>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Chennai, Brisbane, Doha - 01.01-08.01.2017

Status
Zamknięty.
zlatan97 286

zlatan97

Użytkownik
Co sądzicie o jutrzejszym meczu Tsongi? Można go dodać do AKO ? Nie miałem możliwosci oglądnąć dzisiaj meczu, jeśli ktoś mógłby sie wypowiedziec na ten temat byłbym wdzięczny ????

emile 16

emile

Użytkownik
Tsonga mecz pod kontrola, 2 set totalnie olany chodził po korcie, w trzecim totalna kontrola i rozjechanie Kuznetsova. Pod siatka mial chyba ok 90-100% a z glebi tez fajnie pogrywał. Na S/V Browna starczy.

mariuszkozik 26

mariuszkozik

Użytkownik
Lucas Pouille - Kyle Edmund 1 @1.57 Sportingbet krecz/ zwrot

Francuz pokazał w pierwszej rundzie, że nie łatwo go złamać. Wyciągnął pierwszy set z Simonem od stanu 0-5 przegrywając trzema przełamaniami, a w drugim obronił dwie setowe. Jest mocny. On i Goffin powinni w tym sezonie na moje oko zagościć w dziesiątce rankingu. Z Edmundem Pouille powinien sobie poradzić dość spokojnie. Kurs całkiem zachęcający.

Daniil Medvedev - Yen-Hsun Lu 1 @ 2.5 bet365 ✅

Rosjanin to dobry przykład tenisisty, który już całkiem nieźle się pokazał, a jeszcze nikt za bardzo go nie docenia. W zeszłym sezonie pokonał np.Troickiego, a w Moskwie grał niezłe spotkanie z A.Zverevem. Lu to bardzo solidny challengerowiec, w zeszłym sezonie wygrał 3-4 turnieje tej rangi, ale jak przyszło zagrać w turniejach ATP to było już słabiej. Jak dla mnie kurs na tenisistę z Tajwanu jest przesadzony. Z całą pewnością Medvedev może to wygrać.

Ivo Karlovic - Karen Khachanov 2 @2.25 bet365 ⛔

Rosjanin jest faworytem tego meczu i to że bukmacherzy sobie ustalą takie a nie inne kursy to ich sprawa. Chorwat wygrał ich dwa dotychczasowe mecze bezpośrednie, ale jego serwis nie pracuje jeszcze tak jak zwykle na początku sezonu. Karlovic w pierwszej rundzie nie potrafił przełamać przeciętnego Marchenko. Khachanov jest na pole position do wygranej w tym meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +5
juras333 802

juras333

Użytkownik
Groth/Guccione-Klaasen/Ram
Klaasen/Ram 1.67 Pinnacle

Jeszcze jakiś czas temu uwielbiałem stawiać na Kangury. Sam wchodził dopiero do touru, był na krzywej wznoszącej, jego serwis miażdżył, a Chris dotrzymywał mu kroku. Szczególnie na trawie zdawało to egzamin, ale jak to Australijczycy, na hardzie też dawali radę. Trochę się jednak zmieniło. Groth znacznie obniżył loty. W singlu to zawodnik nieradzący sobie zupełnie na poziomie ATP, a często nawet w challkach miewa spore kłopoty. W deblu też ostatnio nie błyszczał. Chris poprzedni rok głównie współpraca z Sa i nie można tego ocenić negatywnie. Zaliczyli np. ćwiartkę USO, jednak było tam dużo zbiegów okoliczności, które im pomogły. Pod koniec sezonu Rudzielec był już mocno spasiony, pisząc kolokwialnie. Jego poruszanie się pozostawiało wiele do życzenia, dostając średniej jakości return miewał problemy. Ratowały go tylko niszczące serwisy, a ich u niego jest coraz mniej. U obu Kangurów gra wygląda o wiele gorzej, niż jeszcze rok, czy półtora roku temu. Po drugiej siatce będą mieli Klaasena z Ramem, czyli finalistów Mastersa z Londynie. Trzeba przyznać, że w O2 Arena zaprezentowali się świetnie. Potrafili niespodziewanie odprawić Murraya z Soaresem w półfinale, a wcześniej ograli Mahutów. Cały poprzedni rok mogli ocenić na spory plus. Zaliczyli m.in. półfinał Wimbledonu i ogólnie prezentowali się bardzo dobrze, można powiedzieć, ze weszli do czołówki touru. Tutaj mają za sobą niełatwy mecz. Gra przeciwko Klapkowi i Dodigowi nigdy nie będzie należała do prostych. Powiedziałbym, ze Łukasz z Ivanem zestawieni w jednym deblu to najgroźniejsza para na returnie, jaka mogłaby w ogóle być. Amerykanin z Afrykanerem zagrali jednak na wysokim poziomie przy swoim podaniu, przez co w ani razu nie oddali swojego gema serwisowego, a w meczowym taju oddali tylko jeden mini break. Kangury za to stracili seta z taką parą jak Troicki/Misza Zverev. Obaj singliści są nieźli w deblu, więc spodziewałem się, że Groth z Chrisem nie będą mieli łatwo, ale oni stracili dwa swoje podania pod rząd w drugiej partii! Dla mnie to wyraźny znak, który pokazuje obecny poziom ich gry. Dla mnie Klaaseny to dwie półki wyżej, więc kurs 1.67 jest przyjemną okazją.
i jak widać mecz meczowi nierówny, a też kolejny raz wychodzi, że staty z poprzednich pojedynków o kant wiadomo czego można rozbić, bo kangury to im nawet bp nie dały powąchać
po tym co dziś widziałem to kogo nie dostaną w następnej rundzie (muller/sam / nishikori/thiem) warto na nich ładować

quick. 5,2K

quick.

Znawca Tenis
Troicki - Wawrinka

Myślę, że tych Panów przedstawiać nie trzeba, dlatego przejdźmy od razu do konkretów. Wawrinka zawsze groźny na AO, zawsze nieźle wchodził w sezon. W tym roku zamienił Chennai na Brisbane i ma do obrony punkty za zwycięstwo. Na pewno będzie walka na pełnej ze strony Szwajcara, gdyż formę trzeba szlifować i nie można sobie pozwolić na porażkę już w pierwszym meczu.

Troicki zdążył już zadebiutować w tym roku i dostał rywala na rozgrzewkę, że tak powiem, a i tak nie wszystko grało jak powinno. Dziwi przede wszystkim słaby % wygranych piłek po drugim serwisie, a przecież Stan returnuje kilka razy lepiej od Nishioki. Na dodatek tamten mecz różnie mógł się potoczyć, ale Japończyk zapomniał jak się gra na poziomie przy stanie 5-3 w 2 secie, po czym przegrał 5-7.

Serb zawsze leżał Wawrince, w poprzednim roku dość pewnie pokonał go dwa razy. Wawrinka bardziej poukładany na każdej płaszczyźnie, zwłaszcza tej mentalnej, gdzie jest dużą różnica na korzyść Szwajcara.

Typ trochę ryzykowny ze względu na to, że to pierwszy mecz w sezonie dla Stana, ale po prostu zmniejszamy stawkę i mniejszą łyżeczką też się najemy. Nie widzę po prostu innej opcji niż pewna wygrana starszego z Panów.

Wawrinka -2,5g @ 1,55
Pinnacle

marylka 5,4K

marylka

Użytkownik
Mysle iz dzisiaj warto przyjrzec sie gra deblowym w Chennai.
Oczywiscie mozna sprobowac grac w strone gospodarzy.

Bopana/Nedun - Demol/Metkic @ 1,74 ✅
Mynemi/Raman - Darcis/Paire @ 2,05 ⛔
Raja/Sharan - Paes/Sa @ 1,78 pinnacle ✅

Hmm Darcis/Paire....pierwszy turniej , co oni moga zagrac? Bedzie to gra na serio?
Taaa Paire byl w tamtym roku w finale debla , ale rownie dobrze mogl odpasc w 1 rundzie. Darcis? He he he. Nie , nie motywacja Hindusow ktorym zostala gra deblowa wezmie gore.

Paes jest wielbiony w Indiach , oczywiscie na poziomie tenisa , bo to nie krykiet ale dzis zagra tez z gospodarzami , nieco mlodszymi ale zawsze mlodszymi. To nie jest turniej weteranow , tylko rozgrywki ATP , oczywiscie w deblu nie trzeba biegac , jednak....obaj panowie po 40 tce. Paes/Sa grac juz lepiej nie beda , poprzedni sezon baaardzo sredni , nie widze ich tu dzisiaj.

Otrzymane punkty reputacji: +6
quick. 5,2K

quick.

Znawca Tenis
Brown - Tsonga

Spotkanie to, jak dla mnie do łatwych należeć nie będzie dla Francuza i myślę, że trochę będzie musiał się spiąć, żeby ten mecz domknąć w dwóch setach.

Oczywiście wiadomo jakim tenisistą jest Brown i dużo zależy od jego nastawienia do meczu, ale w pierwszym meczu pokazał się z dość dobrej strony. Mimo, iż Niemiec stracił seta to nie stracił serwisu w tym meczu, co zasługuje na uwagę.

Co do Tsongi to nigdy jakimś killerem nie był. W pierwszym meczu grał dobrze, ogólnie był dużo lepszy od Kuznetsova, ale miewa te momenty przestoju, które nie raz trwają dość długo, na tyle długo by stracić w łatwy sposób kilka gemów, czasem nawet seta.

Biorąc pod uwagę styl Dustina i skłonności Francuza do wrzucenia na luz przy luźnej atmosferze na korcie możemy zobaczyć trochę dłuższy mecz niż można by sądzić na pierwszy rzut oka. Oczywiście dalej mam na uwadze, że Brown lubi przejść obok meczu, więc w tym wypadku stawka nie będzie wysoka i proponuję lekko wejść w ten mecz.

over 21g @ 1,72⛔
MarathonBet

Żenada, nie ma o czym mówić.

Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
Dla mnie osobiście styczeń jest ciężki, bo forma zawodników jest trochę niewiadomą. W związku z czym gram dość niskimi stawkami.

Schwartzman D. – Raonic M.
1. Schwartzman +4,5 gema @2,0 (unibet) ⛔

Diego zaliczył bardzo udaną końcówkę zeszłego sezonu i wygrał nawet jeden turniej z serii ATP Tour. Można śmiało powiedzieć, że był to jego najlepszy sezon w karierze. Zawodnik bez warunków fizycznych, lecz mocno nadrabia techniką i świetnie czuje się w wymianach. Gra przeciw serwismenom nie jest dla niego straszna, co pokazał w poprzednim spotkaniu z Querreyem, którego ograł łatwo. Na korzyść Argentyńczyka na pewno jest też to, że nawierzchnia w Brisbane jest dość wolna, co jest swoistym przygotowaniem przed Australian Open. Raonic zakończył sezon dość dobrze w wielkim finale, lecz na pewno nie jest zadowolony z końcówki, bo zaliczył kilka wpadek np. z Berankisem czy Youzhnym. Warto dodać, że Diego od października nie przegrał żadnego meczu. Widać, że dalej jest w formie i może tutaj namieszać. Raonic nie ma zbyt mocnej kondycji, a Argentyńczyk może go zwyczajnie zajechać kątowymi zagraniami.

Stepanek R. – Djokovic N.
2. Stepanek +6,5 gema @1,67 (unibet) ✅

Dość wysoka linia zwróciła tutaj moją uwagę, bo Stepanek mimo, że już doświadczony i dość wiekowy to potrafi jeszcze świetnie odbijać. Na pewno na plus, że jest początek sezonu i powinien grać na świeżości. Radek posiada instynkt deblowy, więc świetnie sobie radzi w grze serw &amp; volley, a technikę użytkową posiada ze ścisłego topu. Wystarczy sobie przypomnieć, co grał jeszcze niedawno z Murrayem (ogromne męki Szkota). Stepanek powinien tutaj bronić się serwisem i szybko kończyć akcję często pod siatką. Djokovic zagrał tutaj już dwa mecze, gdzie najpierw namęczył się bardzo ze Struffem, szczególnie w pierwszym secie, a wczoraj z Zeballosem, który nie odstawał jakoś bardzo Serbowi. Stepanek zagrał już tutaj cztery spotkania, więc jest wprawiony i nie można mówić, że jest zmęczony, bo trzy spotkania wygrał łatwo, a jedynie w pierwszym stracił seta. Wg mnie linia jak najbardziej do pokrycia, a Stepanek napsuje krwi Novakowi. Jednak trzeba dodać, że na 13 razy Stepanek z Nole wygrał tylko raz i to przeszło 10 lat temu. W zeszłym roku zagrali raz, a Radek pokrył taki handicap.

S 32,1K

sobolekk

Użytkownik
Youzhny vs Olivo(+4) 2 1,87 1xbet
Wg mnie troche przesadzili z kursami , W tamtym sezonie potrafi Olivo na twardej nawierzchni powalczyc z calkiem dobrymi przeciwnikami. Youzhny w tamtym roku co prawda gral na twardej wiecej, ale na poczatku sezonu nabil sobie duzo wygranych w challengerach, za to olivo calkiem dobrze poczynal sobie w Australian Open, ogolnie umie postraszyc lepszych od siebie, koncowke sezonu rowniez Youzhny mial dosyc slaba. Tutaj w pierwszej rundzie obaj raczej spokojnie przeszli dalej, nie widze az takiego faworyta w Youzhnym
Paire vs Bhambri 2:0 2,33 1xbet
No ludzie bez przesady, czy Paire w formie czy bez formy to jednak solidny zawodnik ATP, Bhambri to gra sobie w ITFACH i challengerach i jest zdecydowanie nie na ten poziom

W 208,5K

wielki_gracz

Forum VIP
Dwa spotkania tenisowe na dzisiaj

Dyscyplina: Tenis - ATP Debel: Chennai (Indie), twarda
Godzina: 15:10
Spotkanie: J. Melzer / R. Olivo - P. Raja / D. Sharan
Typ: 2
Kurs: 1,60
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Co tu dużo pisać dla mnie zdecydowanym faworytem w tym spotkaniu jest para hinduska Raja / Sharan, która gra ze sobą od dawna i na korcie powinni się rozumieć dużo lepiej niż ich przeciwnicy, dla których będzie to dopiero 2 spotkanie ze sobą w parze. W pierwszym spotkaniu w tym turnieju Melzer z Olivo odprawili Begemanna i Lu wygrywając 2-1 w setach ale ich przeciwnicy też grali ze sobą pierwszy raz w parze. Dzisiaj już stopień trudności zdecydowanie dużo wyższy i myślę, że z tak doświadczonymi deblistami nie będą dziś mieli nic do powiedzenia. Wprawdzie hinduska para nie należy do ścisłej czołówki męskiego debla w tenisie ale mają ze sobą stoczonych wiele pojedynków, napewno pod względem gry ze sobą są dużo bardziej ograni i na korcie powinni się dużo lepiej rozumieć jak ich przeciwnicy. Do tego zagrają we własnym kraju przed własną publicznością i myślę, że dość pewnie wygrają to spotkanie.

✅ 0-2 (4-6 , 5-7)

Dyscyplina: Tenis - ATP Debel: Chennai (Indie), twarda
Godzina: 15:30
Spotkanie: N. Monroe / A. Sitak - S. Darcis / B. Paire
Typ: 1
Kurs: 1,46
Bukmacher: bet-at-home
Analiza:
Tutaj sytuacja bardzo podobna do tej z tego pierwszego typu. Monroe i Sitak to dużo bardziej doświadczony debel jak ich przeciwnicy. Rozegrali ze sobą w parze wiele spotkań a dla Darcisa i Paire będzie to dopiero 3 spotkanie ze sobą w parze. W 2015 roku po raz pierwszy zagrali ze sobą ale dostali bęcki od Mannarino i Martina i teraz znów zdecydowali się po półtora rocznej przerwie zagrać ze sobą w tym turnieju. W pierwszym spotkaniu odprawili wprawdzie tenisistów Myneni/Ramanathan ale akurat ich rywale zagrali ze sobą po raz pierwszy. Tutaj również poziom trudności zdecydowanie wzrasta i uważam, że Monroe z Sitakiem to spotkanie wygrają zdecydowanie. Może też nie należą do czołówki męskiego debla ale są dużo bardziej doświadczoną parą i powinni dziś spokojnie odprawić Darcisa i Paire.
/EDIT
KRECZ przy stanie 5-0 w 1 secie
Darcis z Paire dostawali bęcki w 1 secie i przy stanie 5-0 skreczowali haha pewnie widzielieli że tutaj nie powalczą i woleli skreczować, żeby Paire odpoczął przed kolejnym pojedynkiem w singlu

zlatan97 286

zlatan97

Użytkownik
A.Murray- N.Almagro +5.5 gema 1.97 UNIBET
Dzisiaj pod lupę biorę mecz 1 rakiety świata. Śmiem stwierdzić, że początek tego sezonu Szkot ma dosyć niemrawy. Co oczywiście nie moze dziwić bo nie da się grać cały czas na tak wysokim poziomie. Chardy człowiek, który w ostatnim czasie kompletnie znikł z ATP po fatalnym początku meczu, w 2 secie podejmuje rękawice i walczy w tie-breaku. Przeciętny Austiacki grajek G. Melzer łamie 3 RAZY !!! Murray&#39;a. Almagro za walka z Lorenzim i fajny mecz z Kolbą. Nie jest to jego nawierzchnia, ale patrząc na dyspozycje 1 rakiety świata, ten handicap wydaję się naprawdę nie do pominięcia. Reasumując gorąco polecam ten typ, bo szczerze nawet urwany set przez Hiszpana według mnie nie będzie niespodzianką ????
BET DNIA NA FORUM +++ ???? ????

Otrzymane punkty reputacji: +47
zlatan97 286

zlatan97

Użytkownik
Masz racje nie popatrzyłem wczoraj, chociaż dla mnie nadal to handi jest do wzięcia. Dzięki za poprawę ????
Skoro już zauważyłeś ten błąd, to wypadałoby to poprawić w poście z typem./Macko18

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Berdych T. – Tsonga J.W. over 22,5g @ 1.82 (Pinnacle) | 3/10j ⛔ Tsonga nie dotrzymał kroku..

Będzie to ostatnie spotkanie ćwierćfinałowe turnieju ATP 250, rozgrywanego w Doha. Organizatorzy zdecydowali, że będzie to mecz wieczoru, ponieważ spodziewają się dobrego, wyrównanego spotkania. Zdecydowanie zgadzam się z tą decyzją i wielce prawdopodobne, że zobaczymy tenis na najwyższym poziomie.

Berdych i Tsonga to rówieśnicy. Ich kariery toczą się podobnie, od kilku lat są zaplecze ścisłej czołówki. Niestety żaden z nich nie był w stanie (przynajmniej do tej pory) przebić się wyżej. Na przestrzeni lat, rozegrali ze sobą wiele spotkań. Przeważnie były to pojedynki wyrównane i liczę, że tak będzie tym razem.

Obaj panowie za swoje najlepsze uderzenia uważają serwis i FH. To właśnie na tych elementach gry opierają swój tenis. W tym turnieju ich statystyki serwisowe są dobre, co zapowiada nam małą ilość przełamać, co powinno służyć typowi na „over gemowy”. Być może nawet dojdzie do jakiegoś TB.

Co warto jeszcze dodać, to fakt, że są to tenisiści, którzy rzadko potrafią przez całe spotkanie utrzymywać koncentrację na wysoki poziomie, dlatego spodziewam się 3 setów.

Wszystkie przesłanki wskazują, że nie będzie to jednostronny mecz i te 23 gemy to jest totalne minimum, które powinniśmy zobaczyć.

quick. 5,2K

quick.

Znawca Tenis
Berdych T. – Tsonga J.W. over 22,5g @ 1.82 (Pinnacle) | 3/10j
Będzie to ostatnie spotkanie ćwierćfinałowe turnieju ATP 250, rozgrywanego w Doha. Organizatorzy zdecydowali, że będzie to mecz wieczoru, ponieważ spodziewają się dobrego, wyrównanego spotkania. Zdecydowanie zgadzam się z tą decyzją i wielce prawdopodobne, że zobaczymy tenis na najwyższym poziomie.
Berdych i Tsonga to rówieśnicy. Ich kariery toczą się podobnie, od kilku lat są zaplecze ścisłej czołówki. Niestety żaden z nich nie był w stanie (przynajmniej do tej pory) przebić się wyżej. Na przestrzeni lat, rozegrali ze sobą wiele spotkań. Przeważnie były to pojedynki wyrównane i liczę, że tak będzie tym razem.
Obaj panowie za swoje najlepsze uderzenia uważają serwis i FH. To właśnie na tych elementach gry opierają swój tenis. W tym turnieju ich statystyki serwisowe są dobre, co zapowiada nam małą ilość przełamać, co powinno służyć typowi na „over gemowy”. Być może nawet dojdzie do jakiegoś TB.
Co warto jeszcze dodać, to fakt, że są to tenisiści, którzy rzadko potrafią przez całe spotkanie utrzymywać koncentrację na wysoki poziomie, dlatego spodziewam się 3 setów.
Wszystkie przesłanki wskazują, że nie będzie to jednostronny mecz i te 23 gemy to jest totalne minimum, które powinniśmy zobaczyć.
Witaj. Hmm...Wszystko fajne i prawdziwe jest to co napisałeś, ale raczej jest to analiza dość ogólnikowa bym powiedział. To, że ich główną bronią jest FH i serwis to raczej wie każdy, ale może nie każdy wie, jak na dzień dzisiejszy wygląda ich gra.
Berdych w średniej formie trzeba przyznać, potrafił przegrać seta 1:6 z Veselym po czym wygrać w ten sam sposób, ale z Francuzem już w ten sposób łatwo wygrać nie będzie, więc nie będzie to łatwy mecz dla niego.
Piszesz też, że obaj mają dobre statystyki serwisowe, ale czy do końca to prawda? Berdych niecałe 50 % z Veselym po drugim serwisie, także dość mizernie.
Wczoraj pisałem, że Tsonga miewa na ogół przestoje, ale wczoraj ich nie miał. Grał od początku do końca na pełnej koncentracji i wykorzystywał swoje okazje kapitalnie operując forehandem.
Dodatkowo wieje dość silny wiatr, który przeszkadza zawodnikom, a moim zdaniem Tsonga to dużo bardziej elastyczny zawodnik, który szybciej zbiera się do uderzeń i bardziej zawija samą ręką niż Berdych, który żeby dobrze trafić potrzebuje ciut więcej czasu, by wejść całym ciałem w uderzenie, co może podawać proste błędy, właśnie przez jakieś nieoczekiwane podmuchy wiatru.
Grali nie dawno ze sobą w pokazówce, do których JW nigdy się zbytnio nie przykładał, a potrafił wygrać ten mecz, także myślę, że tu będzie tylko lepiej. Overa nie wykluczam, być może uda się to ogarnąć, ja jednak idę trochę inaczej.
Tsonga -1,5g @ 1,81 ⛔
Pinnacle

T 143

tdulko

Użytkownik
Nadal 1.54
Szczerze, trzasl bym sie ze strachu jak bym komus dal 30% zysku z inwestycji tutaj. Nadal wygral z Raoniciem w Abu Dhabi tydzien temu, przegrywajac seta ale dopiero dzisiaj ze Zverevem pokazal moc. 8-1 HtH. Raczej mozna spokojnie liczyc , ze bedzie to kontynuacja osmieszania backhandu Raonicia. Wymian wielkolud sie nie powinien nawygrywac. Nadal wraca w dobrym stylu.
Zawsze przy kursie podajemy bukmachera./Macko18

Tenis by Dawid 1,3M

Tenis by Dawid

Znawca - Tenis
ATP Chennai (14:05)
Paire B. – Bedene A.
Typ: Bedene win @2,25 (bet365) ⛔ niezła wtopa

Spotkanie ćwierćfinałowe turnieju ATP w Indiach, gdzie zmierzą się półfinaliści z zeszłego roku. Bedene jednak co rok tutaj odnosi dobre wyniki, bo ewidentnie leży mu ten turniej – 2 lata temu był tutaj w finale, gdzie przegrał z Wawrinką. Teraz Szwajcar gra w Australii, więc jest to szansa dla Brytyjczyka, aby w końcu tutaj wygrać. Jeśli Paire jest faworytem bukmacherów to nigdy na niego nie gram. Francuz należy do czołówki „czajników” w ATP obok Fogniniego i wystarczy mały akcent, aby Benoit do końca meczu grał fatalnie. Paire to oczywiście świetny technik i chyba najlepszy backhand, a na pewno należy do czołówki w tym elemencie, lecz forehand już ma jeden ze słabszych w pierwszej setce (jako jeden z nielicznych woli grać BH, niż FH). Bedene to gracz bardzo powtarzalny, który zadomowił się już w ATP Tour. Posiada na solidnym poziomie wszystkie elementy gry. Aljaz wg mnie przeszedł trudniejszą drabinkę i może być trochę bardziej zmęczony, co jest małym minusem tego typu. Po drodze pokonał Garcia-Lopeza oraz nieobliczalnego Klizana po trzech TB. Za to Paire zmierzył się z Kravchukiem, który gra głównie w challengerach oraz Bhambriego, który jest gospodarzem, a poza tym grywa także głównie w challengerach. Jak widać nie miał jeszcze rywala z prawdziwego zdarzenia. Bedene dzisiaj pokazał się z bardzo dobrej strony, głównie pod względem psychicznym/mentalnym, bo zagrywał trudne piłki, gdy miał nóż na gardle. Wg mnie Bedene jak najbardziej może ograć Francuza.

Otrzymane punkty reputacji: +50
dx2 263,8K

dx2

Użytkownik
Raonic-Dimitrov 1 @1.5
Ok tu juz chyba bez zbednych podchodow i spekulacji mozna powiedziec, ze warto zagrac. Dimitrov gra bardzo dobrze, ale to nie wystarczy. Raonic w poprzednim sezonie juz blyszczal duzo bardziej, a ten sezon tez widac powinien byc super dla podopiecznego Piattiego. Naprawde ciezki mecz dzis z Nadalem. Hiszpan gral dlugo bardzo dobrze, ale Raonica jest mega ciezko przelamac. Kanadyjczyk na swoim pdonaiu robi tak gleboko spycha w kort, ze nie widze duzych szans dla Dimitrova. Nadal probowal odgrywac, dochodzil czasem do rownowagi, ale poza pierwszym setem nie udalo mu sie przelamac Raonica, a przeciez Dimitrov na returnie bedzie miec jeszcze trudniej niz Nadal. Raonic po dzisiejszym meczu jest glownym faworytem do tytuly moim zdaniem i na najlepszej drodze do ponownego wygrania w Brisbane, gdzie w koncu tez rok temu pokonywal w finale Federera. Na moj gust kursy w strone Raonica zaczna leciec.

Otrzymane punkty reputacji: +44
quick. 5,2K

quick.

Znawca Tenis
Murray - Berdych
Tomek wczoraj niezłe zawody, serwis funkcjonował naprawdę dobrze i biorąc pod uwagę momenty &quot;przykładania&quot; się do gry Murraya sądzę, że Berdych trochę gemów wyserwuje, a niewykluczony jest również tie-break. Oczywiście Andy to nie Tsonga, w kluczowych gemach się nie złamie i to Szkot będzie je wygrywał, ale to nie będzie łatwy mecz myślę i panowie trochę pograją.
Nie wydaje mi się, żeby Murray na 100% grał od początku do końca, przyłoży w jednym czy dwóch gemach, pewnie złamie Berdycha i będzie spokojnie dalej grał trzymając swój serwis. Spokojnie można handicap.
Youznhy - Bautista Agut
Mikhaił bardzo pewnie w tym turnieju grywa i to mi się podoba. Serwis, wolej i przyśpieszenia z głębi kortu wychodzą mu dość dobrze. Zwłaszcza serwis jest jego główną bronią wygrywając blisko 80% punktów po pierwszy serwisie.
Bautista wczoraj rozegrał swój pierwszy mecz z Dutra Silvą, z którym problemów nie miał. Pewna wygrana 6-2 6-3, choć już statystyki drugiego serwisu imponujące nie są, także też może być do ruszenia, zwłaszcza, że dziś po drugiej stronie siatki mocniejszy rywal.
Podobnie jak w powyższym meczy, panowie będą serwować i Jużny raczej będzie pilnował swojego, by ewentualnej szansy szukać w taju. Bautista ma naprawdę spory potencjał, świetnie zamiata z forehandu, ale jego forma jest nieco niewiadomą, także sądzę, że to będzie spokojny początek.
Berdych +5,5 g + Youznhy +5,5g @ 1,99✅
1xBet
Berdych +4,5g @ 1,99 ⛔
Pinnacle
over 19,5(Youznhy - Bautista) @ 1,59✅
Pinnacle
Bardzo udany dzień ???? Fajny zysk.

Otrzymane punkty reputacji: +8
aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
???? Verdasco F. - Djokovic N.
Powyżej 20 gemów ::: 1,87 ::: 2/3 ✅ +1,74
Verdasco F. ::: 8,57 ::: 1/3 ⛔ 5 meczowych, tie-break przegrany z 6:2 ????
Verdasco F. +1,5 seta ::: 3,14 ::: 1/3 ✅

H2H 4:8 z lat 2005-2016, ich wiele meczów było bardzo zaciętych. To spotkanie to będzie solidny sprawdzian dla Djokovica, bo nie oszukujmy się, jak na razie miał tutaj &quot;kelnerów&quot; - Struff, Zeballos, czy prawie 40-letni Stepanek to żadne &quot;asy&quot; z czołówki. Serb wygrał, ale czy pokona solidnego Verdasco który wygrał tutaj wszystkie mecze 2:0? Nawet Goffina zlał w 1 secie do jednego gema.
To robi wrażenie, kurs nie jest adekwatny do ryzyka, pewnie większość fanów tenisa ma w pamięci mecz który został rozegrany w Paryżu - Murray vs. Verdasco, tam mało co brakowało, a to właśnie Hiszpan przerwałby genialną serię Szkota. Dziś liczę na podobny scenariusz. Kurs 8 wbrew pozorom jest tutaj bardzo możliwy do wejścia.
Wynik: 6:4 (7)6:7 3:6

Otrzymane punkty reputacji: +28
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom