>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Cincinnati, 15.08-22.08.2010

Status
Zamknięty.
dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
Gilles Simon vs. Mardy Fish
Ostro przeszacowane kursy, wg. mnie powinny być podobne, a już na pewno nie robiłbym z Fisha aż takiego faworyta. Owszem, Mardy`emu wyszedł turniej w Newport, wyszedl turniej w Atlancie i to na razie tyle. W Waszyngtonie przegrał z fatalnie grającym Cilicem, którego kilka dni później rozbił Nalbandian, w następnych dwóch turniejach Marinowi wiodło się jeszcze gorzej, musiał bowiem pakować walizki już po pierwszych rundach. Na chwilę obecną nic dobrego o Fishu powiedzieć nie można, bo jego forma po potężnym skoku w góre, znacznie spada w dół. Simon natomiast przekonał mnie swoją grą na hardzie w tym roku. Udany turniej w Waszyngtonie, wyeliminowanie Andy`ego Roddicka i walka z będącym na fali Nalbandianem musi robić wrażenie. W Toronto odpadł co prawda z Jużnym, ale te mecze rządzą się innymi prawami. Simon prawdopodobnie nigdy nie pokona Rosjanina, bo jak sam mówi - nie cierpi grać przeciwko niemu. Po prostu Misza znalazł na Francuza patent i jego styl zupełnie nie odpowiada Gillesowi. Mimo tego, Francuz powalczył. Walka nie wystarczyła, ale przynajmniej miał więcej czasu na przygotowanie się do turnieju w Cincinnati i nie sądzę, by chcąc wrócić do top10 pozwolił sobie na dwie porażki w 1. rundach turniejów Masters z rzędu. Tak jak pisałem, kursy powinny być bardziej wyrównane, a skoro nie są, to trzeba korzystać.
Typ: Gilles Simon to win @2.50
trochę naciągasz...
Fish 2 turnieje wygrane ostatnio i porażka w 3 setach z Chorwatem hańby mu nie przynoszą, a co do udanego turnieju Simona, no cóż: piszesz, że Cilic słabo, a co ostatnio reprezentuje Andy Roddcik, no właśnie
z tego co widzę, Fish również ograł Andy&#39;ego :]
a napisanie, że wyszedł turniej przednie, niby nie pokonywał gigantów, ale bez przesady
Francuza widziałem w meczu z Youzhnym i delikatnie mówiąc słabo, serwis nie istniał to samo backhand, Rosjanin nawet nie grał fajerwerków, grał slice&#39;m a Simon wyrzucał
kurs 1,45 jak widziałem to przesada, ale nie ma co się podniecać Francuzem, bo to ne ten sam zawodnik co 2 lata temu szalał na Masters ogrywając Federera
============
co do meczy pozostałych. ładny kurs na Chardy&#39;ego nie spotkałem się, żeby to Mayer był faworytem, a Francuz ładnie grał w Toronto, po kursie &gt;2 warto
co do pojedynku Francuzów, 2 deblistów więc nie warto tykać, ale z tego co prezentowali w Kanadzie zdecydowanie Llodra, Julien z Djokovicem rozegrali cyrk na korcie, słabiutki mecz, a Llodra przyzwoicie

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Ale rozkminiasz.. ???? Fish jedyny Amerykanin prezentujący poziom? Ogarnia tylko słabsze turnieje, jak przyjdzie Grand Slam to się pali w 1 r. Isner i Querrey bardziej ogarniają zdecydowanie.
Jeden wystrzał 2 lata temu Simon? Miał formę w pewnym momencie taką że ogrywał każdego, później pech i kontuzja. Teraz wraca i ogarnia znowu jako tako, A-Roda ograł w cudownym stylu. W &#39;08 miażdżył na betonie i w hali. Dla mnie @2,7 spore value.
Odniosę się tylko do Simona że właśnie o to mi chodzi że był w takim zugu że wylądował w TOP8 ogrywał prawie kogo chciał ale jednak się stoczył i wszystko nadrabia do tyłu niewytłumaczalnymi porażkami lub po prostu przegranymi. Już nie jeden Francuz to przerabiał. Dzisiaj liczę na Fisha który na USO Series prezentuję się lepiej od Żaby jak i od &quot;American Towers&quot;

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
Blake- Istomin
ktokolwiek widziałem ten mecz to współczuje
nie wiem co napisać o Blake, bo zdecydowane lepszą grę na poziomie ITF u kobiet widziałem i nie jest to przesada
Amerykanin zagrał po prostu dno, jeżeli się daje przełamać 3x razy do 15, wygrywa się 6 piłek w secie to nie wiem co tu pisać
osobiście uważam, że kibice za ten mecz powinni dostać zwrot pieniędzy
Istomin poprawnie, ale z drugiej strony siatki Blake... równe dobrze mógłbym zagrać ja, starałbym się chociaż, Uzbek w II Federer więc wszystko jasne
najlepiej odda to czas gry 45minut

wuuja 2

wuuja

Użytkownik
Na Blejka nie polecam grać, to od dłuższego czasu wrak tenisisty.
Jeśli ktoś widział chociaż jeden mecz Blejka w USA, to zapewne miał przed tym meczem takie zdanie jak ja, naprawdę dziwię się tym którzy grali Jamesa.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
John Isner - Lukasz Kubot
Typ: Kubot +4,5 gem
Kurs: 1,62
Przeglądałem sobie ofertę i natrafiłem w tobecie na świetny typ jak dla mnie peffka. Nie wyobrażam sobie aby Łukasz przegrał ten mecz np 6:4,6:3 to najniższa linia po jakies ten typ nie wejdzie. Isner to nie jest typ spotkania który wygrywa nawet z zawodnikami z poza pierwszej setki w taki sposób. Wygrywa zazwyczaj po TB, po wyrównanych spotakaniach. Trzyma swój serwis przy podaniu przeciwnika nie może zazwyczaj za wiele zrobic. Łukasz ma dobre podanie, jeszcze lepszy return- lubi grać z takimi zawodnikami jak Isner. Jedynie martwi mnie, iz Łukasz nie grał od Wimbledonu, ale wierze, ze problemy ze zdrowiem ma już za sobą i dzisiaj powalczy!

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
człowieku co ty wygadujesz za głupoty jak nasze polskie drewno po kontuzji miało ugrac tyle gemów,przecierz on nie grał ponad 2 miechy ja sam waliłem isnera na 2-0

rychuu 84

rychuu

Użytkownik
A. Roddick - T. De Bakker
typ: T. De Bakker
kurs: 4
buk: Betclic
Nie da się ukryć że w normalnych warunkach faworyt tego meczu mógłby być tylko jeden. Niestety u Roddicka pojawiły się problemy ze zdrowiem. Dzięki badaniom krwi zdiagnozowano u niego mononukleozę. Mimo dziwnej nazwy choroba nie jest specjalnie groźna, ale będzie mieć duży wpływ na grę Andy&#39;ego w Cincinnati. Sam Roddick przyznaje że ostatnio cały czas jest dziwnie ospały i nie może się skoncentrować. Do tego dochodzi zbliżające się US Open na które zapewne chce być w 100% przygotowany. Polecam zatem grać na De Bakkera w buku który krecz rozlicza jako porażkę kreczującego. Nie ma co szaleć ze stawką, ale warto grać po takim kursie. Zdecydowanie odradzam stawianie na Andy&#39;ego.

krol-julian 6,2K

krol-julian

Użytkownik
Wawrinka - Benneteau
Typ : Wawrinka
Kurs : 1,45
Wawrinka bardzo solidnie przeszedł 1 rundę w której pokonał zawsze groźnego Almagro. Mecz Llodra- Benneteau to takie typowe dziwne mecze. Nie dość, że zawodnicy z jednego kraju to znający się jak łyse konie. Grają ze sobą debla, trenują i wogóle. Wracając do Wawrinki, solidny serwis w 1 spotkaniu. 1 podanie dawało wygrane punkty na poziomie 86%, troszkę gorzej było z 2 serwisem ale skutecznie bronił kilka bp które miał hiszpan.
Dla mnie zdecydowanie cenniejsze jest zwycięstwo z Almagro, niż zwycięstwo z Llodrą w tym francuzkim pojedynku. Kurs nie powala na kolana ale 1,45 już można próbować.
Wawrinka od czerwca nie osiągnął praktycznie żadnego dobego wyniku i wydaje się iż ten turniej powinien zmienić loty Wawrinki.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Wawrinka &amp; ARod @ 1.85 8/10
Stanislas jak narazie pod wodzą Lundgrena robi wszystko co może żeby grać jak najlepiej porażka ze zwycięzcą Waszyngtonu Nalbandianem, IIr i porażka z Nadalem chociaż po bardzo dobrym spotkaniu w grze Stana widać trochę więcej niż wcześniej używania też bardzo zabójczego fh i mieszanie w serwisie, a przecież Stanislas ma bardzo dobry pierwszy serwis 190-210km/h, drugi troszkę słabszy przedtem na dodatek trochę ryzykancki teraz widać rękę Szweda który powiedział że lepiej trafić celniej nawet trochę otwarcie, niż iść zaparte i wstrzeliwać się w under T lub bliżej korytarza deblowego. Julien jak i Michael próbują swoich sił poza tym by wdrapać się blisko w rankingu deblowym i powalczyć o kończący sezon &quot;WTF&quot; w Londynie, jak narazie są #16 parą w wyścigu i to może ich wykończyć finał w Toronto chociaż daleko nie jest do Cinci to trzeba liczyć podróż później jeden dzień wolnego walka pomiędzy właśnie Michaelem i Julkiem no i wygrał mniej zmęczony Julek który dzisiaj podejmie Stana który odpoczywał dwa dni. Francuz potrafi grać s&amp;v lecz nie jest spod tego znaku ma dobry fh/bh lecz nie aż tak mocny dokładny jak Stanislas liczę tutaj na wyższość kończących u Wawy jak i drugi argument to jednak zmęczenie które powinno w paru momentach meczu przyjść u żabojada. H2H 2-1 dla Szwajcara w L2 2-0 dla Szwajcara, ostatni wygrany mecz Francuza odbył się w challengerze Besancon &#39;04
Andy zagra z &quot;Piekarzem&quot; i narazie Andy powraca po dosyć długo ukrywanej mononukleozie lecz po tym organizm jest jeszcze przez pewien czas anemiczny, ale widać ARod chcę przezwyciężyć graniem w tenisa, a ma co robić ponieważ od początku datowania rankingów czyli jakieś +/- 30 lat po raz pierwszy nie ma żadnego Amerykanina w TOP10, a Andy wyleciał z dziesiątki po jakiś chyba pięciu latach. Po chorobie chyba będzie walczył jednak z zawodnikami słabszymi by wyrabiać sobie jednak minimum na turniejach, a nie by walczyć o tytuł w Cinci. Thiemo w pierwszej rundzie miał Monaco który wraca po operacji prawego nadgarstka ia na pewno nastraszył Holendra po drugim secie kiedy potrzebny był decydujący set. Courtviews pisali, mówili że bardzo słabo zagrał Piekarz i gdyby Monaco miał trochę więcej obycia przed tym meczem miałby go w garści. Tutaj nie liczę już na zabawę jak ze Stachowskim ale na zwycięstwo Amerykanina w kolejnej rundzie będzie już czekał Soda lub Hewitt.

B 59

blox

Użytkownik
David Nalbandian - John Isner [1.50]

Pytanie jest takie, czy Nalbandian zdoła przełamać atomowy serwis Isnera, bo w tiebrakach może być różnie. Myślę, że jednak uda mu się przełamać Amerykanina, bo dysponuje dobrym returnem. Jeśli Nalbi będzie returnował w miarę płasko, to w normalnej wymianie jego szanse wrastają. Bardzo dobrze wykorzystuje kąty, a Isner nie jest zbyt zwrotnym zawodnikiem. Nalbi na ostatnie 13 meczów wygrał 12, gra jak maszyna i pewnie zmierza do top 10, gdzie jego miejsce.

L 0

lance997

Użytkownik
Andy Roddick vs Thiemo de Bakker(+1,5 seta) 2.00
Roddick jeszcze niedawno wyglądał, że zmienia i urozmaica swój tenis. Widać było go przy siatce grającego dobre woleje, a na linii końcowej nie było tylko &quot;łupania&quot; płaskim forehandem, ale i sporo kombinacji. Teraz jak oglądam Amerykanina widzę znowu stare przyzwyczajenia. Polotu i finezji w tym nie ma za grosz. Oglądałem jego mecz ze Stakhovskim i po pierwszym secie miałem iść spać, ale Roddick za nic nie chciał chyba żebym się położył, bo mając dużą przewagę w pierwszym secie został przełamany i dopiero przy ostatniej okazji udało mu się wygrać 6:4.
De Bakker to w sumie podobne granie co Ukrainiec, za którym niezbyt przepadam (no może prócz Isnera, który pokazuję z sezonu na sezon coraz więcej), więc nie będę za dużo o nim pisał. Ogólnie liczę na podobny przebieg meczu Roddicka jak rundę wcześniej, z tą różnicą, że już tak łatwo w trzecim secie może nie być...

wuuja 2

wuuja

Użytkownik
Rafael Nadal vs. Taylor Dent
Linia gemowa stosunkowo niska. Nadal nie jest w swojej najlepszej formie, a Dent gra z meczu na mecz coraz lepiej. Kapitalny serwis, doskonałe volleye i nawet niezła gra z głębi kortu jak na Taylora. Ciężko będzie Rafie złamać Denta, a jeśli mu się uda, to nie powinna to być większa liczba breaków niż jeden na set, a wtedy typ na over wejdzie. Ciekawym rozwiązaniem jest też handicap gemowy +5.5 @1.80 lub +6.5 @1.56.
Typ: Over 18.5 games @1.66

Fernando Verdasco vs. Mardy Fish
To już jest lekka przesada z takim kursem na Verdasco. Wiadomo co Hiszpan ostatnio zrobił w meczu z Chardy`m, z jego wyrazu twrzy można było odczytać, że sam jest tym załamany. Mecz z Fishem jednak wcale nie musi wyglądać tak jednostronnie jak wskazują na to kursy. Ba, jeśli Hiszpan przejmie inicjatywę i zacznie Mardy`ego rozrzucać po korcie swoimi forhandami, to ten będzie bezradny. Jego mecz z Simonem to istna tragedia. Francuz nie pokazał nic nadzwyczajnego oprócz swojego tradycyjnego przebijania, a Fish o dziwo odpowiadał mu tym samym, sporadycznie tylko atakując i prezentując to, z czego słynie - akcje serve and volley. Jeśli już przy volleyach jesteśmy, nie należy zapominać o doskonałych passing shotach Fernando i kapitalnej grze w defensywie. Jedynie czego się boję, to głowa Hiszpana, ale taki kurs zdecydowanie przezwyciężył mój strach. Mam nadzieję, że w Fernando drzemie sportowa złość i chęć udowodnienia, że jednak potrafi z kimś wygrać. Życzę mu tego, bo potencjał ma na top5, niestety psychicznie jest gdzieś pod koniec drugiej setki rankingu.
Typ: Fernando Verdasco to win @2.46

wlodar 204

wlodar

Użytkownik
Stanislas jak narazie pod wodzą Lundgrena robi wszystko co może żeby grać jak najlepiej porażka ze zwycięzcą Waszyngtonu Nalbandianem, IIr i porażka z Nadalem chociaż po bardzo dobrym spotkaniu w grze Stana widać trochę więcej niż wcześniej używania też bardzo zabójczego fh i mieszanie w serwisie, a przecież Stanislas ma bardzo dobry pierwszy serwis 190-210km/h, drugi troszkę słabszy przedtem na dodatek trochę ryzykancki teraz widać rękę Szweda który powiedział że lepiej trafić celniej nawet trochę otwarcie, niż iść zaparte i wstrzeliwać się w under T lub bliżej korytarza deblowego. (..) Francuz potrafi grać s&amp;v lecz nie jest spod tego znaku ma dobry fh/bh lecz nie aż tak mocny dokładny jak Stanislas liczę tutaj na wyższość kończących u Wawy j
Sorry stary, ale to już ociera się o grafomaństwo, tak by analiza była &quot;mądrzejsza&quot; ????
Gdzie Ty zauważyłeś jakieś różnice w jego serwisie na przestrzeni miesiąca? Drugie podanie od dawna nie jest &quot;ryzykanckie&quot;, ale stabilne, skuteczne i precyzyjne, według statystyk to top 11 w tym sezonie (średnio 55% wygranego). Stan od wieków, serwując drugim podaniem na ad side incydentalnie szuka &quot;under T&quot; - max z 20 %, bo i po co nadziewać się na return z FH (co tu zmieniać?), na deuce side szuka &quot;under T&quot; częściej - mniej więcej ok. 40/50% (bo poluje na BH rywala). Widząc jego mecze 2 razy od kiedy opiekuje się nim Lundgren, nie widać zmiany proporcji, bo i po co.
To tak jak z sensem wstawki o s&amp;v Benka, który praktycznie go nie używa ;)
@włodi
Bredzisz stary, bo kogo nie spytasz to jednak Wawa zmienił lekko styl ale tobie tego się nie da wyjaśnić jak i wiele innych rzeczy. Statystyki nie zmienią się pod naporą dwóch, trzech w stosunku do całego sezonu spotkań jeśli nie zauważyłeś tego w meczu przynajmniej z Nadalem to czas na retirement, ale wiem z innych forów że kochasz się napinać i kompleks Boga przemawia przez Ciebie koniec i kropka, tobie się nic nie da poprawić lecz innych wkładasz czasami bzdury.

@Helluś
Jakiego całego sezonu?? Pod skrzydłami Lundgrena rozegrał 4 mecze
- zapisz, bo nawet tego nie wiesz.Lundgren za swój cel obrał zwiększenie agresywności w grze Staszka, to fakt, to zresztą info które przewinęło się w każdym serwisie informującym o zmianie jego trenera. Po tych kilku meczach trudno to zauważyć, ale ja przecież tego nie neguje,neguje tylko te brednie które napisałeś o jego serwisie ????
Znowu napiszę: czytaj skoncentrowany uwag na temat Twoich wpisów i dyskutuj merytorycznie, bo tego nie umiesz. Pisz też merytorycznie, bo masz z tym ogromne problemy. Trafiłeś na osobę, o czym doskonale wiesz, której pierdół z tematyki stylu gry tenisistów nie wmówisz, więc bądź uważny ;)

r30 0

r30

Użytkownik
Soderling vs Hewitt - uważam, że kursy na Sode są aż przesadzone ;) Hewitt i hard? No przykro mi ale w tym sezonie idzie mu słabo. To już nie jest ten sam zawodnik co kiedyś... W tym roku 9 spotkań i tylko 5 zwycięstw. Porażki z Fallą i co najgorsze dla niego z fatalnym Lacko. Soderling jest ewidentnie na fali. Notuje ostatnio coraz lepsze występy na tej nawierzchni. Półfinał Indian wells, półfinał w Miami i dobry występ w Mastersie w Toronto. Musiał uznać wyższość Nalbadiana, ale szczerze mówiać byłem zawiedziony grą Sody. W pierwszym secie pokazał klasę a potem cos w niego wstąpiło.. I ostateczna porażka. W meczu z Hewittem widze jego zwycięstwo =&gt; Soderling to win @1,50 9/10j
=&gt; Soderling to win 2-0 @2,00

mozna wiedziec co masz na mysli piszac &quot;Hewitt i hard&quot; ? to dość fascynujace - rox

wuuja 2

wuuja

Użytkownik
Andy Roddick vs. Thiemo de Bakker
Od rana zastanawiałem się nad tym typem i teraz, kiedy kurs osiągnął granice 2.00 nie mam najmniejszych wątpliwości, że warto. Roddick chorobę ma już chyba za sobą. W meczu ze Stakhovskym, mimo przegranego drugiego seta, wyglądał bardzo rzeźko, na nic nie narzekał, skupiał się na grze w tenisa. Thiemo de Bakker z drugiej strony, spotkania z Monaco nie może zaliczyć do udanych. Przebijanie i czekanie na błędy człowieka, który nie widział piłki tenisowej od czasu French Open, na pewno dobrze o nim nie świadczy. Średnio wchodził mu serwis i chyba bał się zaatakować Juana. Poza tym z koncentracją też u Holendra było na bakier, stracił bowiem przewagę jednego przełamania w decydującym secie i zrobiło się nagle *5:3 30:30. Formalności jednak dopełnił, bo po przegranej z Monaco na tej nawierzchni i to po takiej przerwie Argentyńczyka, Holender musiałby się poważnie zastanowić nad słusznością dalszej gry w tenisa. Przeanalizujmy jego grę od początku sezonu hardowego. Waszyngton: po pokonaniu przeciętnego Lukasa Lacko, przegrał z narzekającym na ramię Johnem Isnerem, który z kolei odpadł w 2. rundzie z Xavierem Malisse. Toronto: zwycięstwo z Feliciano Lopezem. Nie oglądałem tego meczu i zastanawiałem się dlaczego Thiemo tak łatwo sobie z Hiszpanem poradził. Wczorajszy mecz z Dentem rozwiał moje wątpliwości. Lopeza w obecnej formie ograłby Grzesiu Panfil, z całym szacunkiem dla naszego tenisisty. Po tej wygranej niepotrzebnie uwierzyłem w dobrą dyspozycję Thiemo i zagrałem na niego handicap w spotkaniu z Monfilsem, jednak rozbity ostatnio przez Alejandro Fallę Gael okazał się dla młodego Holendra zbyt wysokimi programi. Ba, przegrał nie prezentując praktycznie nic godnego wzmianki, oprócz solidnego serwisu. Talentu de Bakkerowi odmówić nie można, jednak wczorajszy mecz utwierdził mnie w przekonaniu, że Roddick to dla niego na chwilę obecną zdecydowanie za wysokie progi. Spodziewam się łatwego meczu, podobnego do tych z IW `10 i AO `10, czyli odpowiednio 6:3 6:4 i 6:1 6:4 6:4. Na pohybel rosnącym kursom. C`mon Andy!
Typ: Andy Roddick (-1.5) to win @1.93.

midel 189

midel

Użytkownik
Soderling vs Hewitt - uważam, że kursy na Sode są aż przesadzone ;) Hewitt i hard? No przykro mi ale w tym sezonie idzie mu słabo. To już nie jest ten sam zawodnik co kiedyś... W tym roku 9 spotkań i tylko 5 zwycięstw. Porażki z Fallą i co najgorsze dla niego z fatalnym Lacko. Soderling jest ewidentnie na fali. Notuje ostatnio coraz lepsze występy na tej nawierzchni. Półfinał Indian wells, półfinał w Miami i dobry występ w Mastersie w Toronto. Musiał uznać wyższość Nalbadiana, ale szczerze mówiać byłem zawiedziony grą Sody. W pierwszym secie pokazał klasę a potem cos w niego wstąpiło.. I ostateczna porażka. W meczu z Hewittem widze jego zwycięstwo =&gt; Soderling to win @1,50 9/10j
=&gt; Soderling to win 2-0 @2,00
Jak można pisać, że &quot;zawodnik jest na fali&quot; i dawać na potwierdzenie wyniki sprzed ponad 5 miesięcy? Pierwszego seta to Nalbandian przegrał sam ze sobą - swoim beznadziejnym wtedy serwisem. Gdyby był świeży Soda nie ugrałby 6 gemów - przejechałem się na tym meczu na drwalu, którego ranking jest najbardziej zawyżony w ATP. Nijak ma się do jego przeciętnych umiejętności.

B 59

blox

Użytkownik
Mardy Fish - Richard Gasquet [2.20] ⛔

Fish nic wielkiego nie gra. W tym turnieju na 4 rozegrane sety 3 wygrał w tiebreakach. Jak widać niezbyt mu idzie przełamywanie serwisu rywala, gra w obronie taka sobie, delikatnie mówiąc. Jeśli Gasquet zagra na poziomie, który pokazał w 2 i 3 secie z Youzhnym, to o wynik można być spokojnym. Nie dał cienia szansy Rosjaninowi, grał pewnie i solidnie, uderzał płasko i soczyście, popełniał mało UE. Ma wielki talent, dziś powinien go wykorzystać.

Marcos Baghdatis - Tomas Berdych [3.25] ✅

Myślałem, że Bagieta spuchnie po finale w Waszyngtonie. Nic takiego nie nastąpiło. Gra swoje, jego tenis może się podobać. Solidna gra, świetne krosy bekhendowe, pilnuje swojego podania, trudno go przełamać, wykazuje dużo sprytu na korcie. Ostatni ich mecz na początku roku zakończył sie miazgą Bagiety, przegrał 6:0 6:1, ale w tym okresie Bagieta był cieniem samego siebie. Teraz się odbudował.
Berdych przeciwnie, gra słabiej niż na RG i Wiblu. Jego gra mnie nie przekonuje, choć oczywiście trzyma dość wysoki poziom, ale Bagieta postawi dziś wysoko poprzeczkę i Czech może zejść z kortu pokonany.

wuuja 2

wuuja

Użytkownik
Rafael Nadal vs. Taylor Dent
Linia gemowa stosunkowo niska. Nadal nie jest w swojej najlepszej formie, a Dent gra z meczu na mecz coraz lepiej. Kapitalny serwis, doskonałe volleye i nawet niezła gra z głębi kortu jak na Taylora. Ciężko będzie Rafie złamać Denta, a jeśli mu się uda, to nie powinna to być większa liczba breaków niż jeden na set, a wtedy typ na over wejdzie. Ciekawym rozwiązaniem jest też handicap gemowy +5.5 @1.80 lub +6.5 @1.56.
Typ: Over 18.5 games @1.66
Rafael Nadal won 6:2 7:5 = 20 games. ✅✅✅

Fernando Verdasco vs. Mardy Fish
To już jest lekka przesada z takim kursem na Verdasco. Wiadomo co Hiszpan ostatnio zrobił w meczu z Chardy`m, z jego wyrazu twrzy można było odczytać, że sam jest tym załamany. Mecz z Fishem jednak wcale nie musi wyglądać tak jednostronnie jak wskazują na to kursy. Ba, jeśli Hiszpan przejmie inicjatywę i zacznie Mardy`ego rozrzucać po korcie swoimi forhandami, to ten będzie bezradny. Jego mecz z Simonem to istna tragedia. Francuz nie pokazał nic nadzwyczajnego oprócz swojego tradycyjnego przebijania, a Fish o dziwo odpowiadał mu tym samym, sporadycznie tylko atakując i prezentując to, z czego słynie - akcje serve and volley. Jeśli już przy volleyach jesteśmy, nie należy zapominać o doskonałych passing shotach Fernando i kapitalnej grze w defensywie. Jedynie czego się boję, to głowa Hiszpana, ale taki kurs zdecydowanie przezwyciężył mój strach. Mam nadzieję, że w Fernando drzemie sportowa złość i chęć udowodnienia, że jednak potrafi z kimś wygrać. Życzę mu tego, bo potencjał ma na top5, niestety psychicznie jest gdzieś pod koniec drugiej setki rankingu.
Typ: Fernando Verdasco to win @2.46
Mardy Fish won 7:6 7:6. ⛔⛔⛔

Andy Roddick vs. Thiemo de Bakker
Od rana zastanawiałem się nad tym typem i teraz, kiedy kurs osiągnął granice 2.00 nie mam najmniejszych wątpliwości, że warto. Roddick chorobę ma już chyba za sobą. W meczu ze Stakhovskym, mimo przegranego drugiego seta, wyglądał bardzo rzeźko, na nic nie narzekał, skupiał się na grze w tenisa. Thiemo de Bakker z drugiej strony, spotkania z Monaco nie może zaliczyć do udanych. Przebijanie i czekanie na błędy człowieka, który nie widział piłki tenisowej od czasu French Open, na pewno dobrze o nim nie świadczy. Średnio wchodził mu serwis i chyba bał się zaatakować Juana. Poza tym z koncentracją też u Holendra było na bakier, stracił bowiem przewagę jednego przełamania w decydującym secie i zrobiło się nagle *5:3 30:30. Formalności jednak dopełnił, bo po przegranej z Monaco na tej nawierzchni i to po takiej przerwie Argentyńczyka, Holender musiałby się poważnie zastanowić nad słusznością dalszej gry w tenisa. Przeanalizujmy jego grę od początku sezonu hardowego. Waszyngton: po pokonaniu przeciętnego Lukasa Lacko, przegrał z narzekającym na ramię Johnem Isnerem, który z kolei odpadł w 2. rundzie z Xavierem Malisse. Toronto: zwycięstwo z Feliciano Lopezem. Nie oglądałem tego meczu i zastanawiałem się dlaczego Thiemo tak łatwo sobie z Hiszpanem poradził. Wczorajszy mecz z Dentem rozwiał moje wątpliwości. Lopeza w obecnej formie ograłby Grzesiu Panfil, z całym szacunkiem dla naszego tenisisty. Po tej wygranej niepotrzebnie uwierzyłem w dobrą dyspozycję Thiemo i zagrałem na niego handicap w spotkaniu z Monfilsem, jednak rozbity ostatnio przez Alejandro Fallę Gael okazał się dla młodego Holendra zbyt wysokimi programi. Ba, przegrał nie prezentując praktycznie nic godnego wzmianki, oprócz solidnego serwisu. Talentu de Bakkerowi odmówić nie można, jednak wczorajszy mecz utwierdził mnie w przekonaniu, że Roddick to dla niego na chwilę obecną zdecydowanie za wysokie progi. Spodziewam się łatwego meczu, podobnego do tych z IW `10 i AO `10, czyli odpowiednio 6:3 6:4 i 6:1 6:4 6:4. Na pohybel rosnącym kursom. C`mon Andy!
Typ: Andy Roddick (-1.5) to win @1.93.
Andy Roddick won 7:6 6:4. ✅✅✅

+ wczorajsze.

Jeremy Chardy vs. Florian Mayer
Po tym co Chardy zaprezentowal w Toronto stawiam na niego bez żadnych wątpliwości. Mayer nie należy do łatwych przeciwników, ale jeśli Francuz zachowa formę z kanadyjskiego turnieju, to nawet dobrze dysponowany Niemiec nie będzie miał wiele do powiedzenia. Przede wszystkim musi wchodzić mu serwis, bo jeśli trafia podaniem, to nabiera pewności siebie i nie ma problemu ze skończeniem wymiany. Poza tym jego atuty to płynna gra, dobra praca nóg i przede wszystkim piekielnie silny forhand. Wierzę, że Chardy wrócił już do dawnej formy i będzie potrafił ją utrzymać przez dłuższy czas. Kurs stosunkowo wysoki i warto w to spotkanie zainwestować.
Typ: Jeremy Chardy to win @2.14
Jeremy Chardy won 6:2 7:6. ✅✅✅

Julien Benneteau vs. Michael Llodra
Benneteau i Llodra to partnerzy deblowi i na pierwszy rzut oka nasuwa się jedno stwierdzenie, a mianowicie `no bet`. Jednak jeśli przyjrzymy się spotkaniu bliżej, możemy dojść do wniosku, że warto postawić na Juliena, którego gra przeciwko Djokovicowi bardzo mi się podobała. Benneteau nigdy nie miał jakichś szczególnych atutów tenisowych, nadrabiał za to solidnością, ambicją i wolą walki - ot taki tenisowy rzemieślnik. Llodra z kolei w Ameryce nigdy nie grał dobrze. To gracz stworzony do gry w hali i to tam osiągał najlepsze wyniki w swojej karierze, zwłaszcza w Marsylii i Lyonie. Nie przeceniałbym jego wyników w Toronto, bo Giraldo jest jeszcze mało stabilny, Almagro ograć to ostatio nie problem, a Federer jak to Federer - rozkojarzony, grający bez werwy i popełniający proste błędy, ale na Llodre to wystarczyło. Nie będę już przypominał śmiesznego meczu ze Sweetingiem w Waszyngtonie, przed którym kurs na Ryana nagle spadł z 2.00 do 1.30, bo ciężko stwierdzić przyczynę tego spadku. Podsumowując: nie jestem fanem Llodry w innych okolicznościach niż francuska hala, dlatego stawiam na Juliena.
Typ: Julien Benneteau to win @2.04
Julien Benneteau won 3:6 6:3 6:2. ✅✅✅

Gilles Simon vs. Mardy Fish
Ostro przeszacowane kursy, wg. mnie powinny być podobne, a już na pewno nie robiłbym z Fisha aż takiego faworyta. Owszem, Mardy`emu wyszedł turniej w Newport, wyszedl turniej w Atlancie i to na razie tyle. W Waszyngtonie przegrał z fatalnie grającym Cilicem, którego kilka dni później rozbił Nalbandian, w następnych dwóch turniejach Marinowi wiodło się jeszcze gorzej, musiał bowiem pakować walizki już po pierwszych rundach. Na chwilę obecną nic dobrego o Fishu powiedzieć nie można, bo jego forma po potężnym skoku w góre, znacznie spada w dół. Simon natomiast przekonał mnie swoją grą na hardzie w tym roku. Udany turniej w Waszyngtonie, wyeliminowanie Andy`ego Roddicka i walka z będącym na fali Nalbandianem musi robić wrażenie. W Toronto odpadł co prawda z Jużnym, ale te mecze rządzą się innymi prawami. Simon prawdopodobnie nigdy nie pokona Rosjanina, bo jak sam mówi - nie cierpi grać przeciwko niemu. Po prostu Misza znalazł na Francuza patent i jego styl zupełnie nie odpowiada Gillesowi. Mimo tego, Francuz powalczył. Walka nie wystarczyła, ale przynajmniej miał więcej czasu na przygotowanie się do turnieju w Cincinnati i nie sądzę, by chcąc wrócić do top10 pozwolił sobie na dwie porażki w 1. rundach turniejów Masters z rzędu. Tak jak pisałem, kursy powinny być bardziej wyrównane, a skoro nie są, to trzeba korzystać.
Typ: Gilles Simon to win @2.50
Mardy Fish won 7:6 7:5. ⛔⛔⛔

wuuja 2

wuuja

Użytkownik
Andy Murray vs. Ernests Gulbis
Murray w meczu z Chardym wykazał się kompletnym brakiem koncentracji. Nie wchodził mu serwis, oddawał swoje gemy raz za razem, podobnie zresztą jak Chardy. Przegrał mając piłki meczowe przy własnym podaniu, co takiemu zawodnikowi jak Murray zdarzyć się nie powinno. Gulbis ma potencjał żeby wygrać z każdym, ale może też przegrać z każdym. Na szczęście dla tego typu, czołówki raczej nie lekceważy i w meczach z najlepszymi prawie zawsze wznosi się na wyżyny swoich możliwości. Wczoraj zaserwował Melzerowi 21 asów i Szkot bez wątpienia będzie miał ciężki orzech do zgryzienia z przełamaniem Łotysza.
Typ: Over 21.5 games @1.95

David Ferrer vs. Nikolay Davydenko
Po pierwszym secie meczu Davydenko - Ginepri można było odnieść wrażenie, że Rosjanin wraca powoli do formy, jednak nic bardziej mylnego. W drugim secie doprowadził do tajbreka i przegrał go w marnym stylu. Cały czas popełniał proste błędy i tylko czasem błysnął dobrym kończącym uderzeniem. W meczu z Ferrerem niestety nie będzie rezerwy na wspomniane błędy, bo Hiszpan potrafi być regularny do bólu. Pokazał, że jest w niezłej formie pokonując utalentowanego Dolgopolova i zawsze groźnego na amerykańskich kortach Sama Querreya. Nikolaya też powinien odprawić.
Typ: David Ferrer to win @1.77

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Fish M. - Gasquet R.
Typ: 1
Kurs: 1,71
Rysiek co miał zrobić w tym turnieju to już zrobił
Pokonał dwóch rywali, słabego w tym okresie Berera oraz Mishe, który w trzecim secie udowodnił, iż ma mega słabą głowe i oddał mecz bez walki, a szkoda w pierwszym secie zmiótł Rysia z kortu.... Dzisiaj Fish może go nie zmiecie, ale nie widzę innej opcji jak pewnie win Amerykanina. Pokonał Simona oraz Verdasco- ich chyba rekomendować nie trzeba. Nie stracił seta, dzisiaj również nie powidnien. Mardy będzie pewnie trzynał podanie, Rysiek ma przetswoje podczas swoich gemów serwisowych- Amerykanin to na pewno wykorzysta...

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom