Ruud-Tsitsipas 2 @1.7
Ja tam mysle, ze bukmacher jednak slusznie widzi wieksza szanse na wygrana Tsitsipasa. Zazancze, ze z turnieju widzialem jedynie wczorajsze polfinaly, ale wydaje mi sie, ze mecz Tsitsipasa z Sinnerem stal na lepszym poziomie. Casper Ruud to z pewnoscia bardziej sympatycny zawodnik niz rywal z Grecji, ale te dlugi plaskie returny Tsitsipasa robia tu spustoszenie w tym turnieju.
Oczyiwscie nie odbieram szansa Ruudowi, ktory byl dwukrotnie finalista FO w dwoch ostatnich sezonach i Norweg ma te swoje turnieje jak Rzym czy FO, gdzie gra jeszcze lepiej. Bardzo duzo finalow tez Ruud wygral, bo az 10 tytulow wywalczyl Norwego i wszytskei sa rangi
ATP 250. Oczywiscie te dwa fianly FO sa uza wiecej warte niz kazdy z tych tytulow
ATP 250, ale jednak zanim Ruud zrobil te dwa finaly FO, to humorystycznie okreslano go mianem "250 vulture", ale jednak Monte Carlo to jest turniej Tsitsipasa, gdzie jest zameldowany (chociaz wiadomo z jakich powodow), ale tez juz dwukrotnie tutaj zwyciezal i bedzie chciec zrobic to po raz trzeci.
Ruud przegral w tym roku dwa finaly w Meksyku: w Los Cabos i Acapulco. Po tym finale w Los Cabos dal takie przemowienie, ze zostal prawie bohaterem calego Meksyku. Lubie goscia troche zal bedzie gdyby przegral trzec final w tym roku, ale moje wrazenie po wczorajszych polfinalach jest jednak takie, ze Tsitsipas z tymi poteznymi returnami w koncowe rejony kortu, ma wieksze szanse na koncowy triumf.