Milojevica nie miałem okazji jeszcze oglądać, Karlovica ostatnio też nie, ale określenie drewniany to chyba akurat dla niego. Niemniej doświadczenie jest, ponad 2m wzrostu ma, w meczu z Kamke posłał 23 asy serwisowe. Jego przeciwnik 7 podwójnych błędów, serwis średni a i tak były trzy sety.
Na Milojevica widzę już rynek trochę się zmienia, bo już spadło do 3,77 gdzieniegdzie. Niespodzianki bym nie szukał aż tak mocno. Sądzę, że jak szukać tutaj jakiś teorii spiskowych buków i odpuszczania, to byłby Karlovic na superofertach u naziemnych ????
Buki przewidują 2 setowe widowisko, ale linia gemowa jest wysoka- 22,5 zwykle (w sumie Milojevic też po liczbach patrzę tylko: serwis ma, odbiór średni) handi gemowe nie jest głupim pomysłem.
Gemów 22, dobrze wystawiona linia znów, jak na mecz w którym jest zdecydowany faworyt rankingowy
Karlovic I.-Milojevic N. (0-4.5)
6:4, 7:5 (kurs: 1,5) delikatnie
Roger-Vass.E.-Mayer L.
Mayer ranking 77/51, rocznik '87. Rozgrywa niezły sezon, na kortach ziemnych ma 14/9. Od porażki z Nieminenem 6-3, 3-6, 7-6(4), miał udane Oeiras(ćwierćfinały od kwalifikacji) w którym wyrzucił go za burtę Berdych 3-6, 6-4, 6-4. Całkiem spoko.
W Madrycie 6-7, 6-2, 6-4 z Thiemem, ale był wtedy Thiem w formie, ujmy nie przynosi.
W Nicei znów od kwali i już ma 4 mecze za sobą. Występował tu 2013(1. round) i 2010(semifinal).
Na rozkładzie miał zawodników różnych, ale czasem z 3 setki i po wynikach nie wróżę mu tu powtórki z 2010. Ostatni mecz z Coricem (rocznik '96, 245 rank.) 4-6, 6-3, 6-4. Młody nie popełniał podwójnych błędów, posłał parę asów, trzymał 2 serwis na poziomie pierwszego (65% : ).
Mayer najlepiej poradził sobie z Yannem Martim (253) ale tu miał jakiś problem z 2 ser. (29%). Wcześniej z kolei miał dobre zawody z serwisem imponującym (Thiemowi posłał 8 np.)
Wiem, że to nie jest jedyny wyznacznik dobrej gry, ale długi maraton za Argentyńczykiem. Nie wiem czy podoła dzisiejszemu wyzwaniu.
Roger-Vasselin ma za sobą parę niezłych występów ostatnio, które nie przełożyły się na wyniki. Ale stawił niezły opór z Dimitrovem (widziałem i odbiór i cierpliwość imponujące). Z Tsonga nie widziałem, ale też 3 sety.
W 1R zagrał z Gonzalezem, Kolumbijczyk (78 / 72 rank.) też od ziemnej, całkiem też nienajgorsze mecze ostatnio i miał swój run, i poszło gładko 6-3, 6-1. Roger miał Break Point Conversions 4/5, trzymał serwis, przełamywał. Nie takich pokonywał.
Kursy różne, buki dają spore szanse (ok. 1,52)
(weszłoby) Mayerowi na ugranie seta. Linia gemowa wysoka 22,5 (1,8)
(weszłoby overowo). A kurs na 1 set wyrównany (ov 9,5g)
(weszłoby) jest 1,7 więc więcej niż na Karlovica z Milojevicem. ????
Stąd, co mnie cieszy, oferta na drobne handi gemowe.
Mam nadzieję, że dzisiaj to będzie wyglądało tak:
Roger-Vass. win 1,52 [kurs wysoki jak na różnicę w potencjale imo]
Roger-Vass.E.-Mayer L. (0-2.5) 1 (1,8)
Roger-Vass.E.-Mayer L. (0-3.5) 1 (2,2)
e: Roger wpakował się w wynik na własne życzenie. Pierwszym gemem, który stracił z własnego podania. Trzeba przyznać, że Mayer swoje ma wyśmienite, ale w sensie mocy. Często ryzykuje i traci dokładność. Mimo to, przez jeden błąd na początku cały set ustawiony, bo Mayer był nie do przełamania w takiej formie w jakiej był Roger. Zostawiał pół kortu otwartego i tamten z głębi, właściwie Argentyńczyk nie zdobywał punktów spod siatki.
Roger jak mi imponował wyczuciem ostatniej linii kortu i dokładnością, to teraz średniaweczka. Większość punktów zawdzięczał błędom (w którymś momencie z samych forehandów błędy były 4-15 na niekorzyść Mayera). Paradoksalnie to Roger się rozkręcał i jak było 4-6, 6-3 to wiedziałem że do typu -2,5g wystarczy mi jedno przełamanie i od tego się zaczął 3 set! Ale Roger już popełniał te same błędy i dał się odłamać, . Nie wiem ile razy Mayer zagrał mu przeciw stopom, a ten bezradny, jakby zaczynał dopiero. A to już weteran i do tego przed własną publicznością... Kiepsko. Przegrał ostatnią piłkę mając cały kort a poszło obok. Ot, podsumowanie.