>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Fortuna bonus

ATP Tour - Indian Wells (05.03.2025 - 16.03.2025)

Tenis by Dawid 1,5M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Indian Wells

Arnaldi 🇮🇹 vs. Rublev 🏳

Spotkanie drugiej rundy, które wydaje się trudne do typowania i szczerze mówiąc najbliżej mi tu do overu gemowego w razie jakby Włoch znów zagrał znakomity mecz, jak to było podczas Roland Garros. Ostatnia dyspozycja Rubleva na pewno napawała optymizmem i mimo porażki w Dubaju już na starcie można mu to wybaczyć. Był zmęczony i trafił na znakomitego wtedy Halysa, który zresztą ciągle gra znakomicie. Z kolei, co do Arnaldiego mam mieszane odczucia, bo taka też jest jego gra. Ostatnio walczył jak równy ze Zverevem (ten jednak jest w dołku), lecz tutaj z Kovaceviciem bardzo się męczył i w wielu gemach był bliski przełamania lub zwyczajnie tracił serwis, a przecież Aleksandar nie grał nic nadzwyczajnego i takie coś nie przejdzie z Rosjaninem. Dla Amerykanina było trochę za wolno, a i tak mógł ten mecz jakoś wygrać i co chwilę otrzymywał pomocną dłoń. Potrzeba będzie znacznie lepszej gry, ale Włoch jest raczej tego świadomy. Wszystkie mecze między nimi były underowe, więc może teraz czas na przełamanie i trochę więcej gemów? W Montrealu znacznie lepszy był Andrey i teraz powtórka w teorii nie zdziwi, ale Matteo potrafi być genialny w głębokiej defensywie i będzie testować cierpliwość faworyta. Dlatego też przełamania wyglądają ciekawie. Oczywiście wiele będzie zależeć na ile Rublev pozwoli rywalowi na returnie i jak będzie wyglądać jego serwis. Kursy jednak wydają się uzasadnione i w wolnych warunkach dałbym szansę na over gemowy, lecz mecz ze wskazaniem na faworyta. Linia przełamań niska, godna ryzyka, bo nawet w przypadku gładkiego zwycięstwa istnieje dość spora szansa, że Rosjanin, w którymś gemie zaliczy kryzys, co pozwoli na pokrycie tego kierunku.

👉 powyżej 20,5 gemów @1,5 lub powyżej 3,5 przełamań @1,6 (forBET) ✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +772
Pablito91 1,7M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Goffin poniżej 2.5 asów @1.50 forbet

Belg Goffin zagra z Australijczykiem De Minaurem. Faworytem i to zdecydowanym jest tutaj Alex. Podoba mi się Typ na under asów Belga. Davida serwis nie jest ani mocny ani nie jest to jego najmocniejsza broń. A bardzo mocną stroną De Minaura jest właśnie return. Bardzo dobrze gra w obronie I na returnie. Bardzo ciężko zagra mu asa. Dlatego nie widzę możliwości by Belg posłał aż 3 w tym spotkaniu. Nie tak dawno spotkali się w Rotterdamie i Belg miał 2 asy. Jednak tamta nawierzchnia w hali była szybsza od tej tutaj.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2532
Tenis by Dawid 1,5M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Tsitsipas 🇬🇷 vs. Berrettini 🇮🇹
Spotkanie III rundy, które jest zarazem dość szybkim rewanżem za ich starcie w Dubaju, gdzie w trzech setach górą był Grek, który kilka dni później wygrał cały turniej i to w cuglach. Dziś ponownie uderzę w ten sam ton, co ostatnio w starciu Tsitsipasa z Seyboth Wildem czyli przełamania. Tutaj niewątpliwie będzie więcej argumentów przeciw, niż za, ale to co mnie przekonuje to po pierwsze bardzo niska linia, która jest adekwatna do spotkań serwismenów, a tu jednak będzie pole do wymian. Dlaczego? Po prostu nawierzchnia jest wolna, cechuje się sporo chropowatością, a piłka często wręcz staje. To niewątpliwie przewaga dla Stefanosa, o czym sam nawet wspominał. W starciu z Brazylijczykiem wyglądał bardzo dobrze, wygrał zdecydowanie, choć mógł znacznie szybciej. Problem na własnym podaniu miał jedynie w pierwszym gemie meczu, ale tu muszę podkreślić, że Thiago wyglądał co najwyżej przeciętnie i grał zrywami. Bardzo dobre uderzenia przeplatał miernymi i zdecydowanie zasłużył na taki wynik. Niewątpliwie Matteo będzie znacznie trudniejszym rywalem, tym bardziej, że jest w dobrej formie, widać progres w grze, także po stronie bekhendowej i to nie jest już zawodnik, aż tak mocno zależny od pierwszego serwisu. W meczu z O'Connellem był zmuszony do obrony tylko jednego bp, więc wygrał bardzo komfortowo i trudno być tu optymistą, jeśli chodzi o przełamania, choć w ich ostatnim meczu w Dubaju mieliśmy właśnie trzy i to na szybkich kortach. Teoretycznie jest to optymistyczna przesłanka, ale czy kogoś zdziwią 1-2 przełamania w całym meczu i jakiś tb? Raczej nie, dlatego jest to opcja bardzo życzeniowa, do której trzeba będzie trochę szczęścia i znakomitej skuteczności na returnie przy bp, których raczej będzie niewiele. Na papierze lepiej wyglądają gemy faworyzowanego Greka, ponieważ nie musi nawet tego meczu wygrać, by kierunek został pokryty, a raczej powinniśmy zobaczyć chociaż jednego bliskiego seta. Grek ma za sobą czwarty mecz na Indian Wells rozegrany na dystansie dwóch setów. Wydaje się, że to dobry mecz na przełamanie. Kursy na faworyta wzrastają, w zasadzie się wyrównują i raczej nie zobaczymy tu bardzo komfortowego zwycięstwa Tsitsipasa, więc ten kierunek wydaje się bardziej logiczny. Najgorszym scenariuszem będzie zwycięstwo Berrettiniego po dwóch bliskich setach, co także jest możliwe, dlatego miałem wątpliwości czy w ogóle coś typować w tym meczu. Historia jednak jest wyraźnie za Tsitsipasem plus specyfika tych kortów.

👉 powyżej 2,5 przełamań @1,57 ✅ lub Tsitsipas powyżej 12,5 gemów @1,62 (betclic) ❌

Nie są to bardzo mocne opcje, więc raczej nie powinny być w kuponach za wysokie stawki!

Ostatnia edycja:
versa 715,2K

versa

Typer
Hurkacz - De Minaur
De Minaur
Fortuna @1.47
Dla bukmachera jak i dla mnie De Minaur jest dość wyraźnym faworytem w spotkaniu z Hubertem Hurkaczem. Australijczyk jest w życiowej formie choć ostatnio przegrał dwa mecze pod rząd z Rublowem i Ciliciem to nadal uważam, że jego forma i całokształt gry jest zdecydowanie lepszy niż u naszego rodaka, gdzie poza serwisem ciężko doszukiwać się jakiś pozytywów.
W poprzedniej rundzie De Minaur pokonał Goffina oddając mu zaledwie 4 gemy w całym spotkaniu, natomiast Hurkacz pokonał francuza Gastona oddając mu aż 8 gemów, już sam ten fakt pokazuje, że w bezpośrednim starciu to Australijczyk powinien dominować grę, bowiem Goffin to conajnniej półka wyżej od Gastona.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1519
Pablito91 1,7M

Pablito91

Mistrz Typer EURO Niemcy 2024
Fils poniżej 4.5 asów @1.60 superbet 3 set popsuł Typ :/

Dzisiaj kontynuujemy Typ na under asów. Tym razem w pojedynku Francuza Filsa z Włochem Mussettim. Lorenzo to również jeden z tych tenisistów, któremu trudno posłać asa. Bardzo głęboko ustawia się do returnu. A Francuz to nie jest zawodnik, który posyła notorycznie asy. Z diallo miał 2 asów w dwusetowym pojedynku. W Dubaju z Borgesem 2. W Rotterdamie może i miał lepsze liczby, ale tam korty były szybsze a i też zależy kto odbiera podanie. Safiullin to bardzo dobrze serwujący zawodnik a mimo to w 3 setowym pojedynku z Mussettim posłał tylko 2 asy. Liczę na under Francuza.

Ostatnia edycja:
Tenis by Dawid 1,5M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Fritz 🇺🇸 vs. Tabilo 🇨🇱
Spotkanie trzeciej rundy, które ma wyraźnego faworyta i jest nim rzecz jasna gospodarz. Taylor bardzo lubi ten turniej i zazwyczaj osiąga w nim bardzo dobre wyniki, a trzy lata temu nawet triumfował w wielkim stylu. Teraz pewnie też liczyłby się w końcowym rozrachunku, lecz jak sam mówi nie jest jeszcze w 100% gotowy, gdyż ostatnie starty odpuścił z powodu kontuzji mięśni brzucha. W pierwszej rundzie w miarę pewnie ograł niedoświadczonego Gigante, lecz i z nim nie ustrzegł się błędów, bo w końcówce stracił serwis, ale wcześniej też nie było łatwo i w wymianach miał spore problemy. Oczywiście Włoch to znakomity technik i też nie mogę powiedzieć, że Tabilo postawi co najmniej tak trudne warunki. Chilijczyk rozgrywa fatalny sezon i dopiero tutaj odniósł pierwsze zwycięstwo od października. Słabsza forma była też pokłosiem kontuzji pleców, więc tak wysokie kursy nie mogą dziwić. Nie ma tak naprawdę mocnych przesłanek dlaczego Tabilo miałby dziś namieszać, bo przecież pewne zwycięstwo z Lajoviciem nic nie znaczy. Gra dalej nie była rewelacyjna, a Fritz raczej będzie się rozkręcać. Na pewno na plus dla Alejandro działa fakt, że grywał już na tych kortach świetnie, gdyż dwa lata temu osiągnął IV rundę i to od kwalifikacji. Specyfika kortów ma oczywiście duże znaczenie, gdyż jest wolno, a kozioł jest wysoki czyli idealnie dla graczy, którzy preferują mączkę. Możliwe, że Tabilo będzie stać na chociaż jedno przełamanie, które będzie kluczowe także dla brejków meczowych, bo raczej ciężko liczyć na cztery ze strony samego Fritza w niepewnej dyspozycji. Gdyby nie uraz Amerykanina raczej nie obrałbym tych kierunków, ale kurs oraz linia mnie przekonują pomimo niewielu silnych argumentów. Co ciekawe panowie grali przeciwko sobie w zeszłym sezonie dwa razy i w obu starciach Chilijczyk nawet nie powąchał bp, a jedno ze starć właśnie miało miejsce w Indian Wells, co nie wróży dobrze. Typy są niewątpliwie ryzykowne!

👉 powyżej 3,5 przełamań @2,1 (betclic) lub Tabilo powyżej 0,5 przełamania @1,65 (superbet) ✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2003
rytelson 97,4K

rytelson

Użytkownik
Jack Draper vs Jenson Brooksby 1 @1.21 (Superbet)

ATP Indian Wells, III runda, 19:00. Uparłem się by grać,przeciwko temu Brooksbiemu, ale mam ku temu swoje powody. Ostatni mecz zagrał dobrze, a Felix którego ograł, dość przeciętnie. Nie zgadzam się z opiniami, że Brooksby zagrał fenomenalnie. Owszem, zagrał fajnie ale nie popadajmy w zachwyt. Dziś na jego drodze Draper, który w tym sezonie wygląda dość stabilnie. Pokazał dojrzałość w poprzedniej rundzie z Fonsecą. Panowie w 2022 roku, czyli w tym dobrym okresie dla Brooksbiego, grali dwa razy i dwa razy w dość łatwy sposób wygrywał "drejper". Liczę na brak niespodzinki, bo ten sezon jk na ten czas jest pełny pułapek.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +268
Tenis by Dawid 1,5M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Tsitsipas 🇬🇷 vs. Rune 🇩🇰
W mojej opinii najciekawsze spotkanie dnia, które na pewno warto obejrzeć bez względu na porę. Z jednej strony mamy Greka, który od ostatniego turnieju na Bliskim Wschodzie jest w bardzo wysokiej formie i w cuglach wygrał ATP 500 Dubaj i kontynuuje świetną grę także w Indian Wells, a z drugiej mamy nieprzewidywalnego Duńczyka, który wydaje się, że już wychodzi z letargu i być może znów nadchodzi jego czas. Zdecydowanie bardziej stabilnym zawodnikiem na ten moment jest Tsitsipas i nie można się dziwić, że jest tu faworytem. Specyfika kortów jak najbardziej mu służy, co podkreślał kilkukrotnie czyli dość wolno i z wysokim odbiciem czyli warunki przypominające mączkę, którą Grek uwielbia. Kilka lat temu grał w ćwierćfinale Indian Wells, a teraz powtórzył już wynik sprzed roku czyli IV rundę. Co ciekawe od trzech spotkań nie stracił podania, więc takowa linia na przełamania nie powinna dziwić, ale też trzeba podkreślić, że jego rywale nie byli w najlepszej formie. W finale w Dubaju Auger-Aliassime totalnie zawiódł (już półfinał miał słaby), Seyboth Wild zagrał bardzo przeciętnie, szczególnie jeśli chodzi o fazę ofensywną, a Berrettini zaprezentował się fatalnie i wysokie odbicie piłki na korcie centralnym sprawiło mu ogromne problemy, bo uwielbia grać z poziomu biodra, a tutaj otrzymywał wysokie topspinowe piłki na wysokości barków czy też głowy. Krótko mówiąc rywale byli zwyczajnie słabi i jak ktoś ma popsuć znakomitą serię Stefanosa to być może Holger, który po serii fatalnych występów, ale także po chorobach i urazach chyba wraca na dobre tory. Chyba, bo nie możemy być nigdy pewni, co do jego dyspozycji i przyzwyczaił nas do sinusoidy. Fakty jednak są takie, że zarówno z Moutetem jak i Humbertem zagrał bardzo dobrze, a jego tenis byłby kompletny, gdyby nie zbyt duża liczba niewymuszonych błędów, ale to wynika z jego stylu. Niewątpliwie Tsitsipas ma się czego obawiać i szukałbym przełamania jego fantastycznej serii bez straty serwisu i może nie przegra tego meczu, ale jak najbardziej mogą powalczyć na nieco dłuższym dystansie niż ostatnie starcia z udziałem Greka. Rune przed rokiem osiągnął tu ćwierćfinał, więc ten turniej także mu leży i liczę, że zagra odważnie i co ważne będzie w pełni zdrowy, bo z nim nigdy nie wiadomo, kiedy wyjdzie jakaś grypa czy uraz, o czym zazwyczaj dowiadujemy się po meczu. Dodatkowym smaczkiem jest też fakt, że H2H jest zdecydowanie po stronie Duńczyka i wynosi 3-0, choć już dawno ze sobą nie grali i jest to tylko ciekawostka, a Grek chyba jest w idealnej dyspozycji, by ten bilans poprawić. Liczę na dłuższy mecz z większą liczbą przełamań, których co prawda u faworyta ostatnio wiele nie ma, ale zazwyczaj spotkania Duńczyka w nie obfitują i w dwóch poprzednich jego meczach padało siedem i siedem przełamań czyli zdecydowanie ponad linię. Wśród ostatnich rywali Tsitsipasa to właśnie Rune będzie zdecydowanie najbardziej aktywny na returnie oraz kreatywny w ofensywie.

👉 powyżej 3,5 przełamań @1,52 (betclic) ✅

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1520
rytelson 97,4K

rytelson

Użytkownik
Tallon Griekspoor (+1.5g.) vs Yosuke Watanuki 1 @1.31 (Superbet)

ATP Indian Wells, 1/8 finału, 19:00. Nie rozumiem zachwytów nad Azjatą. Przed kontuzją był to zawodnik ósmej dziesiątki rankingu, jednak tu doświadcza splotu korzystnych dla siebie zdarzeń. W 1. rundzie zawodnik enigma (nie wiadomo co odwali) Bublik, w drugiej zwycięstwo po kreczu Machaca, w trzeciej rywal zdecydowanie po formą - Tiafoe. Nie ujmuję nic Watanukiemiu bo to świetny serwisman, bardzo przyzwoity zawodnik, lecz tak naprawdę dziś czeka go najcięższe wyzwanie. Holender jest w gazie, już poprawił wynik z zeszłego roku, lecz ma otwartą drogę do ćwiercfinalu bo w mojej ocenie ma łatwiejszego rywala niż Perricard czy Zverev. Z rosyjskim Niemcem zagrał tak jak rywal pozwolił jednak już z Francuzem było bardzo dobrze. Japończyk jak wspomniałem bezuje na szybkim kończeniu akcji. Mocny serwis mu sprzyja. Jednak myślę że Griekspoor jest na tyle dobry w defensywie i na tyle bogaty w umiejętności że dziś da sobie radę.

P.s Pojawiły się głosy negujące kursy jakie gram. Owszem, nie są to demoniczne mnożniki, jednak jestem świadomy swoich poprzednich błędów z graniem kilku meczów, po wyższych kursach. Tu też zdarzają mi się "wyjebki" jednak wiem że forma przyjdzie a nie chce wypaść z obiegu świata tenisa bo wiem jak ciężko potem wrócić. Łyżeczką a nie chochlą:) Miłego dnia :)

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +1351
rytelson 97,4K

rytelson

Użytkownik
Francisco Cerundolo vs Alex De Minaur 2 @1.26 (Superbet)

ATP Indian Wells, 1/8 finału, 20:10. Jedna rzecz zwróciła moją uwagę biorąc na warsztat ten typ. Pominę fakt, że Australijczyk to lepszy zawodnik, o bardziej bogatym wachlarzu umiejętności. Jednak do brzegu. Serwis Argentyńczyka i return De Minaura. Otóż Cerudnolo ma tu kiepski pierwszy serwis, jednak ratuje się drugim, który osiąga lepszą skuteczność. Jego dotychczasowi rywale nie potrafili tego wykorzystać, returnując go na poziomie 30-35%, jednak dziś może być inaczej, bowiem De Minaur nie schodzi na returnie 2 serwisu poniżej 50%, co pokazał z Hubertem oraz z Goffin. Jak dorzucimy do tego jeszcze "suche" statystyki o ilości wygranych meczów Australijczyka (bilans 15-4) czy H@H (1:0 z tego roku z AO) czy jego aktualną formę na tym turnieju (po 4 gemy tracone w meczu) to możemy z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić, że Australijczyk jest mocnym faworytem.

Do góry Bottom