dawno nic nie patrzyłem, a jeszcze dawniej nic nie grałem.
Dobry wieczór! Napisałeś, że Carreno nie zachwyca wynikami, to jestem ciekawy w jakich pięknych słowach opisałbyś to, co obecnie gra towarzysz Jużny. Dramat goni dramat.
1 dzień 6/10, było blisko lepszej skuteczności, ale nie poddajemy się i gramy dalej.
Coric - Bautista
Bautista -3 gemy 1.66
Nie wiem, czy jest sens pisać tutaj jakąkolwiek dłuższą analizę. Temat był przewałkowany wzdłuż i wszerz w tamtym tygodniu przy okazji turnieju w Umag. Może to myślenie jest aż za proste, ale nie wierzę, żeby dużo mogło się zmienić przez 4 dni.
Haase - Granollers
Haase 1.80
79 zawodnik rankingu
ATP, Holender Robin Haase zmierzy się z 73 rakietą świata- Marcelem Grannolers-Pujolem. Najważniejszym czynnikiem, odnośnie mojego typu jest fakt, że Haase broni tutaj punktów za półfinał. W przypadku wygranej, w następnej rundzie zmierzy się prawdopodobnie z Pablo Carreno-Bustą, który nie jest nie do przejścia. Haase zagrał w tamtym tygodniu challenger w Holandii, gdzie doszedł do półfinału pokonując Karatseva, Zeballosa i Ungura. Uległ Kuznetsovowi, ale trzeba brać pod uwagę, że był wtedy już spakowany do Hamburga.
Marcel Granollers-Pujol ostatnie dwa turnieje kończył na 1 rundzie. Przegrywał z Andre Ghemem w Brunszwiku i Borna Coriciem w Umag. O ile porażka z Coriciem nie jest jeszcze tragedią, to porażka z Ghemem 6:4 6:2 wygląda bardzo kiepsko. W tamtym roku Hiszpan odpadł tutaj w 2 rundzie, także walki o punkty nie ma.
Kursy już zaczynają lecieć w dół, do rana pewnie zakręcą się coś koło 1.65 na Haase.
Schwartzman - Cuevas
over 21
Schwartzman 3.00
Ten pojedynek powinien przynieść podobny wynik jak dzisiejszy pojedynek hiszpański Almagro - Ramos. Dwóch specjalistów od claya, każdy z nich wygrał już kilka turniejów na tej nawierzchni (wydaje mi się, że triumf Schwartzmana w turnieju rangi
ATP to kwestia czasu)
Ostatnio Schwartzman przegrał z nieobliczalnym Istominem w Bastad, a Cuevas, który był pretendentem do zwycięstwa w szwedzkim turnieju uległ z Paire.
Warto zauważyć, że obaj zawodnicy na French Open odpadli z Gaelem Monfilsem. Obaj po 5 setach.
Cuevas przegrał 2:0 z Federerem w Rzymie.
Schwartzman przegrał 2:1 z Federerem w Stambule.
To powinien być wyrównany mecz, o ile obaj wyjdą zmotywowani, żeby zagrać solidny mecz. Jedno z ciekawszych spotkań 1 rundy.