>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ATP Tour - Brisbane, Chennai & Doha, 30.12.2012-06.01.2013

Status
Zamknięty.
macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
David Ferrer - Nikolay Davydenko @ 1,36 Sportingbet ⛔ [2-6 3-6]
Kursy na Ferrera urosły już do niezdrowych rozmiarów. Doha to miejsce gdzie Rosjanin ma z nim stosunkowo duże szanse w tym matchupie, ale żeby od razu 1,36? Tymbardziej że mamy do czynienia z klasycznym hajpem wokół Davydenki. Wczoraj komentator Barry Cowan powiedział komentując mecz Davydenko-Bolelli że nie zdziwi się jeśli zobaczy na koniec sezonu jednocyfrowy ranking Rosjanina. Panie Barry - tak nie wypada. Po pierwsze Davydenko miał już po operacji nadgarstka mecze w których grał niemal jak przed kontuzją (Rotterdam 12&#39;) by potem pogrążyć się w przeciętności, a po drugie nikt tu się nie odradza. Owszem, Davy gra tutaj dobry tenis, na tyle by odstrzelić takich grajków jak Hanescu, Youzhny, Bolelli bez problemów, ale to wciąż nie jest nawet zapowiedź Rosjanina sprzed kontuzji. Może gdyby zagrał z Nadalem to byłyby wątpliwości :razz:, ale David Ferrer wyeksponuje jego słabości.

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
ATP Doha, ATP Brisbane, ATP Chennai
Bet-at-home
Gasquet R. - Brands D. 2:0 ✅
Ferrer D. - Davydenko N. 0:2 ⛔
AKO: 1,56
Prawda jest taka, że Gasquet jest lepszy pod wieloma względami od Brandsa. Oczywiście Daniel gra dobrze, ale na Richarda to będzie za mało. Już sam czekam na finał Gasquet - Ferrer.
Francuz pewnie wygrywa swoje mecze, jedynie na przeszkodzie stanął mu Zemlja który sprawił mu sporo kłopotów, ale to można wytłumaczyć bo Greg zagrał wtedy bardzo dobre spotkanie.
Brands ograł Monfilsa, ale Francuz bardziej przegrał ten mecz w głowie niż umiejętnościami. Daniel z przeciętnym Safwatem stracił set, do jeszcze jeszcze ograł Chardiego, ale ten gra tylko jak mu się zechce.
Rywale znacznie z niższej półki, na Gasqueta to będzie zdecydowanie za mało.
Ferrer jest w swojej życiowej formie. Co z tego że Dawidiengo sprawiał problemy w 2009 roku gdzie Ferrer był 17. Teraz jest 5 światową i ostatnio jest w niebywałej formie. Ferrera znamy bardzo dobrze i wiemy, że on tak tego meczu łatwo nie odpuści.
Nikolay zrobił swoje już w tym turnieju, półfinał dla niego to jest aktualnie max. Zresztą kogo on ograł? Przeciętnego Hanescu, nieobliczalnego Youzhnego czy Bolleliego który miał bardzo łatwą drabinkę, żaden z tych zawodników to nie jest poziom Davida Ferrera.
Bet-at-home
Murray A. - Nishikori K.
Tipsarevic J. - Soeda G. 2:0 ✅
Wawrinka S. - Bedene A. 0:2 ⛔
AKO: 1,42
Andy może mieć swoje gorsze momenty, ale najczęściej z nich wychodzi zwycięsko. Lubi ten turniej w Brisbane, rok temu go wygrał, w tym prawdopodobnie też. Kei to dobry gracz lecz nie ten poziom co Murray. To, że Andy gra czasami słabo to jest to do niego bardzo podobne, potrafi się zmobilizować na ważne mecze.
Tipsa rok temu grał tutaj w finale i go prawie wygrał. W tym roku ma świetną okazję znowu daleko dojść, Soeda to nie ten poziom co Janko.
Wawrinka co prawda jest nieobliczalny, ale pod koniec poprzedniego roku pokazał formę, a taki Bedene jest kilka klas gorszy od niego.

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Berdych Tomas - Bautista-Agut Roberto
Berdych -5 @ 1.58 Pinnacle ⛔
Berdych 2:0 @ 1.33 Pinnacle
⛔ ???? ????
Bautista to challengerowiec, z takimi graczami jak właśnie Bachinger czy Kavcic z którymi wygrywał w poprzednich rundach jest sobie w stanie poradzić ze swoim w miarę solidnym tenisem, ale Tomek to już inna półka. Tu nie ma najmniejszych szans według mnie, skoro z graczami wyżej wymienionymi łamał się jak zapałki z biedronki to z Berdychem myślę, że za wiele nie ugra. Tomek nie dość, że serwis solidny, wystarczająco dobry, żeby w tym meczu nie dać się złamać ani razu to i posiada szeroki wachlarz zagrań, będzie returnował serwisy Hiszpana jeden za drugim, jeżeli nie popełni zbyt dużo niewymuszonych to może być szybki mecz do jednej bramki. Bautista lubi bardziej mączkę i myślę, że tu by był w stanie nieco powalczyć ale na hardzie nie ma żadnych szans

taktyk 22

taktyk

Użytkownik
Baghdatis-Dimitrov
typ:2
kurs:1.8

Analiza:
Dziś fajny pojedynek dwóch dobrych tenisistów,pod względem fizyczności i wg mnie lepszy jest Dimitrov do tego jego nieprzeciętny talent który powoli pokuje swoje oblicze mam nadzieję ze wystrzeli w 2013 roku.Serwisowo są podobni lecz wg mnie lepszy serwis ma Dimitrov i wg mnie to da mu zwycięstwo myślę ze kurs warty brania,polecam.

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
ATP Doha
Davydenko Nikolay - Gasquet Richard

Davydenko @ 1.60 Pinnacle

Nie oszukujmy się, to co wyprawia tutaj Denko przechodzi ludzkie pojęcie, kapitalny turniej, przede wszystkim świetnie funkcjonuje serwis jak to na hardzie być powinno. Aż trudno w to uwierzyć ale tylko w pierwszych dwóch meczach musiał bronić brejkpointów, wszystkie 5 obronione a w następnych dwóch... przy swoim serwisie nie miał absolutnie żadnych problemów. Jeżeli dobrze pamiętam to w tym turnieju serwował 35 razy, wszystkie swoje gemy serwisowe wygrane... Niesamowicie ciężko go przełamać. Oglądając dzisiejsze spotkanie z Ferrerem byłem w szoku. David wielki walczak i przebijak, zdecydowany faworyt a tu Davydenko nie daje mu żadnych złudzeń kto jest lepszy. Kapitalnie rozrzucał Davida po korcie, wiedział kiedy przyspieszyć, wiedział kiedy pójść pod siatkę. A propo grania przy siatce, z tego co pamiętam Nikolay jakoś nigdy z tego nie słynął a dziś pokazał prawdziwy kunszt, zagrał jak profesor. A te returny, silne uderzenia kończące i uderzenia po linii... Rozpływałem się oglądając jego poczynania. Przez cały turniej imponuje formą i nie sądzę, że Francuz mu się postawi na drodze do wygrania tego turnieju. Forma Denki jak za starych dobrych lat, kiedy to był 3 w rankingu światowym. Nie mogę oczywiście ujmować umiejętności Ryśkowi, także gra tu dobre zawody, oglądałem go z Lacko, ale tu akurat miał trochę ułatwione zadanie gdyż Łukasz miał trochę problemy z kostką. Gaske zagrał swój tenis i to wystarczyło chociaż zdarzały mu się przestoje. Jeżeli jakie kolwiek momenty zawachania pojawią się w finale Rosjanin to wykorzysta szybko. Rysiek lubi grać defensywnie, coś ala Ferrer no a tu nie muszę chyba już mówić, że dla Davydenki to będzie może nie młyn na wodę, ale prowadząc długie wymiany to on będzie lepszy kondycyjnie, będzie dobiegał do wszystkiego. Mam wrażenie, że rodzi się &quot;nowy stary&quot; Davydenko serwis lepszy od Francuza, praca nóg, timeing również, potrafi zagrać przeciw nogom, po linii, potrafi wykończyć rywala bieganiem. Skoro Ferrer nie dał rady Gasquet tym bardziej nie da. Dla mnie zdecydowanym faworytem jest Denko, kurs 1.60 wystawił Pinnacle... no cóż, i tak się spodziewałem trochę niższego, wyższy nie będzie, czuję wręcz masówkę na Ruska i trzeba grać już teraz. Dla mnie pewna wygrana Denki

Otrzymane punkty reputacji: +5
danny1992 514

danny1992

Użytkownik
nie wydaje wam się, że 1.67 na Paire to trochę valuebeta jest?
Szczerze to spodziewałem się kursu w granicach 1.30... taki biorę bez wahania. Paire bardzo dobrze zaczął sezon, oglądałem go dziś z Cilicem i powiem tak: bardzo wyrównany 1 set wygrany przez Francuza [Cilic był zdecydowanym faworytem bukmacherów], w drugim opadł totalnie z sił i przegrał go gładko. No ale Cilic to wyższa półka, potrafi rozrzucać na boki więc Paire miał prawo przystopować, no, może nie to, że miał prawo ale mogło się to przydarzyć. 3 set po przełamaniu ze strony Chorwata... no cóż wydawało się, że już po meczu i Paire tylko dogra ten mecz a tu proszę. Zaczął grać jak z nut, pokazał kawał dobrego tenisa jak to było i w meczu z Selą, gdzie oddał przeciwnikowi 1 gema! Forma jest, jutro ją potwierdzi i awansuje do finału. Zagra z Bautistą, który już osiągnął najlepszy wynik w życiu, zazwyczaj gra w challengerach a tu proszę - półfinał ATP, no no, aż się komentatorzy dziwili. Sam się zdziwiłem patrząc na jego grę, że awansował, nic ciekawego jednym słowem. Berdych można powiedzieć, że oddał mu mecz, oglądałem i wyglądało to na prawdę jakby Czech sprzedał mecz. Nawet stojąc pod siatką i mając pusty kort walił po autach i siatkach. Jednym słowem tragedia. Roberto uderzał sobie na drugą stronę a Berdych robił błędy - tak wyglądał mecz. Czasami Czech zasadził jakiegoś asa, żeby wstydu nie było. Porównując formę obu zawodników nie wydaję mi się, aby Hiszpan miał to wygrać, w sumie nie widzę, za bardzo takiej opcji a kurs naprawdę nie jest zły
Bautista-Agut Roberto - Paire Benoit @ 1.67 William Hill
według mnie kurs spadnie

kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Davydenko N - Gasquet, R

Aljaz Bedene - Janko Tipsarevic - wygra Aljaz Bedene Kurs 6.31 1.50/10 PinnacleSports ⛔ zaczęło się zgodnie z planem. Szkoda, ale na Janko się to odrobi.
Stateczny Aljaz vs niestateczny Janko - Janko o dziwo w tym turnieju jak dotychczas gra poprawnie, ale to Aljaz odesłał dwóch lepiej tytułowanych w rankingu tenisistów od Tipsarevica. Bedene wysłał między innymi w tym turnieju Haase - nr6. i rozstawionego z numer 4 Wawrinkę, Haase to Haase szau nie ma. Ale Wawrinka i wygrana w czasie 90minut robi na mnie wrażenie. Wawrinka w deblu ostatnio przeciwko Bopanna/Ram i przegraniu 1seta 6:0 odnieśli dość znaczne zwycięstwo w 2gim secie po to by (dla mnie TB - set 3) wygrać 1do10. Wawrinka tam pokazał, że z jego głową jest w porzadku. Tutaj w spotkani z Bedene po 1wszym secie dość znacznie przegranym też &#39;ogarnął&#39; się w 2gi to nie była już taka oczywistość. Nie dał się Bedene. Więc dlaczego nie spróbować grać na niego dalej - jeżeli teraz już będzie spotkanie z niepewnym Janko, który przez swoje nastroje w tym roku wypadnie poza dziesiątkę rankingu ATP. W kursie widzę value. Ale nie jest to żadna peefka - Bedene popełnia za dużo błędów, a jezeli dziś wygra to na Słowacji będą się cieszyć tak samo jak wtedy kiedy Jerzyk doszedł do finału..

kasztanowy 2,7K

kasztanowy

Użytkownik
M. Baghdatis - G. Dimitrov @1.75 - Bah ✅
Znakomita gra Bułgara jak do tej pory w australijskim turnieju. Niesamowicie serwuje, zafundował Bakerowi i Raonicowi po 10 asów, w meczu z Melzerem aż 17. Jednak jeszcze ciekawszy jest fakt, że w meczu z Kanadyjczykiem 26/26 punktów zdobył z 1 podania. To tylko potwierdza jego bardzo dobrą dyspozycję na początku 2013 roku. Bagieta wprawdzie też nie gra źle tutaj, jak do tej pory przeszedł przez turniej bez straty seta, ale to Bułgar miał bardziej wymagających przeciwników, bo Baker &gt; Mitchell, Raonic &gt; Mayer. Jedynie w ćwierćfinale łatwiej miał Cypryjczyk, bo podczas gdy Dimitrov grał z Melzerem, Marco musiał stawić czoła bardziej wymagającemu Simonowi. W każdym razie obaj w gazie, ale jednak ten drugi wydaje mi się mocniejszy u startu nowego sezonu i dzisiaj typuje jego zwycięstwo.

Otrzymane punkty reputacji: +1
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Na prawdę dobry start Francuza w tym roku i zdecydowana kontynuacja formy z poprzedniego sezonu. Dzisiejszy mecz z Cilicem nie poszedł już tak gładko jak z Selą (40 minut, 17 sekund - jeden z najszybszych meczów w historii) , jednak poza zbyt leniwym jak na mój gust poruszaniem się po korcie, był precyzyjniejszy i bardziej konsekwentny w kluczowych akcjach. Na przytłumionego Marina wystarczyło. Po drugiej stronie Hiszpan Bautista, który niespodziewanie wyeliminował Berdycha, ale umówmy się - Berdych zagrał słaby mecz, słabo operował serwisem, brakowało mu regularności oraz pewności siebie. Tą przewagę Hiszpan zdołał wykorzystać i tym samym mamy dość nieoczekiwany półfinał. Dlaczego Paire? moim zdaniem jest tenisistą bardziej utalentowanym i obdarzony większym potencjałem, a jak już wspominałem ostatnio - sporo wniósł do gry z poprzedniego sezonu i nawet ten bilans h2h 2:0 dla Hiszpana nie powinien być jutro wielką przeszkodą. Stawiam na Benoit&#39;a.

Roberto Bautista-Agut - Benoit Paire @ 1,70 Unibet ⛔ (3-6, 6-1, 6-4)

manager91 66

manager91

Użytkownik
Baghdatis M. - Dimitrov G,
Typ: TB w meczu
Kurs: 2,37 bet365
Analiza: Ogólnie jako pierwszy wpadł mi w oko typ na Baghtatisa, jako że obaj mają porównywalne w mojej ocenie na zwycięstwo w tym meczu... Jednak przy bliższej analizie doszedłem do wniosku, że jeszcze większym value-betem jest typ na - tb w tym pojedynku. Obaj panowie w swoich 3 dotychczasowych meczach zagrali bardzo dużo wgrywających serwisów co jest pierwszym argumentem. Drugim argumentem jest fakt iż obaj mają bardzo dobry % wygrania pierwszego serwisu, we wszystkich meczach (z wyjątkiem meczu Baghtatisa z Simonem gdzie wyniósł 78%) był on na poziomie ponad 80%... Analizując skuteczność 2 serwisu, oraz odnosząc go do rywali z jakimi przyszło się zmierzyć obu panom, również uważam, że jest on na podobnym poziomie.
Generalnie jestem zdania, że nawet gdyby padały przełamania w tym pojedynku, jeden tb jest dużo bardziej możliwy niż to sugeruje kurs, dlatego zdecydowanie polecam taki typ.

Otrzymane punkty reputacji: +1
manager91 66

manager91

Użytkownik
Bautista-Agut R. - Paire B.
Typ: 2
Kurs: 1,71 Pinnacle
Analiza: Dużą niespodziankę sprawił Bautista eliminując z turnieju Berdycha, jednak jak wiemy Berdych gdy nie ma dnia dużo... pudłuje. Jego forma pewnie dopiero będzie szła w górę by na turniej wielkiego szlema zyskać maksymalną, jednak pomijamy Berdycha, mniejsza o niego...
W mojej ocenie Paire jest faworytem, uważam, że kluczową sprawę w tym pojedynku odegra pierwszy serwis, który Paire ma solidniejszy oraz poziom, siła returnu gdzie również jestem zdania iż nieprzewidywalny Francuz będzie zagrywał silniejsze, sprawiające więcej problemów przeciwnikowi piłki...
Na pewno wygrana Bautisty z Berdychem spowodowała iż kursy na Paire są w granicy 1,60-1,70 dopiero gdy polecą większe kwoty pod wygraną Paire buki radykalnie zaczną spuszczać kursy.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Nikolay Davydenko – Richard Gasquet 2 2,74 (MarathonBet) ✅
Doha to wyjątkowe miejsce dla Davydenko. W 2010 roku będąc w swojej życiowej formie wygrał ten turniej, a rok później był w finale. Po beznadziejnym sezonie 2012 właśnie tutaj będzie miał okazję wygrać swój 22 turniej w karierze. Bukmacherzy po wspaniałej grze w półfinale z Ferrerem przesadzili z kursami na Rosjanina. Nie dziwię się im, bo dobrze wiedzą, że ludzie w ciemno będą grać na Nikolaya. Gdyby to był mecz 1 rundy to zapewne mielibyśmy kursy na Gasqueta w granicach 1,3. Oczywiście Davydenko pokazał w dotychczasowych spotkaniach, że jest w bardzo dobrej formie, ale czy kurs na Francuza nie jest valuebetem ? Moim zdaniem jest!
We wczorajszym półfinale Ferrer został rozbity przez Rosjanina. Tyle, że on nie był przygotowany do tego spotkania, a inaczej mówiąc nie spodziewał się takiej gry ze strony Nikolaya.
Dziś zobaczymy zupełnie inny mecz. Często jest tak, że po świetnym meczu przychodzi słabszy. Gasquet jest graczem bardziej wszechstronnym od Ferrera, potrafi dostosować swoją grę do rywala, ale potrafi także poprowadzić grę. W bezpośrednich pojedynkach 4-2 dla Francuza. Ja myślę, że ciężko wskazać tutaj wyraźnego faworyta, dlatego po takim kursie spróbuję zagrać na Richarda.

Otrzymane punkty reputacji: +8
psotnick 958,9K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Nikolay Davydenko v Richard Gasquet
(Podwójny wynik)
Typ: Nikolay Davydenko wygra 1. set i WYGRA mecz @ 1.83 bet365 ⛔ 6-2 6-7 3-6 :kwasny4565:
(Zakłady na set)
Typ: Nikolay Davydenko wygra 2-0 @ 2.25 bet365 ⛔

Nikołaj Dawidienko pokazał w tym tygodniu trochę tenisa ze swoich najlepszych lat. Rosjanin zaskakująco łatwo odprawił (6-2 6-3) faworyta całego turnieju Davida Ferrera po jednym z najlepszych występów od dobrych kilkunastu miesięcy. Widać wyraźnie, że turniej w Doha leży Dawidience jak mało który w kalendarzu. Dzisiaj wystąpi w 3 finale w ciagu 4 ostatnich lat i będzie faworytem do zgarnięcia drugiego tytułu Qatar ExxonMobil Open w tym okresie. Z kolei Richard Gasquet dostał się do finału po pokonaniu Daniela Brandsa zaciętym meczu (7-57-5). Francuz nie zrobi ł na mnie dużego wrażenia w tym turnieju, a nawet trochę rozczarował. Oczywiście, jest to bardzo utalentowany zawodnik, ma w repertuarze każde uderzenie z podręcznika, zwłaszcza można się zachwycać jego jednoręcznym bekhendem, który potrafi odpalić w każdej chwili. Problem w tym, że Gasquet gra moim zdaniem zbyt defensywnie i trudno mu wykorzystać pełnię arsenału ofensywnego z 2-3 metrów zza linii końcowej. Dzisiaj powinno mu być jeszcze ciężej, bo Dawidenko pokazał, że potrafi każdego zepchnąć do głębokiej defensywy swoim płaskimi bombami pod linię końcową. Zresztą Francuz miał sporo szczęścia w 2 rundzie, kiedy Zemlja pozwolił mu odwrócić losy 3 seta, kiedy przegrywał już 2-5. Trudno liczyć, żeby doświadczony Rosjanin w ogóle dopuścił do takiej niekorzystnej sytuacji, nie mówiąc już o jej odwróceniu. Wprawdzie historia bezpośrednich meczy na korzyść Francuza, ale to Rosjanin wygrał ostatni mecz i to bez straty seta. Dawidenko gra wyjątkowo dobrze w tym tygodniu i naprawdę trudno mi sobie wyobrazić, by mógł przegrać ten mecz. Gasquet gra zbyt defensywnie, ustawia się zbyt daleko za linią końcową, by mógł jakkolwiek zaszkodzić Rosjaninowi. To po prostu nie zadziała przeciwko takiemu graczowi jak Denko, który mocno bije i szybko wchodzi w kort. Jeśli Dawidenko będzie w stanie dyktować warunki w wymianach, to nie mam pomysłu jak Gasquet móg ł by wygrać ten finał i raczej będzie to krótszy niż dłuższy mecz. Moim zdaniem Dawidienko zakończy cały turniej bez straty seta. e: po prostu nie wierzyłem co widzę, Dawidienko niszczył Ryśka, 6-2 4-2 i pełna kontrola nad meczem, w tym momencie Gasquet chciał tylko, żeby to się jak najszybciej skończyło, co było wyraźnie widać... i od tego momentu zaczęły się cyrki.. Denko oddał jakoś swój serwis, Francuz odżył, a Rusek potem umarł w butach.. Kto oglądał to wie, że to była jakaś masakra..

toolmajster 1,2K

toolmajster

Użytkownik
Nikolay Davydenko – Richard Gasquet 2 2,74 (MarathonBet)

Bukmacherzy po wspaniałej grze w półfinale z Ferrerem przesadzili z kursami na Rosjanina. Nie dziwię się im, bo dobrze wiedzą, że ludzie w ciemno będą grać na Nikolaya. Gdyby to był mecz 1 rundy to zapewne mielibyśmy kursy na Gasqueta w granicach 1,3. Oczywiście Davydenko pokazał w dotychczasowych spotkaniach, że jest w bardzo dobrej formie, ale czy kurs na Francuza nie jest valuebetem ? Moim zdaniem jest!
Zgadzam się z cytowaną opinią kolegi. Ze swojej strony dodam tylko, że w bepośrednich starciach jest 3:2 dla Francuza, a 2 ostatnie mecze rozegrane w lutym 2012 roku zakończyły się raz wygraną Ruska, a raz Francuza (oba 2:0). Dziadkowaty Nikolay zrobił już bardzo dużo na tym turnieju a pamiętajmy, że swoje lata ma... Biorąc pod uwagę wspomnianą już przez kogoś tendencję do ustawiania meczy Denki (niektórzy twierdzą,że drugie tyle $$$ co w tourze natrzaskał na przekrętach, a w tym swoich przegranych), więc nie zdziwiłbym się gdyby mecz zakończył się gładką wygraną Gasqueta w dwóch setach. Warto spróbować...

PS. Mam dziwne przeczucie, że Rosjanin &quot;skreczuje&quot;:p

e: no może przegiąłem z tą teorią spiskową na mecz finałowy, ale jak dla mnie to on tego meczu nie wygra

bartezz 33

bartezz

Użytkownik
Zgadzam się z cytowaną opinią kolegi. Ze swojej strony dodam tylko, że w bepośrednich starciach jest 3:2 dla Francuza, a 2 ostatnie mecze rozegrane w lutym 2012 roku zakończyły się raz wygraną Ruska, a raz Francuza (oba 2:0). Dziadkowaty Nikolay zrobił już bardzo dużo na tym turnieju a pamiętajmy, że swoje lata ma... Biorąc pod uwagę wspomnianą już przez kogoś tendencję do ustawiania meczy Denki (niektórzy twierdzą,że drugie tyle $$$ co w tourze natrzaskał na przekrętach, a w tym swoich przegranych), więc nie zdziwiłbym się gdyby mecz zakończył się gładką wygraną Gasqueta w dwóch setach. Warto spróbować...

Rozumiem że każdy może mieć swoje argumenty za Gasquetem ale pisanie tutaj o ustawkach i wietrzenie spisku mija się z celem. Każdy kto oglądał wczorajszy mecz z Ferrerem wie dokładnie co obecnie gra Davydenko. Co z tego ze jest w takim wieku skoro świetnie gra z głębi kortu, bardzo dobrze porusza się na nogach, wygląda jak nowo narodzony. Jeśli już mówisz o pieniądzach to szczególnie dziś ma o co walczyć gdyż zwycięzca turnieju otrzyma prawie 200 tys. $, 2 razy więcej niż finalista. Jeżeli w głowie byłoby mu ustawianie spotkań to równie dobrze mógłby odpaść z Bolellim, którego jednak bez trudu odprawił. Wczoraj w wywiadzie wspomniał że czuje się mocny psychicznie i nie ma problemów z koncentracją, jak sam Ferrer powiedział Nikolay był lepszy od niego pod każdym względem, tej pewności trochę brakuję Gasqetowi któremu zdarzały się w tym turnieju momenty zawahania. Liczę ze Davydenko wreszcie zrozumiał że koniec kariery tuz tuż i trzeba wziąć się wreszcie w garść, naprawdę gra tu świetne zawody i nie widzę możliwości aby Gasquet wygrał tu &#39;lekko&#39;. Jeżeli Davydenko nie zlekceważy rywala to wygra. Pamiętajcie on nie będzie ustawiał spotkań wtedy kiedy Wam się to podoba i jeżeli nie ma większych podstaw do kreczu to o tym nie piszcie! Davydenko musiałby być idiotą żeby odpuszczać finał tego turnieju. Pozdrawiam

Davydenko @ 1.64 PinnacleSports

wislak1906 6

wislak1906

Użytkownik

Nie udzielam się tutaj jednak teraz muszę. Ryśka już dawno w turnieju nie powinno być bo Zemlja prezentował się znacznie lepiej i przegrał przez swoją głupotę. Wczoraj Brands walczył jak równy z równym z Rysiem. A co do Ruska to nie bronił nawet 1 BP wygrał wszystkie swoje podania, jego gra wczoraj wygladała kapitalnie, a ty przytaczasz jakiąś przeszłość gdzie Denko grał sobie u buka. Tutaj mamy finał turnieju ATP więc zdecydowanie wiecej może zarobić dobrą grą niż przekrętami. Ja stawiam na 2-0 dla Denki.

ziomeczek9393 21,1K

ziomeczek9393

Użytkownik
A jak dla mnie Gasquet przez całe spotkanie miał pełną kontrole w meczu z Brandsem. Jeżeli chodzi o mecz Davydenki to wszyscy widzieli co wczoraj grał Ferrer i to nie był ten sam gracz co z poprzedniego sezonu, prawdopodobnie ta forma przygotowywana była na ważniejsze turnieje. Jak dla mnie właśnie Gasquet ma większe szanse na zwycięstwo w tym meczu niż wczoraj miał Ferrer, tak więc spróbuję pograć coś w jego stronę.

Otrzymane punkty reputacji: +2
acetate 474

acetate

Użytkownik
Murray v Dimitrov - 2
(+3,5) @ 2,37(Pinnacle) ✅
(+4,5) @ 1.81 (Pinnacle) ✅
Ostatnie mecze Murray&#39;a to nie byly spektakularne zwyciestwa. Strata seta z Millman&#39;em, nie taka znow gladka wygrana z Istominem (tu +3,5 byloby pokryte), 6:4 w pierwszym secie z Nishikorim a potem krecz, wiec japonczyk widocznie nie byl w pelni sil podczas tego meczu. O przegranej z Tipsą nie wspomne. Dimitrov odprawil natomiast z kwitkiem Bagiete, Raonic&#39;a, Melzera i Bakera. Jedynie Bagieta mu urwal seta. Widac, ze jest w dobrej formie i napewno bedzie chcial jutro powalczyc. W H2H widze jeden pojedynek, w ktorym linia 4,5 byla pokryta. Dla mniej odwaznych 4,5, ja sam gram 3,5 po swietnym kursie. Uwazam, ze Andy nie zrobi jutro mega pogromu i nie bedzie to latwe zwyciestwo dla niego.

D 0

dirtballer

Użytkownik
Janko Tipsarevic 2-0 @ 1.61 WH
Obaj grają podobnie. Ciężko pracują na korcie. Bazują na swoim atletyzmie i bardzo dobrej pracy nóg. Uderzają mocno, płasko. Oczywiście, Tipsarevic potrafi grać na dużo wyższym poziomie intensywności. Przewagą Serba jest również umiejętności zagrywania kończących piłek &quot;znikąd&quot;, zarówno z forehandu jak i backhandu. Hiszpan na winnera musi dużo pracować forehandem. Backhand grany jest właściwie tylko defensywnie. Podanie również wydaje się być większym atutem Serba. Jedyną przewagą Hiszpana wydaję się być silna psychika.
Tipsarevic nie jest leniem na korcie, więc powinien sobie poradzić z ciężko pracującym Hiszpanem, który wygląda już na lekko zmęczonego. Pełne zaangażowanie w połączeniu z przewagą umiejętności Serba muszą doprowadzić do wyniku 2-0.

danny1992 514

danny1992

Użytkownik
Janko Tipsarevic - Roberto Bautista-Agut
under 19.5 @ 2.08 Pinnacle

Tu będzie krótko bo nie ma się co rozpisywać. Spodziewam się szybkiego 2:0 dla Janko. Wynik w najgorszym przypadku 6:4 6:3, na handi -4.5 dla Serba jest kurs 1.67 a na under czyli to samo 2.08 czyli duża różnica, duże value jak dla mnie. Bautista jakimś cudem dotarł do finału, pierwszych dwóch rywali mógł pokonać i tak się stało, później Berdych... no ten mecz opisywałem i napiszę, że Tomek zagrał katastrofalnie i niespodzianka stała się faktem. Dziś Paire, oglądając mecz można by dojść do wniosku, że Francuz nie wytrzymał kondycyjnie a także psychicznie tego pojedynku. Hiszpan grał swoje czyli solidne przebijanie no i mamy finał, największy jego sukces w karierze. Z tak mocnym rywalem jak Janko jeszcze nie grał (pomijając śmiesznego Berdycha), tu za wiele nie pogra, solidność Serba, jego większe umiejętności i doświadczenie sprawią, że mecz zakończy się raczej w 2 setach. Naprawdę porównując umiejętności obu panów wychodzi tu duża różnica. Jedynym plusem Roberto jest to, że nie jest faworytem i zagra bez żadnej presji. To trochę naciągany plus bo Tipsa jest bardzo mocny psychicznie, do każdego pojedynku i do każdej piłki podchodzi maksymalnie skoncentrowany. Nie widzę tutaj takiej opcji, żeby Hiszpan tu urwał seta czy nawet doprowadził do tie-breaka, tu już nie będzie dostawał tyle prezentów co w poprzednich meczach. Pewne 2:0, czyste zwycięstwo Serba po 1.20 śmiało można nazwać lokatą

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom