>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Indian Wells 11-21.03.2010

Status
Zamknięty.
F 0

filweb

Forum VIP
Murray - Almagro 2 6.60

Z tego, co widzę po statystykach i wynikach spotkań, porażka Szkota wcale mnie nie zdziwi. Bardzo niski procent first serve i męczarnie z cieniasami. A Nico w bardzo dobrej formie.

Soderling - Tsonga 1 1.719

A Robin z kolei serwuje fenomenalnie. Wczoraj Feli Lopez nie wypracował sobie nawet jednego BP. Do tego całokształt gry Szweda robi dobre wrażenie, z pewnością lepsze, niż 1,5 seta Tsongi z Montanesem, które również widziałem.

Do tego stawiam dziś na Monaco i Ljubę, analizy kilka postów wyżej.

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Spotkanie: Inser vs Nadal
Typ: 1
Kurs: 4,15
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Dzis na godzine okolo 22 jest planowane bardzo ciekawe spotkanie bowiem na korcie centarlnym spotkaja sie Hiszpan Rafael Nadal-ubiegloroczny triumfator tych rozgrywek oraz dobrze prezentujacy sie w tym turnieju amerykanin. Nadal po spotkaniu z Ancicem powiedzial:,, Grałem dobrze Grałem na dobrym poziomie moim forhendem, kiedy przez cały czas chwytałem piłkę. Próbowałem cały czas coś robić - grałem agresywnie, długo, zmieniałem kierunki - to jest bardzo ważne w mojej grze. Dzisiaj to dobrze wykonałem. Uwazam ze ta jego radosc jest nieuzasadniona co za problem pokonac tenisistke oddalonego od niego o kilkanascie mijesc. OK nadal zagral dobrze, ale czy dzis bedzie podobnie, uwazam ze dzis Hiszpan odpadnie, dobrze serwujacego Isnera jest malo kto powstrzymac. Inser swoje spotkaniu wygrywal zdecydowanie po 2-0 a wczoraj pokonal swojego rodaka choc nie byl faworytem, Nadal jest zbyt pewien siebie, uwaza ze po tak latwej wygranej juz wygra ze wszytskimi a moze byc odwrotnie. Spotkanie bedzie rozegrane na korcie centralnym i jestem przekonany, że to John sie super zaprezentuje i ubiegloroczny triumafotor odpadnie, dzis tenis tak sie wyrownal ze kazdy z kazdym moze wygrac, z pewnoscia 9/10 mozna grac +1,5 seta Inser powodzenia :koniczyna:

akabibdudka 0

akabibdudka

Użytkownik
Analiza:
Dzis na godzine okolo 22 jest planowane bardzo ciekawe spotkanie bowiem na korcie centarlnym spotkaja sie Hiszpan Rafael Nadal-ubiegloroczny triumfator tych rozgrywek oraz dobrze prezentujacy sie w tym turnieju amerykanin. Nadal po spotkaniu z Ancicem powiedzial:,, Grałem dobrze Grałem na dobrym poziomie moim forhendem, kiedy przez cały czas chwytałem piłkę. Próbowałem cały czas coś robić - grałem agresywnie, długo, zmieniałem kierunki - to jest bardzo ważne w mojej grze. Dzisiaj to dobrze wykonałem. Uwazam ze ta jego radosc jest nieuzasadniona co za problem pokonac tenisistke oddalonego od niego o kilkanascie mijesc. OK nadal zagral dobrze, ale czy dzis bedzie podobnie, uwazam ze dzis Hiszpan odpadnie, dobrze serwujacego Isnera jest malo kto powstrzymac. Inser swoje spotkaniu wygrywal zdecydowanie po 2-0 a wczoraj pokonal swojego rodaka choc nie byl faworytem, Nadal jest zbyt pewien siebie, uwaza ze po tak latwej wygranej juz wygra ze wszytskimi a moze byc odwrotnie. Spotkanie bedzie rozegrane na korcie centralnym i jestem przekonany, że to John sie super zaprezentuje i ubiegloroczny triumafotor odpadnie, dzis tenis tak sie wyrownal ze kazdy z kazdym moze wygrac, z pewnoscia 9/10 mozna grac +1,5 seta Inser powodzenia :koniczyna:
Najbardziej idiotyczna analiza jaka w zyciu przeczytalem. Chyba nie wiesz co piszesz, to ze Nadal wygra z Ancicem bylo pewne ale chodzilo o to w jakim stylu, niesamowicie duzo winnersow, defensywa prawdziwego Nadala, gra baseline idealna w kort. Isnera jest malo kto pokonac? Przytoczyles mecz z &quot;rodakiem&quot;, otóz Querrey wygrał z Isnerem 2 tygodnie temu bez problemu. John nie ma szans na wygrana z hiszpanem w tej formie, czyli w optymalnej, Federer odpadl z turnieju co napewno da Nadalowi dodatkowych skrzydel.

M 0

mesjasz

Użytkownik
Analiza:
Może i nie sztuka pokonać Ancica ale Nadal pokazał formę. Naprawdę jego gra mogła się podobać i jego radość jest uzasadniona.

Isner to bardzo dobry zawodnik ale na jakichkolwiek wymianach nie będzie miał dużych szans z takim kimś jak Nadal. Jego serwis jest jak najbardziej do przełamania

F 0

filweb

Forum VIP
Nadal - Isner 1 1,299 10/10

Kurs - prezent. Buki znowu upatrują jakiejś sensacyjnej porażki Hiszpana, który w meczu z Ancicem grał swój rewelacyjny tenis - passing shoty i minięcia na porządku dziennym. I właśnie takim zestawem zapewne zostanie poczęstowany Isner, który jeśli doprowadzi do TB, to osiągnie szczyt swoich możliwości w tym spotkaniu.

Soderling wygra Indian Wells TAK 17.00

Ten zakład również bardzo mi się podoba. Szwed pokazał już w zeszłym sezonie, że ani Nadal, ani Djoker nie są mu straszni i to właśnie z jednym z nich podejrzewam zmierzy się w finale. A w takim wypadku kurs 17.00 będzie z kosmosu, bo z Djokerem powinien być favem, a z Nadalem 2.20-2.40.

adraso 2

adraso

Użytkownik
Baghdatis Marcos - Robredo Tommy 1,5 9/10 ⛔
Dziwi mnie taki duży kurs, myślałem ze będzie gdzieś około 1,25-1,3 a nie ma innego wyjścia niż wygrana Bagiety.
+ Nadal 1,3 ✅ + Roddick 1,25 9/10 ✅

K 9

kamis_145

Użytkownik
Tenis, ATP Indian Wells, 21:45
Spotkanie: Berdych - Troicki
Typ: Dokładny wynik 2:0
Kurs: 1.80
Bukmacher: Bet-at-home
Analiza: Muszę śpieszyć się z analizą, bo spotkanie wygasa o 21:45. Stawiam na zwycięstwo 2:0 Berdycha nad Viktorem Troickim. Przyczyna jest jedna jak dla mnie. Berdych wygrał ostatnie spotkanie z Fernandem Verdasco 6/0 6/3. Po prostu go zmiażdzył. A wiemy, że Verdasco to zawodnik światowej klasy. Myślę również, że Tomas Berdych będzie chciał się zrewanżować Troickiemu za porażkę sprzed roku w tym samym turnieju przegrywając 3/6 1/6. Czech obecnie zajmuję 25 pozycję w rankingu światowym ATP, natomiast Viktor Troicki zajmuję lokatę numer 35. Troicki pokonał w pierwszej rundzie Pablo Cuevasa, lecz w pierwszym secie Cuevas poddał mecz, a wynik był tylko 1:0 w gemach dla Troickiego. Natomiast Berdych w pierwszej rundzie pokonał Francuza Florenta Serrę 7/5 4/6 6/4 a w drugiej zmierzył się z Hiszpanem Verdasco, o którym wspomniałem trochę wcześniej. Myślę, że Berdych nie powinien pozostawić żadnych złudzeń Serbowi w dzisiejszym spotkaniu i pewnie wygrać 2:0.

adraso 2

adraso

Użytkownik
Monaco Juan - Ljubicic Ivan 1,65 7/10 ✅
Pierwsze co to bardzo ciężko będzie przełamać Ivana z jego serwisem, drugie to jednak nie jest nawierzchnia dla Monaco trafiał on raczej na słabych zawodników a do tego grał dwa trzysetowe pojedynki z rzędu co na pewno jakoś wpłynie na jego zdrowie w tych upalnych warunkach. Chorwat jak wiadomo poradził sobie z Djokovicem i to w dwóch setach. Przewiduje więc jeszcze jedną rundę dla Ljubicica (bo później z Nadalem).
+ Berdych Tomas - Nadal Rafael 1,36 8/10 ✅

F 0

filweb

Forum VIP
Murray - Soderling 2 2.40

Ci panowie ostatni raz grali ze sobą ponad 4 lata temu. Od tego czasu obaj zanotowali ogromne postępy. Chociaż Szkot jest faworytem tego spotkania i jest znacznie wyżej w rankingu ATP, to w Indian Wells w tym roku znacznie lepiej prezentuje się Szwed, którego typuję do wygrania całego turnieju. Fantastyczny serwis, bardzo agresywny i mocny forehand powinien wystarczyć na będącego w przeciętnej formie Murraya.

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Spotkanie: Nadal vs Ljubicic
Typ: 2 PLUS
Kurs: 6,00
Buk: Bet365.com
Analiza:
Turniej Indian Wells zbliza sie powoli ku koncowi, dzis odbeda sie polfinaly, zagraja ze soba andy Roddick z Soderlingiem, oraz Ljubicic z Nadalem
Do analizy wybralem to drugie spotkanie. Wszystkich faworytem jest ubiegloroczny triumfator Rafael Nadal, ja jednak uwazam ze Chorwat moze dzis sprawic niespodzianke na miare odpodniecia faworyta w polfinale. Jezeli Baghdatisowi udalo sie odprawic z kwitkiem Rogera Fedderera to dlaczego Ivanowi nie udalo by sie wyeliminowac Nadala, rzecza wiadomą jest to ze jest roznica klas miedzy tymi zawodnikami, ale Ljubicic zasluguje tu przynajmniej na final, przez wiekszosc swojej kariery nie zdobywal wiekszych wyroznien, moze wreszcie nadszedl jego czas. W turnieju Ivan zagral 4 spotkanie, trzykrotnie wygral po 2-0, raz 2-1. Trzeba zaznaczyc ze rozegral znakomite spotkanie z slabeij spisujacym sie Novakiem Djokovicem, turniejowa dwojka, natomiast Nadal szczyci sie takim samym bilansem wygranych spotkan 2-0 jak Ljubicic. Duzo slabsze wyniki w spotkaniach obu panow ma Chorwat, ma 6 spotkan tylko raz wygral, moze dzis nadszedl moment na przelamanie tej zlej passy.
Uwazam, ze gdy Ljuba zagra po swojemu z mocnym serwisem jest w stanie ograc Hiszpana. Nadal mial nie male problemy z Inserem, doswiadczenie zaowocowalo tym ze wygral. Z pewnoscia mozna grac +1,5 seta Ljubicic, start o 20-00, powodzenia

M 1,9K

mandragon

Użytkownik
Krzysiu szkoda twoich pieniedzy Ljubicic nie wytrzyma tempa gry prowadzonej przez Nadala, Djokovic był zmęczony, Monaco podobnie niestety Ljubicic dziś nie będzie miał nic do powiedzenia w prowadzonych wymianach a stwierdzenie&quot; Jezeli Baghdatisowi udalo sie odprawic z kwitkiem Rogera Fedderera to dlaczego Ivanowi nie udalo by sie wyeliminowac Nadala&quot; to nijak mają sie siebie te oba mecze

andre-agassi 596

andre-agassi

Użytkownik
Rafa i Robin 2,1

Soderling dał mi w środę razem z Agnieszką tyle zarobić, że choćby przegrał teraz kilka razy pod rząd to i tak będę mu wdzięczny :)

Od wielu już miesięcy Szwed utrzymuje wielką formę. Jego ofensywna gra może imponować. Prawie każda atakowana piłka ląduje gdzieś w okolicach linii. Wielu mówi, że dopisuje mu szczęście. Ale to nieprawda. Nauczył się grać niezwykle ryzykownie i świetnie mu to wychodzi.
W tym meczu wszystko będzie w rękach Szweda. Roddick ogromnie poprawił grę w defensywie i trzeba go będzie mocno zabiegać. Na pewno wiele piłek będzie wracać na stronę Soderlinga i niektóre ataki trzeba będzie ponawiać po wielokroć.
Ja zwyczajnie wierzę w Szweda obserwując go w ostatnich miesiącach.

Gdy oba typy wejdą, w jutrzejszym finale w meczu Soderling-Nadal stawiam na Szweda.

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
Nadal, Rafael - Ljubicic, Ivan over 21,5 1.9 ✅
Chorwat pomimo wieku gra nadal bardzo dobrze, a co najważniejsze jest bardzo regularny, do tego jak zwykle serwis który praktycznie jest nie do złamania, po za tym mecze obu Panów na hardzie nigdy nie konczyły się w 2 setach.
A nawet jeśli teraz miałoby być inaczej to wydaje mi się że TB jest raczej nieunikniony.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Soderling R. - Roddick A. 1.65
Kurs trochę mały, jak poszukacie to znajdziecie większe. Buki chyba wiedzą, że Robin jest w świetnej formie, podobnej jak na RG.... więc powinien bać się go każdy przekonał sie o tym Tsonga,Murray, którzy naprawdę byli bez szans w tych meczach nie udało się urwać nawet seta. Na temat Rodda nie bede za dużo pisał, od zawsze wątpię w jego tenisowe umiejetności. Tutaj miał naprawdę świetną drabinkę dlatego mamy go aż w pół finale ale dosć tego dobrego. Serwis po stronie Amerykanina, wiec pewnie bedzie sie dzielnie bronił w i secie moze TB, ale to bez znaczenia, Robin win.

B 94

bart7890

Użytkownik
???? Tenis | USA | Indian Wells | 20.03.2010 | 22:00
Andy Roddick - Robin Soderling [pojedynek 3-setowy] ✅ 2-1
Bet-at-home | ako: 2,00 | stake: 5 PLN

Na zamknięcie dobrej soboty wybrałem spotkanie tenisa, które zaraz zamierzam obejrzeć. Indian Wells to znany turniej, w którym można zarobić sporo pieniędzy i zdobyć sporo punktów do rankingu ATP, więc szykuje się walka do upadłego. Niebawem na kort wyjdą: Amerykanin Andy Roddick (ranking ATP - 8 ) i Szwed Robin Soderling (ranking ATP - 7 ), jak widać obaj zawodnicy sąsiadują ze sobą w rankingu co również w pewnym stopniu świadczy o tym, że prezentują podobny poziom. Jeśli chodzi o bezpośrednie pojedynki tych zawodników to grali ze sobą dwukrotnie w 2008 roku i obydwa spotkania wygrał Soderling w stosunku 2-0, ale warto zauważyć, że poszczególne sety kończyły się takimi wynikami (7-6, 7-6, 7-6, 6-3), a więc ostra walka do samego końca. Miałem okazje oglądać obydwóch zawodników w tym turnieju i grają świetnie, serwis funkcjonuje jak należy, dużo piłek kończących. Może to co napisze teraz jest oczywiste i mogłoby się wydawać, że występuje u wszystkich zawodników, ale jakoś u tych dwóch, a w szczególności u Soderlinga zauważyłem takie zjawisko, że gdy prowadzi i wydaje się, że spokojnie skończy już mecz to przychodzi u niego jakaś dziwna presja i sporo błędów, ale gdy przegrywa i wie, że teraz musi zagrać swój najlepszy tenis to sprosta zadaniu i pokaże rywalowi, że jest on niego lepszy. Tak jak wspomniałem u obydwóch zawodników zauważyłem to zjawisko, a w szczególności tak się dzieje w przepadku Szweda. Odniosłem się do tego, bo właśnie to może pomóc w powodzeniu mojego typu, czyli 3-setowego spotkania. Zawodnik, który przegra pierwszego seta, w drugim jest w stanie zagrać świetny tenis, a zawodnik, który wygra pierwszego seta, w drugim może sobie nie poradzić z presją wygrania spotkania i zacznie popełniać sporo błędów. Jeśli miałbym typować zwycięzce tego pojedynku to nie potrafię tego zrobić, obydwaj tenisiści w tym turnieju zagrali po 4 spotkania i pewnie odprawili swoich rywali nie tracąc nawet seta w turnieju!

vdv 66

vdv

Użytkownik
Tenis | USA | Indian Wells - Finał | 21.03.2010
Andy Roddick - Ivan Ljubicić
Typ: ✅over 23,5 gema ✅

Po tym co widziałem wczoraj w wykonaniu Ljuby zdecydowanie mogę postawić kasę na taki typ. Ljubicic po zaspaniu pierwszego seta, właściwie pierwszego gema w drugim i trzecim pokazał wielką klasę. Zdecydowanie poprawił serwis, który chyba jest jego najskuteczniejszą bronią i odwrócił losy meczu. Poza serwisem zagrał również dobre spotkanie jeśli chodzi o fh i bh. Miał parę głupich zagrań, ale u niego się chyba tego nie da wyeliminować ;) Roddick to wiadomo, serwis. Andiego niezwykle trudno przełamać mo czym przekonało się już multum zawodników, wczoraj Soderling, który rozgrywał tutaj kapitalne zawody. Patrząc na historię ich wzajemnych pojedynków również można wywnioskować, że dzisiaj obaj panowie pokryją wysoki over gemowy. W znaczących turniejach gdy się spotykali często dochodziło do TB. Np. IW 2007 A-Rod wygrał 2-0 po 2TB.
Najmocniejszą stroną obu tenisistów jest serwis, a więc o przełamanie nie zwykle trudno. Dlatego liczę na długie sety, a przeczucie mówi mi, że o zwycięstwie w tym turnieju zadecydują 3 sety co spokojnie pokryje over gemowy.

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Spotkanie: Ljubicic vs Roddick
Kurs: 3,20
Buk:Bet365.com
Analiza:
Na wstępie zdziwilo mnie to ze nikt przede mna nie zagral na Chorwata, lepiej wtopic na 3,20 niz na 1,30. Taki maly zarcik ale tak szczerze Ivan gra dobry tenis i zasluguje na triumf w tak wielkim turnieju jak Indian Wells. Kilka slow o jego wczorajsze znakomitej grze z Nadalem, 1 set potraktowal ulgowo ale w 2 i 3 a zwlaszcza w tie-braeku zagral rewelacyjnie-pokonac nr 2 światowego tenisa do 1-respoect. Jego mocne uderzenie sprzyja temu iz zdobywa duzo pkt-ów. W calym turnieju ma na swoim koncie ponad 60 asow a w wczorajszym spotkaniu okolo 15. Mocne uderzenie, dojscie do siatki i atak skonczony. W dzisiejszym spotkaniu z pewnoscia bedziemy swiadkami malej ilosci przelaman. Mam przeczucie ze gdy break nastapi w ktorysm z setow, zawodnik zlamany przegra seta. Chorwat w Indian Wells pokonal Djokovica i Nadala wiec jemu nalezy sie triumf, z pewnoscia do konca nie odpusci. Jezeli pokonak dwojke i trojke rankingu ATP to nie straszna mu osemka. slychac komentarze ze moze byc zmeczony ale final to final. Roddick to troche mlodszy zawodnik ale zmeczenie rowniez weszlo mu w nogi. Obaj panowie w swej bogatej karierze zagrali ze soba jedenastokrotnie, osmiokrotnie gora byl Andy, czas na poprawienie troche statystyk przez Ljubicica. Warto rowniez zaznaczyc ze Chorwat ostatnie 3 spotkania przegral z Roddickiem, nadszedl czas na przelamanie i triumf w turnieju. W ramach przypomnienia graja o 22, a stawką 9/10 mozna grac +1,5 seta Ljubicic, powodzenia
Nadal dawno już nie jest nr 2 światowego tenisa, z tego, co się orientuję, to spadnie nawet chyba na 5 miejsce po poniedziałkowej utracie punktów z Indian Wells. Ale spokojnie, nie widzę w tym momencie nikogo, kto mógłby mu zagrozić na Rolandzie, więc pewnie szybko odrobi ranking, bo to 2 miejsce w pełni mu się należy.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom