>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Casablanca & Houston, 04-10.04.2011

Status
Zamknięty.
papa-smerf 107

papa-smerf

Użytkownik
Ram Rejeev-Zemlija Grega
Ostatnia runda kwalifikacji do turnieju głównego ATP w Houston
Na przeciw siebie stają Rajeev i Grega,analizując ten mecz od razu w oczy rzuciło mi się
poczyniania obu panów na nawierzchni na której rozgrywany jest turniej w Houston czyli na clayu.
A więc tak Ram rozegrał na Clayu przez 12 lat ,tylko 17 meczy 6 wygranych i 11 porażek,jak widac nie jest to jego ulubiona nawierzchnia.
natomiast Zemlija tych meczy rozegrał aż 285 wygrywając aż 175 z nich.
Jak dla mnie to już bardzo widac zdecydowane faworyta tego meczu.
Biorąc aktualną formę to;
Ram 5 wygranych/8 porażek
Zemlja 12/8
Plus na korzysc Zemlija
Greg w 1 rundzie kwalifikacji pokonał dosyc solidnego Ryderstedta 6-1,6-4,Ram zaś w 3 setowym pojedynku Levine 6-4,4-6,7-5
Mój typ;Zemlija
Kurs;1,45
Interwetten

W 54

wesoly1991-69239

Użytkownik
Andujar-Serra-1 1,55
Jak dla mnie Bet dnia z tego turnieju.Seraa nie jest specjalistą od twardej nawierzchni i przegrywa na niej mecz za meczem.Andujar robi duże postępy co widać było na ostatnim turnieju w Miami, gdzie Pokonał Tomica i Verdasco.
1,55 to duży prezent, z którego trzeba skorzystać.

Hanescu-Gimeno Traver-1 1,50
Pewny typ na Viktora.Obaj tenisiści nie specjalizują się w tej nawierzchni, jednak Viktor kilka meczy w tym roku wygrał na kortach twardych, natomiast Gimeno na 6 meczy rozgrywanych w tym roku przegrał wszystkie.15 lutego grali ze sobą na mączce i Henscu wygrał 2-0.Myślę, że dziś bedzie podobnie.

edit by Hell.
oczy bolą.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Hanescu V. - Gimeno-Traver D. 1,50 2:1 ✅
W moim mniemaniu Hanescu jest o klasę lepszy niż Hiszpan Gimeno. Do tego należy dodać fakt, że właśnie Rumun w 2010 grał tutaj finał z Wawrinką. Widocznie dobrze mu się tu gra.
Kolejnym atutem jest fakt, że 15 lutego 2011 roku już grali ze sobą na turnieju w Argentynie i okazał się lepszy Victor wygrywając 6:3, 7:6. W następnej fazie musiał pożegnać się z turniejem przegrywając ze Szwajcarem Wawrinką w 3 setach (w tym dwa tie breki).
W losowaniu rywali Rumun w tym roku nie ma szczęścia. Porażka z Dolgopolov Alexandrem, Monaco Juanem czy z Almagro Nicolas (który początek roku miał świetny, bodajże 2 czy 3 wygrane turnieje) o niczym nie świadczą.
Natomiast jego przeciwnik Hiszpan w tym roku bardzo kiepsko. Jeszcze nie wygrał ani razu meczu i dziś nie zapowiada się by przełamał tą niechlubną serię.

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Hanescu, V - Gimeno-Traver, D
Typ: 1
Kurs:
1,48
Buk: Unibet
Stawka: 4/10

Panowie spotkali się nie dawno na cegle, wygrał pewnie Rumun 6:3,7:5. Obaj nie zrobili kariery podczas turnieju w USA, wracają tam gdzie czują się chyba najlepiej czyli na cegłe. Hiszpan ostatnie 5 meczy to same porazki na cegle jak i na hardzie. Viktor na pewno liczy na dobre wyniki na cegle, tutaj w 1r rywal nie jest zbyt wymagający jak dla mnie kolejne dwa sety dla Hanescu!
Do tego dzisiaj Chardy 10/10

