>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Hamburg, Atlanta, Gstaad 27.07.2015-02.08.2015

Status
Zamknięty.
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Nie mam nic do typu przeciwko Mullerowi, ale w tych analizach to mzoe warto byoby wspomniec, ze Young mieszka w Atlancie. Raczej to niewiele, bo tez Young nigdy tu zadnego wyniku nie zrobil, a turniej raczej nei cieszy sie mega wzieciem, ale ...
Young nie nalezy do cierpliwych przebijaczy
Tutaj to nie wiem o co chodziło. Young akurat to jeden z najlepszych amerykanskich &quot;przebijaczy&quot;.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
A Muller jest cierpliwym przebijaczem? Serwis pierwsza klasa, ale tym sie meczow na poziomie ATP nie wygrywa. Na grassie wiadomo grozny dla kazdego, ale na amerynakskiej ziemi jalos super nigdy sobie nie radzil. Dla mnie to no bet.
Opowiesci, ze Donald to wielki talent itp mozna wlozyc mozna miedzy bajki, ale u siebie naprawde gra dobrze. Wspomnialas IW, tam naprawde super sie zaprezentowal. Pozniej na swojej ziemi na hali tez dobre wyniki. Jak Amerykanin zagra na swoim poziomie moze spokojnie mecz wygrac, czysto tenisowo jest moim zdaniem lepszy. Muller bedzie dzisiaj na bakier z pierwszym podaniem i juz duzo traci, w wymianach Young zdecydowanie lepszy, potrafi przebic kilkanascie pilek, dobrze biega Muller pod tym wzgledem to inna bajka jak dla mnie. Hala albo trwa mozna probowac na Mullera ale tutaj po takim kursie nie widze sensu....

gracz17 56

gracz17

Użytkownik
Amerykanin co roku na swojej ziemi gra dobrze, w tym spotkaniu na pewno tanio skóry nie sprzeda.Regularność na pewno po stronie Donalda w tym spotkaniu będzie nie mniej jednak wg mnie w tym spotkaniu faworytem jest Luksemburczyk dlatego że w ostatnich miesiącach jest bardziej ograny, niż swój przeciwnik. Nie mniej jednak nie zdziwię się jeżeli wygra Donald.

techn9cian 687

techn9cian

Użytkownik
Skoro już mowa o meczu Mullera z Youngiem, to można pograć over 10.5 w 1 secie z kursem 2.6 jako singla. Ogólnie ten mecz mi śmierdzi overem ;)

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Sela - Fish 1.65 5/10 maraton✅
Sela 2:0 2.35 1/10 bwin✅
Dziadek Fish jeszcze probuje, nie bardzo wierze w jego ewentualny powrot, za duzo roznych problemow ze zdrowiem i to nie tylko zwykle kontuzje, wiekszosc fanow tenisa zapewne wie co mam na mysli. W sezonie 2015 Rybka zagral tylko jeden mecz singlowy. Dallas challenger debel, Indian Wells z Ryanem Harrisonem, wczesniej skonczyl gre w 2013 roku na Winston-Salem. Teraz bardziej ciekawie bedzie w deblu bo zagra z Roddickiem. Dudi Sela wielkim wirtuozem nie jest ale na dzis to chyba jest lepszy w kazdym mozliwym elemencie gry. French Open pokonal Kukushkina, dobre dwa turnieje na trawie forma nie taka zla, ogranie, wybieganie. Nic z tego nie ma Fish. Dla niego to bedzie trening/zabawa. Obawiam sie jednak, ze nie ma szans nawet na seta z reprezentantem Izraela.

Berrer - Becker 1.72 4/10 pinn⛔
Bardzo przyzwoicie zaprezentowal sie Michael Berrer w Bogocie, troche szarpana gra ale fajnie agresywnie atakowal po dobrych serwisach. Pokonal Warda, Demolinera i Estrelle Burgosa, zaciety pojedynek z Bernardem Tomicem 4-6 7-6 6-7. Solidna forma Niemca czego nie da sie napisac o jego koledze Benjaminie Beckerze. Kompletnie nic nie gra w tym roku Benji, pojedyncze dobre nawet nie mecze a sety. W Granby baty od Petera Polanskiego, ktory nic nie gral od Sacramento 2014. Jedna wielka porazka to co wyrabia Becker. Lawina bledow, slaba defensywa, bardzo pasywna gra z tylu, probuje atakowac to nic z tego nie wynika. Berrer powinien spokojnie narzucic wlasne warunki gry i ograc BB bez problemu. Nie wiem czemu kursy rosna na Miska.

Otrzymane punkty reputacji: +6
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Murray/Peers-Mayer/Vesely 2-0
Murray/Peers 1.46 1xbet
✅✅✅
Jamie z Johnem wracają na mączkę po przerwie na trawie. Mimo to są tutaj wyraźnymi faworytami, bo ich rywale nie są przecież na tyle dobrą parą, by nawet wejście na &quot;nową&quot; nawierzchnię to zmieniało. Co do tego sezonu, to Brytyjczyk z Kangurem mają za sobą dwie ćwiartki i finał Mastersów na mączce oraz trzecią rundę RG. Imo są to niezłe wyniki i pokazują, że potrafią oni grać na tej nawierzchni. Co o ich rywalach? Nic specjalnego, sklejka tylko i wyłącznie pod ten turniej. Zero wcześniejszych meczów, więc o zgranie i zrozumienie będzie niesamowicie ciężko. Same statystyki Floriana i Jiriego nie powalają. W deblu nie prezentowali się za dobrze. Niemiec 3/4, Czech 4/13, widać to w tych liczbach. Co do samego kortu, to tutaj też mamy wyraźną przewagę Murrayów. Siatka i wymiany z linii końcowej powinny działać na korzyść faworytów. Serwis? Wiadomo, że mączka niweluje ten atut, ale tutaj z pewnością Jamie z Johnem nie będą odstawać, a wręcz także mogą sobie tym wyrobić przewagę. Podsumowując, zgranie i zrozumienie po stronie Murrayów, aspekty deblowe na korcie także, nic tylko grać na nich.
Almagro/Schwartzman-Cuevas/Marrero 0-2
Cuevas/Marrero 1.50 1xbet
✅✅✅ IZZI
Tutaj także mamy do czynienia z pojedynkiem, gdzie są wyraźni faworyci. Nikoś z Diego to wątpliwi debliści, co już pokazywali w tym sezonie. Na ich korzyść działa nawierzchnia, ale przecież to także wielki atut ich rywali. To właśnie na mączce Pablo z Davidem pokazali się w tym sezonie ze swojej najlepszej strony. Tytuł na Mastersie w Rzymie najlepiej to pokazuje. Do tego ćwiartka na AO i ostatnio finał na trawie w Nottingham. Wprawdzie na Wimbledonie polecieli już w pierwszej rundzie, jednak wiadomo, że szybka nawierzchnia, a tym bardziej trawa, to nie jest ich świat. Mączka to inna bajka i z pewnością tutaj powinni czuć się znacznie lepiej. Obaj grają ze sobą od początku sezonu, więc zgranie i zrozumienie w tej parze na pewno już jest i to na dobrym poziomie. U malucha z Argentyny i Nikosia już tak nie można napisać. Podobnie jak wyżej w przypadku Wesołego z Mayerem jest to sklejka na ten turniej. Obaj nie są deblistami i to granie jest bardziej dodatkiem do singla. Myślę, że faworyci wygrają tutaj swoim zgraniem, doświadczeniem deblowym oraz solidnością, bo tego powinno zabraknąć Nikosiowi i jego małemu koledze.

Otrzymane punkty reputacji: +38
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Monaco-Gulbis 1 @1.5
Juan Monaco naprawde znakomity tenisista, chociaz tez spuscil juz z tonu niewatpliwie. Niby taki slaby mecz w Bastad z Alexandrem Zverevem, ale w przypadku Argentynczyka to jednak jest szansa ze zagra dobrze, poniewaz Pico juz tez tak robil, ze slabo bylo w malym turnieju przed duzym i tak sie spodziewam po Argentynczyku. Monaco wygrywal w swojej karierze turniej w Hamburgu i to jeden z jego wiekszych sukcesow w karierze i tak naprawde nigdy w Hamburgu nie zszeld ponizej okreslonego dobrego poziomu. Ernests Gulbus to zupelnie inna historia, Lotysz nigdy nie nalezal do pracowitych graczym ale jak byl moment to potrafil wygrywac z najlepszymi. Roznica jest taka, ze w przypadku Monaco widze szanse na dobra gre, a Gulbis sie kompromituje (nie znam innego slowa na postawe tego gracza) w tym roku na calej linii i przegrywa kazdy mecz wiekszym turnieju. W tych turniejach wiekszej kategorii trzyma go tylko fakt, ze ma etykietke tzw. &quot;commitment player&quot; (nie bede tłumaczyl szczegolowo), poniewaz inaczej nawet nie moglby tu zagrac. Ostatnio Gulbisa zlal Mathieu w Bastad, wiec Monaco nie powinien byc gorszy. Ten sezon Gulbisa mzoe pojsc w zapomnienie. Jest jeszcze szansa, ze Lotysz pozbiera cos w US swingu, ale jakos w to watpie, a tutaj tego po prostu nie widze. Bez pracy nie ma kolaczy, jak to mowi jedno przyslowie, a postawe Gulbisa i jego przygotowania zarowno do jak i w trakcie sezonu jak do tej pory pozostawialy wiele do zyczenia.

Otrzymane punkty reputacji: +8
B 2,2K

barichello

Użytkownik
Dobry wieczór, sezon ogórkowy, więc zajrzałem do działu fantasy, tzn tenisa,
Postanowiłem w poniedziałkowy wieczór przejrzeć ofertę z tenisa, dawno nic nie patrzyłem, a jeszcze dawniej nic nie grałem. I stało się. Moje szkliste oczy dojrzały mecz. Kilkukrotnie przyjrzałem się z aptekarską precyzją czy aby na pewno nie mam omamów. Nie, to nie efekt gorączki ani halucynacji.
Carreno Busta P.-Youzhny M.
Carreno Busta zdecydowanym faworytem tego spotkania ! WTF !? Zdaję sobie sprawę, że Jużny i jego forma pikują, że bilans jest ujemny, ale Carreno w Main Event też notuje minus, nie zachwyca wynikami, jedynie SF w 250 w Estoril, ale co za rywali on tam miał. Ratują go turnieje z cyklu czelendżerowego. Ten kurs nie przejdzie, podobnie jak nie przejdzie mi przez gardłk pysznie upieczony łosoś czy żeberka w trakcie anginy. Nie idzie to w parze. Jak można tak nisko cenić zwycięzcę z 2013 roku, którym był Jużny. Profanacja. przed rokiem grał tu z 1 i QF.

Jużny 3.40 B365 ⛔

Kuznetsov An.-Ilhan M.
Kuza po finale czelka w Holandii, zobaczymy co wymyśli. Na pewno po takim kursie przy ryzyku tanku nie ma co wchodzić, ewentualnie lekko spróbować niespodzianki.
Ilhan 3.25 ✅

Otrzymane punkty reputacji: +42
Z 65

zabmistrz

Użytkownik
Carreno Busta P.-Youzhny M.

Carreno Busta zdecydowanym faworytem tego spotkania ! WTF !? Zdaję sobie sprawę, że Jużny i jego forma pikują, że bilans jest ujemny, ale Carreno w Main Event też notuje minus, nie zachwyca wynikami, jedynie SF w 250 w Estoril, ale co za rywali on tam miał. Ratują go turnieje z cyklu czelendżerowego. Ten kurs nie przejdzie, podobnie jak nie przejdzie mi przez gardłk pysznie upieczony łosoś czy żeberka w trakcie anginy. Nie idzie to w parze. Jak można tak nisko cenić zwycięzcę z 2013 roku, którym był Jużny. Profanacja. przed rokiem grał tu z 1 i QF.

Jużny 3.40 B365
No właśnie, to było rok temu czy dwa lata temu. Teraz Michał jest w słabej formie w porównaniu do Karenio który w rozgrywkach CH radzi sobie dobrze. Wygrana w Poznaniu. Walka z Kliżanem przed tygodniem. A Rusek przegrywa już z zawodnikami pokroju Trinkera. No proszę Cie bardzo ale jak dla mnie pewnie Pablo. Pozdrawiam

techn9cian 687

techn9cian

Użytkownik
dawno nic nie patrzyłem, a jeszcze dawniej nic nie grałem.
Dobry wieczór! Napisałeś, że Carreno nie zachwyca wynikami, to jestem ciekawy w jakich pięknych słowach opisałbyś to, co obecnie gra towarzysz Jużny. Dramat goni dramat.
1 dzień 6/10, było blisko lepszej skuteczności, ale nie poddajemy się i gramy dalej.
Coric - Bautista
Bautista -3 gemy 1.66 ✅ ✅
Nie wiem, czy jest sens pisać tutaj jakąkolwiek dłuższą analizę. Temat był przewałkowany wzdłuż i wszerz w tamtym tygodniu przy okazji turnieju w Umag. Może to myślenie jest aż za proste, ale nie wierzę, żeby dużo mogło się zmienić przez 4 dni.
Haase - Granollers
Haase 1.80 ✅ ✅
79 zawodnik rankingu ATP, Holender Robin Haase zmierzy się z 73 rakietą świata- Marcelem Grannolers-Pujolem. Najważniejszym czynnikiem, odnośnie mojego typu jest fakt, że Haase broni tutaj punktów za półfinał. W przypadku wygranej, w następnej rundzie zmierzy się prawdopodobnie z Pablo Carreno-Bustą, który nie jest nie do przejścia. Haase zagrał w tamtym tygodniu challenger w Holandii, gdzie doszedł do półfinału pokonując Karatseva, Zeballosa i Ungura. Uległ Kuznetsovowi, ale trzeba brać pod uwagę, że był wtedy już spakowany do Hamburga.
Marcel Granollers-Pujol ostatnie dwa turnieje kończył na 1 rundzie. Przegrywał z Andre Ghemem w Brunszwiku i Borna Coriciem w Umag. O ile porażka z Coriciem nie jest jeszcze tragedią, to porażka z Ghemem 6:4 6:2 wygląda bardzo kiepsko. W tamtym roku Hiszpan odpadł tutaj w 2 rundzie, także walki o punkty nie ma.
Kursy już zaczynają lecieć w dół, do rana pewnie zakręcą się coś koło 1.65 na Haase.
Schwartzman - Cuevas
over 21
Schwartzman 3.00

Ten pojedynek powinien przynieść podobny wynik jak dzisiejszy pojedynek hiszpański Almagro - Ramos. Dwóch specjalistów od claya, każdy z nich wygrał już kilka turniejów na tej nawierzchni (wydaje mi się, że triumf Schwartzmana w turnieju rangi ATP to kwestia czasu)
Ostatnio Schwartzman przegrał z nieobliczalnym Istominem w Bastad, a Cuevas, który był pretendentem do zwycięstwa w szwedzkim turnieju uległ z Paire.
Warto zauważyć, że obaj zawodnicy na French Open odpadli z Gaelem Monfilsem. Obaj po 5 setach.
Cuevas przegrał 2:0 z Federerem w Rzymie.
Schwartzman przegrał 2:1 z Federerem w Stambule.
To powinien być wyrównany mecz, o ile obaj wyjdą zmotywowani, żeby zagrać solidny mecz. Jedno z ciekawszych spotkań 1 rundy.

qbali 3,5K

qbali

Forum VIP
Schwartzman - Cuevas
over 21
Schwartzman 3.00

Ten pojedynek powinien przynieść podobny wynik jak dzisiejszy pojedynek hiszpański Almagro - Ramos. Dwóch specjalistów od claya, każdy z nich wygrał już kilka turniejów na tej nawierzchni (wydaje mi się, że triumf Schwartzmana w turnieju rangi ATP to kwestia czasu)
Ostatnio Schwartzman przegrał z nieobliczalnym Istominem w Bastad, a Cuevas, który był pretendentem do zwycięstwa w szwedzkim turnieju uległ z Paire.
Warto zauważyć, że obaj zawodnicy na French Open odpadli z Gaelem Monfilsem. Obaj po 5 setach.
Cuevas przegrał 2:0 z Federerem w Rzymie.
Schwartzman przegrał 2:1 z Federerem w Stambule.
To powinien być wyrównany mecz, o ile obaj wyjdą zmotywowani, żeby zagrać solidny mecz. Jedno z ciekawszych spotkań 1 rundy.
Dziwne założenia... &quot;triumf Schwartzmana w turnieju rangi ATP to kwestia czasu&quot;??? Jakoś się na to specjalnie nie zanosi, bo samym przebijaniem wiele aktualnie w ATP się nie zdziała. Owszem w chelkach Diego wymiata, ale już poziom wyżej nie jest tak kolorowo, a bilans 4-9 na clay w ATP tylko to potwierdza. Diego owszem jest waleczny, ale aktualna forma nie napawa optymizmem i trzeba być odważnym stawiać na niego w meczu z Cuevasem, który na tej nawierzchni potrafi zagrać jak profesor. W tym roku już to nie raz potwierdzał i wg mnie aktualnie jest w znacznie wyższej formie niż Schwartzman. Impreza duża, pieniądze niemałe, nie ma mowy o odpuszczaniu! Nie rozumiem też co mają mieć na celu zestawienia ich spotkań z Federerem czy Monfilsem. Przecież to było kilka tygodni temu, a liczy się co tu i teraz. Fakty są takie, że Diego notuje serię 5 porażek z rzędu i jakoś się nie zanosi aby w meczu z Cuevasem miał to przerwać. Cuevas może i z Paire przegrał, ale Francuz w Bastad był nie do zatrzymania. Oglądałem mecz Cuevas-Delbonis i mimo porażki w tiebreaku w drugim secie to miałem wrażenie, że Pablo całkowicie kontroluje spotkanie (trzeci set już do &quot;jednej bramki&quot;). Z tak grającym Cuevasem nie widzę szansy dla Schwartzmana.
Do dubelka dokładam Simone, który notuje całkiem udany sezon w przeciwieństwie do Rosola. Bolelli solidnie wyglądał zarówno w sezonie trawiastym jak i wcześniej na mączce. Rosol natomiast ostatnio w Umag zagrał straszną padakę z Dzumhurem i niewiele wskazuje na nagłe przebudzenie. Idę w stronę będącego aktualnie w lepszej formie.
???? Diego Schwartzman v Pablo Cuevas dla Mecz. (1,36) WYNIK 67 46 ✅✅✅
???? Lukas Rosol v Simone Bolelli dla Mecz. (1,40) WYNIK 67 67 ✅✅✅
KURS:
1,91
Bet365
==========================================
???? Aljaz Bedene v Daniel Gimeno-Traver dla Mecz. (1,50) WYNIK 64 61 ✅✅✅
???? Marsel Ilhan v Andrey Kuznetsov dla Mecz. (1,33) WYNIK 61 62 ⛔⛔⛔ wtf?
KURS:
2,00
Bet365
Bez analizy...

Otrzymane punkty reputacji: +1
pro100 761

pro100

Użytkownik
Wie ktoś coś o Andym Roddicku? Wchodzi drugi raz do tej samej rzeki czy to tylko będzie jednorazowy występ w deblu ze swoim ziomkiem Fishem?

Otrzymane punkty reputacji: +26
techn9cian 687

techn9cian

Użytkownik
Dziwne założenia...
Diego notuje 5 porażek z rzędu:
Z Istominem, gdzie sytuacja jest podobna jak w meczu Paire - Cuevas
W Davis Cupie, gdzie Argentyna prowadzi 3:0.
Dwie porażki na trawie, gdzie zawodnik mierzący 170 cm wzrostu ma kiepskie szanse.
Porażka z Monfilsem we French Open.
Nie biorąc pod uwagę trawy i DC gdzie wynik dla Argentyny był przesądzony, zostaje porażka z Istominem i Monfilsem.
Przytoczenie meczy z Federerem to tylko nawiązanie do tego, że w Schwartzmanie drzemie potencjał, facet ma jakby nie patrzeć dopiero 22 lata.

Liczy się to, co tu i teraz. Cuevas miał do obronienia punkty za zwycięstwo w Bastad. Poległ z Paire, który jeszcze na początku roku szukal formy w Challengerach, a teraz zagrał jeden dobry turniej i to prawdopodobnie będzie tyle z jego strony. Chciałbym zauważyć, że Pablo w tym meczu miał w 1 secie 4:3 z przełamaniem, a przegrał 6:4.

To wszystko co napisalismy jedynie potwierdza, jak ciekawe to będzie spotkanie. Także o godzinie 14:00 zasiadamy przed ekrany monitorów
i o ile będzie stream, to oglądamy argentyński spektakl :cool::cool:

B 2,2K

barichello

Użytkownik
Dobry wieczór! Napisałeś, że Carreno nie zachwyca wynikami, to jestem ciekawy w jakich pięknych słowach opisałbyś to, co obecnie gra towarzysz Jużny. Dramat goni dramat.
Nie zachwyca wynikami na poziomie ATP, gdzie podobnie jak Misza, o którego formie pisałem, że pikuje i że to nie ten sam gracz co kiedyś, ma bilans ujemny i ratują go wyniki CH, ale wiemy jaka bywa przepaść w poziomie na poszczególnych szczeblach. I w związku z tym, że w Main Event Carreno nie osiągnął aż takich wyników nie wiem skąd aż tak duży rozrzut w kursach. Gdyby był nieznacznym faworytem to jeszcze można by to przyjąć, ale 1.29 vs 3.51 to przesada, tym bardziej, że po za Monfi w 2014 w MC, Carreno nie ma nikogo poważnego na rozkładzie kogo by ograł, więc robienie z niego tak zdecydowanego faworyta mnie razi po oczach. W innych okolicznościach nigdy bym nie myślał o grze w stronę Jużnego, ale rywala wcale nie ma super mocnego, kurs zacny, w 2014 Jużny też nie błyszczał już formą, a doszedł tu do QF.

saltan 3,9K

saltan

Użytkownik
Paire B. - Kohlschreiber P. 1 @3.38 Marathon✅
No aż grzech nie spróbować. Paire zagrał fantastyczny turniej w Bastad. Nie stracił ani jednego seta podczas niego. Nawet TB praktycznie nie było. Ogrywał z łatwością takich grajków jak Robredo czy Cuevas. A i Tommy i Pablo w Szwecji prezentowali się bardzo dobrze. Kolba w Umag odpadł po meczu z Monfilsem, wiadomo jednak, że kiedy Gael nie pajacuje należy do czołówki na tej nawierzchni. Generalnie Philip słabe wyniki na cegle w tym roku. Na RG bardzo szybko, bo już w 2 meczu, odpadł z Andujarem. Jedynie w Monachium doszedł do finału, ale miał tam niezbyt trudnych rywali, może z wyjątkiem Goffina. Paire jest w takiej formie, że jego wygrana mnie nie zdziwi i widzę tutaj lekko przesadzony kurs na Francuza.
Cuevas + Robredo @2.17 Marathon✅
Cuevas gra z kurduplem Schwartzmanem a Tommy z młodym Zverevem. Patrząc na to, co ci zawodnicy prezentowali ostatnio, wyniki powinny być oczywiste. Tommy finał w Bastad, Cuevas półfinał. Tommy ze Zverevem grał ledwie kilka dni temu i dał mu ładną lekcję tenisa, wygrywając bardzo pewnie. Musi nabić sobie trochę punktów do rankingu, bo ten sezon ma dość słaby. Schwartzman z kolei nawet na clayu gra dość słabo, jakieś wyniki co prawda w tym roku zrobił, ale to póki co poziom challenger. Dopiero co przegrał z Istominem. Cuevas z kolei to klasa sama w sobie, sporo dobrych wyników na tej nawierzchni i moim zdaniem wygra tutaj po raz kolejny. Jest w stanie zrobić dobry wynik na tym turnieju i wątpię, by chciał odpuścić.
Bautista Agut + Gonzalez S./Fyrstenberg M. @2.00 Marathon⛔
Groth + Sela @2.11 Pinnacle✅
Nie wiem jak, ale przypadkiem wcześniej usunąłem prawie cały post ????

Otrzymane punkty reputacji: +9
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Hamburg:
Zverev A. - Robredo T.
Zverev A. +1,5 seta ::: 1,65 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅

Grali ze sobą dosłownie kilka dni temu w Bastad gdzie do finału doszedł Robredo. Wygrał w dwóch pewnych setach Hiszpan, ale teraz liczę na delikatnie inny scenariusz z dwóch prostych powodów. Jest to turniej rozgrywany w Niemczech, więc to w jakimś stopniu bardziej przemawia za młodym Zverevem. Drugi fakt jest taki, że Robredo w finale miał zabandażowaną łydkę - być może chciał tylko wybić z rytmu Paire, ale z drugiej strony on przecież niedawno wrócił po kontuzji, więc uraz jest jak najbardziej prawdopodobny.

Wynik: 7:6(3) 4:6 2:6 @Edit: Pierwszy set Robredo prowadził już 0:4 i miał bodajże 3 SP.
Monaco J. - Gulbis E.
Monaco J. ::: 1,60 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅

H2H 4:2 z lat 2007-2015. Większość ich meczów była zacięta, tym razem liczę na podobny scenariusz (możliwe 3 sety). To jednak koniec końców większe szanse w tym spotkaniu daję Juanowi który Hamburg i mączkę dobrze wspomina. O Gulbisie w tym sezonie tak naprawdę nie można nic dobrego napisać. Porażka goni porażkę, zwycięstwa nad dużo niżej notowanymi przeciwnikami. Monaco gra w kratkę i zawsze w każdej chwili może odpalić robiąc dobry wynik. Tak ma wielu 30 latków.
Wynik: 6:3 (5)6:7 6:3
Seppi A. - Klizan M.
Klizan M. ::: 1,80 ::: Pinnacle ::: 2/3 ⛔
H2H 2:0 z lat 2010-2012 czyli dość dawno. Klizanowi do końca nie ufam bo jest to niezwykle nieobliczalny zawodnik, który potrafi zagrać genialnie, jak i totalną kichę. W Umag zaliczył jedno zwycięstwo nad Carreno-Bustą po czym odpadł gładko z Haider-Maurerem.
Typ jest bardziej przeciwko Seppiemu, bo Włoch rozegrał w tym roku całe 3 mecze na mączce, które wszystkie bardzo gładko przerwał. Jeszcze na początku sezonu był w świetnej formie, to teraz jest to cień zawodnika z przed paru miesięcy.
Wynik: 6:2 6:4
Rosol L. - Bolelli S.
Bolelli S. ::: 1,47 ::: Pinnacle ::: 3/3 ✅

H2H 0:1 z 2015 roku, wynik 3:6 1:6. Włoch był wtedy w bardzo dobrej formie, ale on w porównaniu z Seppim gra dość równo. Ostatnio zatrzymywali go zawodnicy ze ścisłej czołówki na turniejach. O Rosole pisałem już ostatnio podczas meczu z Dzumhurem. Lukas niedawno się ożenił, &quot;sodówa&quot; w głowie zapewne jeszcze jest. Wynik 6:3 6:0 z Umag mówi nam wszystko. Brak totalnego przygotowania do gry.
Wynik: (3)6:7 (6)6:7
Fognini F. - Chardy J.
Fognini F. ::: 1,54 ::: Pinnacle ::: 2/3 ✅

H2H 4:0 z lat 2006-2014. Fognini jak już pisałem w tym okresie od bodajże 2 sezonów gra świetnie w tym maratonie na mączce w Europie. Kiedyś zrobił 3 finały pod rząd z czego aż 2 wygrał. W Umag przegrał mecz na styku z Sousą który doszedł do samego finału będąc w życiowej formie.
Chardy gra w kratkę, ja już o nim mam wyrobione własne zdanie. Typowy zawodnik który odpala z formą na 2-4 turnieje w sezonie i to by było na tyle.

Wynik: 6:3 (5)6:7 6:4

Otrzymane punkty reputacji: +45
vasyl86 2,1K

vasyl86

Użytkownik
Nadal - Verdasco ---- Nadal -1,5 seta @ 1,61 Pinnacle ⛔
Rafa grał ostatnio w Hamburgu w 2008 i turniej wygrał, a rok wcześniej był w finale. Od tamtych dni minęło sporo czasu i sytuacja Nadala mocno się zmieniła. Teraz Hiszpan nie jest już takim dominatorem na kortach ziemnych jak to było jeszcze 2 czy 3 lata temu, ale wciąż pozostaje zawodnikiem ze ścisłej czołówki jeśli chodzi o korty ziemne. Nadal mocno spadł w rankingu w tym sezonie i liczę na chęć z jego strony do poprawienia swojego rankingu, a jest ku temu świetna okazja, bo turniej ATP500 na kortach ziemnych to właśnie to miejsce gdzie Hiszpan może szukać szans na cenne zwycięstwo. W 1 rundzie dostał Fernando Verdasco, który najlepsze lata ma za sobą. Kiedyś to był tenisista groźny dla najlepszych, a teraz pozostało już tylko nazwisko. Verdasco od Wimbledonu zdążył przegrać tylko z Almagro w Bastad, który również mocno zawodzi od pewnego czasu. Nadal nie grał w singlu od czasu swojej porażki na trawie z Brownem, ale wczoraj rozegrał mecz deblowy w Hamburgu i zapoznał się z warunkami panującymi pod dachem na korcie centralnym. Bilans H2H 15-2 dla Nadala. Panowie grali ze sobą ostatnio w Miami w 2015 i wtedy wygrał Verdasco, ale było to na hardzie, na którym Rafa gra ostatnio dosyć kiepsko. Na mączce Nadal czuje się zdecydowanie lepiej i wydaje mi się, że bez problemu upora się ze słabym Verdasco.

maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
ja gram dubla Monaco✅ + Bedene✅ = @2.25✅
niestety opoznienie z powodu deszczu, a na 15 do pracy, co za zrzadzenie losu...
ale przejdzmy do faktow, otoz jak gram od poczatku sezonu przeciwko Ernestowi (nawet Rosola gralem), to tym bardziej Monaco na jego turnieju ;)
drugi zas mecz troche ciezszy do wytypowania, ale widzac forme Gimeno nie widze innego wyniku jak win Brytyjczyka ;)
Edit: Bedene bardzo izi, zaraz powinno byc to samo z Juanem ;), co prawda oddal frajersko drugiego seta, ale zgodnie z przewidywaniami ????

Otrzymane punkty reputacji: +44
gooster 343

gooster

Użytkownik
Coric vs Bautista 2 @ 1.4 Bet365
Kurs mały, ale jak na to spotkanie to i tak za duzy. Borna to ogórek. Nie rozumiem tego zachwytu nad nim od dawna i śmieszy mnie to bo co on takiego pokazał? Potrafi grać defensywnie i nic po za tym. Jego gra przy siatce to coś fatalnego na to sie nie da patrzeć. Bautista to bardziej klasowy gracz dużo większe umiejętności i dużo większe doświadczenie. Do tego clay to jego dom. Ten mecz tylko w jeden sposób może się skończyć. Każdy inny wynik niż 2;0 będzie dla mnie ogromnym szokiem.

Otrzymane punkty reputacji: +11
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom