Na wstępie chciał bym powiedzieć, iż jestem zawiedziony, bo myślałem, że ten dział aż rozpiera od dyskusji i wszelakich typów, ale niestety się pomyliłem. Typowo "niedzielny" dział, zresztą chyba jak całe forum. Gdy jest szlem to wszyscy się wymądrzają kim to oni nie są i co oni nie wiedzą. Po AO cisza i wielu "znawców" pewnie tylko czeka, aż się komuś noga powinie i wtedy napiszę...ale post atakujący drugą stronę. Smutne, na prawdę.
Jeśli chodzi o mnie to na dziś widzę cztery bardzo ciekawe opcje.
Mayer vs Gulbis
Florian @ 1,80 fortuna
Po takim kursie Niemca trzeba po prostu zagrać.Mayer jeden z najbardziej charakterystycznych zawodników w turze, bardzo specyficzny forhend, który początkowo jest bardzo łatwy do odczytania bo nastawia się do niego Florian, tak jakby chciał przekazać przeciwnikowi, gdzie będzie słał piłkę, lecz bardzo często okazuje się to mylne, na pewno jest broń, którą takiego Gulbisa, który kiedyś był zawodnikiem na poziomie, gdyby był w dyspozycji z przed laty to kurs na niego 1,30 to był by max. Po kontuzji nadgarstka, powrócił dość nie dawno, ale widać blokadę zdecydowanie. Nie ten sam zawodnik, wcześniej potrafił zamiatać z forhendu jak mało kto, identyczna sytuacja jeśli chodzi o JMDP kiedyś jego bekhend to mistrzostwo świata a dziś ? mizerny. Brakuje u Łotysza, tego świetnego wyrzucającego serwisu, który mnóstwo razy go ratował. Bardziej tutaj gram przeciw Gulbisowi niż w stronę Niemca bo to co ostatnimi czasy prezentuje Ernest to jest dalekie od poziomu
ATP.
Paire vs Zverev
over 20.5g @ 1,50 totolotek 20
No nie widzę tutaj innej opcji niż over bo nie odważę się zagrać na pajaca grającego u siebie po 1,50...bądźmy rozsądni. Francuz w ubiegłym roku dotarł tutaj do półfinału, ale wcale nie jest powiedziane, iż tym razem będzie podobnie. Paire bardzo dobry serwis, który go nie raz ratował, Misza również potrafi trzymać swoje podanie, serwis volej to jego firmowe zagranie. Nie będzie tutaj nic w stylu gładkiego 2:0 dla którejś ze stron, nie ma takiej opcji.
Klizan vs Caruso
Klizan @ 1,44 fortuna
Liczę, że w końcu wróci Słowak na dobre i pokaże swoją najlepszą dyspozycję. Bardzo dobrze gra na hardzie, świetnie operuje forhendem, bardzo dobry oburęczny behkend, pod każdym względem przewyższa Włocha, lecz często właśnie to głowa zostawała za umiejętnościami. Martin powrócił, na pewno głodny gry i może tutaj powalczyć bo go na to stać. Caruso dość przyzwoicie na AO, gdzie poległ z Jazrim po pięciosetówce, ogólnie rzecz biorąc to fajnie potrafi rozrzucić forhendem, lubi ofensywną grę, ale w tym wszystkim są jeszcze spore braki i sporo niewymuszonych.
Rublev vs GLG
Rublev @ 1,37 fortuna
Nie ma co zbytnio pisać. Rosjanin będzie prał z forhendu ile fabryka dała. Hiszpan nie preferuje zdecydowanie szybkich kortów, również nie radzi sobie z grą jaką preferuje młody, gdzie będzie musiał stać w okolicach końcowej linii i przebijać bo inaczej z takim zawodnikiem grać się nie da, no chyba że ma się umiejętności na o wiele wyższym poziomie. Rosjanin pnie się w górę i doskonale wie, że w 250 nie można odpadać w pierwszych spotkaniach, tym bardziej z GLG, któremu nie daję większych szans na zwycięstwo.