Jakie propozycje na dziś? Ja mam luźne przemyślenia.
Na pewno Kyrgios. Ostatnio mega forma. Sinnera praktycznie nie powinno już tutaj być a jednak jest. Ale myślę, że limit szczęścia już wyczerpał. Zarówno w pierwszym jak i w drugim meczu obronił kilka piłek meczowych, ale na dzisiaj to już koniec. (-)
Drugi typ to Alcaraz. Tsitsipas pomału wraca do gry na Topie, ale myślę że dzisiaj jeszcze na Alcaraza to za mało. Nie ma tutaj Nadala i Djokovica, więc jest jednym z kandydatów do końcowego triumfu. (+)
Hubert też myślę, że ogarnie dzisiaj mecz. Harris wczoraj ledwo ledwo z Japończykiem. Gdyby nie serwis, który praktycznie co gem go ratował to pewnie by przegrał. W tym meczu TB również wydaje się pewnym typem. (++)
Medvedev-Brooksby(-) szkoda, bo pierwszy set był wyrównany i równie dobrze mógł go wygrać.
Bardzo podoba mi się młody Amerykanin. Jeżeli dalej będzie szedł tą drogą to może wkrótce namieszać w czołówce. To co wczoraj pokazał w 3 secie z Agutem to szacun. Z 0-4 na 6-4 wow. Myślę nad jakimś handicapem w jego stronę. Co prawda serwis to nie jest jego najmocniejsza broń, ale wymiany to już i owszem. Medvedev ostatnio jakoś obniżył loty. Myślę że handicap +5.5 w stronę Amerykanina powinien wejść.
Zverev(+), Tiafoe(-) powinni wygrać swoje mecze.
No i dwa mecze, które nie wiem jak się skończą.
Fritz z Kecmanovicem. Panowie spotkali się w IW i góra był Fritz, który zresztą wygrał cały turniej. Kecmanovic złapał jakąś formę życia bo gra ostatnio fantastycznie. Myślę, że przynajmniej seta powinien ogarnąć.(+)
Ruud vs Norrie. (+)
Przyznam szczerze, że nie przepadam za tenisem Norriego. Dziwny styl gry prezentuje. Ale jest dość skuteczny. Bardzo dobra forma w tym roku. Na nawierzchni ziemnej Ruud byłby zdecydowanym faworytem. Chociaż tutaj w Miami również wygląda dobrze. Bilans pomiędzy nimi to 2:0 dla Norwega. Mysle, że on wygra w 3 setach.
//E: ruud ładnie ogarnął w 2 setach