>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Houston, Marrakech 04.04-10.04.2016

Status
Zamknięty.
kuchcik 4,6K

kuchcik

Użytkownik

Miejsce:
Houston, USA
Data rozgrywania: 04.04-10.04.2016
Nawierzchnia: Clay
Kategoria: ATP World Tour 250
Pula nagród: $577,860
Oficjalna strona turnieju: http://www.mensclaycourt.com/
Lista Startowa: http://www.menstennisforums.com/4521-fayez-sarofim-co-us-men%92s-clay-court-championship/765345-houston-entry-list-updated-february-24-2016-a.html
Drabinka: http://www.mensclaycourt.com/draws
Plan gier: http://www.mensclaycourt.com/schedules
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/usa/atp-houston/
Zwycięzca singla 2015: Jack Sock
Zwycięzcy debla 2015: Ricardas Berankis i Teymuraz Gabashvili
Miejsce: Marrakech, Morocco
Data rozgrywania: 04.04-10.04.2016
Nawierzchnia: Clay
Kategoria: ATP World Tour 250
Pula nagród: €520,070
Oficjalna strona turnieju: http://www.gphassan2tennis.com/
Lista Startowa: http://www.gphassan2tennis.com/index.php/joueurs
Drabinka: http://www.protennislive.com/posting/2016/360/mds.pdf
Plan gier: http://www.protennislive.com/posting/2016/360/op.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/morocco/atp-marrakech/

dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
B.Baker-Clezar 1 @2.9 b-son ✅
Clezar jakis przyzwoity poziom prezentuje, ale nieliczac legendarnego Gusatavo Kuertena, to w Brazylii chyba tylko Thomaz Bellucci i niegrajcy juz Flavio Saretta czy Ricardo Mello byli zawodnikami, ktorzy potrafia/potrafili rywalizowac na tym najwyzszym poziomie. Clezar ma tam bodajze wygrany jakis challeneger, ogolnie czesto dostawal dzikie karty do brazylijksich turniejow, ale ostatnio Thiago Monteiro go i tak wygryzł troche. Spektakularnych wynikow to jednak Clezar nie osiagnal i wygrywal co najwyzej pojedyncze mecze w cyklu Tour. Ogolnie Brian Baker to jest bardzo ciekawa postac i mozna by o nim dluga historie napisac, a wciaz mysle ze dla wielu postac nieznana, mimo ze zawodnik osiagal bardzo dobre wyniki 4 lata temu. Oczywiscie posluze sie troche wikipedia w opisie. Baker to chyba jeden z tej nielicznej grupy amerykanskich tenisistow, ktorzy chyba lepsze wyniki osiagali nawet na cegle. Chociaz biorac pod uwage ostatnie sukcesy Bjorna Fratangelo i Tommy Paula na juniorskim French Open to moze Amerykanie znow silniej zaznacza swoja obecnosc na cegle.
Baker jako junior dawno temu byl finalista French Open, takze talent to na pewno posiadal. Baker w tourze rywalizowal 3 lata przed swoim powrotem, tazke krotko. Nie osiagnal wielkich wynikow w glownym tourze, ale dwa challengery tez wygral. Pozniej to juz bylo bardzo dlugie pasmo przeroznych kontuzji i schorzen. Od 2007 do 2011 roku Baker nie gral w ogole, zajmujac sie trenowaniem akademickim. Powrot do zawodowego tenisa nastapil w 2011 roku. Zaczelo sie od wygranego futuresa w drugiej polowie sezonu i dobrych wynikach na tym etapie, az w koncu przyszedl sukces w postaci finalu challenegera. No i w koncu odpalił rok 2012, ktory okazal sie najlepszym w karierze. 2 wygrane turnieje Futures, 1 challenger w Sarasocie na poczatku roku pozwolily Bakerowi wrocic do rywalizacji na szczeblu juz najlepszymi. Co wiecej, Baker gral tak dobrze, ze wygral sobie dzika karte na French Open z amerykanskich eliminacji. Byly tenisista i przyjaciel Bakera, Amer Delic, napisal po tym nastepujace zdanie &quot;Brian Baker... jakis facet, ktoremu USTA odmowila dzikiej karty na turniej Futures w ubieglym roku&quot;, co bylo nawiazaniem do turnieju tego pierwszego turnieju Futures, ktory Brian Baker wygral.
W tygodniu poprzedzajacym French Open, Brian Baker zaliczyl swoj pierwszy final ATP w Nicei, ulegajac w finale Nicolasowi Almagro na dwa dni przed rozpoczeciem French Open. Warto tez dodac, ze Baker do finalu w Nicei notowal passe 15 wgranych meczow z rzedu, wliczajac challengery. Na French Open Baker ogral w 1 rundzie Xaviera Malisse&#39;a, a swoj udzial zakonczyl na drugiej rundzie po przegranym pieciosetowym poejdynku z Gillem Simonem. Po tych dokonaniach Baker awansowal na 141 miejsce w rankingu ATP, a troszke ponad rok temu w ogole nie byl klasyfikowany. Historia troche jak z bajki.
Z marszu po French Open wlasciwie nastapil Wimbledon, ktory Baker zaczal od kwalifikacji, a skonczyl na 4 rundzie turniejowej, co pozostaje jego najlepszym osiagnieciem szlemowym.
Startow w sezonie 2013 bylo malo, chociaz zaczal on sie pokonaniem w Auckland Jerzego Janowicza, a jeszcze na Australian Open przyszla, a jakze by inaczej, kontuzja. Powrot trwal 4 miesiace, jakies tam startu w challengerach i porazka na US Open z Hewittem i to na tyle. W 2014 roku Baker wycofal sie ze startu w Australian Open i tyle go widziano az do tego sezonu.
W biezacym sezonie Baker wystartowal na Australian Open, uzywajac oczywiscie chronionego rankingu, co poprzedzil startem w turnieju Futures w styczniu. W Melbourne Baker przegral w 4 setach z Simone Bollelim. I docieramy do tego momentu, czyli kwietnia 2016. Jestesmy jakies 3 miesiace pozniej po starcie w AO i ubieglotygodniowym starcie Bakera w Miami, gdzie przegral z Kukushkinem. Cos podejrzewam drgnelo u Bakera i zakladam, ze moze byc jeszcze lepiej. Clezar z pewnoscia Kukushkinem nie jest. Sezon ceglany zaraz sie rozkreci i to najlepsza czesc roku dla Bakera. Na papierze o Bakerze tyle, ale lepiej powiedziec ze Bakera w formie na krocie oglada sie z przyjemnoscia, gdyz jest to zawodnik imponujacy technika w wymianach. Zreszta co mozna powiedziec o zawodniku, ktory ogrywal na ceglanych kortach Monfilsa czy Davydenke. Nie wiem co tam czeka Bakera, ale jestesmy w USA i zaczynamy okres kalendarzowy, kiedy Baker zaimponowal. Clezar prawdopodobnie nigdy nie osiagnie takiej formy jak Baker w sezonie 2012. Moze zdarzy sie cos dobego znowu u 30-letniego Amerykanina, wiec wciaz wcale nie jakos mega zaawansowanego wiekowego zawodnika. Taki jest kurs bardzo ciekawy, a uzasadnienie łatwo wywnioskowac, takze podejmuje probe.
Baker oczywiscie z dzika karta w kwalifikacjach, takze mysle ze starac sie bedzie.
Czapki z głów /Kuchcik

Otrzymane punkty reputacji: +16
daavid5 671

daavid5

Użytkownik
B.Baker-Clezar 1 @2.9 b-son
Clezar jakis przyzwoity poziom prezentuje, ale nieliczac Gusatavo Kuertena, to w Brazylii chyba tylko Thomaz Bellucci i niegrajacy juz Ricardo Mello byli zawodnikami, ktorzy potrafia/potrafili rywalizowac na tym najwyzszym poziomie. ....
właśnie przyglądam się temu spotkaniu. Forma Bakera to jednak niewiadoma. Kibicuję Tobie i typowi na Bakera, ale chyba jednak pasuję. Z całą pewnością to typ nie tyle co na Bakera, ale przeciwko Clezarowi bo ten w formie ostatnio nie był.

tie-break 7,2K

tie-break

Użytkownik
Pamiętajcie też, że mączka w Houston jak zawsze jest inna. Praktycznie wiele z europejską nie ma wspólnego. Ni to clay, ni to hard....a Amerykanin na takiej nawierzchni trochę pogrywał np. wygrana Savannah challenger 2012. W tamtym roku Querrey wygrał z Verdasco, Querrey z Lopezem, Sock z Bautistą Agutem, Tipsarevic który również wracał po mega przerwie właśnie z Clezarem czy Groth z Estrellą. W tym roku też będą dziwne wyniki lecz typ ciekawy.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Coric B. - Delbonis F.
Delbonis F. -2 gemy ::: 1,87 ::: 1/3 ✅
Czas na wielki finał w Marrakeszu. 19-letni Borna Coric zmierzy się z o 6 lat starszym leworęcznym Fryderykiem Delbonisem z Argentyny. To powinien być bardzo fajny mecz, bo powoli do głosu w ATP dochodzi nowe pokolenie, a mam tu na myśli właśnie Chorwata, Kyrgiosa, Zvereva czy genialnego Thiema. Oni wszyscy w tym sezonie pokazują się z genialnej strony.
Jednak to Delbonis na mnie zrobił w tym turnieju o wiele lepsze wrażenie. Wszystkie mecze wygrał bardzo pewnie bez straty seta, a warto do tego dodać, że on już na Mastersach w Stanach Zjednoczonych, a przede wszystkim w Indian Wells grał genialny tenis i sensacyjnie pokonał samego Andy Murraya.
To budzi podziw we mnie, wydaje mi się, że Delbonis jest teraz w kwiecie wieku gdzie będzie grał swój najlepszy tenis. Coric na pewno w tym meczu powalczy, ma świetny serwis, dobrze też przebija na drugą stronę siatki. Co prawda jest jeszcze młody i jego organizm szybko się regeneruje to jednak dzisiaj spędził na korcie dobre 2 godziny, a w ćwierćfinale zagrał ponad 3 godziny z Mathieu. Myślę, że im dłużej potrwa ten mecz to będzie tym gorzej dla jednej z sensacji tego sezonu.
Wynik: 2:6 4:6

pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Witam,
Nie wiem czemu taki duzy kurs na Corica.. Ogladalem wczoraj Delbonisa i byl to tenis w jego wykonaniu naprawde nierowny.. Gdyby Montanes mial troszke oleju w glowie, moglby znalezc sposob na wygranie chocby seta.. Strasznie nierowna gra i wiele bledow Delbonisa.. Coric natomiast jest rowny strasznie, ogolnie jego tenis w tym turnieju jest bardziej rowny, wszechstronny i widac, ze chlopakowi zalezy na wygranych.. Jak Coric zagra swoje tak jak wczoraj z Veselym, mysle ze Delbonisa, ktory tez jest leworeczny powinien ograc dzis w finale.. Jak wygra Delbonis dzis to chyba jakims cudem.. Stawiam na Corica, bo gra po prostu w tym turnieju wedlug mnie o wiele lepiej od Delbo.. Kurs 2.3
Dzis tez wpadla mi w oko Cibulkova.. DObrze wiemy, ze Giorgi moze zlapac zapalenie mozgu i zaczac wszystko psuc. Cibulkova to na pewno bardziej inteligentniejsza zawodniczka, nie grajaca regula: zamknij oczy, jak wejdzie to wejdzie , jak nie, to nie tak jak to robi Giorgii. DO tego jest to final i nerwy u wloszki moga zrobic swoje.. Ogladalem kiedys jej final w jakims turnieju i miala tyle farta, ze hoho, jakby przciwniczka byla madrzejsza, mogla gladko przegrac 0:2 a wygrala bodaj 2:1.. Tak czy siak no Giorgii powinna nad psychika popracowac.. Oczywiscie moze byc scenariusz, ze wszystko bedzie trafiac( w co watpie).. jednak martwi mnie tylko bezposredni bilans 0:2 dla wloszki.. Mimo to mysle, ze dzis bedzie przelamanie dla Cibulkovej, jest to zawodniczka wedlug mnie bardziej wszechstronna, potrafiaca wyczekac rywalke, troszke poprzebijac, szanowac pileczke a Giorgi wali w mur z calej sily.. Dlatego moj typ to Cibulkova po kursie 1.7..
Co do meczu Socka z Monaco, nie ruszam..

maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
Monaco @3.0 b365 ✅ osi, powinno być jeszcze łatwiej, ale Monaco obsral zbroje przy 4:1 i własnym serwisie w 3 secie ????
Panowie jak ja tesknilem za Wami... kto by pomyslal, ze brak forum moze tak rozpierdzielic codziennosc ???? , ale, ale wrociliscie, wiec jestem! Jak to w finalach bywa, czy to mniejszym, czy wiekszym turnieju moze byc roznie, ale ja tu widze spore value na Argentynczyka, otoz w tym momencie rakieta poza 100, papiery na granie ma, bardzo go lubie za jego uniwersalnosc, moze tez przez to widze jego jako zwyciezce tego meczu, ale fakty sa jakie sa - Monaco wygral 3 mecze do 0 z zawodnikami, ktorzy serwuja bardzo, ale to bardzo przywoicie (no moze Paire jak mu cos odwali to serwuje jak pajac), ale Sam, czy Feliciano to czolowka swiatowa jesli chodzi o serwis, do tej samej grupy zaliczam Socka, jakos mnie nie przekonuje, a jego przegrana na WSie z Grothem (wiem, wiem dawno, ale to byla kwintesencja jego gry) to byl dramat, wg mnie wiele sie nie zmienil i jak bedzie dochodzilo do wymian, a bedzie to szanse Jankesa maleja, niby ofensywnie, dobry deblista, ale tak jak mowie mi przeczucie mowi, ze jednak Monaco. Pozdrawiam serdecznie i czekamy az na dobre zacznie sie MC:]! ciesze sie, ze znowu moge byc z Wami ???? )))!

Otrzymane punkty reputacji: +45
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom