Dyscyplina:
Tenis -
ATP singiel: Indian Wells (
USA) - Kwalifikacje, twarda
Godzina: 23:00
Spotkanie: Prajnesh Gunneswaran - Jason Jung
Typ: 2
Kurs: 1,65
Bukmacher:
1xbet
Analiza:
Pierwsza runda kwalifikacji do prestiżowego Indian Wells. Obaj panowie preferują ten rodzaj nawierzchni i to na hardzie czują się najlepiej. Ja tutaj stawiam jednak na reprezentanta Tajwanu Jasona Junga z bardzo prostego powodu. Mianowicie zawodnik ten urodził się, mieszka i trenuje tutaj w Stanach Zjednoczonych. On amerykański hard zna doskonale i myślę, że sobie poradzi z Hindusem, który w ostatnim czasie grał na turniejach azjatyckich i teraz zmienia kontynent i może mieć pewne problemy z aklimatyzacją. Jung z tym problemów mieć nie będzie bo ostatnie turnieje, które rozgrywał to tutaj w
USA i w ostatnim tygodniu grał tutaj w Indian Wells Challengera więc przebywa tutaj od dłuższego czasu. We wspomnianym challengerze zaprezentował się całkiem przyzwoicie pokonując Amerykanina Kruegera i Serba Krajinovicia i przegrywając z Brytyjczykiem Evansem. Myślę, że będzie na te kwale lepiej przygotowany, lepiej ograny i doświadczony na amerykańskich kortach twardych i, że upora się z Gunneswaranem.
2-0 (7-5 , 6-4)
Dyscyplina:
Tenis -
Godzina: 21:30
Spotkanie: Luca Vanni - Miomir Kecmanovic
Kurs: 1,51
Bukmacher:
1xbet
Analiza:
Wiele razy wspominałem, że Kecmanovic to dla mnie wielka nadzieja i talent na przyszłość i, że mocno mu kibicuję. Mimo, że Miomir ostatnio nie jest a najwyższej formie, na co z pewnością też zapewne ma fakt, że doznał kontuzji na turnieju w Dallas to jednak tutaj postawię na niego. Vanni ma już 33 lata na karku, w czerwcu będzie mieć 34 lata i on tutaj w Ameryce w ostatnich latach rzadko kiedy pojawiał się na tych kortach twardych. Kecmanovic urodzony w Belgradzie ale mieszka w Stanach Zjednoczonych, on te korty również zna bardzo dobrze, na nich się wychowuje i amerykański hard nie jest mu obcy. Myślę, że jak na początek kwali to dostał idealnego przeciwnika aby się rozegrać. Jest to spotkanie bardzo podobne do tego wyżej Gunneswaran - Jung. Dla Luci również zmiana kontynentu, nie wiadomo jak do końca się zaaklimatyzował, natomiast Kecmanovic tutaj jest, w ostatnim czasie rozgrywał turnieje tylko tutaj w Ameryce i pod względem ogrania na amerykańskim hardzie powinien mieć przewagę. Myślę, że da z siebie wszystko i ogra Włocha.
0-2 (3-6 , 2-6)
Dyscyplina:
Tenis -
Godzina: 02:00
Spotkanie: Juan Ignacio Londero - Christian Harrison
Kurs: 2,16
Bukmacher:
1xbet
Analiza:
Tutaj już z kolei próbuję niespodzianki i gram na Amerykanina Harrisona. Jest to zawodnik strasznie nierówny, grający w kratkę ale mimo wszystko spóbuję tutaj na niego. Argentyńczyk Londero to typowy ceglak i on głównie występuje na kortach ziemnych od czasu do czasu robiąc wyjątek i próbując swoich sił na innej nawierzchni. Jednak tutaj będzie to dla niego pierwszy turniej na hardzie od
Australian Open, gdzie odpadł w kwalifikacjach w drugim spotkaniu. Jak wspomniałem on 90% albo i więcej meczy w ciągu roku rozgrywa na cegle i ten turniej to tylko taka odskocznia dla niego. Harrison mimo, że nic wielkiego nie osiąga to jednak tych meczy na amerykańskim hardzie ma zdecydowanie więcej. Z pewnością Londero to dużo większy talent od Christiana i typ jest ryzykowany ale spróbuję tutaj tak zagrać i iść w te doświadczenie na hardzie. Przypominam, że Amerykanin to strasznie nierówny gracz i tutaj jego porażka również mnie nie zdziwi ale niespodzianki gdzieś padną i ja typuję, że tutaj jest na to spora szansa.
0-2 (3-6 , 6-7)