kalemba_9
Użytkownik
Dobra dobra...Kamke wypoczęty ale nie wiem czy widziałeś te 7 gemów jakie rozegrał.Reister biegał cały czas do siatki a Kamke bez żadnego pomysłu na gr.Gdyby nie kontuzja to jestem pewien, że Reister by powalczył bo to co wyrabiał Kamke wołało o pomst do nieba.A co do Raonicia to piszesz, że słabo gra przy siatce...Możliwe..Ale jednak jego serwis daje mu mega przewage i już po podaniu będzie mógł śmiało iść do siatki.Kamke pokazał, że pomysłu na mijanie nie posiada więc będą to łatwe piłki do skończenia.No i oczywiście ten bardzo ofensywny styl gry Kanadyjczyka.Gra z głębi wygląda też nieźle.Jestem pewien, że na Kamke wystarczy.Milos Raonic - Tobias Kamke Typ: Kamke
28. w rankingu ATP Kanadyjczyk Milos Raonic spotka się dzisiaj z numerem 88. rankingu Niemcem Tobiasem Kamke. Jeśli szukać gdzieś dzisiaj niespodzianki to moim zdaniem właśnie tutaj. Ostatnie wyniki Raonicia nie napawają optymizmem, w trzech turniejach przed Halle odpadał w pierwszych rundach, gdzie najbardziej bolało pewnie odpadnięcie w 1. rundzie Rolanda Garrosa po meczu z Michaelem Berrerem. Poza tym trawa to najsłabsza nawierzchnia Kanadyjczyka, bardzo słabo gra on przy siatce. Warto dodać także, że dotąd bardzo mało grał na nawierzchni trawiastej, ma więc małe doświadczenie. Oczywiście, jeśli będzie trafiał serwisem i swoim mocnym forehandem, Niemcowi może być dziś bardzo trudno, ale bukmacherzy wystawili tak wysokie kursy na Kamke, że grzechem byłoby nie spróbować. Zwłaszcza, że jest on wypoczęty (w pierwszej rundzie wygrał z Reisterem przez krecz przy stanie 4-3 w 1. secie), solidny i wygrał już raz z Raoniciem (co prawda w 2010 r. na hardzie, ale zawsze).
Moje typy:
Raonic 2:0 1.44
Raonic (-4.5 gema) 1.83