Otrzymane punkty reputacji: +2
R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis 17:45 ATP Casablanca
Riba- Huta Galung
typ: 2-0
2.60
Expekt
Analiza
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy turnieju w Casablance Hiszpan Pere Riba zagra z Holendrem Huta Galungiem. Hiszpan zdecydowanie najlepiej czuje sie na korcie ziemnym. Riba to zawodnik regularny, grajacy typowy dla Hiszpanow tenis- bardziej defensywny. Holender natomiast to zawodnik niezle czujacy sie na clayu, jednak potrafiacy grac rowniez na hardzie. W moim odczuciu Holender jednak nie gra tak dobrze na korcie ziemnym jak Hiszpan. Riba ma na swoim koncie wiecej sukcesow od Holendra na kortach ceglanych. Praktycznie wiekszosc sezonu Hiszpan spedza wlasnie na clayu, na hardzie gra tylko w wiekszych turniejach. Riba gral w ubieglym tygodniu challenger na clayu we Wloszech, przegral w I rundzie. Hiszpan jednak moim zdaniem traktowal tamten turniej jako lepsze przygotowanie do turnieju w Casablance. Huta Galung rowniez gral we Wloszech, odpadl on jednak w rundzie II bez walki z Austryiakiem Haider-Maurerem. Riba bedzie dzis bardzo skoncentrowany by wygrac ten pojedynek. Szczesliwie ulozylo sie dla niego losowanie i przy dobrym ukladzie moze tu zajsc nawet do polfinalu. Riba to w moim odczuciu zawodnik bardziej dojrzaly, regularny, co na tej nawierzchni jest bardzo wazna cecha. Hiszpan powinien znalezc miejsce w drugiej rundzie.

Otrzymane punkty reputacji: +3
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Bracciali/Starace - Kukushkin/Volandri @ 1.45 8/10 ⛔ 62 16 710 RUN 8 Kuku/Vol w STB
Włoska drużyna deblowa bo kto nie zagra z Daniele w DC może mówić że jest deblistą w drużynie narodowej i jako takie zgranie mają ostatni tytuł Starace jak i Braccialiego w deblu to wspólne zwycięstwo w Petersburgu. Bracciali skończył poważniejszą kariere w singlu by skupić się na grze w debla i w tym sezonie zagrać na czterech szlemach z niemałymi sukcesami, więc tak słabo obsadzona #250 to niezły kąsek dla Włochów.
Pippo ogólnie gra bardzo rzadko debla jakby tutaj zagrał z kimś konkretniejszym lecz z Kukushkinem który przy siatce orłem nie jest to jednak skreślam go z przygodą w Maroku w debla, dodając że chyba Kukushkinowi wypad na mączke wypadł blado bo w głównej drabince narazie nie zagra chyba że ktoś się wycofa, więc nie wiem czy będzie miał chęć za grosze ciągnąc gre w debla z SuperPippo.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Montanes wygra turniej w Casablance @ 6.00 each way 1/2 kursu za finał. 3/10

W tym tygodniu postanowiłem wytypować zwycięzców turniejów w Casablance jak i Houston. Montanes wraca na swoją nawierzchnię chociaż postęp na innych zrobił ogromny to tutaj będzie polował na jak największa sumę punktów w sezonie w tamtym wygrał turniej w Estoril gdzie grał chyba swój najlepszy tenis obsada była mocna przez samo pojawienie się Rogera którego Hiszpan pokonał aktualnie na EL do Estoril pojawili się tym sezonie Soda, DP, Dasco czy zawsze groźny na tej nawierzchni Bellucci więc z obroną może być gorzej i tak myśle że alternatywnie Montanies wybrał Casablance która nigdy obsadą nie powalała, a punkty będą te same za zwycięstwo jak za Estoril gdzie może być bardzo ciężko.

W drabince tak naprawde jedyni którzy mogą zagrozić Hiszpanowi w dojściu do finału to Gołubew, Fona lub Chardy gdzie teoretycznie w finale przeszkodzić może Starace, Simon lub Bagieta z tych wszystkich graczy dodatni bilans ma Simon 2-1 reszta nieliczne remisy, a większość ujemne bilanse.

Albercik jest rozstawiony tutaj z #1 i najbardziej mi pasuje ta cyfra przy nim jak i tytuł w Maroku przy jego nazwisku.

Ivo Karlović wygra turniej w Houston @ 13.00 each way 1/2 kursu za finał. 3/10

Turniej w Houston niby mączka ale jest to jednak zdradziecka nawierzchnia bo har-tru american green clay wygląda ona jakby hardcurt był posypany pyłem z mączki ceglanej nawierzchnia jest najszybsza ze wszystkich wolnych nawierzchni.

Obsada jak na turniej dla mnie na szybkiej nawierzchni lepiej obsadzony niż w Casablance przynajmniej nazwiskami bo jest zawsze groźny Ivo jest też półfinalista Miami Fish i jak zwykle Querrey, Isner i chyba tylko z tej czwórki będzie zwycięzca tego turnieju bo Dimitrov, Cuevas, GGL, Nishikori czy inni nie wyglądają mi na graczy którzy mogą tutaj namieszać. Chorwat wygrał tutaj swój pierwszy tytuł w głównym cyklu bo nawierzchnia pasuje serwisantom już w samych kwalifikacjach Ivo zanotował około #50 asów.

Aktualnie Querrey czy Isner są cieniami samych siebie i myślę że w tym sezonie wrócą do swoich szarych rankingów i nie będą zajmować miejsce w TOP30 innym osobom które są bardziej wszechstronne od nich jak i Mardy nie wiem czy będzie miał motywacje po udanym Mastersie bo po Houston zalicza długi urlop jak większość Amerykanów.

W H2H z Fishem Ivo ma świetny bilans 5-2 z Dużym Jasiem 1-1 jedynie z Querreyem ma na pieńku i bilans 1-3 lecz przy formie ostatnich dwóch Ivo jest w stanie ich ograć i myśle że Chorwat może tutaj zajść deep in the draw, a może w tym turnieju finał będzie pomiędzy Mardym, a Ivo?.

Osobiście sądze że Chorwat zamelduje się tutaj w finale, kurs kuszący a wtedy w ostatnim spotkaniu tego turnieju może być już różnie, oczywiście jest więcej tematów do polemiki co do zwycięstw Montanesa i Karlovićia ale nie będę was zanudzał.

mjaurvcein 25,1K

mjaurvcein

Użytkownik
Nie mam analizy, ale nie ma gdzie tego napisać ????
Zauważyliście, że dzisiaj grały dwie pary, w przypadku których było bardzo duże spadki na faworytów (Machado i Benek z 50/50 na początku dzisiaj były kursy ok. 1.40) i obaj przegrali gładko ???? Ciekawe ciekawe

lionel21 191

lionel21

Użytkownik
Harrison R. (Usa) - Zeballos H. (Arg)
Nawierzchnia specyficzna i faworyzowany jest leworęczny Horacio Zeballos, który preferuje korty ziemne. Moim zdaniem kurs na jego zwycięstwo jest zbyt niski i warto zagrać na Harrisona. Młody Amerykanin zagra przed własną publicznością, ma bardzo dobry serwis i widać u niego dużą chęć gry. W Stanach Zjednoczonych gra naprawdę bardzo dobrze, do tego myślę, że nawierzchnia to może być jego przewaga (!), mimo, że Zeballos to clay-courter, bo przecież ta nawierzchnia w USA jest zdecydowanie inna niż w Ameryce Południowej.
Harrison @ 2,35 betsafe

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Zeballos ze swoją charakterystyka gry woli cegłe? Conajmniej naciągane. Lubi zaatakowac po pierwszym podaniu, dobrze gra w debla i taka nawierzchnia jest akurat dla niego. W swoim najlepszych sezonie (2009) nawet bilans na normalnym hardzie miał lepszy. Mecz no bet ale nie ma co naciagac teorii, tym bardziej, ze jesli juz ktos ma zyskac na tej nawierzchni to predzej Argentynczyk.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, ATP Houston 21:45
Zeballos- Harisson
typ: 2-0
2.60
Betsson
Analiza
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy turnieju w Houston reprezentant gospodarzy Ryan Harisson stanie naprzeciw Argentynczyka Horacio Zeballosa. W Houston mamy doczynienia z clayem, jednak jest to szybki clay, szybszy od normalnego, wolniejszy jednak od nawierzchni twardej. Obaj zawodnicy maja za soba ostatnio udane turnieje. Amerykanin choc w Miami odpadl juz w pierwszej rundzie, to w Indian Wells doszedl juz do 4 rundy, gdzie przegral z Federerem.
Indian Wells, USA, Ameryka
17/03-11 R16 Harrison, Ryan vs. Federer, Roger 0:2 67 36
16/03-11 R32 Harrison, Ryan vs. Raonic, Milos 2:1 76 46 64
13/03-11 R64 Harrison, Ryan vs. Garcia-Lopez, Guillermo 2:0 63 76
11/03-11 R128 Harrison, Ryan vs. Chardy, Jeremy 2:1 67 76 63
Zeballos w marcu natomiast zaliczyl final turnieju w Ekwadorze oraz polfinal w Sao Paulo na kortach ziemnych.
Sao Paulo, Brazylia, Ameryka
12/03-11 Półfinały Zeballos, Horacio vs. Prodon, Eric 0:2 06 16
11/03-11 Ćwierćfinały Zeballos, Horacio vs. Capdeville, Paul 2:0 76 64
10/03-11 R16 Zeballos, Horacio vs. Saavedra-Corvalan, Cristobal 2:0 64 61
08/03-11 R32 Zeballos, Horacio vs. Brzezicki, Juan Pablo 2:1 36 63 76
Salinas, Ekwador, Ameryka
06/03-11 Finał Zeballos, Horacio vs. Molteni, Andres 0:2 57 67
04/03-11 Półfinały Zeballos, Horacio vs. Junqueira, Diego 2:1 64 67 64
04/03-11 Ćwierćfinały Zeballos, Horacio vs. Skugor, Franco 2:0 63 64
02/03-11 R16 Zeballos, Horacio vs. Dasnieres de Veigy, Jonathan 2:0 63 76
28/02-11 R32 Zeballos, Horacio vs. Nunez, Eric 2:1 63 36 76
Argentynczyk byl w ostatnim tygodniu rowniez w polfinale turnieju w Kolumbii.
Barranquilla, Kolumbia, Ameryka
02/04-11 Półfinały Zeballos, Horacio vs. Junqueira, Diego 1:2 67 76 16
01/04-11 Ćwierćfinały Zeballos, Horacio vs. Schwank, Eduardo 2:1 36 63 64
31/03-11 R16 Zeballos, Horacio vs. Salamanca, Carlos 2:1 63 46 76
30/03-11 R32 Zeballos, Horacio vs. Aguilar, Jorge 2:0 63 62
Obaj zawodnicy dobrze serwują. Jednak patrząc na inne wyniki w Houston dosyć często jak na szybszy clay dochodzi do przełamań, w czym upatrywalbym szansy Argentynczyka. Zeballos to zawodnik regularniejszy, pokazuja to chociazby wyniki osiagane na nawierzchni ceglanej. Argentynczyk prezentuje sie tam o niebo lepiej od Amerykanina, ktory poza nawierzchniami szybkimi nie odnosi znaczacych sukcesow. Zeballos nie tylko przebija piłkę na drugą stronę i czeka na blad rywala, to zawodnik ktory potrafi i gra ofensywnie, co na szybszym korcie w Houston może być nie lada klopotem dla Harissona. Po udanym turnieju w Indian Wells Harissonowi w Miami nie poszlo juz tak dobrze. Odpadl w I rundzie, co moze byc oznakiem jednorazowej eksplozji formy u Amerykanina. Wszystkie znaki na niebie i ziemi jak dla mnie wskazuja tu na Argentynczyka.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Ryan Harrison - Horacio Zeballos 1 @ 2.35 ⛔
Myślę, że typ na Ryana nie jest głupi. Ogólnie mecz powinien być wyrównany, ale widzę kilka aspektów przemawiających za reprezentantem gospodarzy. Na pewno istotną sprawą może być świeżość, a Zeballos jeszcze w sobotę grał mecz w challengerze w Kolumbii, więc dużo czasu na przygotowanie się do tych zawodów nie miał. Co prawda w ubiegłym sezonie osiągnął tu półfinał, ale sporo się zmieniło od tego czasu. Kolejna sprawa to, że to sentymentalny turniej dla młodego Amerykanina, który przez kilka lat (2005-2008) mieszkał &quot;nieopodal&quot; Houston w New Braunfels, gdzie jego ojciec pracował w akademii tenisa. To jest jednak przede wszystkim ofensywny grajek, ze sporym potencjałem i jeśli się nie spali przed meczem to powinien powalczyć, bo w grze z głębi kortu potrafi się opanować i wymienić z rywalem kilka piłek, co będzie bardzo ważne w tym meczu. Nie przeceniałbym Zeballosa, który ostatnio grał przeciętnie, wiadomo on też lubi &quot;szybsze&quot; korty, tak ja pisała Rox ma dobre podanie i ciąg na siatkę, ale myślę, że z Harrisonem czeka go ciężki mecz.

lionel21 191

lionel21

Użytkownik
Zeballos ze swoją charakterystyka gry woli cegłe? Conajmniej naciągane. Lubi zaatakowac po pierwszym podaniu, dobrze gra w debla i taka nawierzchnia jest akurat dla niego. W swoim najlepszych sezonie (2009) nawet bilans na normalnym hardzie miał lepszy. Mecz no bet ale nie ma co naciagac teorii, tym bardziej, ze jesli juz ktos ma zyskac na tej nawierzchni to predzej Argentynczyk.
Może trochę przesadziłem, ale Horacio czuje się dobrze zarówno na kortach ziemnych jak i na nawierzchni twardej. Jego ulubionymi turniejami są US Open i Acapulco, co dobitnie to potwierdza. Gracze z Ameryki Południowej zazwyczaj są najlepsi na mączce, Zeballos na hardzie radzi sobie równie dobrze. A co do tego, kto może zyskać na nawierzchni to też wątpliwa sprawa, bo przecież Harrison na takich kortach trenuje częściej i to Argentyńczykowi gorzej się może na nich grać. Póki, co 3 gemy, dwa przełamania, prowadzi Harrison 2-1.

mozi 552

mozi

Użytkownik
Przesadziłeś z tym, że Harrison częściej trenuje na tej nawierzchni, bo na takiej cegle nie gra się praktycznie nigdzie poza Houston, trudno by na takich kortach ktoś częściej trenował, a jeśli chodzi o mączkę ogólnie to tu zdecydowanie więcej w swojej karierze pograł Horacio ;)
Pablo Andujar - Jeremy Chardy 2 @ 1.90 ⛔
Zastanawiałem się trochę nad tym meczem, ale jednak myślę, że warto zagrać na Francuza. W tym roku Chardy na cegle ma bilans 3-0, to tylko bilans, ale wiadomo, że na cegle grać potrafi. Dużo top spinu, rozrzucający forhend i bardzo dobre podanie. Andujar serwisowo na pewno odstaje, jest za to waleczny, gra dużo topspinem, bekhend trochę grany niżej nad siatką, płasko, kątowo, niewygodnie dla rywala. Mimo to dużo większy potencjał widzę po stronie Jeremiego, on nie przegrywa z byle kim na cegle, a bardzo rzadko z tenisistami, którzy opierają swoją grę na wymęczeniu rywala, poprzez przebijanie mu bardzo wielu piłek i wyczekiwaniu na błędy.

salata-henryk 2,4K

salata-henryk

Użytkownik
Może trochę przesadziłem, ale Horacio czuje się dobrze zarówno na kortach ziemnych jak i na nawierzchni twardej. Jego ulubionymi turniejami są US Open i Acapulco, co dobitnie to potwierdza. Gracze z Ameryki Południowej zazwyczaj są najlepsi na mączce, Zeballos na hardzie radzi sobie równie dobrze. A co do tego, kto może zyskać na nawierzchni to też wątpliwa sprawa, bo przecież Harrison na takich kortach trenuje częściej i to Argentyńczykowi gorzej się może na nich grać. Póki, co 3 gemy, dwa przełamania, prowadzi Harrison 2-1.
horacio lubi hardy oraz szybsze mączki stąd, dobre wyniki jakie osiaga on na cegle sa to glownie tzw &#39;szybkie korty ceglaste&#39;, nie sa to typowe mączki jak te w Europie czy na wiekszych turach w Am. PŁD. tylko takie prowizoryczne mączki robione glownie ze wzgledu na oszczednosc, taka tez jest w Huston, wiec nawierzchnia jak najbardziej pod Zeballosa, a o tym ze Harrison jest bardziej ograny na tej nawierzchni to juz kompletna bzdura ;)

roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
Tak zapewne Harison nic nie robi innego w zyciu tylko siedzi w Houston i trenuje tam bo nie wiem gdzie jeszcze jest taka naiwerzchnia. Obstawiam 9/10 ze nigdzie a jesli juz ktos na czyms podobnym gral to raczje Zeba. Niewazne, zamknijmy temat bo zapewne i tak sie nie dogadamy ale obowiazkiem jest zwrocic na to uwage bo sugeruje sie rozne dziwne rzeczy osobom, ktore nie znaja sie na tenisie i po co ich wprowadzac w blad.

Hanescu powinien sobie z Berrerem poradzic. Ostatnio Niemiec nie zachwyca. Rumun zresztą też poniżej oczekiwań i słaba psychika. Dawno Berrera nie widzialam i nie wiem jak tam sytuacje wagowa bo wiadomo, ze przez 3/4 kariery Michi ciagne ze soba brzuszek, czesto nie maly. Raczej Rumun, jeszcze sprawdze swoje info odnosnie meczu i tu edytuje.

Na 12:00 Rosjanin Golubev z Riba. Hiszpan raczej pod forma, ostatnio w chall slabiutka postawa a Golubeva stac na bardzo wiele. Z moich informacji wynika, ze jest w niezlej formie. Hiszpan same 1 rundy, przeszedl tylko kwale w Aussie po czym wtopa za wtopa. Ostatni mecz z Di Mauro. Robil ten turniej zeby troche chociaz zbudowac forme na piasek ale nawet Alesio nie umial pokonać. Golubev 1,55 do gry chociaz zawsze mam male watpliwosci jak gra ktos tak malo rozgarniety kontra w miare regularny gracz z cegly dlatego stawka srednia.

ub bah wycofane a bf 2,2 na golubeva wiec odpuszczam pewnie zrobi setnego wala w karierze

60 16 - klasyka ...

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Dimitrov G. - Gabashvili T. 1,45
Szczerze powiem, iż nie jestem fanem talentu Bułgaria. Jak dla mnie ten chłopak jest okropnie przereklamowany, od najmłodszych lat porównywany do Federera, kilka razy z nim trenował. No ale nic z tego wielkiego nie wynikło, obecnie 70 pozycja w rankingu nie dawno wygrał średnio obsadzony challanger w Cherbourg i jedynie pokonanie Mahuta w finale można uznać jako wartosciowy wynik. W Miami jak we większości turniejów ATP- przeszedl kwale o przegrał w pierwszej rundzie bez większego oporu ze Stakhovsky, ugrał tam jedynie cztery gemy. No ale Tutaj 1r pokonał gładko Schuettler 6:2,6:2. Niemiec ma swoje lata na karku ale jest nadal bardzo grozny ale chyba przypłacił karę za zbyt częste występy w ostatnim czasie. Za ten mecz Bułgar zebrał bardzo pochlebne recenzje, grał agresywnie, dobrze serwował popisał się kilkoma efektownymi winerami.
Gabashvili pokonał wczoraj Capdeville 6:4, 7:6. Ogólnie Rosjanin gra ostatnio zdecydowanie poniżej oczekiwać, max 2r lub porażki w 1r np z Serrą. Rzadko gram na Dimitrova ale to może być pierwszy turniej w jakim może osiągnąc jakiś porządny wynik na szczeblu ATP, Rosjanin zawsze grozny na pewno meczu bez walki nie odda. Szczerze powiem, że kurs 1,45, 1,50 trochę za mały ale mimo to gram dzisiaj Bułgara.
Karlovic 1,25 10/10

sekular 47

sekular

Użytkownik
Ja sie troszke nie zgodze i proponuje gre na Ruska... on juz w Miami mogl wyeliminowac Tsonge pozatym od pewnego czasu gra ladnie, nawet w deblu, jak zauwazyles Dimitrov wygral slabo obsadzony turniej... a dwa dni temu z Schuettlerem to szkoda gadac, poniewaz ogladalem mecz rywal Bulgara gral taka masakre ze to szkoda wogole pisac ;)
pozdrawiam.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom