>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

ATP Tour - Kuala Lumpur, Shenzhen 22-28.09.2014

Status
Zamknięty.
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Miejsce: Kuala Lumpur, Malaysia
Data rozgrywania: 22-28.09.2014
Nawierzchnia: Indoor Hard
Kategoria: ATP World Tour 250
Pula nagród: $ 590,230
Oficjalna strona turnieju: http://www.malaysianopentennis.com/2014/
Drabinka: http://www.malaysianopentennis.com/2014/draws.php
Plan gier: http://www.malaysianopentennis.com/2014/order_play.php
Zestawienie kursów:
http://www.oddsportal.com/tennis/malaysia/atp-kuala-lumpur/
Miejsce: Shenzhen, China
Data rozgrywania: 22-28.09.2014
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: ATP World Tour 250
Pula nagród: $ 910,520
Oficjalna strona turnieju: http://www.shenzhenopen.com/?page_id=78&amp;lang=en
Drabinka: http://www.shenzhenopen.com/?page_id=175&amp;lang=en
Plan gier: http://www.shenzhenopen.com/?page_id=176&amp;lang=en
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/china/atp-shenzhen/

Zapraszam wszystkich do dyskusji​

pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
Jaziri - Przysiężny ✅
2 @1,85

Betclic
Michał złapał ostatnio dość dobrą formę jak na niego dobry turniej we francji na hali w Metz gdzie odpadł dopiero z Gaelem. Jaziriego oglądałem w sobotę w półfinale i według mnie grał słabo ale jego przeciwnik grał jeszcze słabiej. Jak dla mnie faworytem jest Polak i to jego widze jako zwycięzcę tego spotaknia. Jaziri dzis gra jeszcze finał z Coricem, więc brak świeżości też będzie miało na pewno jakieś znaczenie.
Powodzenia.

Otrzymane punkty reputacji: +2
yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik
Kuala Lumpur, 1. round, indoors
CUEVAS PABLO - Melzer Jurgen 6-4,7-6
2,08 PinnacleSports✅✅✅
godz- 6:00 , 22.09.2014

Zaczne tutaj od Jurgena który ten sezon ma poprostu fatalny ... 13/15 mówi samo za siebie . Ostatnio rozegrał dwa mecze w Davis CUp przeciwko Libietis&#39;owi (677 ATP) oraz Podzusowi(791 ATP) wygrywając po 3-0 .
US open odpadniecie z Granollersem Puyolem w 1R nie zdobywając nawet seta , w Winston Halem porazka w dwóch setach z Goffinem , Cinncinnati , Toronto , Kitzbuhel i Wimbledon to przegrywanie w pierwszych meczach .
Cuevas ostatni pojedynek to równiez zwyciestwo 3-0 w Davis Cup , w US Open porażka z Andersonem 3-2 , gdzie przegrał w piątym secie dopiero w tie-break .
W Libercu odpadniecie z Yang w R16 i wygrany turniej w Umag .
Dla mnie bardziej stabilniejszy z wiekszymi szansami na zwycięstwo jest tutaj urugwajczyk Cuevas , a kurs jest dobry .

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Moriya Hiroki-Dodig Ivan 1, Unibet 4.20

7:6, 6:1 szkoda I seta.... ⛔⛔⛔

VS.

Grzech nie spróbować nawet za drobne pieniądze jak ktoś nie ma więcej funduszy. Pierwszy raz w życiu stawiam na Hirokiego lecz nie oznacza to, że nigdy nie widziałem go na korcie. Ale najpierw trochę &quot;suchych&quot; statystyk. Japończyk aktualnie sklasyfikowany jest na 162 miejscu ATP,a jego najlepszą pozycją była 149. Sezon 2014 aktualnie ma na plus ponieważ 29/25,a halach w tym roku pogrywał lecz to było w marcu czyli kawał czasu temu i nic szczególnego tam nie osiągnął. Może Moriya nie ma zabójczego bilansu meczów na hali w swojej karierze ponieważ 36/21 ale ma kilka dobrych wyników na swoim koncie. W tym roku wygrał challanger na hardzie, finał Burnie challenger na początku roku i to byłoby na tyle z tych lepszych osiągnięć. Można powiedzieć,że Hiroki to typowy Japończyk, dlaczego typowy? Niski ponieważ 165 cm wzrostu, zwrotny, nie naganna kondycja, waleczne serce, dobrze wyszkolony technicznie, lepszy beckhend od forhendu, nie ma kończącego uderzenia z przytupem ale z cierpliwością anielską stara się rozprowadzać przeciwnika na korcie. Tylko czy to sprawdzi się na bardzo szybkich nawierzchniach z Dodigiem? Na dwoje babka wróżyła ponieważ z jednej strony grając pod dachem trzeba mieć tzw. pied***cie w łapie,a z drugiej strony nawierzchnia jest szybka i przeciwnik nie dobiega sobie spokojnie do piłek w lewo jak i w prawo. Dodig...wiadomo, że to inna półka tenisowa niż Japończyk. 5 lat starszy,a co za tym idzie o wiele więcej doświadczenia na kortach i wiadomo,że Ivan jest zawodnikiem ATP,a nie challengerów. Więcej osiągnął w tym tenisowym świcie, pokonywał lepszych zawodników ale jest kilka znaków zapytania przed tym meczem na których warto się skupić. Chorwat ten rok ma fatalny ze względu na kontuzje, musiał trzy razy kreczować i to w najważniejszych turniejach ponieważ Australian OPEN, French OPEN oraz US OPEN,a to mało kiedy się zdarza. Dodatkowo formą nie błyszczy w ostatnim czasy i zapewne jest to spowodowane dysfunkcją organizmu. Dodig nie jest jakimś wirtuozem tenisa, gra bardzo prosty, książkowy tenis ale piekielnie skuteczny. Chorwat ma bardzo mocny serwis, jeśli on mu siedzi to trudno go przełamać, jego najlepszą stroną jest właśnie siła,a najsłabszą moim zdaniem kondycja oraz praca na nogach,a co za tym idzie gorsze ustawianie się do piłek. Gdyby Dodig nie miał takiego sezonu jaki ma to nie postawiłbym swoich pieniędzy przeciwko niemu,ale jest jak jest i moim zdaniem warto zagrać na zwycięstwo Japończyka.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Kuala Lumpur:
Tomic B. - Herbert P.
Tomic B. ::: 1,55 ::: Pinnacle ::: 3/10
Tomic w tym roku wygrał już turniej w Bogocie. Wraca na korty od US Open gdzie mecz oddał walkowerem. Herbert dopiero co grał we Francji, długa podróż na pewno nie sprzyja dobrej formie. Tomic z Australii ma bliżej do Kuala Lumpur, zresztą jest on lepszym zawodnikiem.
Wynik: 4:6 6:3 (7)6:7 ⛔ @Edit: Tomic miał dwie piłki meczowe.
ATP Shenzhen:
Klizan M. - Troicki V.
Troicki V. ::: 1,85 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 1:1, ale idę tutaj w stronę Troickiego który potrzebuję punktów do rankingu ATP po tej banicji na tenis, za brak badań. Grał dobrze w Challengerach, wygrał 2 turnieje. Klizan to okropnie nieobliczalny zawodnik. Potrafi grać na niebotycznym poziomie, a po chwili psuje piłki jak dziecko. Porównałbym go stylem psychiki do Janowicza, który czasami odpadli z formą podczas turnieju, ale w większości nie zachwyca.
Wynik: 7:5 1:6 0:3 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +9
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Donskoy - Lacko 2 @1.72 Marathon 0-2✅
W jutrzejszym meczu zagram sobie na Lukasa. Wystarczy spojrzeć w jakiej formie ostatnio jest Donskoy: odpadał po 1 rundzie w Bogocie, Lexington, US Open, St. Remy i w Izmir, w Cinci już w pierwszym meczu kwalifikacji przegrał z Rolą. Osiągnął jeszcze drugą rundę w Waszyngtonie i Aptos. A rywali wcale nie miał nie wiadomo jak dobrych. Powiedziałbym, że rzadko widzianych w turniejach wyższej rangi niż challangery. Lacko nieco lepiej - ćwierćfinał w Atlancie, 3 runda w Waszyngtonie i odpadł podobnie jak Donskoy w 1 rundzie na US Open z Dominiciem Thiemem. Na pewno stać go na jutrzejszą wygraną.

Otrzymane punkty reputacji: +3
M 493

milo93

Użytkownik
Tomic-Herbert 1 1.44 bet365⛔ brawo :-(
Bernard Tomic (ATP65) australijski niepokorny tenisista jednak z ogromnym potencjałem.Ostatnio jego wyniki idą w górę po US OPEN zdążył już odpocząć więc nie obawiam się o wynik starcia z Herbertem.Oglądając tego chłopaka około rok temu w starciu z Djokoviciem myślałem,że wybije się bardziej.Jego gra się opiera tylko na serwisie i chodzeniu do siatki w wymianach wygląda fatalnie.Gdy serwis nie funkcjonuje co ostatnio się zdarza często jest bezradny.Ostatnio przegrana ze słabym Przysiężnym więc z Bernim nie ma żadnych szans

grzybeq 390

grzybeq

Użytkownik
No grajcie sobie na Tomica. Ten gosc albo sie podlozyl albo jest upośledzony. Masa breakpointow w pierwszym secie, ani jeden nie wykorzystany. Drugi set wygrany, natomiast trzeci set to jakas komedia. Dwukrotnie przelamywal tego Herberta zeby w nastepnym gemie zostac rowniez przelamanym. Nie mowiac juz o tym ze prowadzil w tiebreaku 4:2, albo caly czas mial pilke do przodu. I ten gosc to jeszcze przegrywa. Prowadzi w 3 secie 6:5 ma pilki meczowe i to jeszcze przegrywa - trzeba byc ***** WYBITNYM.

tikanes 246

tikanes

Użytkownik
Nie sądzę by to było ustawione, bo przecież miał MP, ale z pewnością z 3-5 razy drugi serwis Herbertha wywalał na aut. Serwował też lekko jak na niego. Trudno oszacować czy to jego fochy, że nie wykorzystał tylu BP czy coś innego. Wydaje mi się, że Tomic nie dorósł jeszcze do tenisa.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Pospisil Vasek - Monaco Juan 1 @1.60 Marathon⛔
Zawiódł mnie Vasek, szczególnie szkoda mi tych 3 BP z rzędu w jednym gemie w 1 secie
Szczerze mówiąc, to ja bym tu nie wystawił na Vaska kursu większego niż 1.50. Juan nie lubi grać na hardzie, o czym najlepiej świadczą jego bilanse z poprzednich lat: 2/6 w 2013 i 2/7 w obecnym. H2H 2-0 dla Argentyńczyka, ale te mecze były rozgrywane 2 lata temu. Pospisil na nawierzchni twardej potrafi grać, co udowodnił już kilka razy, jak choćby w tym roku kiedy doszedł do finału w Waszyngtonie. Monaco zdecydowanie lepiej czuje się na cegle, gdzie osiąga najlepsze rezultaty. Pospisil za to nie przepada za cegłą, lecz woli harda. W 1 rundzie pokonał Gabashviliego 2-0 zaś Monaco w takim samym stosunku Delbonisa. Jednak Delbonis co najmniej tak samo nie lubi twardej nawierzchni co Juan. Jutro pewnie wygra Kanadyjczyk Popisil.
Robredo Tommy - Groth Samuel 1 @1.48 Marathon✅
Robredo od US Open nigdzie nie grał. Dodatkowo jak patrzę na jego grę w Chinach to nigdy zbyt wiele tu nie pogrywał. Obawiam się, że może odpuścić mecz z Grothem, ale raczej nie powinien tego robić. Samuelowi ostatnio słabo idzie gra na hardzie. W Bogocie, Waszyngtonie, WS i Nowym Jorku odpadał bardzo szybko. A Robredo na hardzie grać potrafi. W tym roku pokonał m.in. Djokovicia w Cincinnati(grałem na to;)) i osiągnął tam ćwierćfinał czy przebrnął do 4 rundy na US Open. Z Australijczykiem powinien sobie poradzić.
Do Robredo dołączam Nishikoriego✅ i gram za @1.69✅ w Marathonie ????
I akurat to, czego się bardziej obawiałem siada ????

Otrzymane punkty reputacji: +8
dx2 331,9K

dx2

Użytkownik
Krajinovic-Benneteau 2 @1.45
Typ na czuja moze i troche. Julien tyle finalow w zyciu juz zagral i nigdy turnieju nie wygral, ale to mozna powtarzac jak mantre. Ostatnie dwa lata to jednak dwa finaly Francuza tu w Kuala Lumpur. Dwa lata temu wspanialy final przegrany tu w Malezji z Monaco, rok temu Benneteau mial pilki meczowe w 2 secie z Joao Sousa i przegral mecz ku rozpaczy. Nie jest turniej bardzo duzy, ale Benneteau ostatnimi czasy lezy, moze sprobuje zawlaczyc o pelna pule i tym razem, na razie dopiero poczatek, wiec licze ze jednak Benneteau nie odda meczu od niechcenia, a pokaze znow tu w Malezji bardzo dobra dyspozycje.

grzybeq 390

grzybeq

Użytkownik
No tak to jest jak sie usuwa ważne informacje na temat kontuzji itp.
A co do typów :
Za pare dni rusza ten cały China Open wiec wiekszosc zawodnikow raczej turnieje z tego tematu traktuje jako rozgrzewke i z tego powodu gram :
Muller Gilles @2.80
Muller Gilles +1.5 seta @1.67

W tym roku 28/3 statystyki na twardej. Ogolnie forma jest patrzac nawet pod kątem zwycięstwa z Edouardem Roger-Vasselinem na halowej we Francji i w miare zacięty mecz z Tsongą. Ugranie seta dość pewne, może nawet pokusi się o zwycięstwo bo Gasquet na listach do China Open wiec poluzuje.
Petzschner Philipp @4.50
Petzschner Philipp +1.5 seta @2.18

Gulbis specjalistą na tej nawierzchni na pewno nie jest, bedzie gral jeszcze za pare dni w Pekinie. Gulbis czasem się zagotuje i ma momenty dekoncentracji. Nie wiadomo jak u niego z formą.
Troicki Viktor @4.00
Troicki Viktor +1.5 seta @2.25

Normalnie bym tego pewnie nie grał, ale Ferrer jest łakiem a Troicki potrzebuje punktów po dyskwalifikacji więc zapewne bedzie tutaj grał na 110%. Ostatnio wchodzą ciągle dogi więc czemu nie wejdą po raz kolejny ?

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Joao Sousa v Benjamin Becker dla Mecz. WYNIK 67 26 ⛔ ⛔ ⛔ dobrze zaczął ale źle skończył ????
KURS: 2.00
Bet365

Wg mnie mocno przesadzony kurs na Souse i w zasadzie nie mam pojęcia dlaczego Becker jest tutaj faworytem :O
Sousa rok temu wygrał ten turniej pokonując po drodze Ferrera(!), Melzera czy w końcu Benka w finale, więc przegrana tutaj w R1 z Beckerem byłaby dla niego mocno &quot;kosztowna&quot;. Joao już bardzo dobrze wyglądał w Metz, gdzie przecież przegrał dopiero w finale z rewelacją tamtego turnieju Goffinem. Przypomnę, że Sousa w tamtym turnieju pokonał m.in. Monfilsa(!), Mathieu czy Dodiga nie będąc w żadnym z tych spotkań faworytem. Forma zatem jest całkiem niezła. Kolejnym aspektem, który przemawia na korzyść Portugalczyka jest nawierzchnia na której będą grali to spotkanie (I-HARD) na której to na poziomie ATP analizując spotkania z tego i zeszłego roku Joao czuje się najlepiej. Czemu więc w takiej sytuacji Becker jest faworytem wg booków w tym spotkaniu??? SZCZERZE - NIE MAM POJĘCIA!! Może ze względu na ich spotkanie z tego roku, w którym to Niemiec wygrał, no ale mecz grali na trawie, gdzie Becker czuje się bardzo dobrze... W Kuala-Lumpur jednak zagrają na I-HARD, więc ten mecz na trawie wg mnie nie ma żadnego znaczenia.
Podsumowując, wszytko przemawia za Portugalczykiem i taki kurs wg mnie to spore VALUE i do rana kursy moim zdaniem znacznie spadną ????

Simone Bolelli v Andreas Seppi dla Mecz. WYNIK 46 36 ✅ ✅ ✅ easy!
KURS: 2.37
Bet365

W tym spotkaniu też moim zdaniem mocno zawyżony jest kurs na Seppiego, zatem postaram się z tego korzystać ???? Mecz z gatunku 50/50 zatem taki kurs to delikatne VALUE.
Owszem Simone notuje całkiem fajny sezon (pomimo pojedynczych wpadek jak z Giannessim przykładowo), w którym to wygrywał Chellengery na CLAY, powalczył na Wimbledonie, na US OPEN piękne spotkanie z Robredo... Zatem całkiem całkiem. Nie mniej jednak Simone zdecydowanie preferuje granie na CLAY i trochę się dziwię po co on tutaj przyjechał? Przedłuża sobie tour na kortach twardych? Proszę bardzo, przyszłości jednak wielkiej mu tutaj nie wróżę aczkolwiek (jak każdy czasem) mogę się mylić ????
Seppi to solidna firma i również na HARD potrafi zagrać super spotkanie (przykład z Hewittem na AO) a z drugiej strony gracz stosunkowo nierówny (tego się trochę obawiam). Owszem w Metz kreczował w meczu z dziwakiem Sijslingiem z powodu &quot;bólu dolnej część pleców&quot;, jednak jakby to byłaby poważna kontuzja to na pewno nie ryzykowałby startem w kolejnej imprezie w kolejnym tygodniu. Tutaj w R1 w meczu z groźnym Gonzalezem Włoch wyglądał całkiem nieźle (patrząc na staty - meczu nie widziałem) a 1st Serve Points Won na poziomie 86% (24 of 28) napawa optymizmem. Simone w R1 trafił na drewniaka Ebdena, który nie potrafił przebić przez siatkę (Return Points Won 18% (8 of 44) - dramat!), więc wiele się męczyć nie musiał. Jutro będzie miał z Seppim znacznie trudniejsze zadanie i myślę że mecz będzie mocno na styku. Po takim kursie warto spróbować w stronę Seppiego, który może będzie chciał się zrewanżować Simone za stare porażki na kortach CLAY.

DOUBLE
KURS: 4.74
STAWKA: 100 PLN
EWENTUALNY ZWROT: 474 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +26
prof 83,8K

prof

Użytkownik
Matkowski/Paes - Tomic/Matosevic @ 1.36 Bet365 ✅
Polacy znow sie rozdzielili , Matkowski gra w Kuala Lumpur a Fyrstenberg w Chinach. Matkowski razem z Mariuszem sa swiezo po zwyciestwie w Metz wiec forma jest bardzo dobra. Kontyunacja gry na hali przez Marcina i za kolege dobral sobie Paesa. Bardzo fajne polaczenie bo Matkowski dobrze ogarnia gre z lini koncowej natomiast Paes miazdzy przy siatce. Matosevic/Tomic w deblu sa slabi , ten pierwszy praktycznie niegra natomiast Matosevic legitymuje sie bilansem 32/78 i tylko z Hewittem potrafi cos zagrac. Styl Tomica nie pasuje do gry deblowej bo lubi on czesto spowalniac gre i uzywa barzdo duzo slajsowanych uderzen a w deblu trzeba grac szybko i skutecznie. Dodajac fakt ze Tomic dal dupy w singlu a Matosevic jest wlasnie testowany przez Soede uwazam to za bardzo &quot;pewny&quot; typ.
Fyrstenberg/Mirny - Delgado/Muller @ 1.33 Bet365 ✅
Tutaj tzez mamy ciekawe polaczenie Mariusza z Mirnym. Oboje maja dosc slaby sezon deblowy. U tego pierwszego forma rosnie natomiast Mirny w 2 czesci sezonu sporo zmienial partnerow przez co nie mogl ustabilizowac formy. Bialorusin z Yozhnym sie nie sprawdzaa , z Fyrstenbergiem moze to lepiej wygladac bo jest on 100% deblista. Rywale to dosc odlegle rankingi deblowe. Muller duzo lepszy w singlu natomiast Delgado jest bardziej challengerowym deblista. Luksemburczyk wlasnie gra z Gasquetem wiec troszke sil napewno straci.
Reasumujac stawiam na rozdzielonych Polakow bo uwazam ze oboje bezprobolemowo ogarna dzis swoje mecze. Bede mocno zaskoczony jesli nie bedzie podwojnego zwyciestwa.

Otrzymane punkty reputacji: +7
saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Berankis - Lacko(+1.5 gema) 2 @1.93 Pinnacle✅
Wynik: 6:7, 4:6
W tym meczu to Berankis jest faworytem. Z pewnością tylko dlatego, że pokonał w 1 rundzie Gillesa Simona, który według mnie po prostu sobie odpuścił akurat ten turniej. Lacko pewnie pokonał Donskoya 6-1. 7-6. Co jeszcze do Berankisa - ten zawodnik swój całkiem niezły bilans(14/6) nabił sobie głównie wszelkiej maści challengerami. Ostatnio w Nowym Jorku nie przeszedł nawet przez kwalifikacje. Z reguły, gdy przychodziło mu się mierzyć już z kimś ogranym w turniejach rangi ATP zazwyczaj przegrywał. Berankisowi często zdarzają się mecze, w których rzadko trafia pierwszym serwisem. U Lacko też bywa z tym różnie, ale już znacznie rzadziej. Berankis jest także niskim zawodnikiem - ledwie 173 centymetry wzrostu. Dla porównania Lukas jest o 15 centymetrów wyższy, co może mu w tym wypadku chyba tylko pomóc. Wydaje mi się, że wygra Lukas, ale takie handi również wydaje mi się ciekawą opcją na jutrzejsze spotkanie.
Becker Benjamin - Herbert Pierre-Hugues 1 @1.50 WH✅
Wynik: 6:4, 7:6
Becker w 1 rundzie pokonał Sousę, co mnie akurat nie dziwi, bo ten dopiero skończył turniej w Metz. Teraz zagra z Herbertem, w którego w ogóle nie wierzę. Jest to typ, co niedawno przegrał z Przysiężnym. W 1 rundzie po trzysetówce pokonał Tomica. Becker ten mecz powinien wygrać, może i w dwóch setach.

Otrzymane punkty reputacji: +6
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Kuala Lumpur:
Mayer Leonardo - Nieminen Jarkko
Nieminen Jarkko ::: 1,97 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 0:1, ale Jarkko lubi grać na takiej nawierzchni. Jest zmobilizowany o czym świadczy jego pierwsze zwycięstwo w turnieju. Mayer nie przepada za hardami, nie gra tam już tak znakomicie jak na mączce czy nawet trawie. Mayer odpadł szybko z US Open, wyeliminował go Kei Nishikori, później grał dwa mecze z okazji Davis Cupu. Mecz może być zacięty, ale ze wskazaniem na Fina.
Wynik: (5)6:7 4:6 ✅
ATP Shenzhen:
Berankis Ricardas - Lacko Lukas
Berankis Ricardas ::: 1,79 ::: Pinnacle ::: 3/10

Mecz powinien być wyrównany, liczę tutaj po prostu na swoją intuicję. Berankis od czasu do czasu czyli tak 1-3 razy w sezonie potrafi odpalić i pokazać na co go stać. Wtedy kłopoty z nim mają najwięksi przeciwnicy. Lacko to zwykły przeciętniak, który ostatnio coś tam pogrywa, ale nadal jest to znacznie więcej porażek niż zwycięstw. Litwin jest w lepszej formie.
Wynik: 4:6 (1)6:7 ⛔

Otrzymane punkty reputacji: +7
pawel105 2,2K

pawel105

Użytkownik
ATP Kuala Lumpur:
Mayer Leonardo - Nieminen Jarkko
Nieminen Jarkko ::: 1,97 ::: Pinnacle ::: 3/10
H2H 0:1, ale Jarkko lubi grać na takiej nawierzchni. Jest zmobilizowany o czym świadczy jego pierwsze zwycięstwo w turnieju. Mayer nie przepada za hardami, nie gra tam już tak znakomicie jak na mączce czy nawet trawie. Mayer odpadł szybko z US Open, wyeliminował go Kei Nishikori, później grał dwa mecze z okazji Davis Cupu. Mecz może być zacięty, ale ze wskazaniem na Fina.
Mayer L. - Nieminen J.
1 @ 1,95

Unibet
Odpadł szybko z US Open? Odpadł w trzeciej rundzie z późniejszym finalistą tej imprezy jak dla mnie zaprezentował się bardzo dobrze jak na swoje możliwość. W Devis Cup też zagrał dobre zawody. Nieminen nic wielkiego nie gra ostatnio, w US Open odpadł w pierwszej rundzie potem jedynie wygrana ze Stakhovskim i Oswoldem. Według mnie to volue na Argentyńczyka, który dobrze się prezentuje i jest w formie.
Powodzenia

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Thanasi Kokkinakis v Santiago Giraldo dla Mecz. WYNIK 46 36 ⛔⛔⛔ no nie poszło
KURS: 2.20
Bet365

Santi zdecydowanie nie jest w formie. Seria sześciu porażek z rzędu + męczarnie z NO NAME Bowen Ouyang w R1 na pewno mu chluby nie przynoszą! Teraz trafia na młodego zdolnego grajka z Australii Kokkinakisa, który jak na razie idzie przez turniej od kwali bez straty seta. Fakt, że rywali nie miał trudnych, ale duży procent zdobywanych piłek po pierwszym serwisie + spora liczba asów na pewno czynią z niego trudnego rywala (mając na uwadze słabszą dyspozycję Giraldo). Thanasi jak to większość grajków z Australii preferuje HARD jednak w tym roku całkiem fanie pograł i na nawierzchni CLAY, co dobrze o nim świadczy. Jak Giraldo zacznie odwalać jakąś &quot;szopkę&quot; to w zasadzie i jeden break może zdecydować o wygraniu danego seta patrząc na dyspozycję serwisowo-punktową po pierwszym podaniu Thanasiego. Zatem, moim zdaniem, delikatnie jak najbardziej można spróbować w stronę młodego zdolnego.
Do dubelka dokładam Odesnika po kursie 1.72 w Bet365 (wczoraj to bardziej zjeb Harrison przegrał mecz niż Jared go wygrał), który widząc łatwą drogę do SF powinien powalczyć.
Sorry ale nie mam siły więcej skrobać ????
AKO
KURS: 3.80
STAWKA: 125 PLN
EWENTUALNA WYGRANA: 475 PLN

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Tak jak myślałem Lacko wygrał, mogłem tak postawić ale zdecydowałem się na co innego więc trudno. Na jutro:
Cuevas Pablo - Benneteau Julien 2 @1.58 Marathon✅
Wynik: 3:6, 7:6, 4:6
Jutro w Kuala Lumpur zmierzą się zawodnicy o podobnych walorach fizycznych. Doświadczenie w grze na hali przemawia jednak za Benneteau, który rozegrał na niej już blisko 200 pojedynków. Urugwajczyk Cuevas za to do tej pory jedynie 21 razy grał na hali. Zazwyczaj bez nadzwyczajnych rezultatów. Tamten rok dla Benka na hali był bardzo dobry: finał w Rotterdamie i Kuala Lumpur. W tym jest gorzej, szybko odpadał z wszelkich turniejów halowych. W Malezji broni punktów za ubiegłoroczny finał, i na pewno będzie chciał grać tu jak najdłużej. Wadą Cuevasa jest to, że lubi się łamać. I Julienowi na pewno się to jutro uda. Z Dodigiem nie funkcjonował jego 2 serwis(44%) i aż 6 razy został przełamany. Francuz pewnie pokonał Krajinovica wykorzystując 3 BP. Stawiam zdecydowanie na zwycięstwo Francuza.
Nieminen Jarkko - Andujar-Alba Pablo 1 @1.48 Marathon✅
Wynik: 6:3, 6:4
Doświadczony Fin zmierzy się już niedługo z Andujarem. Zdecydowanym faworytem jest Jarko. W dwóch pierwszych meczach nie miał problemów z pokonaniem swoich rywali. Andujar dzisiaj wyeliminował Przysiężnego, a w 1 rundzie Burqueira. Z tym pierwszym 2 razy został przełamany. Doświadczenie na hali przemawia za Jarko - ponad 220 meczów, przy zaledwie 30 Alby(i aż 21 porażkach). Nieminen powinien spokojnie poradzić sobie z Hiszpanem.
Nishikori Kei - Matosevic Marinko 1 @1.19 Marahon✅
Wynik: 6:3, 6:0
Tutaj faworyt jest tylko 1 - Kei Nishikori. Gram go tylko do podbicia ako:
Nieminen + Nishikori @1.76 Marathon✅
I takie coś gram ????
Może później jeszcze coś dorzucę, póki co nie widzę nic ciekawego do grania.

Otrzymane punkty reputacji: +12
oskarx 41

oskarx

Użytkownik
Dyscyplina: ???? ATP Shenzen
Spotkanie: Viktor Troicki vs Santiago Giraldo
Typ: 1
Kurs: 1.57

Bukmacher: Bet365
Analiza:
Śledzę już poczynania Viktora od dwóch miesięcy i z turnieju na turniej jego gra zaczyna coraz bardziej przekonywać. Od występów w 2014 roku po rocznej przerwie (dyskwalifikacji) wraca na korty po swoje. Wraca po punkty, w oczach widać zdeterminowanie, na twarzy opanowanie, a w nogach chęć grania każdej piłki. Poczynając od Gstaadu przegrał jedynie uwaga :
2:1 z Verdasco
2:1 Z Krajinovicem
2:0 z Veicem w San Marino
oraz 2:1 z Mate Delicem w Genui
Wygrał 23 mecze i z 640 miejsca wskoczył na 174, co zmieni się jeszcze bardziej w poniedziałek po tym turnieju ( strzelam w granicach 115 miejsca )
Jedynie mecz z Veicem w małym turnieju w San Marino był dla mnie zaskoczeniem , ale to był bodajże 7 mecz w 2014 roku, pewnie chciał trochę odpocząć, ponieważ po tej porażce wygrał turniej w Como , we Włoszech. Później uległ Delicowi w drugiej rundzie w Genui, by następnie wygrać turniej w Banja Luka pokonując w finale Ramosa, który był w gazie dziesięciu wygranych spotkań.
Teraz widzimy go tutaj, w Shenzen. Oglądałem spotkanie z Ferrerem, gdzie hiszpan popełniał dużo błędów, co nie usprawiedliwia wyniku. Troicki grał solidnie, przy jego serwisie nie było mowy o przełamaniu. Dobiegał do wielu piłek, często wygrywał przy siatce, chwilami bardzo dobry return po drugim serwisie. Trzyma się to kupy. Na pewno wróci do pierwszej trzydziestki, może dwudziestki.
Natomiast Giraldo , seria przegranych spotkań i tylko tutaj w Shenzen wygrane z ogórkami.
Nigdy nie byłem bardziej pewien typu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom