poniesc porazke i grac kolejny turniej a wszystko to oparte na swietnym serwisie ale dla mnie na tym jego atuty sie konczą w tym meczu. Pomijajac fakt ze dyspozycja graczy moze byc rozna w kazdy inny dzien Dimitry radził juz sobie wczesniej z nim fakt ostatnio przegral w us open ale wracajac do meczu z Janowiczem pokazywal ze mocny serwis potrafi odbierac nawet bardziej niz top spin czy kick serve jak trzeba cialo przestawic (tu len w dupie) uwazam ze atut Denisa zostanie lekko zneutralizowany i sporo gemow zacznie grac pod presja. Spotkanie zapowiada sie wyrownane jesli Denis bedzie trafial 1 podaniem, inaczej widze po 1 przelamaniu i dobrej grze na returnie przez Tursunova ktorego uznaje za lepszego grajka
Jarkko Nieminen - Pierre Hugues Herbert typ: Pierre Hugues Herbert @ 2.50 bet365
Przyznam ze sadzilem iz Fin latwiej poradzi sobie w 1 rundzie ale jeszcze chwila i bylby out, moze to troche doda mu pewnosci w perspektywie dalszej gry w turnieju. W Davis CUpie rowniez wymeczyl mecz ktory powinien miec luzno wygrany i widac ze od poczatku roku jednak Jarkko nie przygotowal sie za solidnie a sam jest graczem ktory tego potrzebuje (kto wie moze nieco mniej trenuje albo odpoczywa i sobie gra,
tenis jak narkotyk jeszcze jak CI daja $). Z drugiej strony nie widzialem za wiele francuza jednak widze w nim potencjal potrafi zaskakiwac szczegolnie na hardzie gdzie najlpiej gra, jest na fali wznoszacej kariery podczas gdy Fin gra co moze i widze szanse co najmniej na secika gra we Francji wiec dla małolata to dodatkowy animusz wiec wygra i drugiego ???? (przypominam turniej w Paryzu i jego mecz z Djokiem fakt przegrany ale widac ze u siebie potencjal mu strzela)
Marc Gicquel - Gilles Simon typ: Gilles Simon @ 1.25 bet365
Turniej we Francji, spotkanie 2 francuzikow z jednej strony dosc ofensywnie usposobiony Gicquel doswiadczony bez zawrotnnych wynikow ale napewno solidny i z przyjemnoscia oglada mi sie jego gre. Niestety gry u Gillesa nie trawie, nieustanna cierpliwosc i cwaniactwo w grze, zawsze znajdzie sposob jesli mu nie idzie, zmieni wie jak dobrze grac i wygrywac z najlepszymi z najlpeszych niebywale czucie i potencjal a jednoczesnie popadł w styl gry ktory juz go nie rozwinie za to na pewnej solidnosci bedzie mogl dlugo jechac. Gicquel szedl przez quali gral juz kilka dni tutaj ma swoj wiek i niestety to niesprawiedliwosc tego sportu ale ma to ogromne przelozenie na wynik w 1 rundzie turnieju glownego w dodatku trafiajac nie najlepiej bo na najwiekszego "przebijaka" uwazam ze Gicquel wpadnie w mase UE po 1 przelamaniu na set i Simon pod prysznicem
Albano Olivetti - Nikolay Davydenko typ: Nikolay Davydenko @ 1.33 bet365
Tak patrze w ostatnie wystepy Nikolaya i co widze ... napewno nie ten sam kolejny z weteranow ktorzy dzieki wybitnym umiejetnoscia pokazywal we fragmentach innych swiat tenisa, szczegolnie uparcie trzymajac sie linii i grajac polwolej wiadome ryzyko gry podwyzszone ale zastepuje to potegujace sie zmeczenie przez wczesniejsze wejscie na pilke i mozna wtedy mniej pobiegac (ekonomia zuzycia energii zostaje nienaruszona a ofensywa zostaje). W zeszlym roku w Roland Garros mu nie poszlo 3r out, pojechal na tournee US, przepchnąl kilka rund, 1 turniej lepszy ale to wszystko. Wiec wybral sie do Azji i Oceanii (Pekin, DOha ,
Australia wszystko 1r i out - wyleczyli go kolejno Berdych, Brands i w AO Rysiu)
Gra nieustannie za to go podziwiam ale tez uwazam ze bedzie mu nagrodzone, widac to po meczu z Julienem w 1r ktora wreszscie przeszedl, mysle ze poleci za ciosem i jak ktos w tym turnieju ma go odprawic musi to byc niezly grajek, za takie nie uwazam Olivettiego, absolutnie niczym mnie nie przekonuje, jedynie wygral mecz w 3 setach ostatnimi czasy z bratem Juliena, Antoine Benneteau co pokazuje roznice umiejetnosci miedzy Davydenko ktory ogral
ATP skilled playera a Olivettim ktory meczyl sie z Challenger max player. W wypadku Nikolaya trzeba uwazam na typy 2:0 spadki koncentracji sil w meczu moga nadejsc nagle set sie moze wymykac ale nie sadze aby mecz przegral.
Gael Monfils - Joao Sousa typ: Gael Monfils @ 1.20 bet365
O Gaelu wspominalem i kontynuuje jego zwyciezka passe tym razem nad Portugalczykiem, jest lepszy wyzsze umiejetnosci, wyzysz potencjal ktory ma odpalic w tym roku, w slabszej formie napewno nie jest nie musi byc wiec duzo lepsza, serwis po stronie Monfilsa nie widze argumentow w tym mecz za Joao Monfils ma w tym roku udowodnic swoja wartosc i mysle ze trzeba w tym turnieju sie z nim liczyc wiec GM po 1.20 do dołożenia
Dustin Brown - Edouard Roger Vasselin typ: Edouard Roger Vasselin -3,5 @ 1.75 bet365
Dustin jeden z graczy ktorych lubie ogladac najbardziej, nie pieprzy sie gra ofensywnie niekonwencjonalne pozycje uderzen typu uderzenia w podskokach jamajka style ???? widac luz w jego grze ale... przez to jego podejscie i gre na walenie brakuje mu regularnosci czyli to co Francuz ma na porzadku dziennym w swoim warsztacie i na tym bazuje. Dustin jezdziec bez glowy wydaje mi sie ze trafil jak dla siebie najgorzej mogl i jesli od poczatku nie przylozy sie do podania to leci w 2 secikach a handi idealnie na 1 przelamanie w secie.
Richard Gasquet - Paul Henri Mathieu typ: Paul Henri Mathieu @ 5.50 bet365
Rysiu aka wiatrak forehandowy bez winnera z wystawionej pilki zostanie poddany probie, za taka uwazam mecze szczegolnie we Francji gdzie Mathieu gra wysmienicie pojedyncze mecze w karierze ktore ogladalem pokazaly mi jego prawdziwy potencjal jak sie potem dowiedzialem kontuzje zameczyly goscia i tak cyka i cyka. Ale we Francji blisko wiec gra sie luzno w zwiazku z tym arsenal ofensywny jezdca bez glowy uruchamia sie, dodatkowo to mecz gdzie Gasquet umozliwi mu mocne udrzerzanie w koncu gra non stop tym top spinem tylko pytanie czy dzis ten drugi bedzie gral na tyle skutecznie aby wytrwac caly mecz bo wygrac 1 seta strzalami to nie jeden wykonal ale meczu nie ugrał, ja typuje dzis na taki dzien ???? . Dla odwaznych polecam na singla ja gram za 100 dla mniej odwaznych na +1,5 seta Mathieu, grali ze soba kilka razy i pokazywali ze potrafi jeden jak i drugi ogarnac zwyciestwo wiec po takim kursie probuje
Jerzy Janowicz - Adrian Mannarino typ: JJ @ 1.38 lub JJ 2:0 @ 2.10 lub JJ -2,5 @ 1,66 bet365
O i moj ulubieniec JJ ???? wpierw o francuzie, zapamietal mi sie jako waleczny lewus podnoszacy pilki oddajacy pole gry dosc sprytny ... jednak spryt JJ czasami przerasta najlepszych jego pomysly wybory czasami dziwne ale ten typ tak ma liczy sie caloksztalt a ten dziala. Mannarino idealny pod jego gre widze ze Jerzyk bedzie wchodzil na pilke spychajac i albo bedzie ladowal skroty skuteczne, albo zagra winnera natomiast mysle ze swoja ofensywą stłami w obu setach Mannarino, nie widze wiekszych szans czym mialby wygrac oczywiscie poza UE JJ ktore niestety moga nastapic. Przemawia dodatkowo dla mnie fakt ze JJ uporal sie z kontuzjami gra dosc swobodnie na Davisie swoje pokazal ile musial, a jeszcze sporo rezerwy, po kontuzjach sladu nie ma ale jeszcze ogrania mu brakuje ciutke ale uwazam ze ma gorke formy teraz (lub wlasnie bedzie mial i teraz sie zaczyna). Turniej nie za mocny mysle ze ma szanse powalczyc nawet o wygranie tego turnieju ale to daleka droga w przyszlosc, polecam polecam
Sam w tym meczu gram za 1000 JJ -2,5 po 1.66!