>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - London, Halle, 09-15.06.2014

Status
Zamknięty.
astorre 64

astorre

Użytkownik
Dawno mnie nie było i z nudów zajrzałem na forum. Zmianiłem avatar, także opis wymagał korekty. Jako doświadczony gracz z perspektywy lat patrzę juz w zupełnie inny sposób na tego typu fora. Obawiam się, a może inaczej z doświadczenia wiem, że albo ma się pojęcie o jakiejs dziedzinie i wiąże się z tym jakieś nadzieje, albo można podejsć do tego jak do zabawy, wspólnego ogniska i tym są tego typu miejsca. Obecnie mam przerwę spowodowaną wyznaczaniem jasnych zasad postepowania zarowno w przewidywaniu sportu jak i w życiu. Nie zmienia to jednak faktu, że nadal żywo interesuje się tym wspaniałym sportem, który przy dużej ilości wolnego czasu, i konsekwencji może okazać się złota dziedziną na drodze do powiększania sakiewki.
Wawrinka - Dimitrov
Szwajcar jest graczem bardzo chimerycznym. Potrafi spreżyć się na graczy pierwszej trójki i zagrać piach z kimś szerzej nieznanym. Od dawna zadziwia mnie jego talent, ale co charakterystyczne Stanislas dobrze czuje się w grze pozycyjnej. Najbardziej odpowiadają mu nawierzchnię, które spowalniaja piłkę i nadają jej wysoki kozioł, powoduje to możliwość przejęcia przez niego inicjatywy i stawia go w roli faworyta. Dimitrov jest jeszcze młody, niemniej już widać duży talent i chęć odnoszenia sukcesów. U Wawrinki wystepuje ogromny problem motoryczny, przegrywa mecze w głowie, w dodatku nawierzchnia mu nie sprzyja, gra na 2-4 odbicia po niskim koźle wcale mu nie odpowiada. Po stronie Dimitrova większy zapał do gry, wdg mnie typ na spore szanse sukcesu, kursy zawyżone.

Otrzymane punkty reputacji: +5
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Halle:
???? Nishikori K. - Federer R.
Nishikori K. ::: 2,75 ::: Pinnacle ::: 1/10
Nishikori K. +2,5 gema ::: 1,95 ::: Pinnacle ::: 1/10
Nishikori K. +1,5 seta ::: 1,59 ::: Pinnacle ::: 1/10
H2H 2:1 na korzyść Japończyka więc po takim kursie warto spróbować zagrać na niego. Trochę szkoda, że w Madrycie w finale złapał kontuzje i później musiał szybko pożegnać się z French Open, bo jeżeli Kei dalej byłby w tak świetnej formie to na koniec sezonu niewykluczone, że znajdzie się w top 10. Na turnieju zaliczył jak na razie dwa pewne zwycięstwa.
Federer na trawie gra świetnie, ale on momentami na turnieju ma świetny mecz by w następnym zagrać bardzo kiepsko. W tym roku zagrał jedynie mecz z Sousą na trawiastej nawierzchni i warto dodać, że przegrał 1 seta. W kolejnej rundzie skreczował Lu co go może delikatnie wybić z rytmu meczowego przeciwko zmobilizowanemu Japończykowi.
Wynik: 3:6 (4)6:7 ⛔
ATP Londyn:
???? Wawrinka S. - Dimitrov G.
Wawrinka S. ::: 1,68 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 2:0, ale widać na turnieju, że &quot;Stan&quot; jednak traktuje ten turniej śmiertelnie poważnie. Pewne zwycięstwo nad Querreyem, nad Matosevicem. Kto wie, może Wawrinka szykuje jakieś solidne przetarcie przed Wimbledonem? Trudno powiedzieć.
Bułgar w 3 meczu miał wolne co go może wybić z rytmu turniejowego, ponieważ Dolgopolov oddał mecz walkoverem. We wcześniejszych meczach pozostawił wiele do życzenia, przynajmniej moim zdaniem. Grigor świetne akcje przeplata banalnymi błędami. Mecz prawdopodobnie będzie zacięty, ale jednoręczny backhand Wawrinki jest zdecydowanie lepszy niż Dimitrova.
Wynik: 2:6 4:6 ⛔

gruby85 183

gruby85

Użytkownik
Gregor Dimitrov 1.5 + Roger Federer 2-0 1.22 AKO 1.83 paddypower
Na dzisiaj taki dubelek. Zaczne od Szwajcara, ten mecz wedlug mnie to czysta formalnosc i bedzie szybkie 2-0. Falla znalazl sie w finale przez nieporadnosc Kolby, a nie jakas fenomenalna gre. Federer miewa chwile przestoju, ale jestem sklonny zaryzykowac stwierdzenie, ze w tym meczu nawet nie odda podania.
Drugie spotkanie bedzie bardzo interesujace, ale kurs 1.5 calkowicie mnie zadowala. Bulgar odprawil Stana w dwoch setach i widac, ze bardzo odpowiadaja mu te korty. Jego technika i dobry serwis powinny mu zagwarantowac zwyciestwo w Queens. Hiszpan najpierw odprawil Berdycha, co jest nie lada wyczynem, pozniej showmena Stepanka, ale kazdy mecz jest inny i nie ma co popadac w hurraoptymizm.
Pozdrawiam

Otrzymane punkty reputacji: +7
dx2 273,7K

dx2

Użytkownik
Dimitrov-F.Lopez +2,5 gema 2@ 1.85
Feliciano Lopez z roku na rok gra w Queens coraz lepiej i dzis przyjdzie mu zagrac o koncowe zwyciestwo. Hiszpan gra w podlondynskim kompleksie co roku (zabraklo go tylko dwa sezony temu) i ta progresje w wynikach widac. Byl juz polfinal w wykonaniu Lopeza tutaj kiedys, ale jezeli popatrzec na wyniki z poprzednich sezonow to kazda porazka z najwiekszymi tuzami tenisa jest wrecz minimalna. Rok temu dla przykladu w meczu z Cilicem o porazce zadecydowaly detale, a sam Cilic o malo co nie wygral pozniej finalu z Murrayem. Pomijam juz takie fakty jak pokonanie Nadala tutaj przez Lopeza po naprawde znakomitym meczu. O Dimitrovie nie mozna juz mowic jako talent, poniewaz on juz jest wielka gwiazda kortow, chyba najbardziej liczaca sie wraz z Nishikorim, ktora kasa wielka trojke-czworke topowych tenisistow. Oczywiscie Bulgar tez jakas tam przeszlosc ma w Queens, ale to jednak nie to co u Lopeza. Jestem przekonany, ze dzis Lopez rzuci na szale wszystko i bedzie chciec udokumentowac te swietne wystepy z poprzednich sezonow. Licze zatem na bardzo wyrownany mecz i uwazam, ze taki handicap gemowy moze przechylic ostateczny szale na korzysc Hiszpana.

G 14,3K

gelutbg

Użytkownik
Dimitrow - Lopez powyżej 23,5 gema 1.85
Dimitrow - Lopez Dimitrow win 1.5
Dimitrow - Lopez Dimitrow win 2:1 3.4
od początku turnieju jeden jak i drugi trzymają serwis, dlatego należy się spodziewać się zaciętego meczu z tie brekami, jednak ogladając mecze w Londynie, więcej szans daje Bułgarowi, widać że ta nawierzchnia mu odpowiada, na trybunach będzie dodatkowo żeńska motywacja w postaci Marii, uważam, że Lopez powinien odpaść już wczoraj ze Stepankiem, zabrakło trochę szczęścia Czechowi i co tu dużo mówić chyba kondycji, Stepanek spuchł po mega akcji, wg mnie jedna z piłek sezonu

kasztanowy 2,7K

kasztanowy

Użytkownik
Federer - Falla Powyżej 20,5 gemów @2.00 Bet365 ✅ 7:6, 7:6
Falla dość niespodziewanie znalazł się w finale, mimo że tak naprawdę z czołówki pokonał tylko Kolbę. Fedex dopiero wczoraj miał prawdziwy sprawdzian na tej nawierzchni, gdzie wygrał z Nishikorim w dwóch setach. Wydawałoby się, że dziś Rogerowi powinno pójść łatwo. Ja jednak bym nie stawiał Kolumbijczyka na straconej pozycji. Jeden TB w meczu jest całkiem realny, Falla serwuje dobrze, leworęczny serwis mocno slajsowany na trawie jest kopalnią punktów oraz drogą do szybkiego kończenia łatwych wymian. Doskonałym przykładem jest tu Lopez, choć wiadomo, że Falla takiego arsenału uderzeń nie ma, to kort sobie serwisem potrafi otworzyć. Roger gra dobrze, trzeba przyznać że tegoroczna dyspozycja jest o wiele lepsza niż rok temu przed Wimbledonem. Jednak to co razi w oczy to wyraźne spadki koncentracji przez które głupio oddaje punkty. A jedno przełamanie na korzyść Falli w tym spotkaniu może być kluczowe do pokrycia overa. A nawet jeśli Roger nie straci podania to przynajmniej jeden set na przewagi do pokrycia overa wystarczy. A kto wie, być może zobaczymy tutaj 3-setowy pojedynek. H2H dla Rogera jest miażdzące. 8-0 dla Szwajcara, z czego tylko w dwóch ostatnich pojedynkach Falla urywał sety, w tym pamiętny mecz na Wimbledonie, gdzie prawie wyrzucił Szwajcara. Myślę, że dziś nie położy się i da dobry mecz jak na finał przystało.

Otrzymane punkty reputacji: +3
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom