>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

ATP Tour - Miami 23.03-04.04.2010

Status
Zamknięty.
prasa 1,3K

prasa

Forum VIP
Sony Ericsson Open
Miejsce : Miami, Stany Zjednoczone
Ranga turnieju : ATP Masters &quot;1000&quot;
Data : 24.03-4.04 2010 r.
Nawierzchnia : Hard
Pula nagród : 3.645.000 $
Rozmiar drabinki : 96S / 32D
Oficjalna strona : http://www.sonyericssonopen.com
Finały 2009 :
Singiel : Andy Murray - Novak Djokovic 6:2, 7:5
Debel : M.Mirnyi/A.Ram - A.Fisher/S.Huss 6:7(4), 6:2, 10:7

Zapraszamy do pisania analiz i spostrzeżeń!

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Delgado - Gil @ 2.20 ✅ 6/3 6/3
Paragwajski oldschoolowiec króry powrócił do gry pod koniec 2009 r. jest aktualnie bardzo agresywnym graczem z mocnym serwisem, dobrą pasówką. Spotkanie przyciągnęło mnie ponieważ od tamtego sezonu śledziłem Gila na hc i jednak z graczami którzy mają moc w łapie jak i serwis Portugalczyk po prostu nie ma argumentów na szybkich nawierzchniach do pojedynków z takim kalibrem graczów dla przykładu można podać porażki z Valentem, Llodrą, Devvarmanem czy Millotem. Delgado w ostatnim Mastersie w Indian doszedł do II r. pokonał Andreasa Becka 6/7 6/2 6/4 i później uległ Dasco 4/6 1/6 jest w formie i na gazie by przynajmniej wygrać z Fredericiem, kurs wyznaczony chyba bardziej z rozstawienia Portugalczyka niż z form obu zawodników.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Paragwajski oldschoolowiec króry powrócił do gry pod koniec 2009 r. jest aktualnie bardzo agresywnym graczem z mocnym serwisem, dobrą pasówką. Spotkanie przyciągnęło mnie ponieważ od tamtego sezonu śledziłem Gila na hc i jednak z graczami którzy mają moc w łapie jak i serwis Portugalczyk po prostu nie ma argumentów na szybkich nawierzchniach do pojedynków z takim kalibrem graczów dla przykładu można podać porażki z Valentem, Llodrą, Devvarmanem czy Millotem.
Pomieszanie z poplątaniem.

Po pierwsze - Delgado to żaden bardzo agresywny zawodnik, tylko ofensywny counter-puncher, a to spora różnica (dla osób nie znających klasyfikacji stylów - w takim profilu mieści się np. Hewitt,Robert,F.Mayer czy Monaco). &quot;Ofensywny&quot;,bo potrafi skontrować rywala, raz za czas zaatakować (prezentuje kontrolowaną agresję), wejść z returnem głębiej w kort itd. A nie jest agresywnym zawodnikiem, bo nie ma wystarczającej krzepy w łapie, lubi dodawać do uderzeń topspinu, żyć z błędów rywali, które prowokuje bardzo dobrą defensywą.
Po drugie jeśli piszesz o graczach, którzy &quot;mają moc w łapie&quot;, to nie podaj przykładów Valenta, Millota - bo to też ofensywni counter-puncherzy, a tym bardziej Devvarmana, który często gra jak zwykły pusher.
Jeśli chcesz w analizach porównywać style gry zawodników, a to trudna sztuka, to musisz wiedzieć jakie reprezentują i czym się poszczególne z nich wyróżniają. Powodzenia - zawsze służę pomocą ????

F 0

filweb

Forum VIP
Wylosowano drabinkę u panów. Turniej zapowiada się niezwykle ciekawie. Głównym faworytem byłby dla mnie Fedex, ale znając jego zaangażowanie w &quot;tak niskiej rangi&quot; turnieje może być różnie. Jedynie pociesza fakt, że Roger zazwyczaj przegrywa niespodziewanie z zawodnikami należącymi do kategorii &quot;nieobliczalni&quot;, a w swojej części ma praktycznie tylko Cilica, który ze Szwajcarem raczej nie da rady. Bagieta jak najbardziej, ale drugi raz z rzędu to raczej mało realne, no chyba, że Simon po dobrym turnieju w Sunrise się odbudował. Zobaczymy. Poza tym do faworytów zaliczam Soderlinga, Nadala, Roddicka. Jeśli Djokovic będzie wypoczęty i w dobrej formie, to jest moim faworytem nr 1, jeśli nie, to A - Rod go wykończy w 1/2 najpóźniej. Widzę też dwa potencjalne &quot;czarne konie&quot; - Youzhny i Isner mogą sporo namieszać.

1/4 wg mnie :

Fed - Cilic
Sod - Youzhny
Roddick - Djokovic
Nadal - Isner/Tsonga (zadecydują tie - breaki )

mozi 552

mozi

Użytkownik
Ryan Sweeting - Dustin Brown 2 @ 2.43 / DW 0:2 @ 4.15 (dla szaleńców :razz: )

Sweeting ostatnio wyników porażających nie robi. Oczywiście jest niesamowicie mocny na szybkich kortach, przede wszystkim u siebie, ale to też tenisista nie prezentujący niczego nadzwyczajnego. Prezentuje dość typowy już styl dla amerykańskich tenisistów. Stara się grać dość mocno, choć specjalnym ryzykantem też nie jest i do tego posiada bardzo solidny serwis. Jamajczyk to tenisista o którym głośno zrobiło się dopiero w tym roku, a niezłe wyniki osiągał już od pewnego czasu. Regge-man na szybkich kortach stosuje bardzo często akcje serv &amp; volley i tak powinno być i dziś przed północą kiedy to planowo tenisiści mają pojawić się na korcie. Jeszcze co do aspektów Justina. Dodałbym precyzyjny i mocny serwis, oczywiście siatka. Typ oczywiście jest dość ryzykowny, ale ma też szanse na powodzenie, więc warto spróbować ;)

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Dzisiaj ponownie Delgado @ 1.85 4/6 6/7 ⛔ Później może to jakoś opiszę, bo atm nie mam czasu a typy bardzo fajne.
Lu - Levine +1.5s @ 1.90 6/4 6/1 ⛔
Lu aktualnie i przez parę lat wstecz najlepszy z Azjatów, bo wyskoków Nishikoriego nie liczę. Tajpejczyk groźny na swoim terenie lub na prawdziwej egzotyce, największy sukces to pokonanie Murraya na IO i więcej nie ma się czym szczycić, gra dosyć wypośrodkowana lecz jednak jak to z Azjatami bywa psychika konkretnie tutaj zaważa w jego spotkaniach, nawet przy jego pewnych sukcesach na challengerach czy paru dobrych występach w ATP chłopak mi nie imponuję, przeciwnie co do jego rywala Levine który chociaż na dzisiejszy tenis filigranowy ma hard ducha, fh z jego lewej ręki dosyć dobry i jak na chłopaka z Ameryki Północnej przystało porządny serwis i najlepiej jakby pomęczył Lu wymianami przy których najczęściej Tajpejczyk się irytuje. Ogólnie patrząc występ na IW dał taką zdobycz punktową Lu że spokojnie mógłby je okroić na dwa Mastersy, a Levine jak pamiętam w IW nie występował.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Chela-Lorenzi
typ: 2:0
2.2
Bet365
Analiza:
Jutro w spotkaniu I rundy turnieju w miami spotkaja sie argentynczyk chela i wloch lorenzi . Wloch to przede wszystkim specjalista od gry na korcie ceglanym . Z kortami twardymi nie wiele ma wspolnego . Przegral w dwoch osttanich turniejach na kortach twardych , w Indian Wells i Delray Beach dosc gladko .
Indian Wells, USA, Ameryka
13/03-10 R128 Lorenzi, Paolo vs. Russell, Michael 0:2 26 57
Delray Beach, USA, Ameryka
23/02-10 R32 Lorenzi, Paolo vs. Nieminen, Jarkko 0:2 36 46
Argentynczyk natomiast pokazal juz kilka krotnie , ze na kortach szybkich grac potrafi . Posiada znakomity serwis i dobre , konczace uderzenie forehandowe . Nie jest ostatnio w jakiejs wybitnej formie , ale zawodnika ktory slabo radzi sobie na kortach twardych powinien pokonac . Wloch ani nie posiada jakiegos dobrego serwisu , ani dobrego , konczacego uderzenia . Warto wspomniec rowniez ze Wloch nie wygral w swojej karierze ani jednego spotkania na korcie twardym w turnieju ATP !! Mowi to samo za siebie . Chela jesli zagra choc na przyzwoitym poziomie nie powinien miec klopotow ze zwyciestwem .

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Spotkanie: Łukasz Kubot vs Nalbandian
Typ:1
Kurs: 3,08
Buk:Bwin
Analiza:
Nr 1 polskiego tenisa mężczyzn Łukasz Kubot nie grał w Indian Wells, ale dzięki temu w pełni sił przystąpi do ruszającego w środę turnieju serii Masters na twardych kortach w Miami. Takie powitanie zauwazylem na bwinie. Rowniez zgadzam sie z tym ze Łukasz przystapi do tego spotkania wypoczety i swietnie przygotowany. Łukasz Kubot mowi ze: ,,Ważniejsze jest jednak zdrowie, dlatego konieczna była krótka przerwa. Wierzę, że ona pomoże mi zregenerować siły i uzyskać dobry wynik w Miami. Później przechodzę od razu na korty ziemne w Europie i praktycznie do Roland Garros nie będą miał zbyt wiele czasu na głębszy oddech&#39;&#39; Z pewnoscia ten okres odpoczynku jest dla niego mozliwoscia do odniesienia triumfu w MIami. Jako pierwszym rywalem bedzie Nalbandian, Argentynczyk wracajacy do siwatowego tenisa, a obecnie zajmujacy miejsce bodajże 161 w rankingu ATP. Gdy odnosil triumfy w tenisie byl nawet w pierwszej dziesiatce. Mam odczucie ze powrot do gry Argentynczyka i krotka przerwa w tenisie Kubota spowodowana kontuzja są przyczyna tak wysokiego kursu na Polaka. Warto trzymac kciuki za Polaka gdyz zdecydowanie poprawil grę singlową. Stac go na wygrana z Argentynyczykiem. Na nawierzchni betonowej numer jeden polskiego tenisa ma w miare dobry bilans na 4 rozegrane spotkanie trzykrotnie schodzil z kortu zwyciesko. Wygral miedzy innymi ze Zverevem oraz z ANDYM RODDICKIEM. Nalbandian kilka dni temu zagral z Stefanem Koubkiem wygral 2-0. Przewiduje ze bedzie to ciekawe spotkanie, ktore zaplanowane jest na godzine okolo 15 wedlug czasu na livesports.pl. A wiec: Do boju Polsko

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Greul-Becker
typ: 0:2
2.70
Sportingbet
Analiza:
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy turnieju w miami bedziemy swiadkami pojedynku dwoch niemcow . Greul zaliczyl udany turniej w indian wells . Wygral dwa pierwsze pojedynki , lecz pozniej musial skreczowac z powodu kontuzji . Nie wiadomo , czy kontuzja Simona zostala w 100% wyleczona przed tym turniejem . Becker to zawodnik ktory preferuje gre na szybkich kortach . Bardzo dobrze serwuje i posiada mase konczacych uderzen . Natomiast Greul nie ukrywa , ze jego ulubiona nawierzchnia sa korty ziemne . Greul osiagnal w ostatnim turnieju dobry wynik , ale taki zawodnik , ktore po prostu slabo gra na kortach twardych w moim przekonaniu nie powinien powtorzyc tak dobrego wyniku z indian wells , w tym turnieju . Becker po slabszej pierwszej czesci sezonu powoli dochodzi do formy . Zaliczyl ostatnio cwiercfinal mocno obsadzonego turnieju w Sunrise . Po kontuzji greul moze nie byc jeszcze w pelni sprawny , dlatego jesli becker zagra na miare swoich mozliwosci nie powinien miec klopotow z odniesieniem zwyciestwa.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Natomiast Greul nie ukrywa , ze jego ulubiona nawierzchnia sa korty ziemne . Greul osiagnal w ostatnim turnieju dobry wynik , ale taki zawodnik , ktore po prostu slabo gra na kortach twardych w moim przekonaniu nie powinien powtorzyc tak dobrego wyniku z indian wells , w tym turnieju .
Greul to zawodnik agresywny, systematycznie posyłający piłki z bardzo dobrą głębią (co w jego levelu nie jest częste), dobrze się czuje na kortach wolnych, jak i twardych.

Dodam jeszcze, że nawierzchnia w Miami jest wolna, wolniejsza nawet niż w Indian Wells. Na dodatek w Miami piłki odbijają się z mniejszym kozłem.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Santiago Giraldo - Marcos Daniel 1 1,40
Komu imponują długie serie wygranych h2h, to niech nie czyta dalej. Daniel wygrał już 6 meczów z rzędu z Giraldo, a do tego 8 z ich 9 pojedynków wink
Ostatni z nich miał miejsce 1,5 roku temu, a realia od tego czasu się zmieniły. Po starszym z Brazylijczyków widać objawy &quot;starczego&quot; wieku tenisowego. Na drugim biegunie jest Santi, którego talent rozwija się coraz lepiej. Jest bardziej uniwersalny - mączka, hard - bez różnicy - a to dlatego, że potrafi budować akcję, ale też pokazuje atuty ofensywne (m.in. świetnie potrafi przyspieszyć wymiany z obydwóch skrzydeł po krosie). Systematycznie też koryguje swoje słabości, jak, np. return, który, gdy widziałem go ponad rok temu we Wrocławiu, był koszmarny, teraz dużo bardziej regularny i kąśliwy (w kontekście sjalsowanego, kierunkowego podania Daniela to ważne, kick drugiego będzie niwelowała nawierzchnia - chociaż wolna, to dająca piłkom niski kozioł) - widać, że procentują wspólne podróże challengerowe z Alejandro Fallą, w tej materii prawdziwym ekspertem.
Jego forma też jest coraz stabilniejsza, a ostatnie 2 tygodnie bardzo udane (zerknąć sobie do statystyk). Na gładka porażkę z Simonem przymknijcie oko - jakoś musiał zdążyć na qwale do Miami.
Świetny czas na zmianę warty.
http://forum.bukmacherskie.com/f35/kort-otwarty-dla-publicznosci-forum-bukmacherskie-version-38804.html#post1530903

F 0

filweb

Forum VIP
Tommy Robredo - Ilya Marchenko 1 1.52
Hiszpan po bardzo słabym początku sezonu w Indian Wells zaprezentował się bardzo pozytywnie. Myślę, że wolniejsze korty w Miami będą bardziej sprzyjały mega solidnemu clay - courterowi z Hiszpanii niż lubiącemu szybsze nawierzchnie młodemu i dosyć ciekawemu Ukraińcowi.

B 94

bart7890

Użytkownik
Spotkanie: John Isner - Michael Russell
Typ: 1
Kurs: 1,40
Buk: Bet-At-Home
Analiza:
A na dzisiaj spróbujemy swoich sił w tenisowym turnieju w Miami. Dzisiaj pomiędzy sobą staną dwaj reprezentanci Ameryki John Isner (ranking ATP - 21) i Michael Russell (ranking ATP - 68 ). Kursy na ogromnego Isnera spadają, a w Bet-At-Home można jeszcze złapać po bardzo dobrym 1,40. Jak wszystkim świetnie wiadomo Isner to jeden z najwyższych i najlepiej serwujących zawodników, bardzo możliwe, że jest top1 na świecie pod względem serwisu. Złamanie go jest ogromną sztuką i najczęściej udaje się to tylko najlepszym zawodnik chociaż i oni muszą się sporo namęczyć. John w tym roku spisuje się dość dobrze, dotarł do 4. rundy Australian Open gdzie przegrał z Andym Murrayem, następnie dotarł do finału turnieju w Memphis gdzie lepszy od niego okazał się Sam Querrey, w Indian Wells Isner doszedł do 3. rudny, w której nie sprostał Nadalowi. Jak widać przegrywał on z bardzo dobrymi tenisistami, a jego dzisiejszy rywal Russell raczej zalicza się do nieco słabszych zawodników. Michael w tym roku nie pokonał raczej żadnego wybitnego zawodnika, o którym można by się dobrze wypowiadać w tym roku. Myślę, że John i w Miami dojdzie dość daleko, na pewno jest zawodnikiem, który może sporo namieszać nawet w całym turnieju!

pezio 33,7K

pezio

Użytkownik
Peter Luczak vs Robin Soderling Over 19,5 @1,86

Piotrek spokojnie jest w stanie ugrać 8 gemów. W tym sezonie może nie gra jakoś prze najlepiej, ale udany występ w Sydney zanotował. W przeciwieństwie do roku &#39;09 Luczak pogrywa w turniejach rangi ATP. Bardzo dobry serwis + FH. To na pewno jego atuty. W 1szej rundzie dał tylko 1 okazję do brejka Hernandezowi. Wysoka skuteczność pierwszego podania. Soda w IW z A-Rodem grał po prostu słabo. Sporo błędów, kulało podanie. Myślę, że Piotr będzie w stanie utrzymywać swoje podanie na tyle, aby pokryć over. Co prawda nawierzchnia w Miami jest nieco wolniejsza, aczkolwiek dla &#39;Polaka&#39; nie jest to chyba jakiś duży problem, na clayu przecież także sobie radzi. Reasumując, liczę na dobry mecz Luczaka i w konsekwencji over 19,5 gemów.

Stanislas Wawrinka - Kevin Anderson 2 @2,75

Kursy na Kevina lecą, i nie ma się co dziwić. Typ przeciwko Staszkowi, nie od dziś wiadomo że jest strasznie chimeryczny. A Anderson ostatnio całkiem nieźle, tutaj po kwalach, w 1r. 6-3 6-1 z groźnym Mello. Świetnie serwuje. Wawrinka ma spore umiejętności, gdy jest w formie może dosłownie wygrać z każdym, ale to co nie kiedy wyrabia na korcie.. Taki odpowiednik Patty Schnyder. Szwajcarzy widać mają to we krwi. :-| Ostatni występ Wawrinki to Davis Cup i porażka 0-3 z Ferrerem. Myślę, że zajmie mu troszeczkę czasu osiągniecie stabilnej dyspozycji.

F 0

filweb

Forum VIP
Isner - Ferrero 2 2.28
Jak już pisałem wcześniej, korty w Miami to jedna z wolniejszych odmian hard courts, dlatego w tym spotkaniu stawiam zdecydowanie na Hiszpana. Co prawda obaj zawodnicy są od dłuższego czasu w bardzo korzystnej formie, ale ostatni wynik Isnera z Russelem ( 3 sety ) jeszcze bardziej przekonuje mnie do tego typu.
Ferrer - Karlovic 1 1.699
Hiszpan zagrał bardzo dobre spotkanie wczoraj z Llodrą, natomiast Ivo Karlovic musiał szukać rozwiązania w 3 secie z bardzo słabym Gimeno - Traverem. Forma Hiszpana jest znacznie lepsza niż w zeszłym sezonie i bardzo dobrze, bo lada dzień zaczyna się clay. Vamos Ferrer!
Almagro - Chardy 1 1.719

No i trzeci z Hiszpanów, jego lubię chyba najbardziej. Bardzo dobra forma Nico na twardych kortach jest niespodzianką, ale po 4 rundzie na US Almagro nie spoczął na laurach i doszedł do 4 rundy także w Indian Wells. Teraz może zaliczyć ten etap już po raz 4-ty, wystarczy pokonać utalentowanego, ale bardzo, bardzo chimerycznego Chardyego. Szkoda, że nie postawiłem lekko na Francuza w meczu z Querrweyem - zastanawiałem się nad tym, ale w końcu spasowałem. Ale na porażkach Sama jako faworyta będzie można w tym sezonie jeszcze sporo zarobić.

Aha - no i Tsonga jes kontuzjowany, że prawie 1,50 na niego dają z Kolhim?

G 0

genezyp18

Użytkownik
Jaki Ferrero?! Jaki Almagro?! Ależ tu debili... Isner nawet na clay&#39;u przy okazji davisa umiał walić as za asem ???? Ferrero niech sie cofa nawet 10 metrów za linię końcową, a i tak ***** to da. Almagro jest pierdolnięty jak baba.. Chardy nie da się raczej przełamać zbyt często, a tamten dałn na pewno.
Swoją drogą tsonga to też dla ciebie faworyt? Bo wyżej jest i kiedyś coś ugrał?
Kiedyś ktoś tutaj fajnie skomentował filmweba i hell&#39;a ... zaniżacie poziom forum pieprząc takie bzdury.
PS: mam w dupie bany, ostrzeżenia, itd.. zmienne ip, a nowe konto umiem założyć.
Człowieku, nie mam serca nawet usuwać Twoich postów. Sam poziom Twojej wypowiedzi z miejsca eliminuje jej potencjalną wartość. Nie masz kompletnie pojęcia o tym, co obecnie dzieje się w tourze. Proponuję Ci stronę matchstat.com, może dzieki niej zobaczysz, jaką ostatnią formę prezentuje Kohlschreiber, a jaką Almagro. Kursy na Tsongę, Ferrero i Ferrera poszły już mocno w dół. Ludzie stawiają także na Chardyego, ale wygranie w Miami z dwoma serwismanami nigdy mnie nie będzie przekonywało.
Aha - gwoli ścisłości, policzyłem mój yeald za typy podane na forum podczas Indian Wells. Wynosi 38,67 %, więc jest chyba całkiem przyzwoite. Jeśli ktoś nadal uważa, że zaniżam forum, to zapraszam do pojedynku.

M 1,9K

mandragon

Użytkownik
Sam jesteś debilem i to bez mózgu, akurat podzielam typ na Ferrero akurat ta nawierzchnia faworyzuje solidnych baselinerów a takim jest Juan ponadto agresywnie returnuje i świetnie się porusza co nie można powiedzieć o Isnerze. Spotkanie odbędzie się w sesji nocnej co ma niebagatelne znaczenie gdyż wtedy nawierzchnia to taki &quot;soggy clay court&quot; to minus dla Amerykanina, co z tego że Isner ciepnie sporo asów skoro Juan świetnie mija gdy ten podejdzie do siatki.
Almagro pier...jak baba co za inteligentny komentarz, Chardy w końcu jest zdrowy (I felt really relaxed, perhaps the first time in my career I have played in as relaxed, detached, thinking only of those intentions. I made a poor start to the season but I am well trained for Delray Beach, my confidence comes from there I think). i tu jest jego szansa a nie w tym jaki jest Almagro

F 0

filweb

Forum VIP
Youzhny - Wawrinka 1 1.654
Stan w zeszłym sezonie 2 razy wygrał z Miszą, ale jedyne niebezpieczeństwo, jakie widzę dla mojego typu w tym spotkaniu to ewentualny krecz Rosjanina, bo jak wiadomo, Youzhny schodzi z kortu wcześniej bardzo często. Mój faworyt jest już od końcówki sezonu 2009 w bardzo dobrej formie, którą na szczęście odzyskał, ponieważ to, co prezentował przez większość zeszłego roku to była żenada. Na szczęście dyspozycja jest coraz lepsza, co potwierdza kilka finałów - Tokio, Valencia, Rotterdam. Misza to zawodnik niezwykle utalentowany, w 2007 i 2008 roku ocierał się o TOP 10 rankingu i z pewnością stać go na powró do czołówki. Wawrinka również był już zawodnikiem czołowej 10, ale od dłuższego czasu gra znacznie poniżej oczekiwań i o ile się nie mylę, to wypadł poza 20 w tym momencie. Ostatni naprawdę dobry mecz w jego wykonaniu to Wibledon z Murrayem 4 runda, co prawda przegrany, ale świetne widowisko i fightback. Jeśli Szwajcar nie obroni punków za 1/2 w Monte Carlo to obawiam się, że poleci poza top 30. H2H 2-1 Waws, ale 2-0 na clayu, 0-1 na hardzie.

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Spotkanie: Ferrer vs Karlovic
Typ: 2
Kurs: 2,25
Bukmacher: Bet365.com
Analiza:
Dzis okolo godziny 20-30 na korcie numer 2 dojdzie do spotkanie pomiedzy Hiszpanem Davidem Ferrerem, a Chorwatem Ivo Karlovicem. Niby faworytem tego spotkania jest Hiszpan, ale ja uwazam inaczej. Te asy Karlovica z ogromną siła są ciezkie do przyjecia. Chorwat przy swoim serwisie, mogl zostac zlamany przy 00-40 ale zdobyl 5 pilek z rzedu i wygral gema. Ferrer w 2 rundzie spotkania w Miami wygral 2-0 z Llodrą. Hiszpan pozowlil ugrac przeciwnikowi tylko 6 gemów. W spotkaniach na nawierzchni betonowej forma nie zachwyca, na 12 spotkan wygral 7 meczy, natomiast Karlovic w spotkaniu 2 rundy z Gimeno-Traver Danielem wygral 2-1 z nie malymi problemami, w tamtym spotkaniu zaserwowal blisko 30 asów, lub pewnie gdy nie trafil asa mocno uderzyl, doszedl do siatki i skonczyl atak. Jak dotychczas obaj zawodnicy grali ze sobą raz. Raz wygral Ferrer, licze dzis na rewanż ze strony Chorwata, powodzenia

M 1,9K

mandragon

Użytkownik
Zupełnie się z tym nie zgodzę Karlovic mimo 28 asów z Gimeno Traver męczył się z nim okrutnie w 3 setach dlaczego? Odpowiedź jest prosta w wymianach ten tenisista jest bezradny, pokazuje to też bilans gry w miami 1:6 a ferrrer był tu dwukrotnie w półfinale. Ferrer po dobrym returnie grając cierpliwie będzie punktował spokojnie Ivo, lubi grać z serwismenami wygrał 5 z ostatnich 6 pojedynków. Nie widzę argumentów przemawiających za Ivo poza serwisem nie na tej nawierzchni na pewno.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom