>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Indian Wells 11-21.03.2010

Status
Zamknięty.
mozi 552

mozi

Użytkownik
Julien Benneteau - Mario Ancic 1 @ 1.40 (8/10) ⛔

Mi natomiast bardzo podoba się propozycja Filipa z typem na Benneteau. Julien ostatnio gra bardzo dobrze, nie miewa przestojów, jest waleczny, wszechstronny i przede wszystkim jego forma jest stabilna. Ancic jeszcze przed kilkoma tygodniami błąkał się po futuresach, by odbudować formę. W pierwszej rundzie męczył się z kwalifikantem Reynoldsem, który miał aż 12 szans na przełamanie! Jak widać serwis nie działa jak za najlepszych lat i bez niego bardzo trudno będzie mu wygrać z Benneteau.

Pablo Cuevas - Viktor Troicki 2 @ 1.47 (8/10) ✅

Do tego nie wyobrażam sobie, żeby Troicki nie ograł Cuevasa. Pablo to solidniak, nawet na hard, ale Viktor to nieco inna półka. Wygrał mecz w poprzedni weekend w PD na cegle (z Isnerem), drugi przegrał (z Querreyem) ale nie oszukujmy się Serb to jeszcze nie tenisista na cegle. Po za hard courtem zdecydowanie odstaje. Tutaj powinien uporać się z Cuevasem. Myślę, że może to być podobny mecz do tego z początku sezonu z G-Traverem.

F 0

filweb

Forum VIP
Ivan Ljubicic - Brian Dabul 2 3.58

Wcale się nie zdziwię, jak Dabul znowu awansuje do kolejnej rundy. Argentyńczyk z Simonem grał bardzo solidnie, nieźle serwował, a co najważniejsze dobrze wyglądał u niego zarówno BH, jak i FH, straszył lobami i porządnie returnował. Ivan to Ivan, nie mam mu nic do zarzucenia. Cały czas bardzo dobry tenisista, ale trochę chimeryczny, jeśli zawiedzie go serwis, to droga do 4 rundy stoi przed Brianem otworem.

Sam Querrey - John Isner 2 2.30

Isner to dla mnie zawodnik znacznie lepszy od Querreya. Przeznaczony do wyższych celów, co pokazał już podczas zeszłorocznego US czy w tym roku podczas Aussie Open. Dodatkowo bardzo dobry mecz z Djokovicem podczas Davis Cup ( na clayu ! ). Mecz 50/50 z przewagą wg mnie dla Big Johna.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Sela - Stepanek @ 1.30

Kurs mały, ale jednak styl gry Seli powinien pasować jak ulał na tych nawierzchniach najlepszemu rankingowo wolejiście z Czech, a przeważnie Czech zawsze z sezonem startuję jesienią tutaj jednak powinien wreszcie coś pokazać bo może trochę punktów nadrobić ze Stycznia jak i Lutego. Spotkanie jak to dla graczy s&amp;V nie będzie łatwe i hop siup ale liczę na końcowe zwycięstwo Seksownego.

Blake - Ferrer @ 1.91

Z opisem się trochę spóźniłem ale jednak można jeszcze spotkać underdoga w postaci Ferrera który zawsze gra mocno, ostro, ambitnie, podobnie jak James ale jednak u niego nie widać takiego zapału chociaż na swoim twitterze, stronie obiecuję szybki powrót do TOP&#39;u w tym sezonie i nawet jako jego kibic coś w to nie chcę mi się wierzyć.

Nalbandian - Melzer @ 1.75

Fat Dave jak niektórzy mówią na Nalbandiana wraca wreszcie do tenisa, pomógł swojemu państwu w Davisie i przyleciał na drugi dzień do Szwecji i pomógł wyeliminować Szwedów. Teraz Masters wygrana z Koubkiem teraz czas na drugiego Austriaka który za dużo pewności nie nauczył się pod koniec sezonu kiedy wygrał u siebie w kraju dwa tytuły w singlu i w deblu. Kurs troszkę zniechęcający bo Nalba jest fawem, ale spróbuję bo Melzer to Melzer w każdym meczu walczy ale może wygrać z każdym jak i przegrać z każdym.

uzytkownik-15140 306

uzytkownik-15140

Użytkownik
F.Lopez - Mathieu P-H. 1.9
Różnica jesli chodzi o typowe umiejętności tenisowe niewątpliwe po stronie Francuza, niestety to bardzo chimeryczny zawodnik ze słabą psychiką, ale wielkimi możliwościami, dobre wejście w turniej gdzie w ostatnim meczu( gdzie był underdogiem) z Beckerem nie dał mu najmniejszych szans, z kolei Lopez gra coraz słabiej, może być co prawda róznie bo to pojedynek dwóch pussy ale wydaje mi się że Francuz może w tym turnieju dojść dosyć daleko, i tutaj daje mu 70% na wygranie tego meczu.

adraso 2

adraso

Użytkownik
F.Lopez - Mathieu P-H. 1.9

Różnica jesli chodzi o typowe umiejętności tenisowe niewątpliwe po stronie Francuza, niestety to bardzo chimeryczny zawodnik ze słabą psychiką, ale wielkimi możliwościami, dobre wejście w turniej gdzie w ostatnim meczu( gdzie był underdogiem) z Beckerem nie dał mu najmniejszych szans, z kolei Lopez gra coraz słabiej, może być co prawda róznie bo to pojedynek dwóch pussy ale wydaje mi się że Francuz może w tym turnieju dojść dosyć daleko, i tutaj daje mu 70% na wygranie tego meczu.
No nie wiem czy to na 70%, nie spisywałbym Lopeza na straty zauważ że to będzie dopiero drugi mecz Francuza w tym roku a Lopez już zdążył sie zaprezentować z bardzo dobrej strony w AO rozgrywając dobry mecz z Roddickiem + wygrana w Johannesburgu także jeśli miałbym się skłaniać to na Hiszpana. ????

mozi 552

mozi

Użytkownik
Po słabych wynikach sobotnich typów (2/4) dzisiejsze mecze postanowiłem odpuścić. I zrobiłem chyba bardzo dobrze, bo wyniki na razie zaskakujące, chociaż mecze były w sumie bardzo wyrównane...

W Indian Wells jutro u panów 8 spotkań (dół drabinki) 3 rundy. Spróbuje już teraz przedstawić jakieś propozycje i opinie o pozostałych meczach, które zagram dopiero jutro po południu ;)

Davydenko łatwo odprawił Gulbisa (chociaż liczyłem na Łotysza...) i Troicki szans z nim raczej nie ma, ale kurs 1.15 to trochę za nisko żeby coś zagrać. Do tego podobny kurs zaserwowali nam bukmachery na spotkanie Djokovica (który przegrał seta do 0 z Fishem) z Kohlschreiberem, z którym Djokerowi nigdy łatwo nie było. I wreszcie Rafa Nadal powinien (wreszcie?) odprawić Ancica, który i tak w turnieju ugrał więcej niż się spodziewałem. To są trzy mecze w których nie trudno wskazać faworyta. Nie szukałbym tu sensacji na siłę, ale i nie polecam grania na czołówkę po takich kursach... Do tego pojedynek Isner - Querrey, w którym postawić byłbym skłonny jedynie na over gemowy, ale i on jest do przemyślenia, bo mecz może się skończyć w dwóch setach, w których zobaczymy jedno przełamanie... I kolejne mecze, już z propozycjami typów:

Tomas Berdych - Fernando Verdasco 2 @ 1.42 (7/10)

Verdasco zagra z Berdychem. Mecz z pozoru bardzo ciekawy, ale różnica klas znacząca. Tomas to wciąż talent, ale gra bardzo nierówno, w przeciwieństwie do Hiszpana, tym bardziej na jego ulubionym hardzie. Pierwszy mecz Nando w turnieju bez problemów, wcześniej na szybkich kortach w SJ pokazał się ze świetnej strony, a jego porażka z Denko podczas AO też wstydu nie przynosi. Kurs 1.42 widzę w Betssonie, może to nie dużo, ale chyba wystarczająco. Bo każdy atut po stronie Berdycha (serwis, forhend, to jak rusza się po korcie) ma wcale nie gorsze odbicie u Verdasco.

Guillermo Garcia-Lopez - Thomaz Bellucci 1 @ 2.25 (6/10)

2.25 to całkiem sporo jak na Garcie-Lopeza. Bardzo nietypowego Hiszpana, który preferuje korty twarde. Posiada całkiem solidny serwis, potrafi pobiec do siatki, a w meczu sporo przebija, ale gdy trzeba też zaryzykuje (głównie forhendem). Ostatni raz widziałem go na początku tego roku, ale ograł tutaj Cilica i Lacko co raczej przypadkiem nie jest. Bellucciego opisałem krótko przed meczem z Moyą. Na cegle byłby faworytem, ale już na hardzie szanse zdecydowanie się wyrównują. Jeśli dodam, że Brazylijczyk miewa przestoje, w których choćby słabo serwuje wychodzi całkiem fajny kurs na &quot;faworyzowanego&quot; przeze mnie GG-Lopeza.

Brian Dabul - Ivan Ljubicic 1 @ 3.27 (6/10)

Zgadzam się też w 100% z typem na Dabula. Genialny mecz z Simonem, gdzie pokazał, że sporo potrafi. Ljubicic to co raz częściej przede wszystkim serwis. Jestem pewny, że to na Dabula będzie za mało, a z głębi kortu w tym meczu na pewno Ivanowi dominować nie będzie łatwo.

Juan Monaco - Juan Carlos Ferrero 2 @ 1.53 (9/10)

Nadszedł czas wyśmienitej formy Juana Carlosa Ferrero. Świetnie grał w turniejach południowoamerykańskich, teraz czas na zwojowanie IW. To, że na hardzie potrafi grać świetnie wiadomo, to były numer jeden, do tego ćwierćfinalista Wimbledonu 09 (a W USO dotarł do 4 rundy). Piszę o tym, bo każdy zna mocne strony Ferrero. Monaco natomiast w tym sezonie jak nigdy wcześniej, bardzo zniechęcił mnie do siebie na hardzie. Gra słabo, bez pomysłu, a jego serwis jest więcej niż słaby. Ferrero ograł Monaco grając 9 mecz w ciągu dwóch tygodni i to bardzo niedawno. Dlaczego jutro miałby paść inny wynik?

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Spotkanie: Kohlschreiber Philipp vs Novak Djokovic
Typ: 1
Kurs: 4,55
Bukmacher: BWIN
Analiza:
Dzis o godzienie 20 kolejne spotkania z serii turnieju Indian Wells, zagraja wyzej wymieni zawodnicy. Szczerze szukam troche niespodzianki w tym spotkaniu. Novak jak na turniejową dwójkę nie radzi sobie zbyt rewelacyjnie. W pierwszej rundzie nie mial wiekszych problemow z pokonaniem Garcia-Lopez Guillermo natomiast wczoraj Amerykanin fish sprawil jemu nie male problemy, po wygraniu 1 seta uwazal ze wszytsko pojdzie po jego mysli jednak okazalo sie inaczej, 2 seta przegral do 0, jednak w 3 doswiadczenie zaowocowało i wygral szczesliwie. Dzis wcale tak nie musibyc, zawodnicy zagraja na korcie centralnym a kibice moga byc swiadkami niespodzianki, ostatnio typowalem ze isner w spotkaniu z djoko ugra wiecej niz 1 seta, i tak rzeczywiscice bylo tylko ze wtedy Novak wygral. Niemiec wczoraj gladko w 2 setach ogral swojego kolegę. Obaj zawodnicy grali ze soba dwukrotnie. Po razie wygrali. w ostatnim pojedynku górą byl Niemiec wygral 3-0 i w formie jakiej jest a przy slabszej dyspozycji Djokovica moze dzis sprawic niespodziankę

tmlmrf 193

tmlmrf

Użytkownik
Novak w tym turnieju z Garcią-Lopezem nie grał:grin: Jego jedyny mecz to trzysetówka z Fishem. Z wypowiedzi Serba wynika że czuje on w nogach występ w Davis Cup, dzisiejszy mecz raczej nie będzie też dla niego łatwy, choć bez wątpienia to on jest faworytem.
Kohlschreiber +1,5 seta za 1.85 wygląda bardzo przyzwoicie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
adraso 2

adraso

Użytkownik
Isner John - Querrey Sam 2,35 6/10 ✅
Mecz dwóch Amerykanów zapowiada się bardzo ciekawie. Spotkali się nie dawno w Memphis tam górą był Querrey aczkolwiek grali na innej nawierzchni, dziś sytuacja może się odwrócić i w bardziej prestiżowym turze mam nadzieję że wygra wyżej rozstawiony John. Mecz wyrównany gram na wyższy kurs. ????
Monaco Juan - Ferrero Juan Carlos 1,47 7/10 ⛔
Hiszpan który jest w bardzo dobrej dyspozycji pokonał Monaco 2x w tym roku na jego &quot;królewskiej ziemi&quot; także na hardzie powinno pójść mu jeszcze łatwiej.
Berdych Tomas - Verdasco Fernando
powyżej 21,5 gemów 1,89 5/10 ⛔
Pojedynki obu wyżej wymienionych zawodników zawsze są zacięte i sądzę że dziś też tak będzie Faworytem jest Verdasco nie mówię że nie wygra ale z serwisem Czecha ciężko będzie przełamać. Duża szansa że over siądzie ????

tmlmrf 193

tmlmrf

Użytkownik
zobaczysz po meczu ze novak gladko wygra z kolba 2 0.
Może jakieś argumenty na popierające Twoje zdanie? ????
Oczywiście nie wykluczam takiej możliwości, jednak osobiście uważam że jest o wiele więcej przesłanek wskazujących, że może to być zacięte spotkanie. Kurs na 2-0 dla Djoko też w okolicach 1,7-1,8 ale patrząc na ostatnie mecze Serba nie sądzę, że pokona on Niemca w takim stosunku. W Dubaiu jedna 3-setówka za drugą, w DC u siebie na clay&#39;u również Novak tracił sety z Querrey&#39;m oraz Isnerem. Także Philipp również, przynajmniej seta powinien ugrać.

gruby85 183

gruby85

Użytkownik
Co do typu na Verdasco to radzilbym odpuscic. Powodem jest jego bardzo slaba gra w pierwszym spotkaniu przeciwko Delgado. Parokrotnie zostal przelamany i gdyby rywal byl bardziej wymagajacy zakonczylby juz swoj wystep w IW. Ja sklaniam sie ku overowi ewentualnie handi na czecha.

Polecam rowniez grac na Sama w meczu z Isnerem, jest w wysokiej formie co udowadnial w ostatnich wystepach oraz calkiem niedawnym ich spotkaniu gdzie byl gora.

vis-maior 1

vis-maior

Użytkownik
Brian Dabul - Ivan Ljubicic 1 set O9.5 gema 1.72
Bet365

Postać Ivana Ljubicica opisałem dość dokładnie przy okazji meczu Chorwata z Ryanem Harrisonem. Brian Dabul przygotowywał się do Indian Wells w małym turnieju w Salinas z pulą 35 tys, który wygrał w ładnym stylu tracąc tylko jednego seta. W USA Argentyńczyk robi małą furrorę, bo na swojej drodze miał już takich tenisistów jak Leo Mayer, czy Gilles Simon, gdzie z miejsca był skazywany na porażkę a jednak wygrał z obydwoma nie tracąc seta(!). Sądzę, że bet365 wystawiło dużo za małą linię na pierwszego seta, bo o ile Ljubicica przełamać się po prostu nie da, to Dabul swojego serwa marnować nie powinien i 10 gemów to bardzo realna opcja.

R 0

radek1234500

Użytkownik
Spotkanie: Bellucci T - Garcia-L. G
Typ: DW 2-0
Kurs: 3
Buk: Betsson

Analiza:

Turniej Indian Wells. W drugiej rundzie na kort wyjdą Thomas Bellucci i Guillermo Garcia-Lopez. Mój typ to wygrana Brazylijczyka w dwóch setach.

Bellucci zajmuje 32 miejsce w rankingu ATP. To o 17 pozycji wyżej niż Hiszpan. Poza tym to kariera Bellucciego lepiej się rozwija i myślę, iż niedługo ten zawodnik może awansować do pierwszej 20 rankingu.

Czemu uważam, że Bellucci zagra w dwóch setach? Gdyż uważam, że Garcia-Lopez nie potrafi grać z Belluccim. Brazylijczyk grał z Hiszpanem w prawdzie tylko raz w 2009 roku w Bangkoku (wygrał w dwóch setach), ale po tym meczu Garcia zachwalał Belluciego, mówiąc, że bardzo nie pasuje mu jego styl. Otóż nie od dziś wiadomo, że Garcia nie lubi grać z leworęcznymi graczami. A Brazylijczyk gra właśnie lewą ręką, co będzie dużym utrudnieniem dla Hiszpana.

Garcia w pierwszej rundzie pokonał Chorwata Cilicia. Przeciwnik Belluciego nie wyszedł na kort i dzięki temu obaj zawodnicy mogą teraz spotkać się w 2 rundzie. 23-letni Brazylijczyk powinien wyjść zwycięsko z tego pojedynku.
Stawiam na DW 2-0 po kursie 3.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Otóż nie od dziś wiadomo, że Garcia nie lubi grać z leworęcznymi graczami. A Brazylijczyk gra właśnie lewą ręką, co będzie dużym utrudnieniem dla Hiszpana.
Tak na przyszłość, jego bilans z rywalami leworęcznymi to 36:18.

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Rywal rywalowi nie równy. Śmieszne zestawienie, które jedynie co może zrobić to wprowadzić w błąd.
W kontekście &quot;odkrywczego&quot; stwierdzenia, że Garcia-Lopez nie radzi sobbie z zawodnikami leworęcznymi, to statystyka je obalająca (co zresztą potwierdził w meczu przeciwko Bellucciemu). Jeśli w coś jest śmiesznego, to Twoja uwaga.
btw, dla osób lubiących szczegóły. Bilans danego zawodnika z określonym stylem gry, czy z mańkutami - od mniej więcej 70% wzwyż, to wartość wśród zawodników tej klasy nieczęsta (najczęściej występują proporcje oscylujące wokół 50%), a wiedza ta jest bardzo pomocna dla typującego.

adraso 2

adraso

Użytkownik
Robredo Tommy - Sela Dudi 2,0 7/10 ⛔
Robredo już wcześniej spisywałem na straty lecz jakoś po 3setówce udało się przejść teraz czeka go trudniejszy zawodnik i jak dla mnie za trudny h2h 3-0 dla Seli dobra gra na hardzie
powinien sobie poradzić a kurs wysoki ;o
Federer Roger - Baghdatis Marcos
powyżej 19,5 gemów 1,76 6/10 ✅
Cypryjczyk baaardzo waleczny nie odpuszcza piłek h2h 6-0 dla Federera i tylko jeden z tych meczów był under (19 gemów) jak widać duża szansa istnieje na over i tak też zagram. ????

F 0

filweb

Forum VIP
Djokovic - Ljubicic 2 3.90
Novak gra bardzo niemrawo i Chorwat nareszcie będzie miał realną szansę na pokonanie dużo młodszego przeciwnika, który ostatnio był dla niego zmorą - w ciągu ostatniego roku wygrywał z nim 4 razy. Ljuba zaskoczył mnie bardzo łatwą wygraną nad Dabulem, który wcześniej prezentował się całkiem nieźle.
Blake - Almagro 2 2.90
Zwyczajnie nie uważam w tym momencie Hiszpana za zawodnika wyraźnie gorszego, nawet na takiej nawierzchni od Jamesa. Dobry występ na AO, tutaj pokonał groźnego Karlovica, szanse na dalsze sukcesy z pewnością większe, niż wskazywałby to kurs.
Monaco - Garcia Lopez 1 1.562
Monaco bardzo mi się podobał w bardzo dobrym zresztą spotkaniu z Ferrero. Argentyńczyk potrafi od czasu do czasu zagrać coś na hardzie, kiedyś, z tego co pamiętam był w 4 rundzie US, a tutaj, o ile się nie mylę, kort jest znacznie wolniejszy. Garcia Lopez czarny koń turnieju, ale na tym etapie jego przygoda powinna się zakończyć.
Jeśli kurs na Rafę wzrośnie do 1,30, to będę się poważnie zastanawiał nad zagraniem Hiszpana.

miodzik 0

miodzik

Użytkownik
Blake - Almagro 2 2.90
Co do tego meczu, to obu gości można uznać za bardzo słabych psychicznie. Z tym, że Almagro kompletnie nie radzi sobie z presją, kiedy gra na terenie rywala. Widziałem już wiele razy jego mecze, gdzie kibice głośno dopingowali swojego ulubieńca, a w tym wypadku jego przeciwnika. Natomiast Blake zapowiadał przed tym turniejem, iż zamierza powrócić (tu oczywiście duuuuży znak zapytania) do czołowej 10tki, a ten okres wydaje się znakomity. Twarde korty to przewaga Blake&#39;a, takie jest moje zdanie. Nie widziałem meczu z Ferrer&#39;em, ale wynik świadczy o tym, że może James się trochę obudził, choć może też, że David po gwałtownej zmianie nawierzchni zagrał po prostu słabo..Fakt, faktem ostatnio grał cholernie często - mógł być już przemęczony taką ilością meczy w ciągu kilku tygodni. Jeśli miałbym coś w tym meczu typować to wziąłbym jednak James&#39;a -2.5 games @ 1.92 w betfair 2/10
No, no, no...Nicolas zagrał naprawdę świetnie, dawno nie widziałem go tak pewnego tego co robi. Do trzeciego seta, którego nie oglądałem Blake także miał fenomenalne momenty, lecz za często zdarzały mu się przestoje przy swoim serwisie, czym narażał się wiele razy na przełamanie.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom