Joao Sousa v Benjamin Becker dla Mecz.
WYNIK 67 26

dobrze zaczął ale źle skończył ????
KURS: 2.00
Bet365
Wg mnie mocno przesadzony kurs na Souse i w zasadzie nie mam pojęcia dlaczego Becker jest tutaj faworytem :O
Sousa rok temu wygrał ten turniej pokonując po drodze Ferrera(!), Melzera czy w końcu Benka w finale, więc przegrana tutaj w R1 z Beckerem byłaby dla niego mocno "kosztowna". Joao już bardzo dobrze wyglądał w Metz, gdzie przecież przegrał dopiero w finale z rewelacją tamtego turnieju Goffinem. Przypomnę, że Sousa w tamtym turnieju pokonał m.in. Monfilsa(!), Mathieu czy Dodiga nie będąc w żadnym z tych spotkań faworytem. Forma zatem jest całkiem niezła. Kolejnym aspektem, który przemawia na korzyść Portugalczyka jest nawierzchnia na której będą grali to spotkanie (I-HARD) na której to na poziomie
ATP analizując spotkania z tego i zeszłego roku Joao czuje się najlepiej. Czemu więc w takiej sytuacji Becker jest faworytem wg booków w tym spotkaniu??? SZCZERZE - NIE MAM POJĘCIA!! Może ze względu na ich spotkanie z tego roku, w którym to Niemiec wygrał, no ale mecz grali na trawie, gdzie Becker czuje się bardzo dobrze... W Kuala-Lumpur jednak zagrają na I-HARD, więc ten mecz na trawie wg mnie nie ma żadnego znaczenia.
Podsumowując, wszytko przemawia za Portugalczykiem i taki kurs wg mnie to spore VALUE i do rana kursy moim zdaniem znacznie spadną ????
Simone Bolelli v
Andreas Seppi dla Mecz.
WYNIK 46 36

easy!
KURS: 2.37
Bet365
W tym spotkaniu też moim zdaniem mocno zawyżony jest kurs na Seppiego, zatem postaram się z tego korzystać ???? Mecz z gatunku 50/50 zatem taki kurs to delikatne VALUE.
Owszem Simone notuje całkiem fajny sezon (pomimo pojedynczych wpadek jak z Giannessim przykładowo), w którym to wygrywał Chellengery na CLAY, powalczył na Wimbledonie, na US OPEN piękne spotkanie z Robredo... Zatem całkiem całkiem. Nie mniej jednak Simone zdecydowanie preferuje granie na CLAY i trochę się dziwię po co on tutaj przyjechał? Przedłuża sobie tour na kortach twardych? Proszę bardzo, przyszłości jednak wielkiej mu tutaj nie wróżę aczkolwiek (jak każdy czasem) mogę się mylić ????
Seppi to solidna firma i również na HARD potrafi zagrać super spotkanie (przykład z Hewittem na AO) a z drugiej strony gracz stosunkowo nierówny (tego się trochę obawiam). Owszem w Metz kreczował w meczu z dziwakiem Sijslingiem z powodu "bólu dolnej część pleców", jednak jakby to byłaby poważna kontuzja to na pewno nie ryzykowałby startem w kolejnej imprezie w kolejnym tygodniu. Tutaj w R1 w meczu z groźnym Gonzalezem Włoch wyglądał całkiem nieźle (patrząc na staty - meczu nie widziałem) a 1st Serve Points Won na poziomie 86% (24 of 28) napawa optymizmem. Simone w R1 trafił na drewniaka Ebdena, który nie potrafił przebić przez siatkę (Return Points Won 18% (8 of 44) - dramat!), więc wiele się męczyć nie musiał. Jutro będzie miał z Seppim znacznie trudniejsze zadanie i myślę że mecz będzie mocno na styku. Po takim kursie warto spróbować w stronę Seppiego, który może będzie chciał się zrewanżować Simone za stare porażki na kortach CLAY.
DOUBLE
KURS: 4.74
STAWKA: 100 PLN
EWENTUALNY ZWROT: 474 PLN