>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - London, Halle, 09-15.06.2014

Status
Zamknięty.
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Grasssssss.
Haase - Falla 1 @ 1.65 Pinnacle ⛔
Haase ograł nie w pełni sił Gasqueta, to tym bardziej poradzi sobie z będącym w kiepskiej formie Fallą. Holender dysponuje dobrym serwisem, który powinien go ratować w trudnych sytuacjach. Przeciwko Kolumbijczykowi gram odkąd pokonał Nieminena w Monachium. Obaj dawali takie popisy, że brak słów. Niemoc obu trwa i liczę, że dzisiaj zakończą swoje występy na trawie w tym tygodniu.
Stepanek - Tomic 2 @ 2.66 Pinnacle ⛔
Ok. Stepanek jest zawsze groźny na trawie, ale te kursy to zdrowa przesada. Tomic wraca do wysokiej formy i wygląda na zdeterminowanego by zrobić jakiś wynik. Australijczyk w przeszłości całkiem nieźle radził sobie na i po trawie ???? Jak dla mnie mecz fifty/fifty.
Istomin - Dolgopolov 1 @ 2.20 Bet365 ⛔
Tutaj buki już nieco rozsądniej, ale mecz też fifty/fifty. Istomin na trawie jest bardzo groźny, zaś Dolgopolov na tej nawierzchni jeszcze nic nie osiągnął, mimo iż ma bardzo kąśliwy serwis oraz świetnie się porusza po korcie. Istomin będzie zapewne kończyć wymiany w dwóch, trzech uderzeniach. Nie wykluczam tiebreaków, w których słabszy mentalnie Dolgopolov powinien ulec.
Monfils - Nishikori 1 @ 2.35 Pinnacle ⛔
Are you kidding me?! Monfils ma za sobą udany French Open zakończony łomotem w piątym secie z Murray&#39;em. Na pewno będzie chciał sobie to odbić. Padło na Japończyka, który oprócz ostatnich problemów ze zdrowiem jest zawodnikiem mocno chimerycznym. Serwisowo na trawie również nigdy nie błyszczał, często kończąc spotkanie z większą liczbą df-ów niż asów. Value.

Mathieu - Murray 1 (+5.0 gemów AH) @ 2.00 Pinnacle
✅
Mathieu na trawie zawsze nieźle sobie radził. Rundę wcześniej w dobrym stylu odprawił Słoweńca Bedene. Murray na pewno jest lepszym zawodnikiem, jednak zasadniczym pytaniem jest zawsze motywacja. Teraz dodatkowo dochodzi znak zapytania pod kątem kondycji i regeneracji po French Open. Anglik powinien wygrać, ale Francuz powinien postawić zdecydowany opór

Tursunov - Nieminen 2:0 @ 2.17 Pinnacle
⛔
Tursunov jest w świetnej formie. Na francuskiej cegle spisywał się bardzo dobrze, na trawie powinno być jeszcze lepiej. W pierwszej rundzie pewnie wygrał, dziś również widzę tylko dla sety. Forma Fina daleka od optimum skoro przegrywa w trzech setach na cegle z Janowiczem. Wygrana z chimerą Paire nic nie zmienia.

psotnick 996,7K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Marinko Matosevic (AUS) - Lukas Lacko (SVK)
Typ: Marinko Matosevic (AUS) @ 1.52 pinnacle ✅ 7-6 6-3
Chyba jeden z lepszych dzisiejszych typów. Matosevic więcej niż solidnie w ostatnich tygodniach, nawet na nielubianej prze niego mączce nie było katastrofy, a już po przejściu na zieloną trawkę jest bardzo dobrze. W ubiegłym tygodniu w Nottingham zatrzymał go dopiero w finale Bagieta, który również ostatnio odżył na trawie. Wczoraj bezproblemowo odprawił zwykle mocnego na trawie Cilicia (6-4 6-4) i wiele wskazuje, że dzisiaj powinno być jeszcze łatwiej. Lacko średnio na jeża, trochę porozbijał się po challengerach, ale po przejściu do ATP szału nie ma, we French Open planowy oklep od Ferdka, a wczoraj męczarnie z Ebdenem nie obiecują wielkiej formy. Kangur wyższa forma, dużo większe ogranie na trawie, momentum zdecydowanie przy nim i to powinno z nawiązką wystarczyć na Słowaka.
Stanislas Wawrinka (SUI) - Marcos Baghdatis (CYP)
Typ: Marcos Baghdatis (CYP) +3.5 @ 1.65 pinnacle ZWROT 3-2 Baghdatis krecz
Wawrinka mocno w kratkę ostatnio, świetny triumf w Monte Carlo, a potem przydarzyło się kilka niespodziewanych porażek (Thiem, Haas) i niespodziewany wylot w 1 rundzie French Open z GGL. W tegorocznym debiucie na trawie chyba nie mógł dostać bardziej niewygodnego przeciwnika, bo Baghdatis wyraźnie odżył gdy zobaczył zielone pod stopami. Dopiero wczoraj przegrał pierwszego seta, dość przypadkowego zresztą, ale wcześnie w cuglach wygrał turniej w Nottingham pokazując, że z formą nie jest najgorzej. Moim zdaniem powinien się mocno postawić faworytowi, jest bardziej ograny, jest w gazie i nawet niespodzianka nie jest wykluczona.

Otrzymane punkty reputacji: +18
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Dobre typy podał użytkownik Valverde, z większością się zgadzam, może poza DW 2:0 Tursunova.
???? Falla A. - Haase R.
Haas R. ::: 1,61 ::: Pinnacle ::: 3/10
Jak na Holendra przystało powinien lubić trawę, choć jego wyniki z ostatnich lat nie napawają optymizmem to jednak jego styl gry czyli dość dobry &quot;slajs&quot; jest wręcz stworzony na korty trawiaste. Tak jak się spodziewałem Richardowi Gasquetowi nie dał najmniejszych szans. Z Fallą również jest faworytem meczu bez wątpienia. Alejandro pokonał Łukasza Kubota, ale ten jak wszyscy wiemy ma okropnie nierówną formę. Zresztą same wyniki w 2014 roku 3:14 (na poziomie ATP) doskonale świadczą o jego słabej formie.
Wynik: 7:6(1) 6:4 ⛔
???? Hewitt L. - Lopez F.
Hewitt L. ::: 1,63 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 4:0 i chyba nikomu nie trzeba więcej przybliżać wyników Australijczyka na nawierzchni trawiastej. Czuje się tutaj znakomicie, Lopez również ze swoim &quot;slajsem&quot;, ale determinacja i wola walki Hewitta powinna wziąć tutaj górę. Feliciano moim zdaniem nie ma mocnej psychiki, w ostatnim meczu wypuścił prowadzenie w 2 secie z takim tenisistą jak Lajovic. Hewitt w takich sytuacjach jest bezwzględny.
Wynik: 3:6 4:6 ⛔
???? Matosevic M. - Lacko L.
Matosevic M. ::: 1,51 ::: Pinnacle ::: 3/10
Matosevic solidnie przepracowuje okres przygotowawczy na kortach trawiastych przed Wimbledonem. Dobry występ w challengerze gdzie poległ dopiero w finale z &quot;Bagietą&quot;. Również na Queen&#39;s Club w pierwszej rundzie pokonał ubiegłorocznego finalistę turnieju Cilica, ale warto dodać, że Chorwat popełnił w meczu dużo błędów, co i tak nie umniejsza sukcesu Matosevica.
Wynik: 7:6(3) 6:3 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +13
y3ti 137

y3ti

Użytkownik
Kilka typów, jestem jak na razie ostrożny ponieważ ostatnio ominął mnie sezon czy dwa i nie wiem co i jak na trawie ;)
???? Kohlschreiber vs Hugues Herbert - DW 2:0 @ 1.41 6-2 6-4
Ostatnio lubię stawiać na Kohlschreibera gdyż wydaje mi się, że dobrze... pojąłem jego formę. W związku z tym dość postawiłem na niego dość sporo i dość sporo wygrałem. I o ile nie jestem w 100% pewien jak sobie radzi na trawie to dobry sezon na mączce + turniej u siebie w domu zdecydowanie przemawia na jego korzyść. Z drugiej strony rakieta numer 135, która dokonała niemożliwego (ha, ha, ha) i wyeliminowała Janowicza. Ten grał jak by nie wiedział co w ogóle robi na korcie, może ciepło do niego trafiło. Momentami miał przebłyski aby deklasować Francuza i szybko odrabiać gemy a potem znów grać jak... fajtłapa. Zero wątpliwości. 2-0 to jak na mój gust wynik murowany a i kurs w okolicach moich ulubionych - nie narzekam ;).
???? Monfils vs Nishikori - 2 @ 1.76 6-1 4-6 6-3
Japończyk zrobił na mnie świetne wrażenie w Madrycie. Pokonał Raonica i Ferrera, których bardzo cenię jako typy na cegle więc w moich kategoriach jest to wyczyn. W finale zdecydowanie postawił się Nadalowi i chciało by się powiedzieć, że gdyby nie kontuzja to zmierzał po zwycięstwo. Prawdopodobnie następstwem tej kontuzji była porażka na kortach Rolanda Garrosa w pierwszej rundzie. Monfils z drugiej strony pokazał się naprawdę świetnie na French Open co samo w sobie wystarcza aby uznać go za dobry typ, szczególnie przy tych kursach. Ale... RG to turniej na którym Monfils zawsze pokazuje się z najlepszej strony. Nishikori natomiast to w chwili obecnej spora zagadka ale jego dobre wyniki sprzed kontuzji napawają optymizmem. Jeżeli wykorzystał te dwa tygodnie aby przygotować się do trawy i wyleczyć kontuzję jestem w stanie powiedzieć, że jest tutaj faworytem. Jednakże zaznaczam już teraz - absolutnie żaden wynik w tym meczu mnie nie zdziwi. 2 sety dla któregoś z Panów lub 3 i zwycięstwo kogokolwiek przyjmę bez zaskoczenia.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Matosevic popieram podobnie jak koledzy wyżej. Dzisiaj wydaje się naprawdę pewny typ. Spisuje się znakomicie na trawie, finał w Nottingham wczoraj jeden z wiekszych sukcesó w karierze i ogranie Cilicza w dwóch setach, po meczu w wywiadze sam przyznał ze czuje sie tutaj fantastycznie i trawia to jego ulubiona nawierzchnia i ze po tej wygranej jest mega pewny siebie. A Lacko, typowałem wczoraj przeciw niemu, ale po trzech setach dwóch TB wygrał, ale o meczy decydowały pojedyncze piłki. Dzisiaj przeciwnik o klase lepszy, który kuma gre na trawie jak mało kto i na spokojnie wypunktuje Lacko, można ryzykować na mniejsza kase 2:0....

Lopez 2.25✅ bet365

Hewitt 4 krotny mistrz tego turnieju ble ble ble, było mineło jak dla mnie to jużdogrywa do emerytury i tyle, na grass&#39;ie czuje sie niby jak ryba w wodzie ale w pierwszym meczu tego nie było widac. Grał z Hiszpanem który nie miał pojecia o poruszaniu sie na tym kocie wywracał się raz po raz a i tak mecz był naprawde wyrównany, Hiszpan miał swoje szanse zeby powalczyć solidnie ale naprawde wyglądał jak dziecko we mgle, Hewitt nic nie pokazał. A Lopez kuma grę na trawie, jest idealna pod jego styl gry. Mecz bedzie wyrównany, oby Lopez dobrze serwował bo przy gemach Hewitta walka bedzie cały czas i pokusi sie pewnie o kilka bp a co z tego wyniknie zobaczymy, po takim kursie atakuje Hiszpana zdecydowanie...

Otrzymane punkty reputacji: +8
abraxas 3,2K

abraxas

Forum VIP
Czas rozpocząć sezon na kortach trawiastych !

Adrian Mannarino
- Tomas Berdych @7,04⛔⛔ Pinnacle Dziś Czech kapitalnie w polu serwisowym oraz na returnie, Francuz bez szans :/
Czech obecnie zdecydowanie nie gra na miarę swoich możliwości. Porażki na clayu z Dimitrovem czy ostatnio dość gładko z Gulbisem na French Open. W pierwszym meczu na trawie ogromne problemy z &quot;kaczka&quot; Jamesem Duckworth, którego pokonał po ciężkim 3setowym pojedynku. Berdych stracił w tym meczu 2 swoje podania, co nie powinno się zdarzyć przy jego mocnym podaniu, a jednak. Może pora na odpoczynek i spokojny trening przed Wimbledonem ? Również poruszanie się po korcie pozostaje wiele do życzenia.
Dziś Berdych spotyka się z Mannarino, którego trawa to chyba ulubiona nawierzchnia, nic dziwnego,leworęczny styl, swietne serwisy po których taktyka to s&amp;v, trzymanie piłki w korcie,płaskie uderzenia. Na rozgrzewke dostał dwóch grajków, którcyh szyko rozjechał. Na grasie pokonał już w 2011 Simona, Gulbisa i chyba największe nazwisko, którego pokonanie na trawie to duży wyczyn, Del Potro. Świetny zeszłoroczny występ na Wimbledonie, gdzie w 4r uległ po 5 setowym meczu Kubotowi.
Reasumując, Berdych notuje obecnie regres formy i kurs na Francuza zdecydowanie zawyżony ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
WNIOSEK JEST JEDEN, JEŻELI GRAĆ NA NIESPODZIANKI TO NIE ASEKURACYJNIE, A RYZYKOWNIE PO JESZCZE WIĘKSZYCH KURSACH NA DW 2:0 CZY HANDICAP UJEMNY NA UNDERDOGA.

ATP Halle:

???? Nadal R. - Brown D.
Brown D. ::: 5,24 ::: Pinnacle ::: 1/10 ✅
Brown D. +1,5 seta ::: 2,50 ::: Pinnacle ::: 1/10 ✅
Brown D. +4 gemy ::: 1,95 ::: Pinnacle ::: 1/10 ✅
Nie ukrywam faktu, że zagram na tym turnieju małą progresję przeciwko Nadalowi. Moim zdaniem będzie się to opłacać, bo już w następnej rundzie czekał będzie kolejny reprezentant Niemiec &quot;Kolba&quot; który ma znacznie większe szanse na pokonanie Nadala.
Od dwóch sezonów &quot;Rafa&quot; ewidentnie odpuszcza turnieje na trawie, rozegra 2-4 spotkania w sezonie i to by było na tyle. Potrafi odpaść z Wimbledonu po kursach 10-30 z takimi zawodnikami jak Darcis czy Rosol.
Brown nie dość, że gra u siebie to rok temu zaliczył całkiem udany Wimbledon gdzie doszedł aż do 3 rundy łącznie z kwalifikacjami. W meczach z czołówką zawsze mobilizacja jest większa bo nie często zdarza się taka okazja zagrać ze światowym numerem jeden, a nawet jest szansa na zwycięstwo.
Wynik: 4:6 1:6 ✅
???? Johnson S. - Gabashvili T.
Gabashvili T. ::: 3,28 ::: Pinnacle ::: 1/10
Gabashvili T. +1,5 seta ::: 1,81 ::: Pinnacle ::: 1/10
Gabashvili T. +3,5 gema ::: 1,77 ::: Pinnacle ::: 1/10

Nie widzę najmniejszego sensu by aż tak faworyzować w tym meczu Amerykanina, ani jnie jest jakimś tenisowym asem, ani jego wyniki nie imponują. Kursy powinny być bardziej wyrównane bo Gabashvili już pokazał w tym sezonie, że potrafi czasem odpalić z formą. Turniej wkracza powoli w końcową fazę, więc na kortach powinno być jeszcze więcej walki.
Wynik: Mecz się nie odbył ▶
ATP Londyn:
???? Matosevic M. - Tsonga J-W.
Matosevic M. ::: 4,65 ::: Pinnacle ::: 1/10 ✅
Matosevic M. +1,5 seta ::: 2,26 ::: Pinnacle ::: 1/10 ✅
Matosevic M. +3,5 gema ::: 2,02 ::: Pinnacle ::: 1/10 ✅
O Matosevicu pisałem już ostatnio, jest w świetnej formie, dobrze serwuje. Tsonga natomiast to taki zabawny chłopak, który potrafi tracić sety, a ze zmobilizowanym Matosevicem wcale nie wykluczam niespodzianki. Kursy tutaj są naprawdę przesadzone, Francuz już o krok był od straty seta z Goffinem. Dla Tsongi to dopiero będzie drugi oficjalny mecz na trawie w tym roku, dla Matosevica już 8.
Wynik: 6:2 6:4 ✅
???? Dimitrov G. - Roger-Vasselin E.
Roger-Vasselin E. ::: 3,56 ::: Pinnacle ::: 1/10 ⛔
Roger-Vasselin E. +1,5 seta ::: 1,88 ::: Pinnacle ::: 1/10
⛔
Roger-Vasselin E. +3,5 gema ::: 1,90 ::: Pinnacle ::: 1/10 ✅

Na Bułgarze ciąży mała presja, ponieważ jego mecze ogląda z trybun sama Maria Sharapova. W pierwszym meczu zagrał dość dobre spotkanie przeciwko gospodarzowi James Wardowi (ranking około 150). Bułgar jest trochę dziwnym zawodnikiem, bo momentami potrafi grać kompletną padakę. 1 runda French Open, rok temu poleciał 1 rundzie US Open. Roger-Vasselin już w tym sezonie pokazał na co go stać, a jak na Francuza przystało, potrafi grać na nawierzchni trawiastej. Rozegrał już tutaj dwa zwycięstwie 3 setowe spotkania, z mączką musi być obyty bardzo dobrze. Warto spróbować zagrać coś w stronę Edouardo.
Wynik: 7:6(3) 6:4 ⛔
???? Nieminen J. - Dolgopolov A.
Nieminen J. +1,5 seta ::: 1,71 ::: Pinnacle ::: 3/10

Jak wszyscy dobrze wiemy, reprezentant Ukrainy potrafi się w meczu nieźle zagotować po czym przegrać w gładki sposób. Fin to doświadczony już starszej daty zawodnik, który świetnie porusza się po korcie. Zaliczył już dwa udane zwycięstwa, H2H 2:2. Obaj bez większych sukcesów na trawie na przestrzeni ostatnich lat.
Wynik: 4:6 2:6 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +41
kasztanowy 2,7K

kasztanowy

Użytkownik
Dzisiaj dzień underdogów, przynajmniej jak tak to widzę, warto grać takie single:
De Schepper - Lopez @3.00 Bet365 6:7, 7:6, 6:7 ⛔
Obydwaj grają tutaj bardzo dobrze, Feliciano wygrał wczoraj z Hewittem nie dopuszczając nawet do BP, ale nie oszukujmy się, Lleyton gra już praktycznie bez przygotowań, tam gdzie mu pasuje to jeździ. Natomiat w pierwszym meczu z Lajovicem stracił seta z tym że mogło to być po części spowodowane przełożeniem spotkania, bo w 1 dniu grał zdecydowanie lepiej. Mimo wszystko stracił seta z Lajovicem na grassie, warto to odnotować, bo Lajovic nigdy na trawie nie wygrał meczu, a sety urywał co najwyżej takim samym ziemniakom jak on. Jeśli chodzi o De Scheppera, na grassie czuje się zdecydowanie najlepiej. W zeszłym roku 4 R Wimbledonu, choć z tego co pamiętam wyczyścili mu drabinkę. Teraz też dobrze zaczął sezon trawiasty, ćwierćfinał challka w Notthingam, gdzie przegrał z Bagietą.
Przechodząc do konkretów, szans Francuza należy upatrywać w dobrym, mocnym serwisie, który jest dla niego kopalnią punktów. Przy dobrej dyspozycji serwisowej jest w stanie zaserwować sporo asów oraz wygrywających serwisów, a także ewentualnie kończyć na dwa przy wyrzuceniu Lopeza i krótkim returnie, bo FH też potrafi strzelić, z tym że niestety nie jest on na pewno tak regularny jak u Lopeza. Do tego dochodzi niezła gra przy siatce, dobre krycie i ładny, grany z wyczuciem wolej. Z tym, że będzie musiał uważać, bo Lopez potrafi zagrać bardzo sprytnie, gdy przeciwnik jest przy siatce. Nie oszukujmy się, Hiszpan ma większy wachlarz niż De Schepper. Obiektywnie trzeba to stwierdzić. Mimo wszystko po takim kursie Francuz jest warty gry, dla mniej zdecydowanych dobrą opcją jest hc setowy. Ja celuje w czysty win, oby z fartem.
Mannarino A.+4,5 - Berdych T. @2.00 Bet365 ✅ 6:7, 4:6
Berdych mnie kompletnie nie przekonuje, gra po prostu słabo w ostatnim czasie. Jest zupełnie rozregulowany, świetnie to było widać w meczu z Gulbisem, gdzie wyszedł na pożarcie. Trawa w zasadzie powinna Czechowi pomóc wrócić do gry z początku sezonu, jednak już w meczu z Duckworthem miał problemy. W tamtym spotkaniu także grałem przeciwko Tomkowi, niestety czysty win Australijczyka. Rozsądniej jednak jest zagrać hc gemowy, Czech przy returnie raczej nie będzie wyjątkowo aktywny, jeśli będzie dobrze siedział serwis Francuzowi to jakiś TB całkiem realny, a i więcej przełamań niż jedno w secie to raczej mało prawdopodobne. Tomek pewnie będzie się skupiał na swoim serwisie, a jeśli już przełamie Mannarino to więcej niż pewne, że będzie puszczał jego gemy serwisowe i o ile sam się Adrian nie połamie to na jednym przełamaniu się skończy. Wiadomo, jakim zawodnikiem jest Berdych, słaba psychika, minimalista. Ma papiery na coś więcej niż jeden finał wielkoszlemowy. Jednak ma coś jeszcze, słabą głowę, która jest przyczyną wielu jego porażek. Myślę, że leworęczny Francuz dzisiaj powalczy, a kto wie może nawet wyeliminuje Berdycha.

Anderson K. - Stakhovsky S. @2.75 Bet365 6:3, 3:6, 6:7 ⛔
Roger-Vasselin E. +1,5s - Dimitrov @1.88 Unibet 6:7, 4:6 ⛔
Szkoda, wszystkie typy na styku

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Czas powrócić do typowania,założyłem działalność gospodarczą i nie miałem w ogóle czasu na bukmacherstwo i analizy,teraz mogę do tego wrócić ????

Anderson Kevin-Stakhovsky Sergiy 2:0, Bet365 2.00

6:3, 3:6, 7:6 wygrał ale w trzech ⛔⛔⛔

VS.

Najpierw przyjrzę się teoretycznie gorszemu zawodnikowi w tym spotkaniu jakim jest Ukrainiec. Sergiy bardzo lubi szybkie nawierzchnie i wyniki z hal jak i z trawy to potwierdzają. W tamtym roku podczas Wimbledonu sprawił ogromną sensację eliminując z turnieju Rogera Federera,kurs na niego wynosił wtedy mniej więcej 24. No ale jak to jest w większości przypadków eliminuje mistrza,a później odpada z gorszym znacznie graczem jakim wtedy był Melzer. Stakhovsky ma 193 cm także wysoki punkt trafienia mu pomaga jeszcze bardziej,może nie ma atomowego uderzenia jak Isner, Raonic, Janowicz, Groth czy Anderson ale właśnie na szybkich nawierzchniach to mu wystarcza,jeśli wpadnie w trans to trudno go przełamać. Jak na razie Ukrainiec pokonał Brandsa 7:5, 6:2 który ciągle szuka formy oraz Pospisila 6:4, 6:4 który jeszcze mocniej szuka tej formy. Czyli pokonał dwóch zawodników których powinien pokonać. Anderson natomiast powoli łapie wiatr w żaglach ponieważ podczas French Open doszedł do 4 rundy ulegając tam Ferrerowi w czterech setach. Może Kevin nie jest jakimś niszczycielem na trawiastych kortach ale na pewno jeszcze lepszy serwis od swojego dzisiejszego przeciwnika oraz jego styl z głębi pola pasuje bardzo na tą nawierzchnię. W poprzednim roku &quot;uszatek&quot; tutaj nie startował, grał na Queen`s natomiast w 2012 roku i tam doszedł do ćwierćfinału pokonując po drodze właśnie Stakhovskyego 7:6, 2:6, 3:4 krecz. W 2014 roku Kevin pokonał tutaj Evansa 6:2, 6:3. Jeśli Anderson się nie rozkojarzy to powinien pokonać Sergieya w dwóch setach.

malin157 78,5K

malin157

Znawca - Sporty zimowe
Wawrinka - Querrey(+1,5 seta) 2 1.69 Pinnacle
Wawrinka - Querrey 2 2.78 betfair

Stan Wawrinka pomimo trzeciego miejsca w rankingu ATP nie jest wcale dla mnie faworytem dzisiejszego pojedynku trzeciej rundy turnieju na nawierzchni trawiastej w Quenns. Powodów jest kilka, zacznijmy od tego, że nie jest w specjalnie wysokiej formy ostatnio co potwierdziło odpadnięcie w pierwszej rundzie na French Open. Do tego dodać należy, że Szwajcar zdecydowanie nie należy do specjalistów gry na trawie, na Wimbledonie max. co osiągnął to dwa razy czwarta runda, a w trzech ostatnich latach wygrał tylko jedno spotkanie na tym turnieju, dwa ostatnie lata kończąc na pierwszej rundzie. Na trawie ma ujemny bilans spotkań co już w ogóle potwierdza to, że to zdecydowanie nie jego nawierzchnia. W Quenns grał raz i doszedł do drugiej rundy. Natomiast Querrey na trawie czuje się bardzo dobrze. Grę ustawia sobie we własnych gemach serwisowych podaniem, także dzięki temu wygrywa wiele tie-breaków. Na Wimbledonie max. doszedł jak Wawrinka to czwartej rundy, a w Quenns nawet już wygrał cały turniej i raz był w półfinale, także dobrze czuje się na tym turnieju. W tym roku Chardy był pierwszym rywalem, wygrał po trzech tie-breakach, a w kolejnym bez problemu Kudle. Wawrinka w pierwszej rundzie miał wolny los a w drugiej wygrał po kreczu Baghdatisa, ale w trzech swoich gemach serwisowych nieco szwankował procent pierwszego podania. Natomiast Quereey serwuje znakomicie, w dwóch meczach rywalom dał tylko jedną szanse na przełamanie. Dla mnie faowrytem w tym meczu jest Amerykanin. handi gemowe +2,5 też wygląda dobrze.

dx2 273,7K

dx2

Użytkownik
D.Brown-Kohlschreiber 2 @1.53
Troche mnie b..in zaskoczyl tym kursem in plus. Kohlschreiber na dobra sprawe w Halle moze wygrac z kazdym. Nimiec triumfowal w Halle w 2011 roku, byl finalista i generalnie nie schodzi ponizej bardzo dobrego poziomu. Jezlei przychodzi porazka to naprwde sa to zawodnicy, ktorzy odgrywaja w decydujacych fazach turnieju znaczace role. Dustin Brown oczywiscie nadaje sie do takiej gry na trawie, dobrze wypadl rok temu podczas Wimbledonu. Dzis Brown ogral Nadala, czyli dwukrotnego triumfatora Wimbledonu, no ale poprawke chyba bierze kazdy na ten mecz. Nadal po porsyu odbebnil swoje po triumfie na French Open. Zreszta Kohlschreiber tez juz ogrywal tutaj Nadala we wczesniejszej edycji. Nadal nie wiadomo jak bardzo koncentruje sie na rozgrywki trawiaste, biorac pod uwage fakt ze zegnal sie osttanio dwukrotnie w 1 rundach Wimbledonu. Kohlschreiber jest klasa, turniej mu bardzo lezy i szczerze powiedziawszy ma ogromne szanse zagrac w finale moim zdaniem, biorac pod uwage drabinke turniejowa. Duston Brown z &quot;dzika karta&quot; zrobil swoje. Mysle, ze czarnoskory Niemiec powalczy w 1 secie, ale pozniej jego radosny tenis nie da zadowalajacego efektu na koniec meczu.

type-man 458

type-man

Użytkownik
Gojowczyk - Falla Typ: Gojowczyk @2,00 bet365
Niemiec gra na swoim podwórku. Oglądając jego spotkania widać, jak bardzo mu zależy na tym turnieju. I pomimo tego, że nie jest to jego ulubiona nawierzchnia radzi sobie całkiem dobrze. O ile wyeliminowanie Przysiężnego jakimś wielkim zaskoczeniem dla mnie nie było, o tyle wyrzucenie z turnieju kanadyjczyka było lekkim zaskoczeniem.
Falla w mojej ocenie nie powala. Wprawdzie wygrał z naszym Łukaszem ale styl w jakim to zrobił nie wzbudza optymizmu. Spodziewam się zaciętego spotkania jednak idę w stronę Niemca. Własna publiczność jak i chęć wykrzesania z siebie wszystkiego w tym turnieju w mojej ocenie będą decydujące.
Anderson - Stepanek Typ: Anderson @2,00 bet365
Kurs podyktowany chyba wczorajszym zwycięstwem Stepanka nad wielkim Murray&#39;em. Mimo wszystko skłamałbym gdybym powiedział, że Stepanek nie zagrał dobrego spotkania. Ale zaznaczyć również trzeba, że Murra&#39;y nie pokazał niczego nadzwyczajnego - zagrał poprostu słabo. Pozostałych przeciwników poza ostatnimi nie biorę pod uwagę zarówno u jednego jak i u drugiego bo nie byli to jacyś wirtuozi gry na trawie.
Stachowsky urwał seta Andersonowi ale ilość niewykorzystanych break pointów przez Andersona woła o pomste do nieba. SKuteczność była poprostu powalająca. Nie pamiętam szczegółowo jak przedstawiała się statystyka ale w pewnym momencie na 12 break pointów miał wykorzystane 2. W tym samym momencie Stachowsky miał 2/2. Myślę, że dzisiaj ta skuteczność przez Andersona zostanie poprawiona. Przez znaczną wiekszość spotkania pierwszy serwis funkcjonował bez zarzutu.
Drugi set stracił na własne życzenie. Przy serwisie Stachowskiego w 7 gemie 2 seta, nie wykorzystał 5 break pointów, po czym dał się przełamać do 0.
W trzecim secie każdy z zawodników trzymał swoje podanie i mecz rozstrzygnął się w tie-breaku...
Nishikori - Johnson Typ: Nishikori -1,5 seta @1,74 Sportingbet

Po spotkaniu które widziałem w całości nie mam wątpliwości że Japończyk powalczy o ogólne zwycięstwo w turnieju. Monfils zagrał świetne spotkanie ale Nishikori zagrał genialnie. Jahnson moim zdaniem nie będzie w stanie urwać nawet seta Japończykowi.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Halle:
???? Brown D. - Kohlschreiber P.
???? Johnson S. - Nishikori K.
Kohlschreiber P. &amp; Nishikori K. ::: 1,47 ::: Bet365 ::: 3/10

&quot;Kolba&quot; jest znacznie lepszym tenisistą niż czarny Niemiec Dustin Brown. H2H 0:1 na korzyść Filipa z 2012 roku, właśnie z tego turnieju. Kohlschreibera jak na razie nie miał kto tutaj sprawdzić, ale pewne zwycięstwo nad Seppim i Herbertem stawiają go w roli słusznego faworyta. Wachlarz umiejętności ma o wiele większy niż Dustin Brown który pokonał Nadala. Tego można było się spodziewać, że &quot;Rafa&quot; przyjedzie tutaj tylko odbębnić zaproszenie na turniej.
Japończyk w dobrym stylu pokonał Monfilsa w pierwszym meczu, a to tylko świadczy, że jest w dobrej formie. Powinien spokojnie sobie poradzić z Amerykaninem. Steve znalazł się tutaj gdzie jest ponieważ w 2 meczu turnieju Gabashvili oddał mecz walkowerem, a w 1 rundzie miał kelnera z Francji.
Wynik I: 4:6 7:5 (16)6:7 ✅ @Edit: Brown 5 match-poitnów... izzi ???? ! Kolba 8 MP.
Wynik II: 1:6 (4)6:7 ✅
ATP Londyn:

???? Lopez F. - Berdych T.
Lopez F. ::: 2,74 ::: Pinnacle ::: 2/10

Lopez F. -1,5 seta ::: 4,22 ::: Pinnacle ::: 1/10
Nie będę owijał w bawełnę, rozum mówi graj na Berdycha, H2H mówi graj na Lopeza. Wygląda to mniej więcej tak, w 2004 wygrał Lopez, w 2006 Berdych, w 2007 Lopez, później w tym roku jeszcze Berdych, w 2008 Lopez, w 2010 Berdych, w 2011 Lopez, w 2013 Berdych, w 2014 ... Sami sobie odpowiedzcie na te pytanie.
Lopez zaliczył tutaj 3 udane zwycięstwa, fajnie wygląda, potrafi grać na trawie, prezentuje się dość solidnie. Berdych oczywiście również gra tutaj swój tenis, z Mannarino miał praktycznie cały czas BP przy serwisie rywala, ale w pierwszej rundzie pozostawił marne wrażenie. Wiem jedno, po takim kursie warto zaryzykować.
Może mają ze sobą jakiś podpisany pakiet z diabłem? Świat tenisa już nie takie cyrki widział.
Wynik: 6:4 7:6(7) ✅ @Edit: Berdych 4 set pointy ???? .
???? Wawrinka S. - Matosevic M.
Matosevic M. ::: 3,45 ::: Pinnacle ::: 1/10

Matosevic M. +1,5 seta ::: 1,88 ::: Pinnacle ::: 1/10
Matosevic M. -1,5 seta ::: 6,16 ::: Pinnacle ::: 1/10
Matosevic M. +3,5 gema ::: 1,93 ::: Pinnacle ::: 1/10
O Matosevicu pisałem już nie raz. Jest w świetnej formie, dobrze przepracowuje okres przygotowawczy na trawie, w wywiadach mówi, że świetnie mu się gra. Wczoraj nosem wciągną Tsongę.
Wawrinka? Ile razy ten facet w turnieju przejdzie 1-2 rundy, a później leci z turnieju po kursach 3,00-6,00. Indian Wells? Dwa pewne zwycięstwa i później porażka z Andersonem. Miami? Dwa pewne zwycięstwa i porażka z Dolgopolovem. Na Davis Cupie porażka u siebie z Golubevem po kursie ponad 10. Po wygranej w Monte-Carlo w Madrycie tylko 1 runda i porażka z Thiemem po kursie 6,00. Rzym? W pierwszej rundzie oddał 3 gemy, a w następnej odpadł z Tommym Haasem. O French Open nawet nie wspomnę bo tam skończył na 1 rundzie z GGL.
Wawrinka to po prostu ostry wtapiacz. Jak chce to potrafi wygrać turniej, dojść ewentualnie do finału, jak mu się nie chce to każdy go może pokonać, a Matosevic jest tutaj nieziemsko zmobilizowany.
Wynik: 7:5 6:3 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +2
stefanmks 243

stefanmks

Użytkownik
Matosevic wczoraj bral 2 medicale, podkrecil sobie kostke i potem jeszcze cos z biodrem mial a mimo to Tsonga pokonal ale nie wiadomo co bedzie dzis gral wiec lepiej odpuscic ten mecz

arquisek 7,4K

arquisek

Użytkownik
Lu - Federer over 20,5g @ 1,83 Bet365
Jak dla mnie ten kurs to niespodzianka, wiadomo, że Fed faworytem, ale wczorajszy mecz był dość dziwny i pokazał, że Fed nie gra na 100%. Lu w dobrym stylu pokonał wczoraj Karlovicia, grał dobrze, pewnie trzymał serwis i potrafi dobrze mijać. Ogólnie groźny tenisista, jak dla mnie ugra nawet seta, lecz gram nieco bezpieczniej. Fed mniejsza siła rażenia od Ivo z serwisu, za to lepszy znacznie w wymianach, więc na pewno będzie mega ciekawy mecz. Grali ze sobą dwukrotnie i Tajwańczyk nie poddawał się bez walki, moim zdaniem warto!

kokocz 292

kokocz

Użytkownik
AKA SHAKAL - nie zgodzę się z Tobą. Anderson, Dołgopołow, Thiem, Haas to nie są kelnerzy.
Co więcej napisałes: &quot; O French Open nawet nie wspomnę bo tam skończył na 1 rundzie z GGL.&quot; To wnioskuje, że tego meczu nie oglądałes, ja go widziałem i tutaj GGL zagrał na mega wysokim poziomie, wszystko mu wychodziło i nie jest to żadną hańbą dla Stana, że ten meczy przegrał.
Dzisiaj stawiam na Wawrinkę.

I 36,2K

iti

Użytkownik
AKA SHAKAL - nie zgodzę się z Tobą. Anderson, Dołgopołow, Thiem, Haas to nie są kelnerzy.
Co więcej napisałes: &quot; O French Open nawet nie wspomnę bo tam skończył na 1 rundzie z GGL.&quot; To wnioskuje, że tego meczu nie oglądałes, ja go widziałem i tutaj GGL zagrał na mega wysokim poziomie, wszystko mu wychodziło i nie jest to żadną hańbą dla Stana, że ten meczy przegrał.
Dzisiaj stawiam na Wawrinkę.
Z calym szacunkiem, ale to ty chyba meczu Stana z GGL nie widziales. Stan w 36 gemach zrobil 62 niewymuszone bledy.
Typu nie neguje, ale granie Wawrinki po tak zenujacym kursie na trawie (za ktora delikatnie mowiac nie przepada) jest po prostu glupie.

Otrzymane punkty reputacji: +18
D 3,2K

dawczan

Użytkownik
Ogladal ktos Nishikoriego z Monfilsem ? Jak zdrowie Keia? Zastanawiam sie dzis nad dw 2-0 w strone Japonca tylko nie wiem jak te jego kontuzje.

shaayq 167

shaayq

Użytkownik
Lopez - Berdych @1,4 bet365
Lopez już wiekowy chłopak, w tym turnieju mnie nie przekonuje. Hewitt przegrał sam ze sobą, Lajovic urwał mu seta, De Schepper a Berdych to przynajmniej dwa poziomy tenisowe różnicy. A Tomas grał wczoraj b. dobrze, niezły return, ogrom BP... Walczył o każdą piłkę i widać, że mu zależy. Ostatni mecz 7-6, 6-2 w październiku 2013 w Szanghaju, poprzednich nie warto przypominać bo z 2011r i wcześniejszych. Kurs spoko.
Federer - Lu poniżej 20,5 gema @1,83
tutaj długo się zastanawiałem. Jednak 6-4, 6-4 wystarcza, a moim zdaniem będzie to mecz do jednej bramki. Nie ma co porównywać Fedexa do Karlovic&#39;a, a trawa to ulubiona nawierzchnia Rogera, return o niebo lepszy, a równie ciężki do przełamania... Myślę, że gładko w dwóch setach.
Myślę, że również Nishikori i Wawrinka ogarną rywali... Kolejno 1,18 i 1,28... tutaj bez analizy... Pozdrawiam.

dx2 273,7K

dx2

Użytkownik
Kohlschreiber-Falla 1 @1.25
Niemiec jak wyzej. Dzis po dramtycznym tie-breaku Kohlschreiber zameldowal sie w polfinale. Wciaz jednak Kohli ma tutaj bardzo dobre wynikiw Halle. Jutro rywal zupelnie inny styl tenisa zaprezentuje. Alejandro Falla na trawie to najlpiej zaslynal 5-setowym meczemz Rogerem Federerem podczas Wimbledonu. Miejsce i historia turniejowa oczywiscie po stroinie Kohliego, wiec tyopuej go jako finaliste. Do kombinacji.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom