>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Los Angeles, Gastaad i Umag 27.07.-02.09.

Status
Zamknięty.
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Nowy tydzień aż trzy turnieje i nowe możliwości. Trzeba zacząć małe write up&#39;y. Nie znam jeszcze dokładnie OOP więc piszę alles co mi przychodzi na myśl na I. r. Co do turnieju w Umag zaczyna się we Wtorek ponieważ jutro Chorwacja ma żałobę.

Gucio - Kim 6/1 6/4
Gucio @ 1.70

Włoski Australijczyk jest red hot wygrał challenger w Aptos jak i wygrał w weekend w &quot;WC SO&quot; dziką kartę w tym turnieju, gdzie Kim ostatnio porażka z Istominem w Indy czy z Suzuki w challengerze gdzie wygrał Gucio więc w okresie ostatnich dwóch tygodni Amerykanin wypada bardzo blado przy Australijczyku który szansy z Kimem chyba nie zaprzepaści.

Kendrick - Spadea 6/0 6/0
Kendrick @ 1.40

Wincenty nie wygrał na hardzie od 22 Kwietnia w tym czasie przegrał z Armitrajem, Ryderstedtem, Duclosem, Wolmaransem czy ze Selą oprócz pierwszego jak i ostatniego nazwiska reszta nie powala na kolana osobiście nie darzę sympatią dziadzie Vincy, gdzie dla też już nie najmłodszego Kendricka będzie to pierwsze spotkanie na hardzie też od Kwietnia lecz jednak liczę że nie da się zaskoczyć i wygra te spotkanie.

Gaba - Capdeville 1/6 7/6 6/3
Capdeville +4.5g @ 1.80

Tutaj raczej na pewno nie dam sucharka na Paula ale jakieś handi +4.5g jak najbardziej, Gaba to jednak sparzona głowa potrafi dostać spory łomot np. ostatnio od Robredo czy w następnym spotkaniu wygrać z Seppim. Chilijczyk musi się sprężać bo wchodzi USO Series i mączki będzie brakować, a na hardzie to Paulowi się gra niezbyt szałowo H2H 2-0 dla Paula więc dlaczego nie spróbować jak i warunki bardzo podobne i myślę że tutaj Capdeville jednak coś powalczy o dobrą zdobycz punktową.

PHM - Daniel
Daniel +5.5g/+4.5g @ 1.80

Francuz po wielkim wysiłku w Hamburgu i dobrą inkasacje punktów za finał 500stki może w tym meczu nie odpuści ale myślę że się lekko rozluźni i że jeśli buki wystawią linię +5.5g to na pewno ją wezmę ponieważ Brazylijczyk na cegle też potrafi grywać, po kursach widać że dużego zapasu Brazylijczykowi nie dadzą ale myślę że osiem gemów jest w zasięgu Daniela.

Hernych - Cipolla 6/1 6/0
Erneech @ 1.83

Choć trzydziestka na karku to chłopak dobrze się trzyma jak i gra na &quot;piasku&quot; ogrywa się z dobrymi graczami, gdzie Cipolla chciał zwojować Newport czy Indy ale jednak mu coś nie wyszło i wrócił do Europy gdzie przedtem cisnął grę na czelkach bez jakiegoś skutku trzy gemy z Lorenzim czy dwa z Massu ostatni czasy chluby mu nie dają.

Bolelli - RH 7/6 3/6 6/0
Bollelli @ 1.30

Tutaj myślę że kursy będą naprawdę biedne po stronie Włocha no ale nic prawdopodobny 30 % zysk mnie zadowoli przy tym typie. Hiszpana oglądałem ostatni na dwóch czelach Poznań jak i Rijeka totalnie dziadzia już nie biega, fh bardzo słaby siłowo bo jednak zostaje dokładność, serwis też jak najbardziej do odbioru myślę że nawet zapoznanie się tutaj z nawierzchnią nie zrobi tutaj większej krzywdy Włochowi.

Melzer - Dabul 6/3 7/5
Melzer @ 1.30

Kursy tak samo jak u Bolelliego mogą być jeszcze niższe i na pewno takie będą Melzer powinien rozbić Dabula serwisem jak i na pewno znaleźć pomysł na przynajmniej dwa przełamania w spotkaniu, bo jednak filigranowy Argentyńczyk nie powinien zrobić tutaj większej krzywdy Melzerowi ponieważ ostatnio jak oglądałem spotkanie Dabula z Niemiecka rakietą #1100 to Dabul miał naprawdę wielkie trudności gdzie wygrał po wielkich bólach 7/6 6/3 gdzie następnie Vliegen rozbił go serwisem jak i znalazł więcej pomysłów jak przełamać podanie Argentyńczyka ponieważ oddał mu tylko cztery gemy w spotkaniu.

Ferrero - K. Rochus 6/2 6/3
Ferrero @ 1.25

Jeśli tego spotkania nie wygra Hiszpan to chyba odpocznę trochę od tenisa, bracia Rochusowie ten sezon mogą spisać tylko na straty na pewno Krzysio bo Oliwier to jeszcze coś tam wywalczył na trawie. H2H 3-0, nigdy nie oddany set Belgowi myślę że byłemu zwycięzcy RG nic się nie odwidzi i jednak ten mecz wygra.

Dodig - Cuevas 3/6 1/6
Dodig +4.5g @ 1.80

No i coś ku mojej uciesze wreszcie doceniony młody Bośniak grający dla Chorwacji który dostaję dziką kartę i gra na wejście z półfinalistą z Hamburga. Turniej u siebie jest gdzie pokazać bardzo dobry serwis jak i bardzo dobry fh jak na rozwiązania challengerowskie tutaj będzie musiał spiąć się trochę bardziej ale jeśli to będzie jego dzień Cuevas może tego po prostu nie wytrzymać.

Martin - Klizan
Klizan +4.5g @ 1.80

Tutaj nie wiem totalnie jakie mogą być kursy na Słowaka i w granicach 2+ jak i w granicach 3.5+. Liczę na to że zdobywca RG &#39;06 chłopców będzie stawiany jako totalny underdog w meczy z Alberto, a szansę jednak ma bo Alberto nie gra chociaż tej Hiszpańskiej rzeżby co rok temu teraz jednak tuła się po challnegerach no i wpadnie raz na jakiś czas na jakąś 250tkę. Liczę tutaj bardzo na Słowacki talent który mieliśmy miejsce oglądać ostatnio w Poznaniu.

Ljubo - Volandri 6/1 6/4
Ljegenda @ 1.45

A bym zapomniał o moim Chorwackim ulubieńcu co Ja mogę tutaj powiedzieć bardzo wierzę w Ljube na tym turnieju i myślę że jednak WC dla Włocha to istny bezsens wolałbym zobaczyć Lovra Zovkę jak bomburduję kogoś swoim serwisem niż Makaroniarza z którym ostatnio nic nie wiadomo. H2H 3-1 dla Ljuby gdzie ostatnio przegrał z Volandrim na RG &#39;07 więc na prawie ojczystej ziemi jest coś do załatwienia z Włochem.

F 0

filweb

Forum VIP
U mnie wrócił internet i możliwość oglądania spotkań oraz typowania ????
Na dziś/jutro :
Victor Hanescu - Ivo Minar 1 1,30 5/10
Rumun w świetnej formie. Co ważne, osiągać przyzwoite wyniki zaczął już prawie miesiące temu na Rolandzie, kontynuując je w Stuttgarcie i Hamburgu. Widziałem jego mecz z Davydenką, zaprezentował się bardzo dobrze, jako jedyny odbierając Koli na German Open seta. BH Victora niszczy. Victor Hanescu w Gstaad broni tytuł.
Jesse Levine - Bobby Reynolds 1 1,44 5/10
Młody Amerykanin ma przed sobą ciekawą przyszłość. Zdecydowanie preferuje szybkie nawierzchnie, trochę pograł już w Indianapolis i nie powinien mieć żadnych problemów z Bobbym Reynoldsem, który już niedługo może mieć problemy ze stratem w turniejach. Bobby wtopił osiem ostatnich pierwszych rund z rzędu, tak więc może mieć już małe problemy z kasą. Do tego jego gra zapewne z porażki na porażkę staje się coraz bardziej nerwowa. Polecam!

A 0

a-rod

Użytkownik
Spotkanie: Kiefer N. - Acasuso J.
Typ: (-1.5 Kiefer N.) ✅✅✅
Kurs: 2,55
Bukmacher: bah
Analiza: W pierwszej rundzie ATP Gstaad zmierzą się, Niemiec Nicholas Kiefer i Argentyńczyk Jose Acasuso. Ten drugi przeżywa ostatnio męki jeśli chodzi o jego tenisową karierę. Przegrywa w pierwszych rundach lub kreczuje. Z kolei Kiefer jest ewidentnie w formie rosnącej. Już w Stuttgarcie grał bardzo dobrze i schludnie technicznie jak nas do tego przyzwyczaił. W półfinale doznał zaskakującej porażki z Francuzem Chardy&#39;m. Może w tej fazie nie poradził sobie z presją, był tam powiem faworytem gospodarzy. Liczę, że przegrupował się w ciągu ostatniego tygodnia i przystąpi do zawodów w Gstaad o wielkiej świeżości i mobilizacji.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Guccione vs Kim 1.60
Kangur wygrał ostatnio niezły chal, zeby pozniej odpasc w 1r z jakims nieznanym zaowdnikiem no ale po win w turnieju tak bywa, teraz na pewno gra na maxa! Kim bez jakis rewelacji ale na pewno trzena na niego uważac na pewni szukuje sie wyrownany mecz jakis tiebreak, ale mam duzo sympati do Chrisa mam nadzieje ze po tym meczu tak zostanie ????
Kendrick R. - Spadea V. 1.40
jakos omijacie ten mecz, nie wiem czemu dla mnie pewna na dziś. Spadea chyba nie pamieta kiedy wygrał ostatni mecz ???? pelo ftop w 1r. Moim zdaniem nie ma czego szukac z swietnie serwującym Kendrickem, pamietam jego swietne wystepy w AO, jezeli podejdzie na powaznie do meczu nie bedzie co zbierac ????
Levine J. - Reynolds B. 1.40
Levibe to takie małe objawienie ostatnich tygodni naprawde dobre wystepy, kursu w niektórych bukach 1.30 zdecydowanie przesada ale 1.40 zaryzykuje, Bob to grozny zawodnik dobry serwis, ale cos sie posypało i przegrywa w 1r, kiedy On wygrał jakis maecz, tylko pytanie kiedy sie przepudzi, oby nie dzisiaj ????

pezio 33,7K

pezio

Użytkownik
Mathieu P.-H. - Daniel M. 2 @2,7 8/10 ✅

Mathieu tutaj przegrywa, nie ma innej opcji.. Ogólnie Francuz to strasznie chimeryczny zawodnik. Potrafi zagrać świetny mecz, a później przegrać z kretesem.. jednak zdecydowanie częściej zaskakuje in minus. W poprzednim tygodniu finał w Hamburgu, ale tak naprawdę nie zasłużony. 1r. męczarnie z Ribą :-| Później 7-5 7-5 Brands, mecz niezły - ok. Następnie szczęście z Troickim, który kreczował. No i półfinał z Cuevasem, 4-6 1-3 i nagle Pablo staje, masa błędów.. W 3secie Matje ma 5-1 i daje się dogonić na 5-5. Wygrywa jednak 7-5, Urugwajczyk nie wytrzymuje. Finał z Denko bez historii, słaba gra. Przed Hamburgiem słabiutka forma. Daniel gracz solidny na mączce, umie skończyć, nieźle serwuje. Niedawno wygrany Challenger w Bogocie. Jestem wręcz pewny, że P.H. nie da rady. Podskoczył w rankingu, wpadło trochę kaski, a Gstaad to ładne miasteczko..

Gicquel M. - Ball C. 2 @4,4 2/10

Myślę, że jest tutaj szansa na niespodziankę.. Ball młody Australijczyk. Szkoła twardego tenisa, z bardzo dobrym podaniem. Posiada świetne warunki (1.90m). W USA tacy gracze bywają groźni. W LA Carsten łatwo przeszedł kwale, nie tracąc seta. Ani razu nie dał się przełamać. A w 3r. rozgromił 6-3 6-0 rodaka Younga. Przejście kwalifikacji zawsze jest dodatkowym handicapem. Na przeciwko stanie dziś Marc Gicquel. Francuz w ostatnim turnieju w Indianapolis rozegrał dobre mecze, wyeliminował Gulbisa, Levina i ostatecznie nie dał rady Querrey. On jednak także jest nieregularny. Przeplata dobre turnieje z mniej udanymi.. Myślę, że jeśli Ball będzie trzymał podanie, to ma spore szanse na sukces. Po takim kursie warto spróbować.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Gicquel - Ball 2/6 6/7
Ball +4.5g @ 1.80
Spotkanie Gicquela z Ballem może być dzisiaj naprawdę dobrym kąskiem, Gicquel tydzień temu ograł mojego jednego z ulubieńców Gulbisa następnie kolejny surprise i wygrana z Levinem, gdzie przegrał dopiero z Querreyem to chyba jednak się tutaj nie powtórzy bo totalnie Francuza nie widzę żeby na hardzie drugi turniej z rzędu przeszedł gładko dobrych rywali. Ball to Australijczyk bardzo dobre warunki fizyczne w kwalach pokonał Yoo, Soede i na pewno nadzieje LA czyli Younga który w moich oczach był jednak faworytem lecz przegrał raczej sam ze sobą niż z Kangurem ale jednak liczby przy Australijczyku imponują średnio 10 asów na mecz, żadnej szansy dla przeciwników na bp czy pierwszy serwis ustawiony na jakieś 90 % to może być w ogóle według po mnie po zwycięstwie nad Youngiem underdog tego turnieju, ja bez pazerstwa stawiam na Kangura z handim gemowym.
Ouanna - Mayer 6/2 6/3
Ouanna +2.5g @ 1.80
Spotkanie kolejnego kwalifikanta Ouanny którego bardzo lubię gra bardzo agresywnie czasami aż zbytnio bardzo dobry zabójczy serwis jak i fh czy dobra intuicyjna myśl na korcie. Tydzień temu rozegrał pierwsze spotkanie po kontuzji w I. r. w Indy ale jednak trafił na Isnera który go ograł myślę że to były pierwsze koty za płoty bo tutaj Ouanna w kwalach pokonał rodaka De Chaunaca, Khourego czy Vemića i też nikomu nie oddał seta jak i szansy na bp myślę że USO Series to wreszcie dobra szansa na pokazanie swojego kunsztu bo same betonowe czy dywanowe czelki we Francji tego nie dają, gdzie Mayer dla mnie to jednak ceglak ma na koncie zwycięstwo u siebie w kraju w czelku na hardzie ale jednak to na tyle co do jego achievementów na tej nawierzchni wierzę tutaj w Francuza który powoli powinien odbudowywać się po kontuzji i gdyby nie ona grałbym na pewno na zwycięstwo Josselina.
Seppi - Chela 6/4 2/6 6/3
Seppi @ 1.71
Ostatnio po totalnym odpale Fogniniego powiedziałem sobie nie gram Makaronów na turniejach ATP+, lecz jednak Seppi mnie raczej nigdy nie zawiódł lub sobie tego nie przypominam. Seppi jak narazie na rozkładzie na cegle nie ma nikogo boskiego jedynie @ MC mecz z Fedexem był na poziomie przegrany 4/6 4/6 z tych jednak słabszych tydzień temu ograł go Gaba. Do pewnego stopnia Seppi jest regularny i po prostu to trzeba wyczuć myślę że jednak z Chelą który ostatnio nie gra nic nie powinien przegrać. Argentyńczyk na rozkładzie ma np. Cuevasa czy Bellucciego ale ogrywają go tacy dżentelmeni jak Krzysiek Rochus czy Oscar Hernandez który jak zawsze jednak jest do ogrania. Myślę że w tym spotkaniu jednak Seppi szopki nie odprawi i powinien rozłożyć przynajmniej dwa przełamania na mecz z Chelą.

A 0

a-rod

Użytkownik
Spotkanie: Nicolas Massu v Blaz Kavcic
Typ: Blaz Kavcic
Kurs: 1,55
Bukmacher: gamebookers
Analiza: Niezwykle doświadczony Chilijczyk Massu zmierzy się w pierwszej rundzie ATP Umag z młodym Słoweńcem Kavcicem. Ostatnio szczytem możliwości tego pierwszego było wygranie dwóch pojedynków pod rząd na poziomie Challengera. Do tego krecz niedawno w Poznaniu przy stanie 1-6, 0-2. Blaz Kavcic za to w Challengerach robi furorę. Wygrał całość w Alessandri (Włochy) w Costancie (Rumunia) a w Rijece (Chorwacja) przegrał dopiero w finale. Po wynikach 22-letniego Słoweńca sądzę, że zbudował solidną formę i ma szansę na co najmniej drugą rundę w Umag. Doświadczenie Massu to może być zbyt mało by poradzić sobie z rozpędzonym Blazem.

malin157 82,2K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Gicquel - Ball
Typ: Kto wygra pierwszego seta? Carsten Ball
Kurs: 3.48
Bwin
Spotkanie pierwszej rundy turnieju ATP rozgrywanego na twardych kortach w Los Angeles. 32-letni Francuz Marc Gicquel to 75 zawodnik rankingu ATP, 10 lat młodszy Australijczyk jest w tym rankingu 205. Francuz to prawo ręczny doświadczony zawodnik, który najwyżej był na 37 miejscu w rankingu ATP, jest typem gracza, który na każdej nawierzchni prezentuje się solidnie, nie ma u niego wielkich wahań formy. Leworęczny Australijczyk jest oczywiście ze względu na swój wiek o wiele mniej stabilnym zawodnikiem, do tego występuje na co dzień w turniejach niższej rangi. W swoim dzisiejszym typie sugeruję się przede wszystkim kwalifikacjami, które za sobą ma Australijczyk i widać, że serwis w tym turnieju nie zawodzi go. Pokonał najpierw Koreańczyka Yoo 6:2 6:4 (60% pierwszego podania, 10 asów, 4 podwójne błędy serwisowe, 88% piłek wygranych po pierwszym serwisie, przeciwnik jako jedyny z 3 jakich miał w kwalifikacjach miał szanse na przełamanie Balla, ale nie udało mu się to), potem ograł Japończyka Soedę 6:4 6:4 (55% pierwszego podania, 16 asów, 6 podwójnych błędów, 89% piłek wygranych po pierwszym serwisie), a w ostatniej rundzie Amerykanina Younga 6:3 6:0 (55% pierwszego serwisu, 6 asów, bez podwójnych błędów serwisowych, 91% piłek wygranych po pierwszym serwisie). Zdaję sobie sprawę z tego że Francuz jest lepszym tenisistą od każdego z wyżej wymienionych, ale Australijczyk naprawdę dobrze tu serwował, dlatego też myślę, że może udać mu się poprzez zaskoczenie rywala wygranie pierwszego seta. Co do wygrania całego meczu przez Balla to nie jestem przekonany, sądzę, że wygra on pierwszego seta lecz potem jeśli nie skończy tego wynikiem 2:0 może skończyć się 3-setową przegraną. Ciekawym typem w tym meczu wydaje się być także over gemowy.

pezio 33,7K

pezio

Użytkownik
Andreev I. - Hernych J. 2 @3,6

Tutaj możliwa niespodzianka jak najbardziej. Hernycha zawsze traktuje poważnie, bo stać go na dobrą grę. Bardzo dobre warunki fizyczne. W jego grze jedyny mankament to fakt, że aby osiągać dobre wyniki musi złapać wiatr w żagle. Gdy jest na fali to naprawdę może wygrywać. Jednak gdy formy nie ma potrafi przegrać z każdym.. Umie skończyć z FH, BH. Nieźle serwuje. W 1r. zmiażdżył Cipolle. Andreev taki nijaki. Przebijak, przeciętny bekhend. Janek na pewno jest w stanie ograć Ruska. Igor lubi lekceważyć rywali, lepiej gra z teoretycznie lepszymi od siebie. Po takim kursie nie omieszkam się zagrać na Czecha.

pezio 33,7K

pezio

Użytkownik
Damm M./Lindstedt R. - Coetzee J./Erlich J. 1 @1,55

Wg mnie najpewniejszy typ z wszystkich dzisiejszych. Bardziej przeciwko parze Coetzee/Erlich, jednak zarówno Damm jak i Lindstedt to debliści najwyższej klasy. Czech niezwykle doświadczony, wiele sukcesów na koncie. Szwed bardzo dobry gracz, jak na swoje warunki(1.90m) zwinny, jest tam gdzie ma być na korcie. Niedawno wygrany turniej w Bastad w parze z Soderlingiem. Coetzee w tym roku bez wyników, jedynie finał Sunrise w marcu, i półfinał w Queens. Reszta to słabe turnieje. Erlich z kolei po powrocie zupełnie nie może się odnaleźć.. W maju jedynie coś tam pogrywał, najpierw finał w Ramat a później wygrany tur w Izmir. Jednak to było wszystko. Na ostatnie 7 spotkań, wygrał zaledwie 2. A grywał z partnerami takimi jak: A. Ram, J. Murray, R. Bopanna i właśnie Jeff Coetzee z którym przegrał tydzień temu w Indianapolis 1-6 3-6 z parą Cerretani/Rettenmaier. Damm i Lindstedt grali razem w Wimbledonie, odpadli w 3r. w 4 setach z Blake/Fish. Myślę, że wynik może być tylko jeden - zwycięstwo Czecha i Szweda. Prezentują się oni obecnie zdecydowanie lepiej i nie sądzę, aby Erlich mógł nagle złapać wiatr w żagle.

pezio 33,7K

pezio

Użytkownik
Tommy Haas - Jesse Levine 2 @4,9

Ten mecz ciekawił mnie od początku. Levine ostatnio zwyżka formy, dobra gra, niezłe podanie. Widać, że lubi twarde nawierzchnie. Na zagranicznym forum(dosyć wiarygodnym) wyczytałem, że Tomek przyjechał tu z kontuzją uda, której ponoć nabawił się na treningu. Podobno jest także jego życiowa partnerka ;) Ale ja nic nie sugeruję.. Tak przeglądając poprzednie lata to przed US Open Niemiec słabo grywał. Po takim kursie i w takich okolicznościach gram tutaj Amerykanina.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Ljubo - Almagro 7/5 7/6
(4/10)
Ljegenda @ 2.63
Spotkanie dnia na korcie głównym w Umag, lokalny faworyt jak i mój faw do wygrania tego turnieju spotka się z Almagro. Ljubo jak narazie gra mało lecz jednak liczy się u niego jakość nie ilość w pierwszym turnieju na cegle zanotował 1/8 finału w Casablance taki sam wynik zanotował w Belgradzie ale najlepszy achievement w tym sezonie Ljuby to oczywiście fantastyczna postawa u siebie czyli na Mastersie w Monako gdzie doszedł do ćwierćfinału eliminując Vligena, DP, Bolelliego zatrzymując się dopiero na Nadalu. Nicolas pogrywa dużo na mączce to jego ulubiona nawierzchnia ale jednak forma nie jest stabilna, a co najbardziej psychika tego gracza, kiedy tylko oglądam go w jakimś spotkaniu, a było ich nie jedno czy dwa zapewniam tutaj pewną osobę i naprawdę w każdym spotkaniu coś mu nie pasuję, co do osiągnięć to III. r. RG, 1/8 finału Mastersa w Barcelonie i ćwierćfinał 500tki w Hamburgu. H2H 1-1 dżentelmeni spotykali się tylko na hardzie i wynik jak narazie remisowy. Sądzę że Ljubo jak w paru meczach w sezonie nie ma nic do stracenia jako underdog i powalczy by jak najdłużej występować u siebie w kraju jak i cieszyć rodaków.

Czy Ljubo ponownie pokażę charakter?

malin157 82,2K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Wawrinka - Bellucci
Typ: 2
Kurs: 5.30 (do konkursu: 5.00)
Bwin
Spotkanie 2 rundy turnieju ATP rozgrywanego na kortach ziemnych w Szwajcarskim Gstaad. 24-letni reprezentant gospodarzy Stanislas Wawrinka to obecnie 24 zawodnik rankingu ATP, o 2 lata młodszy Brazylijczyk Thomaz Bellucci jest w tym rankingu 119. Wawrinka to zawodnik niebezpieczny na każdej nawierzchni, Bellucci preferuje przede wszystkim korty ziemne. Szwajcar w zeszłym roku był jeszcze w najlepszej dziesiątce rankingu, w tym roku jeszcze w czerwcu na trawie także prezentował się świetnie, jednak ostatnio w Hamburgu po prawie miesięcznej przerwie przegrał już w pierwszym meczu z Garcią-Lopezem. Bellucci wygrał niedawno challengera na ziemi w Rimini, wcześniej miał słabszy okres, nie osiągał zbyt dobrych wyników, przez co spadł poza pierwszą setkę rankingu. Tutaj Wawrinka w pierwszym spotkaniu znów nie zagrał zbyt dobrze, wygrywając z kwalifikantem Del Bonisem 6:4 7:5, popełnił 7 podwójnych błędów serwisowych przy 4 asach, oba sety były bardzo wyrównane, to Argentyńczyk miał więcej okazji do przełamania rywala, jednak skuteczność miał nieco gorszą. Brazylijczyk przeszedł tu również kwalifikacje w których nie dał szans Cruciatowi 6:2 6:1 i Brownowi 6:4 3:1 krecz. Spore problemy miał w pierwszej rundzie turnieju głównego z szczęśliwym przegranym z kwalifikacji Lammerem, pomimo tego że grał jako LL był to bardzo niebezpieczny Szwajcar, z którym i Del Bonis miał spore problemy, wygrał pomimo mniejszej ilości wygranych piłek. Sądzę, że czeka nas dzisiaj bardzo wyrównane spotkanie, jeśli Brazylijczyk okaże się cierpliwy, może osiągnąć jeden z najlepszych wyników w tym roku.

pezio 33,7K

pezio

Użytkownik
N. Almagro - I. Ljubicic 1 @1,55

Od początku czuje, że wygra tu Almagro. Kurde, chłop ma potencjał :-| Ale ta jego zryta psycha.. Ale jeśli dobrze wejdzie w mecz to miażdży. Nie ma sensu wymieniać tu jego atutów, bo wszystko zależy od niego samego. Ljuba, fajny zawodnik, cenię go. Świetny serwis, FH. Ale jednak okres jego &#39;świetności&#39; minął. Grywa rzadziej, bez większych sukcesów - zwłaszcza na clayu. W Umag nigdy nie wiodło mu się specjalnie. Dodatkowo Chorwat narzeka na upały. Z pewnością każda dodatkowa minuta na korcie działa na korzyść Hiszpana. Czuję, że dziś Nico pokaże wreszcie kawał dobrego tenisa.

Kunitsyn I. - Mayer L. 2 @1,75

Kursy na Mayera wyraźnie lecą w dół - ale trudno się dziwić. Leonardo już od RG zasygnalizował dobrą formę, konkretnie w meczu z Haas&#39;em. Później bardzo dobre występy na trawie, na Wimbledonie powalczył z Gonzalezem. W LA w 1r. łatwo ograł Ouanna i dziś zmierzy się z Kunitsynem. Igor nieregularny, taki w gorącej wodzie kąpany. Często zrywa uderzenia, popełnia sporo błędów. Argentyńczyk z regularnym podaniem powinien dziś spokojnie odprawić Rosjanina do domu.

F 0

filweb

Forum VIP
Niestety, o porażce Almagro zadecydowały dziś dwa czynniki - świetny serwis Chorwata, który pozwolił mu obronić wszystkie 8 BP, oraz fatalne zachowanie wyjątkowo chamskiej publiczności w Umag. Ljubicic może mieć problemy z wygraniem turnieju, bardziej typowałbym Davydenke czy świetnie grającego Ferrero. Ale jeśli Chorwaci na trybunach dalej będą uniemożliwiali grę wszystkim przeciwnikom Ljuby, to wszystko jest możliwe.

Na jutro :

Chardy - Andreev 2 5/10 @ 2,28

Francuz gra nieźle, ale nie przekonuje mnie w 100%. W tym spotkaniu stawiam zdecydowanie na Igora, który w tym turnieju, jak tylko mu się chce, gra imponująco. Przykładem końcówka spotkania z Junqueirą - tak jak pisał Pezio, Igor czasem lekceważy rywali. Było 4-1 dla Diego i 2 piłki na 5-1, wtedy Andreev podniósł level i w ciągu kilkunastu minut w świetnym stylu wygrał 5 ( a właściwie 6) kolejnych gemów. Z Hernychem również grał dobrze, co ważne równo. Mecz 50/50, więc kurs na Rosjanina bardzo atrakcyjny.

pezio 33,7K

pezio

Użytkownik
Kiefer N. - Bellucci T. 1 @1,65

Noo, kursy mnie zdziwiły. Kiefer gra tu dobrze. Najpierw wygrana z Czuczo, później z groźnym Navarro. Grał nieźle, dobrze serwuje, co ma kończyć to kończy. Belluci był już na wylocie z Lammerem, ale jakoś się prześlizgnął. No i wczoraj wygrana ze Staszkiem. Ale wszyscy wiemy, że Staszek potrafi zagrać miazgę, ale potrafi też przegrać z każdym - jak wczoraj. Ta wygrana dla mnie nie jest żadnym wyznacznikiem formy Thomasa. Nicolas doświadczony, głodny gry. @1,65 promo.

Ljubicic I. - Melzer J. 2 @1,85

To co pisał Filweb - dzicz na trybunach :-| Ljube wczoraj ratował serwis, Almagro grał dobrze, no ale nie dał rady. Myślę jednak, że dzisiaj Melzer pokona Chorwata. Ivan nie lubi grać z leworęcznym Austriakiem. Bilans h2h 0-3 mówi sam za siebie. Jurgen wczoraj pokonał groźnego Cuevasa w 2setach. Parę razy pogoni Ivana dropshotami i będzie dobrze ;) Ljubicic nie gra nic specjalnego, jest tu spokojnie do pokonania.

Querrey S. - Sela D. 1 @1,50

Kurs ciekawy, spodziewałem się raczej w granicach @1,3. Sam w USA na hardzie gra zawsze swoje. Podanie + FH. Bekhend słabszy, ale przebijać potrafi. W 1r. 6-2 6-0 Istomin, wczoraj 3 sety ze Sweetingiem. Ale na plus na pewno 2set mimo porażki, Querrey przegrywał już 0-5, aby doprowadzić do TB. 3 set spokojnie 6-3. Sela wczoraj 2-1 z Kendrickiem. Dużo trafiał 1 podaniem, ale dziś już może nie być tak kolorowo. Amerykanin powinien trzymać podanie, bo Dudi nie ma zbyt rewelacyjnego returnu. Do tego myślę, że parę razy przełamie serwis Izraelczyka. Jest w naprawdę dobrej formie.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Ljubo - Melzer 6/4 6/7 3/6
(4/10)
Ljegenda @ 1.80
Ivan przy pomocy kibiców jak i dzięki swojej grze prezentuję się przyzwoicie na turnieju w Umag, wczoraj trochę szerzej go przedstawiłem więc dzisiaj trochę o Austriaku którego też lubię jednak on jest z serii &quot;chokerów w ATP Tour&quot; bo jednak podczas Szlemów czy Mastersów gra bardzo dobrze jak i na poziomie, na rozkładzie mają go w tym sezonie na mączce Vinciguerra, Youzhny, Odeśnik czy Cuevas, oprócz dwóch nazwisk gdzie wpadki dałoby się jakoś wytłumaczyć to jednak z Cuevasem czy z Vinciguerrą są to przypadki gdzie też publiczność była murem za tymi dżentelmenami i jednak Melzer nie zdołał wygrać z tą presją. Jeszcze nawiązując do Ljuby to jego jubileuszowa 10. wizyta w Umag gdzie najlepszy wynik miał w 99&#39; gdzie doszedł do półfinału ulegając wtedy Magnusowi Normanowi który później wygrał turniej, myślę że Ljubo na pewno dziś będzie miał ciężej niż z Almagro, ponieważ w H2H z Austriakiem ma ujemny bilans 0-3 ale jednak publika będzie z Chorwatem czego strasznie nie lubi Melzer jak i kolejnym argumentem będzie to że gra w Umag Chorwatowi sprawia przyjemność i daję radość swoim kibicom w tym właśnie mnie.
Isner - Ball 4/6 4/6
(2/10)
O21.5g @ 1.75
Pojedynek dwóch drwali czyli Amerykanina Isnera który w kolejnym turnieju USO Series w Waszyngtonie dostał WC więc może chłopak sobie lekki odpuścić i nie męczyć się z Australijczykiem Ballem gdzie po porażce Younga właśnie z Australijczykiem tak sądziłem że turniej może być lekko podstawiony pod niego lub właśnie rywale będą go lekko olewali i tak się stało ograł Amerykański talent czyli Younga, następnie Gicquela i ostatnio Tursunova który skreczował przy wyniku 4/6 1/0 dzisiaj myślę że będzie walka chłopcy jednak łamać co chwilę się nie będą ale sądzę że będzie duża ilość gemów w dwóch setach lub zrobią lekkie show i zagrają trzysetówkę, gdzie linia przy takich serwisantach jest nieco za nisko położona.

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Spotkanie: Igor Andreev - Thomaz Bellucci
Typ: Igor Andreev [-3,5 gema]
Kurs:1,85
Buk: bwin
Analiza: Półfinał turnieju rangi ATP w szwajcarskim Gstaad. 27-ma rakieta świata. Rosjanin Igor Andreev zagra przeciwko zajmującemu 119 miejsce w światowym rankingu Brazylijczykowi Thomazowi Bellucciemu.
Andreev bardzo przeciętnie w tym sezonie gra na mączce. To dopiero jego drugi półfinał, jednak nie przegrywał z byle kim (J.C. Ferrerro, Del Potro, Robredo). Sprawiał sobie co prawda niemiłe niespodzianki tj. porazki z Fishem, Vassallo Arguello czy Łukaszem Kubotem, ale tu, w Gstaad gra naprawdę bardzo dobrze. Nie stracił jeszcze seta, pokonując Junqueirę, Hernycha oraz przebojowego w ostatnich tygodniach Francuza Chardy&#39;ego. Gra bardzo dobrze na returnie (średnio ~45% wygranych piłek), co pozwala mu często przełamywać serwis rywali ( w tym turnieju już 10 razy).
Z kolei Thomaz Bellucci oprócz finału u siebie w Brazylii aż do tego turnieju nie pokazał nic szczególnego. Porażki z przeciętnymi zawodnikami, 2 tygodnie temu wygrany co prawda challenger w Rimin, ale nie ograł nikogo specjalnego. W Gstaad musiał przebijać się przez kwalifikacje, potem ograł w 3 setach Lammera, sprawił sensację ogrywając w 2 rundzie nadzieję gospodarzy Wawrinkę i gdy po pierwszym secie meczu z Kieferem (przegranym 3-6) wydawało się że to już koniec jego przygody w Gstaad, Niemiec niespodziewanie skreczował. Gdyby nie to można przypuszczać że to Kiefer grałby dziś z Andreevem. Brazylijczyk ma bardzo dobry pierwszy serwis, ale nawet mimo tego dał się przełamać Kieferowi. Do tego może dojść zmęczenie, bo to będzie szósty mecz Thomaza w przeciągu siedmiu dni.
Reasumując, uważam, że Andreev pokona Brazlijczyka (raczej w 2 setach). Wynik 6-3, 7-6 lub 6-4, 6-3 uważam za prawdopodobny, nawet 3 setowy pojedynek nie przekreśla szans na zwycięstwo Rosjanina z handicapem.

F 0

filweb

Forum VIP
Bez przesady z tym końcem imprezy. Bellucci w momencie, kiedy kreczował Kiefer prowadził 1-0 i bodaj 30-15 przy własnym serwisie. Biorąc pod uwagę bardzo dobry serwis Brazylijczyka można powiedzieć, że mieliśmy prawie remis. Z tym typem bym uważał, bo Thomaz to groźny przeciwnik, gdyby nic nie potrafił nie pokonałby Wawrinki w dwóch setach nie oddając żadnego serwisu. Myślę, że Rosjanin wygra, ale kurs nie jest dla mnie wart ryzyka.

Davydenko - Melzer 2 @3,88 3/10

Austriak pokonał w Umag już dwóch bardzo groźnych przeciwników. Najpierw będący w świetnej dyspozycji Pablo Cuevas, który notabene wygrał z nim kilka dni wcześniej w Hamburgu. Kolejna runda to odprawienie gospodarza i faworyta publiczności Ljubicica. Teraz kolej na Davydenkę. Nie mówię, że Jurgen ten mecz z pewnością wygra, ale warto zaryzykować. Wczoraj Nicolay zagrał żenująco słabego pierwszego seta z Bolellim, szczęśliwie wygrał w TB i w drugiej odsłonie szybko uporał się ze zrezygnowanym Włochem. Melzer to przeciwnik o klasę lepszy, warto wspomnieć, że wygrał już z Davym w tym sezonie w Rzymie, też na mączce, ale dużo szybszej.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom